hallo,
wij hebben 2 ruwhaar tekkels een teefje van 6 jaar en een reutje van 7 maanden. nu moet er sowieso eentje gesteriliseerd of gecastreerd worden en misschien allebei wel. Nu het reutje laat overal plasjes achter als er iets anders in huis staat zelfs bv een zak wasmiddel. Hij wil zijn territorium afbakenen dat snap ik wel maar fijn vind ik het niet. Verdwijnt dit gedrag als ik hem laat castreren?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "reutje castreren???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Nee, mij lijkt het onwaarschijnlijk dat een castratie dit verhelpt. Dit moet je er echt uit trainen.
Hoe reageer je als hij weer eens binnenshuis aan het afbakenen is?
dit is mijn eerste reu binnen die dat eigenlijk doet we hebben nog een rottweilerreu gehad en die heeft dat nooit gedaan weet dus ook niet zo goed wat ik ermee aan moet en een probleem is nog ik heb het hem nog niet zien doen ik vind het alitjd pas achteraf
Dus je ziet het hem niet doen... Hoe reageer je als je het plasje gevonden hebt?
Het is belangrijk iig de zaak goed schoon te houden, en natuurlijk negeer de hond wanneer je het plasje opruimt. Doet hij die plasjes altijd op dezelfde locatie? Je schrijft dat hij het met name tegen nieuwe spullen doet. Je kunt proberen het gedrag te voorkomen door te zorgen dat hij niet in de buurt van nieuwe spulletjes kan komen.
Je schrijft ook dat je reu 7 maandjes oud is. Vertoont hij dit gedrag al lang? of slechts enkele weken. Hij is namelijk een puber. Dus het kan zijn dat hij zijn grenzen probeert te verleggen.
Wanneer je reu buiten plast, zou ik beginnen om dat gedrag weer te belonen met wat onweerstaanbaars lekker, worst of kaas. Doet hij binnen plasjes, dan negeren. Honden zijn slim, hij zal snel begrijpen dat buiten plassen veel belonender gedrag is dan binnen plassen.
een castratie gaat dit gedrag hoogstwaarschijnlijk niet doen verdwijnen, als ik moest kiezen zou ik de teef laten steriliseren, verminderd de kans ook op melkkliertumoren en verminderd de kans op baarmoederontsteking
Ik ken drie reuen die dit deden. Nadat ze gecastreerd zijn hebben ze het nooit meer gedaan.
Ik zou zelf eerder de teef steriliseren dan de reu castreren. De teef heeft er ook nog een prima leeftijd voor, bij de reu zou ik nog minstens anderhalf jaar wachten.
Het plassen in huis is een kwestie van afleren en verdwijnt absoluut niet gegarandeerd na een castratie.
Succes!
Ons Chihuahua reutje begon ook te markeren in huis rond de 8 mnd.
We hebben het een tijdje aangekeken en een plasbandje gebruikt en natuurlijk proberen te corrigeren maar helaas niks hielp.
Ook begon hij extreem rij gedrag te vertonen op zijn knuffels en onze arm.
We zagen de frustratie bij hem dat hij niet snapte waarom hij dit deed.
De dierenarts zei gelijk castreren toen hij het hoorde.
Wij waren nog erg aan het twijfelen, kregen hier ook te horen dat castreren geen garantie geeft.
We hebben ook gedacht aan chemische castratie want dan kan je zonder operatie zien of het effect heeft maar ons mannetje is hier te klein voor.
Uiteindelijk toch de knoop door gehakt om het wel te doen want als je er te lang mee wacht kan het markeren een gewoonte worden en stopt hij er niet meer mee.
Het is nu ruim 2 weken geleden en ons mannetje markeert niet meer en is gestopt met het rijgedrag!!
Wij zijn erg blij dat we het hebben laten doen!!
Bij mijn reu was het voorbij nadat hij gecastreerd was, maar garanties krijg je nooit.
Ik snap niet goed, waarom er zo veel mensen alle reuen maar castreren omdat ze een OPVOEDprobleem hebben
wij hebben 1 intacte (dek)reu en 3 intacte teven, maar ze hebben toch alle 4 even goed te luisteren hoor en als niet binnen pissen daar onder valt, hebben ze niet binnen te pissen, ook de reu niet
dat hij alle paar maanden op 1 van de teven wilt kruipen omdat die loops zijn, ga ik hem niet casteren hoor, gewoon opvoeden, Darko kan gewoon bij de loopse teven, ook op hoogtij dagen
een reutje dat binnen pist, moet je gewoon opvoeden ipv laten casteren, dat helpt niet, de kans is zelfs aanwezig dat je reutje incontinent van word en dan plast hij sowieso binnen zonder dat hij er iets aan kan doen
gewoon opvoeden, hem verbieden dat hij binnen plast, net zoals je dat bij een pup leert
Ik ben zelf tegen castreren (buiten het feit als het medisch nodig is natuurlijk)
Tegen klinkt gelijk zo, maar ik vind dat er te snel naar castreren word gegrepen
terwijl het echte werkelijke probleem die word aangepakt!
Ik ben voor castratie. Het probleem verdwijnt vaak en de reu heeft een rustiger minder gefrustreerd leven.
Das mijn mening. Tenzij hij af en toe even los mag met een teefje want anders kan hij zijn gevoelens en sexdrift ook niet wijt en raakt hij gefrustreerd. Vind ik dan he.
Dus mijn antwoord op jouw vraag zou zijn, ja mij castratie kan het probleem verdwijnen. Geen garantie. Als je toch niet met hem wilt fokken, dan was mijn keuze snel gemaakt. Je raakt zelf ook boos als je weer een plas vindt, dat voelt de hond en is ook niet leuk. Hij begrijpt dan niet waarom jij je boos voelt. Bovendien heb ik nog nooit iemand gehoort die spijt had van een castratiebesluit en uitvoering. Onze Duke is er in iedergeval een heel stuk van opgeknapt en frustratie bij een reu train ik er niet uit want dat kan gewoonweg niet.
En je verkleint gelijk de kans op een prtongeluk nestje als je ook een teefje in huis hebt.
Succes met het nemen van je besluit.
Ik denk dat het vooral belangrijk is om te kijken van hond tot hond.
Er zijn genoeg intacte reuen die nergens last van hebben maar daarentegen zijn er ook reuen die dat wel hebben.
Als een reu tijden lang achter elkaar zodanig gefrustreerd is, alleen maar aan het janken is, ijsberen is, kwijlen is, niet eet en in de war is, ja, dan is het voor die reu misschien beter idd, om een operatie te overwegen, eerst met een chip om te kijken of het mogelijk iets doet, daarna pas definitief.
Waarom zou je gelijk voor castratie gaan en niet voor de chip? Castratie is onomkeerbaar, bij de chip kan je eerst kijken of het geen negatieve effecten heeft.
Veel mensen zijn onwetend, ik ook toen ik me dat liet aansmeren, en het word dan aan geraden. Voor een aantal problemen kan je er ook bijna niet om heen, ook al word ng al eens beweerd dat dat niet zo is.
Ik merk dat hier op het forum nog altijd een antipathie heerst tegen het castreren van een reu.
Echter ik merk wel degelijk een verschil tussen gecastreerde en on-gecastreerde reuen.
Mijn hond is gecastreerd toen hij 9 maanden jong was dus voor hij eventueel naar gedrag kon aanleren. Daarnaast heb ik 4 cursussen doorlopen.
Als hij met me losloopt door het park dan komen we vele honden tegen en hij is met iedereen vrienden. (Hij is nu 15 maanden.)
Ik ben in de laatste paar weken wel een aantal keer tegen vechtende honden "aangelopen".
Gelukkig blijft Loki dan redelijk afzijdig op een sneer hier en daar na. Maar het gaat bijna altijd hetzelfde. Een groep honden is aan het spelen incl. de mijne.
Beetje balletje uit het water vissen e.d. dan verschijnt er een reu, staart kaarsrecht omhoog oren naar voren zeer aanwezig de groep reageert eerst opgewonden en dan wordt het grommen en bijten.
Rottig voor de eigenaren van die honden maar ook eigen schuld denk ik. Als je jou hond zo dominant een groep ziet benaderen doe er dan wat aan.
Zoals gezegd ik heb hier geen last van met mijn hond en ik ben er van overtuigt dat dit o.a. te maken heeft met de castratie. Hij is gewoon goed in balans nu.
Ik heb dus wel eerst een implantaat laten inbrengen en Rakker daarna definitief laten castreren. Ik wilde namelijk eerst weten in hoeverre zijn gedrag negatief zou veranderen. Pas toen ik had gezien dat hij er niet onzeker of angstig van werd, heb ik hem laten castreren. Rakker was namelijk met een maand of 3 al aan het rijen op elke hond die we tegenkwamen en niet elke eigenaar vindt dat leuk...Na de castratie is het nog steeds een heel actief, speels en enthousiast hondje, maar rijen en markeren doet hij niet meer.
Laat ik voor mezelf spreken en zeggen dat ik het als falen voel als ik me hond
laat castreren. Dan voelt het voor mij als; je kan je hond niet aan.
Mn ouders hebben bij hun hond daar wel voor gekozen. En ik zie geen verschil!
Ik heb dus geen gecastreerde reu en deze heeft 2 keer geprobeerd te rijen, dat is
af te leren hoor! Plus wij hebben tijd gestopt in plassen op "commando".
Eerst 5a10min plassen en dan begint onze wandeling.
En ja er zijn verschillende uitkomsten van castreren maargoed die zijn er ook bij
opvoeding. Als ik een uitkomst zie van castreren 50/50 en chemisch 50/50 vind ik
dit het echt niet waard!
Die sexdrift is gewoon een instinct om voort te planten. Is er geen teefje in de buurt, dan is die drift er ook niet.
De hele wereld zit vol teefjes, daarvoor hoeft dat teefje niet in je huis te wonen.
Ik heb 2 intacte reuen (de ene momenteel niet helemaal intact door implantaat) en ze zijn wel degelijk vaak enorm gefrustreerd door hun hormonen. Diegene met het implantaat zo erg dat hij op alles reageert wat teef is of dat nu loops is of niet en ook op sommige gecastreerde reuen. De andere reageert ook altijd op teven maar op een andere meer beheersde manier. Maar er zijn weken dat de hormonen compleet op tilt slaan en ik vermoed dan dat er ergens in de buurt een teef is die loops is. Als ik vergelijk met gecastreerde reuen, dan is dat een wereld van verschil die frustratie en stress is er gewoonweg niet meer.
Als gecastreerde reuen korter leven dan hadden onze 2 vorige reuen wel heel oud geworden (en zoveel andere reuen in de familie want zowat elke reu die ik ken is gecastreerd), ze zijn namelijk 18 en 19 jaar geworden zonder problemen.
En alle reuen die ik ken die eerst markeerde in huis en daarna gecastreerd zijn, stopten daar mee, zelfs heel snel.
Voor iedereen elkaar in de haren vliegt wil ik ook nog iets toevoegen... ik ben geen voorstander van standaard castratie.
Met mijn eigen reu prakkiseer ik er dan ook nog niet over.
Omdat hij uit Spanje afkomstig is ben ik bang dat hij na castratie onzeker en angstig wordt, met als gevolg agressief gedrag.
Hij is nu 8 maanden.
Ervaring heeft geleerd dat dit bij veel buitenlandse honden inmiddels al het geval is.
Echter is het ook zo dat ik al veel reuen heb zien opknappen van een castratie. Rustiger in het koppie, zeg maar...
Tegenwoordig wordt castratie afgespiegeld als een soort van wreedheid, en dat gaat me wat te ver! Wij kunnen hier met z'n allen niet gaan oordelen over baasjes en en wat hun keuzes zijn.
Dat je een verkeerde hond hebt gekozen of niet kunt opvoeden wanneer je voor castratie kiest, dat kan niemand vanachter een pc beoordelen.
Persoonlijk wil ik dat mijn eigen reu zich eerst fysiek en mentaal moet kunnen ontwikkelen voor ik over een dergelijke ingreep zou gaan nadenken.
De castraties die op zo'n jonge leeftijd worden uitgevoerd vind ik sowieso eeuwig zonde!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "reutje castreren???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?