heb ik dan echt teveel huisdieren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Maar even serieus. Naar mijn idee kun je zoveel dieren houden als je wilt wanneer je de ruimte, financiele middelen en de tijd er voor hebt. "


Dan is wonen in een huurhuis ook nog een risicofactor. Als men gaat klagen bij de woningstichting als je veel dieren hebt, en men zegt dat ze overlast hebben, kunnen er nare dingen gebeuren.

Kijk maar naar die ene van het forum. Al had die een echt opvang, maar ook bij een bovengemiddeld aantal dieren kan dat problemen opleveren. Dat moet je gewoon willen voorkomen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "heb ik dan echt teveel huisdieren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KatjaKatja 3 doggies

honden foto van Katja

zolang jij genoeg ruimte,geld en vooral liefde en aandacht voor de dieren hebt, is er niks aan de hand ;-) Ik ken ook een vrouw met 5 honden, een konijn, een cavia, kippen, bij huis en dan ook nog een kind, en een paard op stal bij een boer. Tsja sommige mensen houden van dieren en als ik er de ruimte en het geld voor had zou ik hier ook een hele dierentuin hebben. 

Maak je niet te druk om je familie, sommige mensen snappen niet hoeveel je van je dieren kunt houden!

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 3 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

" boots: ja veel mensen denken bij staffords, oh die gaat mijn hondje opeten. ze zijn wel prachtig die van jou!! "


Dank je O-) Nou ze denken dat mijn honden altijd honger hebben hahaha ze denken maar....Maar ze zijn super rustig in huis dus dat scheelt een hoop.
Regel bij mij is in huis word niet gespeeld daar hebben ze de tuin voor.

En idd met een huurhuis is het echt vervelend als buren denken dat ze er last van hebben. Hier mogen we max 2 honden. O-) Nou ja de kleintjes kunnen toch door voor konijnen hahahaha

honden page profiel Miranda,Kaida en PipMiranda,Kaida en Pip 3 doggies

honden foto van Miranda,Kaida en Pip

Ik vind pas dat je er teveel hebt als je niet meer voor jezelf en de dieren kan zorgen! Dat is bij jou niet zo dus zeg ik ook lekker niks van aantrekken!

je moet doen waar jij gelukkig van wordt!

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

ik zou er idd eens iets van zeggen, anders gaan die opmerkingen niet stoppen, tot je eens je geduld verliest, ze denken wsl dat het helpt om op je in te praten maar je moet ze gewoon eens duidelijk maken dat je goed genoeg weet waar je mee bezig bent, dan stopt het wel.

Wij hebben(hadden) hier ook enorm veel dieren, mensen reageerden wel van "zoo veel!?" maar geen negatieve commentaar op gehad.
Wij hadden op een moment:

meer dan 20 kippen
meer dan 20 konijnen
enkele pauwen
enkele geiten
enkele herten
een hond
kanaries
wandelende takken (telt dat ook?:-))

Niets mis mee als je ze goed kan verzorgen. Het is zoals hierboven al gezegd werd, sommige mensen met 1 dier zorgen er slechter voor dan mensen met 20 dieren.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

wandelende takken tellen ook haha maar dat worden er zooooo veeel!! heb ze ook gehad maar die dingen blijven eitjes leggen!

de woningbouw is wel eens bij ons binnen geweest omdat ze voor de tuin langskwamen. Toen moest die man ook wel even slikken van woow zoveel dieren. Maar hij vond dat we het goed bijhouden en hij had nooit iets van overlast gehoord. De honden spelen wel eens in de tuin en dan word er wel wat geblaft. maar onze bovenburen hebben zo iets, tja het zijn honden die blaffen nou eenmaal.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

we zijn ondertussen een half jaartje verder

en hoe is het ondertussen met jou beestenbende

zijn het er meer geworden, minder
en je familie ?

ben toch wel benieuwd ernaar

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

dat worden er idd snel teveel:-D wij hebben onze naar een school kunnen brengen (tuinbouwschool) anders waren we er nooit vanaf geraakt denkik!!

en jij hebt geluk met zulke bovenburen, dat is vaak nog het grootste probleem, buren die nergens tegen kunnen. Iemand die we kennen laat zijn hond amper in de tuin omdat die veel blaft en de buren zo onverdraagzaam zijn dat ze meteen de politie bellen.
Gelukkig is het aantal dieren hier geminderd want er wordt veel bij gebouwd rond ons, dan kan je ook snel een klacht aan je been hebben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je bent hardstikke rijk, kijk niet naar wat anderen zeggen, ik kom uit een heel groot gezin, bij mijn ouders mocht alles, zolang je het zelf kan bekostigen en er alle tijd en aandacht instopt, wat kan jou dat schelen wat anderen zeggen ?


geniet van je dierentuin, menig iemand zou dat dolgraag ook willen, maar geen geld en niet de tijd daarvoor, je bent rijk. :-D :-D

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ja ach,mensen en hun meningen.

Als jij je heerlijk voelt met hoe je leeft,moet je daar lekker van genieten.

Laat snel al dat commentaar los,bedenk gewoon mensen hebben altijd wel wát te zeggen over van álles.

Heb je een groene trui,zeggen ze waarom heb je geen gele...Heb je een gele trui,dan vragen ze waarom je geen groene hebt...

Denk dat het mens eigen is om maar te denken dat overal een mening over te hebben maar normaal is(en dit ook nog te uiten,ongeacht of je een ander ermee kan kwesten)

honden page profiel Sylvia GrootSylvia Groot

honden foto van Sylvia Groot

Ik vind t niet teveel hoor.
teveel word t pas als je ze -niet- meer genoeg aandacht en verzorging kan geven, dan moet je oppassen.
Wat is er nu heerlijker dan de liefde en genegenheid van een dier..
Er is toch dat gezegde..
Als je de mens leert kennen ga je nog meer van de dieren houden...
En waarom hebben mensen 3 of 4 of zelfs nog meer kinderen...
Dat vind ik pas veel :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" de woningbouw is wel eens bij ons binnen geweest omdat ze voor de tuin langskwamen. Toen moest die man ook wel even slikken van woow zoveel dieren. Maar hij vond dat we het goed bijhouden en hij had nooit iets van overlast gehoord. De honden spelen wel eens in de tuin en dan word er wel wat geblaft. maar onze bovenburen hebben zo iets, tja het zijn honden die blaffen nou eenmaal. "


En is er wel een klacht, dan heb je waarschijnlijk een probleem. In een koophuis zou ik zeggen: ga tekeer, maar je wilt niet voor de keus komen te staan om óf je huis uit te moeten, of je dieren kwijt te raken.

Alhoewel het misschien te verantwoorden is als er een aantal zeer oude katten bij zitten. Dan heb je nog de mogelijkheid te zeggen "als die dood zijn neem ik er geen meer bij".

Voorkomen is beter dan genezen!

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

Ik moet wel eerlijk zeggen dat mij leven erg druk is door de opvangdieren en onze eigen honden.
Ik werk ook nog tussend e 20 en 38 uur.
En dan moet ik ook nog het huishouden doen.

Mijn familie ziet mij dus niet vaak, en veel vrienden heb ik ook niet (ja ook die zien mij maar weinig).
Maar dat maakt mij niets uit, ik geniet van wat ik doe, en ik ben blij dat ik dieren kan helpen.

Anoniem (Gast)

Ik vind het best wel zielig dat jullie zoveel uitheemse reptielen hebben, let op, ik vind ze zelf ook super mooi..
Die beestjes horen niet echt in een glazen bakje te zitten.
Maar voor de rest: gezellige dierenbende :-)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

"

Dan is wonen in een huurhuis ook nog een risicofactor. Als men gaat klagen bij de woningstichting als je veel dieren hebt, en men zegt dat ze overlast hebben, kunnen er nare dingen gebeuren.

Kijk maar naar die ene van het forum. Al had die een echt opvang, maar ook bij een bovengemiddeld aantal dieren kan dat problemen opleveren. Dat moet je gewoon willen voorkomen.
"


Dat is waar maar onder ruimte versta ik denk ik wel wat anders dan de meeste. Vind het hier al VEEL te klein en ik heb helemaal niet zoveel dieren.

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

Zolang je de ruimte, geld en tijd en voor hebt is er niks aan de hand:-D

Wij hebben nu op dit moment:
4 fretten
1 slang
2 luipaardgekkos
vissen
en een hond:-D

honden page profiel Valerie <3 Mila <3 MaxValerie <3 Mila <3 Max

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max

Hebben 2 katten, 2 konijnen en een hond, en dat vinden mensen al superveel... Vind het onzin, zolang je ervoor kan zorgen en het financieel aankan, is er geen probleem! Droom stiekem ook van een kleine dierentuin, maar mn vriend vindt het nu wel genoeg... :'(

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Wonen in een koopwoning wil niet zeggen dat je dan maar je gang kunt gaan ook al hou je de boel nog zo schoon en verzorg je de dieren nog zo goed. Als er mensen in de omgeving rot willen doen krijg je toch de politie en gemeente op je dak. er zijn altijd mensen die nou eenmaal niets van dieren en zeker als je er veel hebt willen hebben. dat zijn dan echt vervelende mensen , zo moest mijn nicht en haar man de helft van hun dieren wegdoen, ze zijn verhuist,hebben nu een boerderijtje en de dichtsbij zijnde buren wonen op een 20minuten lopen aan beide kanten. groeten Hein.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Hoera hier gaat de vlag uit. mijn zus belde dat ze viavia had gehoord dat ik over een aantal weken er toch een perzisch kitten bij krijgt, nou ze komt dan niet meer langs en zou dat ook de anderen adviseren .ik moest het zelf maar weten. nou dan blijven ze toch weg. heb hen nog nooit gevraagt om op te passen daar heb ik vrienden voor. nee daar kan ik niet mee zitten, sinds kort na mijn operatie kwamen ze weer langs. heb hen niet nodig en mij dwingen om bij hun op visite te gaan nou nooit. heb zelfs geregeld via de notaris waar mijn dieren etc heen zullen gaan als er iets met mij gebeurt,die worden opgevangen door mijn vrienden. waarschijnlijk in september nog een operatie heb al tegen vrienden gezegd zeg maar niets tegen ze als het zover is hoeven ze niet verplicht op visite te komen in het ziekenhuis .familie die krijg je vrienden die maak je groeten Hein. ps meer als drie dieren neem ik niet heb er nu twee .

honden page profiel Tanja&BellaTanja&Bella

honden foto van Tanja&Bella

onze familie is ook vlink gegroeit. :-D
7 Honden
5 Katten
4 konijnen
enkele kanaries en muizen.
4 roodwang schildpadden
Op de moestuin nog 15 kippen die met pensioen zijn.

honden page profiel patrick &  sonjapatrick & sonja

honden foto van patrick &  sonja

zou zeggen niets van aantrekken iedereen houd wat hij zelf wil grtjs ;-)

honden page profiel Eric & Deborah + de hondenbendeEric & Deborah + de hondenbende

honden foto van Eric & Deborah + de hondenbende

Ja wat is veel dieren hebben?

Nu ik heb maar 4 honden...
Tot een aantal jaren terug had ik een stuk meer dan ik nu heb!

7 honden
72 slangen
36 hagedis achtigen
19 verschillende soort schorpioenen
9 verschillende vogelspin soorten
38 gifkikkers
24 kromsnavels
30 parkieten
en 50 kleine vogels
1 hangbuikzwijn
kippen
2 valken en 1 kerkuil
en niet te vergeten 10 duiven.

En dan nóg voelde dat niet aan als veel... totdat de energie rekening binnen kwam.

honden page profiel jackiie nova&baileyjackiie nova&bailey

honden foto van jackiie nova&bailey

2 honden
3(komt een maine coon bij dit jaar nog) katten
8 valkparkietjes

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

" Ja wat is veel dieren hebben?

Nu ik heb maar 4 honden...
Tot een aantal jaren terug had ik een stuk meer dan ik nu heb!

7 honden
72 slangen
36 hagedis achtigen
19 verschillende soort schorpioenen
9 verschillende vogelspin soorten
38 gifkikkers
24 kromsnavels
30 parkieten
en 50 kleine vogels
1 hangbuikzwijn
kippen
2 valken en 1 kerkuil
en niet te vergeten 10 duiven.

En dan nóg voelde dat niet aan als veel... totdat de energie rekening binnen kwam. "



Had je een iernopvang of zo?

honden page profiel  Eddy Eddy

honden foto van  Eddy

hallo,natuurlijk mag iedereen het leven lijden waar men zelf voor kiest maar buitenstaanders bekijken de situatie op een andere manier.Zolang als je zelf voor je dieren kan zorgen is er geen probleem,maar indien je dat niet meer kan,en dat kan soms snel keren (met dit weer is een val snel gemaakt en een enkelbreuk of zoiets is dan niet ondenkbaar).Het is dan de miserie begint en daar waar anderen zich zorgen om maken.Persoonlijk vind ik dat niemand voor jou mag beslissen,maar je moet misschien je eigen grenzen stellen.Elke kitten en elke pup is lief,maar je kan niet alles houden.

honden page profiel Ellen, Shadow, Lilly en FlameEllen, Shadow, Lilly en Flame

honden foto van Ellen, Shadow, Lilly en Flame

Hier wordt ook weleens gezeurd dat vier honden te veel is...ach wij vinden van niet. het is te overzien en ze krijgen allemaal de aandacht die ze nodig hebben, dus meid...maak je niet druk geniet lekker van je dieren! die geven (soms) meer liefde dan mensen en zullen nooooit zeuren :-) Oke als ze moeten plassen of poepen haha) maar anders niet! en ik vindt dat je niet veel dieren hebt! Is juist gezellig! In een huis moet geleefd worden! :-)

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

PUH :-D Bij mij zagen ze er ook op. Ik heb momenteel 1 Engelse Bulldog en 5 katten.

En meestal is het zo van : "je kan niet op reis" "steeds die verantwoordelijkheid" "kost toch veel".... Maar je weet het toch zelf beter? Ik kan die happy begroeting bij thuiskomst of het heerlijke kroelen van de poezen in bed niet meer missen hoor.

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

Ik zou graag willen dat ik meer dieren had, maar helaas de tijd er niet voor. Maar als ik over een paar jaar iets minder ga werken (als de mogelijkheid ervoor is) zou ik wel graag een hond erbij willen, of na Bink twee honden uit het asiel en twee katten.

Wel hebben we vogels, niet voor de kweek maar voor de gezelligheid. De volière is in totaal 6 meter lang maar opgesplist, 4 meter voor de kakarikis en 2 meter voor de kleintjes.
10 roodhoofd kakarikis, ze zijn geel, groen, bont en lichtgroen
5 Spitsstaartamadines
4 Zebravinkjes
4 Japanse meeuwtjes

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

haha hier weten vrienden en fam. ook nog niet dat wij inmiddels Nanook erbij hebben :-) Het valt nu nog wel mee wat dieren betreft 
4 honden 
2 katten 

hadden voorheen 
4 honden
2 katten
vogels 
kippen 

maar hier ook commentaar op aantal en dan oja .... goh je hebt haren op je kleding ... eh ow ja ... ik van de hond jij van jezelf :-) 

Maar blijkbaar zijn mensenharen wel acceptabel op je kleding en van een dier niet maar voor mij is een haar een haar. 

Ik probeer het commentaar ook naast me neer te leggen maar het feit dat ik nog niks gezegd hebt zegt eigenlijk ook dat het niet altijd lukt :(

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ben ik de enige die 8 katten wel een beetje veel vindt? Dat hangt natuurlijk ook wel enorm af van je huis trouwens. Ik zou ze er niet om weg doen, hoor, je houdt er nou eenmaal van, maar ik zou misschien niet de kittens houden ondanks de verliefdheid. Maar nogmaals, dat ben ik dan zelf... ik heb ook niet zo'n groot huis O-)

En ach ja, familie he! Die denken altijd dat ze overal hun mening over mogen ventileren. En van mij mogen ze, als ik het ook maar bij hen mag ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "heb ik dan echt teveel huisdieren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: sneeuw pret
^