KVV, 1x of 2x per dag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Chelsea krijgt vrijwel een kilo KVV in 1x elke dag, meestal in de avond, volgens mijn holistische DA is dat beter omdat ze dan druk in de weer zijn geweest en dan namen ze de voedingsstoffen beter op.. Een wolf begon z'n dag immers ook niet met ontbijt om de rest van de dag te jagen.. O-)

Anyway Chels krijgt dus d'r maaltijd na de grootste wandeling van de dag.. In 1x een hele kilo pff waar laat ze het.. Toen ik met KVV begon mocht ze nog minder en als ik dat beetje nog es in 2en deelde was het echt 2 happen en leeg die bak.. 1x een flinke hoeveelheid was qua wolvenvisie wèl beter, roofdieren hebben in 1x een flinke prooi die ze wegwerken tot ze bijna ploffen..

Maar nu zei me vader dat ze 's ochtends toch ook iets moet hebben om d'r darmstelsel aan de gang te krijgen, netals mensen 'moeten' ontbijten.. Mensen zijn geen honden.. Wat denken jullie? Ik heb hier es gelezen dat in 2x voeren geen verzadigd effect geeft, of iets?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "KVV, 1x of 2x per dag?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Mensen zijn geen honden, dat klopt. Het is ook niet te vergelijken, geloof ik? Hier wordt twee keer gevoerd, meer omdat het nodig omdat Sam aan weer aan het poep eten gaat, dus lijkt me toch met verzadiging te maken hebben. Ik lees hier wel eens van mensen die eenmaal per dag voeren, dat ze 's ochtends bijv. wat yoghurt geven.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Tess krijgt het ook 1x per dag, 's avonds voordat we gaan slapen.... en dat bevalt haar helemaal prima....
wel geef ik haar 's ochtends rond een uur of 10 een paar gedroogde kippenreepjes.... puur om het lege maag syndroom (gal spuwen omdat de maag te leeg is) tegen te gaan... maar dat is meer voor mijn eigen gemoedsrust dan dat Tess er ooit last van heeft gehad.... 

doet je hond het goed op 1x per dag, en heeft ze geen last van een lege maag zo rond het einde van de ochtend.... ga dan gewoon lekker door met 1x per dag... niets mis mee....

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Dat van het darmstelsel vind ik dikke onzin, sorry voor je vader O-)
Wat betreft 1x of 2x voeren is het een beetje afhankelijk van de hond.
Jessy krijgt 1x per dag maar dat is dan barf, maar dan krijgt ze smorgens ook echt niks behalve een gedroogd snoepje na het uitlaten.
Met kvv kreeg ze echt wel 2x per dag anders ging ze in de middag gal spugen, kreeg ze geen kvv in de ochtend kreeg ze een fruit mix met yoghurt.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Oke.. Ja ze krijgt na de wandeling 's ochtends ook een snack (meestal pensstaafje) en na de middagwandeling, dus het is niet dat ze helemaal zonder zit.. Maar omdat ze dus inmiddels een kilo wegwerkt en dan heb ze echt zo'n buikje hihi.. Maar ik geef niet teveel want overdag is ze gewoon slank, en als ik minder geef vermagert ze vrij snel..

honden page profiel Natascha en bonoNatascha en bono

honden foto van Natascha en bono

ik geef ook aan beide 1 kilo sávonds , sochtends krijgen ze beide yoghurt met musli

bevalt prima bij mij als bij de honden ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kvv is sneller verteerd dan een heel prooidier, houdt daar wat rekening mee, hier wordt ook savonds gegeten, kvv, maar altijd wat extra zoals een hele kip of kippenpoten, zodat dat wat langer duurt de vertering.

barfen is zelfs geen enkel probleem om een dag in de week te vasten, met kvv is dat niet aan te raden.

smorgens geef ik altijd wat magere kwark of magere yoghurt, met een rauw ei. zodat ze wat in de maag heeft, vanochtend heb ik er een kippenvleugel bij gedaan. ja ook voor dat ze voor de koelkast bleef zitten, hahahahaha

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Hier wordt 2 keer gegeten. Heb geprobeerd over te gaan naar 1 keer maar was echter iedere ochtend kotsten. Yoghurt oid in de ochtend hoeft meneer pas na zijn vlees. Anders laat ie t staan en gast dus kotsen. dus na een dag of 9 gewoon terug Nasr 2 keer per dag

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Oh a in de ochtend t licht verteerbare KVV of t orgaan of spiervlees en in de avond t botvlees of dus gewoon weer KVV.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Wolven willen pas, of gaan pas eten, wanneer ze een honger prikkel krijgen, wolven eten dus niet op de klok, maar wanneer het lichaam aan geeft dat er voedsel nodig is. Op dat moment zullen ze eerst wel moeten jagen, en dus moet er nog genoeg energie over wezen ook wanneer de eerste jacht niet slaagt. Wanneer wolven dan ook een prooi hebben gevangen vreten ze zich helemaal vol, en vervolgens gaan ze weer liggen luieren. Door te rusten vertraagd de stofwisseling waardoor er meer energie gehaald kan worden uit het voedsel. Dus meer opname van voedsel door het lichaam en minder ontlasting. De maag van de wolf is dus ook één grote elastische bal die veel kan krimpen en uitzetten.

Omdat de hond afstamt van de wolf, en omdat de hond ook een carnivoor is, is de maag en darmstelsel van de hond hetzelfde als de wolf. Een zeer elastische maag die veel kan krimpen en uitzetten en een relatief kort darmstelsel.

Door te rusten wordt er dus meer energie uit voedsel gehaald dan wanneer de hond veel in beweging is. Wat je dus ook zal zien, dat een energieke hond meer ontlast dan een luie hond, een luie hond zal dus ook meer groeien van dezelfde hoeveelheid voedsel dan een energieke hond.

Wat ook heel goed is voor de maag van een hond is dat de maag veel uitzet en veel krimpt, dus door kleine hoeveelheden voer meerdere keren per dag te geven zal een maag heel weinig uitzetten en krimpen gevolg hiervan is dan ook dat de maag als het ware lui wordt.

Om het verschil tussen een herbivoor en een carnivoor even in het kort aan te geven;
- herbivoor is een planteneter, die eten nagenoeg de gehele dag door, er is ook de gehele dag voedsel voorradig en er hoeft niet eerst gejaagd te worden. Dus het lichaam is veel in beweging, lang darmstelsel om er toch genoeg energie uit te kunnen halen.
- carnivoor, is een vleeseter, die eten alleen wanneer er eten is, en daarvoor moet er eerst gejaagd worden, relatief kort darmstelsel dus veel eten en veel rusten om zoveel mogelijk energie uit voedsel te kunnen halen.

- Dus veel ontlasting kan passen bij een energieke hond of slechter voedsel.
- Meer rusten na het eten zorgt voor minder ontlasting en meer groeien van de hond, maar ook een gezonder maag en darmstelsel en dus ook een gezondere hond. ;-)

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Romi krijgt het 2x per dag omdat zij op een lege maag gal braakt.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ik heb mijn windhond sinds 5 maanden, de eerste 3 maanden diarree op allerlei soorten brokken, 1x per dag, in de avond. Toen ben ik KVV gaan geven, 800 gram in de avond (50 gram meer dan de aangeraden hoeveelheid op de verpakking). Regelmatig werd er 's ochtends inderdaad gal gebraakt. De diarree is met de KVV gelijk gestopt, maar omdat ik een brok voeren toch prettig vind (i.v.m. alle voedingsstoffen binnen krijgen en als we 'n weekendje weg zijn), geef ik nu 's ochtends taste of the wild ongeveer 175 gram en 's avonds 400 gram KVV compleet. Geen gebraak en diarree meer! Mooie hoeveelheden ontlasting en langzaam komt hij steeds iets meer aan (het was gratenpakhuis toen hij bij ons kwam). Ik merk ook dat hij genoeg krijgt, want zijn brokken eet ie bijna nooit helemaal op. KVV natuurlijk wel ;-)

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi!

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Hier verschilt het per dag... Ik houd het graag spannend voor ze dan komt er geen routinegedrag in. Als ik ze elke dag om dezelfde tijd eten geef stelt het lichaam zich daarop in en gaan ze al gal aanmaken of kwijlen. Als ik dan een keer wat later ben dan komt er vooral bij Bibi al gal uit.

Nu voer ik erg gevarieerd. Soms sochtens en savonds (2x per dag 250 gram), soms vlak voor het slapen soms midden op de dag (1x per dag 500 gram), gewoon wanneer het me uitkomt. Dan raakt het lichaam niet gewend aan een vast tijdstip. In de natuur staat de haas toch ook niet om klokslag 18:00 te wachten om gevangen te worden? Je zou zelfs een dag vasten kunnen inlassen, hier ben ik zelf niet zo van maar er zijn baasjes die het bewust doen.

Wat Willemijn zegt kan ik me ook goed voorstellen dat als er iets gekraakt moet worden (barf) dat ze daar dan inwendig langer zoet mee zijn dus kan je langer wachten met de volgende maaltijd.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Gal braken komt omdat de maag er niet meer aan gewent is, even volhouden en dan gaat het wel over, onze honden deden het ook.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Hier eten ze erg weinig... 
Tussen de 120 en 200 gram per dag (verschillende gewichten)

Maar ze krijgen toch twee keer per dag al zijn het dan voor de kleinste wel kleine porties (60 gram) maar het gaat prima en ik zie niet in waarom ik ze maar 1 keer per dag zou geven. Tussendoor nog eens wat beloningsnoepjes en altijd een botje dagelijks. Gaat prima zo.

Ik heb er wel eens aan zitten denken hoor, omdat het kleine porties zijn , om het dan maar 1 keer per dag te geven, maar ik heb daar vanaf gezien omdat het prima gaat zoals het nu is.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Hier normaliter 1x per dag op verschillende tijden om dezelfde rede als Iris.

Je moet gewoon naar je hond kijken. De een houd dit wel vol en de ander niet.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind 1 kg zo veel voor jouw hond, of vergis ik me?
Santa weegt ongeveer 35 kg en krijgt 700/750 gram per dag in 2 porties, 's morgens 1/3, 's avonds 2/3.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vroeger gaf ik ook aan mijn grote honden, twee keer per dag, maar vind het nu veel plezierige om een keer te geven, wel geef ik sochtends kwark, magere yoghurt en een rauw ei, bevalt haar goed. ook bamse spuugde gal, nog na weken, vond ik niet geslaagd, nu niet meer, op deze manier.

en ja hoe doet je hond het er op ? vind het prettig dat ik geen rekening meer hoeft te houden met wandelen of wat dan ook, ze krijgt eten en ligt uit te buiken tot de volgende ochtend, heeeel plezierig. :-D

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" Ik vind 1 kg zo veel voor jouw hond, of vergis ik me?
Santa weegt ongeveer 35 kg en krijgt 700/750 gram per dag in 2 porties, 's morgens 1/3, 's avonds 2/3. "


Ze krijgt meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid inderdaad, ik heb hier recent nog een topic over geopend.. Maar ze heeft het nodig, want als ik minder geef vermagerd ze vrij snel.. Ik ben ook best veel met 'r in de weer 's avonds en vooral 's weekends..

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Ik heb een tijd 1x per dag gevoerd. Dit omdat Jet anders niet wilde eten.

Nu ben ik weer overgegaan naar 2x per dag. Dit heb ik gedaan omdat ze na de volledige portie in 1x een paar uur na het eten een flinke rommelbuik en buikpijn kreeg.

Nu met 2x op een dag eten, gaat het een stuk beter! En ze schrokt nu elke maaltijd haar bakje leeg!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "KVV, 1x of 2x per dag?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hond loopt weg bij loslopen
^