Rennen gezond, ook voor gestresste hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Honden lijken misschien toch nog wel meer ons dan we dnken, ze blijken ook een \'runners high\' te kunnen krijgen.

http://www.patriciamcconnell.com/theotherendoftheleash/dogs-and-people-both-achieve-the-runners-high


Nu heb ik zelf gemerkt dat hardlopen een echte uitlaat klep is voor mij. En zoals een bevrienden sportarts tegen mij zei, je kan niet tegelijkertijd mentaal en fysiek gespannen zijn. Ga ik na een dag vol stress op het werk lopen, dan gaat het in eerste instantie voor geen meter, loop ik vreselijk te gapen maar even later is dat voorbij en ben ik alle spanning kwijt.
Wat ik aan Spot merk, die nogal \" highly strung\" kan zijn, wrg jagerig en snel afgeleid buiten, is dat hij veel beter te trainen is als hij eerder die dag heeft kunnen rennen, of met mij of bv naast de fiets of voor de step. Janouk was veel minder reactief/agressief naar andere honden als hij mee was geweest naast de fiets of voor de step. (niet tijdens het steppen trouwens, en zeker niet net na de start... Adrenaline spuit dan uit de oortjes....)
Zijn er meer mensen met deze ervaring? Zou het misschien in sommige gevallen, bij sommige honden een aanvullinen kunnen zijn in de \'therapie\' voor probleemgedrag?

Groet, mireille

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rennen gezond, ook voor gestresste hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

de hond van de buren krijgt bijna nooit beweging bij haar eigenaar, aangezien ze geen tuin heeft neemt de eigenaar haar 3x soms 2x per dag mee naar buiten tot ze een plasje doet en dan meteen mee nr binnen, daarom heb ik voorgesteld dat ik haar meeneem op lange wandelingen met Romi, ook naast de step mag ze meelopen. op wandelingen blaft zij naar alles wat ze ziet, wanneer ik met de step lopen afwissel met wandelen geeft zij geen kik ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik merk zeker een verband. Dobby was echt vreselijk hyper, geen rust in zijn reet op zijn Rotterdams gezegd. Nu kan hij los en kan hij rennen. Ook al zijn eigen tempo doen. En hij is véél rustiger geworden.

Jammer maar helaas was het hier een kip-ei verhaal, want hij kon niet los omdat hij zo onrustig was en dan ging jagen, maar uiteindelijk is hij er beter uit gekomen.

honden page profiel sylsyl

honden foto van syl

Leuk dat,het onderzocht is. Ik neem bowie mee,met hardlopen en volgens mij vindt ze het heerlijk! We komen dan altijd voldaan terug maar ook naast de step en fiets vindt ze heerlijk!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rennen gezond, ook voor gestresste hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wie weet wat voor kruising dit is
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^