HELP!! We twijfelen zo.
Het gaat heel goed met Yeni ze is slim ,lief, en luisterd al goed.
Het is gewoon een schat van een hond. Met onze reu Philo is al een stevige band ontstaan.
Maar nu staan we over een paar maanden voor de grote beslissing.....
Wel of niet stereliseren???
We hebben alle voors en tegens wel X keer gelezen maar komen er niet uit.
Wat zijn jullie ervaringen? En waarom hebben jullie juist wel of juist niet voor stereliseren gekozen?
Karin
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wel of niet stereliseren? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Wij laten laten onze teven altijd steriliseren. Wij willen toch geen eigen nestjes, en dan vinden wij de voordelen (verminderd de kans op het ontstaan van melkkliertumoren en van suikerziekte. Een gesteriliseerde teef zal vrijwel nooit meer suikerziekte ontwikkelen, geen baarmoederontsteking of schijnzwangerschap meer ontwikkelen) van een sterilisatie opwegen tegen de nadelen (neiging hebben om zwaarder te worden (heb jezelf in de hand) tevens is er een verhoogde kans op urine-incontinentie en soms een verandering in de vachtstructuur). Sterkte met het nemen van een beslissing.
Ook wij laten ons teefje steriliseren wegens bovenstaande redenen. Tevens werd mij door mijn DA afgelopen week gezegd dat het recent is gebleken dat je moet steriliseren na de eerste loopsheid (was voorheen juist ervoor omdat het nog meer de kans op melkklier tumoren voorkomt). Dit omdat als het teefje in de baarmoeder met broertjes heeft gezeten ze nog veel mannelijke hormonen heeft. Na de eerste loopsheid zou dit weg zijn, zodat ze een wat rustigere en meer gebalanceerde hond wordt. Onze Tyri is in mijn ogen best al rustig voor een pup, maar toch houden we dit maar aan.
ieder zijn eigen beslissing over zulke dingen. als je geen nestje wil, geen beslommeringen met loopsheid,en dus uiteindelijk uitsluit dat je hond gedekt 'kan worden' zou ik het wel doen,suc6 met je beslissing
Hallo allemaal,
Bedankt voor jullie reacties. Onze reu Philo is gecastreerd, dus dat is het probleem niet. Maar we hebben zoveel minder goede reacties gehoord. Zoals stereliseren verandert het karakter van je hond en er is een grote kans op incontinentie?! Ik heb nog steeds een beetje het gevoel dat het gepromoot wordt omdat er gewoon te veel honden in het asiel zitten. Ik snap de reactie van de artsen wel dat ze dat willen voorkomen.
En dan voor of na de eerste loopsheid? Onze DA zei dat het beste ervoor gedaan kon worden, maar mijn gevoel zegt, als we het doen, moet ze gewoon eerst een keer loops worden. Nou heb ik begrepen dat dat wel weer de nieuwste methode is? Pffffff. Moeilijk hoor.
K.
doen waar je je zelf goed bij voelt! zelf zou ik in ieder geval wachten tot 1x na de loopsheid.
Sterkte....
ik zou het wel doen , daar hoefde ik niet over na te denken.
Of je wilt er later mischien een nestje bij hebben ,oeps nestje zeg maar.
hoi hoi,
We willen zeker geen nestje, ook al krijgen we heel veel complimentjes over Yeni.
K.
Mijn dames zijn beide niet geholpen om de simpele reden dat ik het onnodig vind.
Ze zijn gezond en heb geen ongeholpen reu in huis en blijf als ze loops zijn bij reuen vandaan en loop kortere of op andere stukken dan normaal.
Ook komt er geen ongeholpen reu bij mij in huis als ze loops zijn.
Jou reu is geholpen dus dit geeft al geen problemen dus waarom steriliseren?
Qua karakterverandering daar zou ik niet zo heel bang voor zijn maar ze kunnen wel incontinent worden inderdaad.
Als je het toch laat doen adviseer ik je pas na de eerste loopsheid, eerst lekker laten uitgroeien en je hond de kans geven om zich goed te ontwikkelen.
Vaak hoor je problemen met karakter als de hond in de puptijd wordt geholpen.
hier ook al 18 jaar teven gehad, en nog nooit laten helpen,maar ik zeg er wel bij als het om gezondheids reden nodig mocht zijn dan zouden we het wel laten doen.
1 teef is haast 11 jaar geworden (rottweiler) onze 2 teef is nu 9 jaar en de jongste teef is 1 jaar.
Maar men moet zelf de keuze maken.
Als er geen intacte reu in huis zou ik het niet doen.
Zou ook tot die tijd niet het risico lopen door een oppas hond te nemen die nog intact is.
Tijdens de loopsheid ook absoluut niet loslaten of naar druk bezochte plekken gaan om de kans op een ongewenste dracht te voorkomen.
Met haar karakter is zo te lezen niks mis mee.
Een operatie is natuurlijk nooit zonder risico's. Een narcose op zich is al een risico maar de operatie kan ook incontintie met zich meebrengen. Dat is wel iets om in het achterhoofd te houden.
Als jullie toch beslissen om wat voor rede dan ook haar te laten helpen zou ik zo wie zo wachten tot ze haar eerste loopsheid heeft gehad.
En dan nog even een tijdje wachten (ik dacht 2 maanden?) zodat ze niet nog de gierende hormonen heeft.
Maar voor nu nog lekker genieten van je pup!
Zover ik weet is het 3 maanden na de eerste loopsheid maar dat is een detail
Zelf heb ik gewoon liever niet de stress dat als mijn hond een keertje ontsnapt tijdens haar loopsheid ik toch een oepsnestje kan krijgen, heb dit bij vrienden gezien, ik wil dr niet aan - de incontinentie is trouwens voornamelijk iets wat op latere leeftijd zich voor kan doen en een zeer laag risico is bij een jonge dame (maar toch, het blijft een risico ... maar ik heb genoeg dieren met melkkliertumoren gehad, het is naar en ik wil die kans ook zo laagmogelijk houden).
Ik heb mijn teef laten steriliseren omdat ik eigenlijk geen nadelen zag en nog steeds niet zie.
Geen kans meer op baarmoederontsteking iets wat vaak te laat opgemerkt wordt
minder kans op melkkliertumoren
Romi haar vacht is veel mooier dan voordien en veel voller
Voor Romi's sterilisatie was ze een hondje die in de knoop zat met haar hormonen.
Nu is ze zeer stabiel.
Ze wordt niet meer loops, geen risico dat ze ongewenst zwanger wordt. Ze kan probleemloos op elk tijdstip van het jaar met reuen spelen, ze kan geen scvhijnzwangerschap meer krijgen,...
Het enige nadeel is dat ze sneller verdikt, maar hoeveelheid eten aanpassen en dit is in orde
Ik heb helemaal geen spijt hoor
en wat betreft die incontinentie, hier geen problemen hoor en alle teven die in mijn buurt gesteriliseerd zijn hebben ook geen problemen hiermee. Als je het door een goede DA laat doen is deze kans kleiner dan men laat merken
hooooi, ook wij zijn er nog steeds niet over uit om lucy te laten steriliseren
ik dacht zelf eigenlijk meer omdat ze hartstikke gezond is en nog zooo jong... (14maanden)
onze DA had het erover om het tussen de 1. en 2. loopsheid te laten doen maar dat wou ik niet.
2de loopsheid is aankomende maand.
je kan toch een teefje altijd toch wel laten steriliseren? waarom op zo jonge leeftijd? heeft dat bepaalde redenen? onze DA had het vooral over schijnzwangerschap en opgezette tepels wat lelijk zou kunnen zijn... dus misschien dat wij over een tijdje anders beslissen. ik vind het wel moeilijk....
Hoe eerder je laat steriliseren hoe meer de kans op melktumoren afneemt - vandaar hoe eerder hoe beter in dat opzichte.
Opgezette tepels? Pfft, nou dat vind ik echt geen rede om het te laten doen, hah. Maar in ieder geval, je kan het op elke leeftijd laten doen. Onlangs nog bij een bij de schoonfamilie geherplaatste Springer Spaniel van 10 jaar laten doen
Je hebt tegenstanders en voorstanders van steriliseren, dus ik denk dat je de keuze zelf moet maken. Ikzelf ben er een voorstander van. Als je geen nestje wilt en er dus niet mee wilt gaan kweken zou ik zeker en vast steriliseren. Dit omdat ik vind dat de loopsheid voor het teefje een lastige periode is. Er kunnen schijnzwangerschappen optreden waardoor het de kans op melkkliertumoren vergroot. Bij sterilisatie is de kans op baarmoederontsteking ook klein.
Qua opgezette tepels hier hoeft een hond niet schijnzwanger voor te zijn en is ook geen reden om te steriliseren in mijn ogen.
Jackie is zo strak als maar zijn kan maar Joy kreeg naar haar eerste loopsheid hangtietjes en opgezette tepels zonder dat ze ooit schijnzwanger is geweest.
Een gewone loopsheid is niet meer vervelender dat een gewone ongesteldheid bij vrouwen dus vind dat absoluut geen reden om te steriliseren eerlijk gezegd.
Heef je hond veel last van schijnzwangerschappen/ is je hond echt ziek ervan dan wordt het wat anders maar mijn honden zijn exact hetzelfde qua gedrag dus in mijn ogen onnodig om in ze te laten snijden.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wel of niet stereliseren? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?