Moeilijke teefjes?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik zie regelmatig als ik bij dekreu advertenties kijk staan:

''Dekt ook moeilijke teefjes''

Ik vind dit zo raar...Wat moet ik me daarbij voorstellen?
Moeilijke teefjes...Teefjes die eigenlijk niet gedekt willen worden?
Teefjes die gedragsproblemen hebben en waar gewoon blij mee doorgefokt word?

Ben heel benieuwd wat jullie mening of ervaring hiermee is...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moeilijke teefjes?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Waarschijnlijk teven die niet gedekt willen worden ,omdat ze er waarschijnlijk nog niet klaar voor is , dekt de reu toch dan is dat dus verkr...ting een zg moeilijke teef is dus nog niet dekrijp of vind de aangeboden reu niet aantrekkelijk , sommige teven willen alleen gedekt worden door een bepaalde reu en geen ander. dus let goed op of de teef wel dekrijp of tewel willig is groeten Hein.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ja het zal wel zoiets misselijks zijn :'(
Nare mensen allemaal,ik ken er toevallig 1 uit het park....heeft 1 reu en teef.Nu heeft hij gezellig de reu van de buurman erop gezet en een dag later zijn eigen reu :'(
Echt ik word zo boos,maar kan er niks aan veranderen.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Die advertenties zijn puur verkoop praat en alleen te vinden op marktplaats. Een goede Fokker weet wanneer de teef er klaar voor is en zal niet doorgaan als toch blijkt dat de teef de reu niets vind.

Maar voor een deuren zoek je ook niet op marktplaats, maar op de websites die door de verenigingen gemaakt zijn, of tussen de reien van andere fokkers.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik denk idd teefjes die niet gedekt willen worden (om wat voor reden dan ook) en teefjes met gedragsproblemen die dus niet altijd even vriendelijk zijn naar de reu toe. Tenminste dat is wat ik meestal begrijp van dat soort teksten.
En wat ik er van vind... Tja absurd! Kijk dat je erbij zet 'lieve reu' of zo snap ik nog. Natuurlijk kan een teefje wel eens kattig zijn in het 'voorspel' of als je te vroeg komt en ze elkaar dan treffen dus dat je zoiets er nog bij zet oké. Vind ik ook al vreemd hoor maar met dat in mijn gedachte kan ik daar nog een beetje in komen misschien. Maar nee wil een teef niet gedekt worden of is een teef echt geen reu in haar bijzijn accepteert waarom zou je dit dan dwingen? Is immers waarschijnlijk een rede toe, mentaal of fysiek.
Neem onze Ash bijvoorbeeld, nou die zou zich (is geholpen hoor overigens ;-)!) niet makkelijk laten dekken door een reu denk ik vanwege haar angst voor andere honden. Nou leuk dat een hond dan ook 'moeilijke teefjes' dekt maar zoiets moet je niet willen dwingen vind ik.

Overigens zijn er wel uitzonderingen. Er kan immers ook mee bedoelt worden dat een teef niet goed 'koppelt' (heb ik geen ervaring mee maar hoor ik wel eens om mij heen) en dan is een ervaren reu die dus 'moeilijk te dekken teefjes' dekt wel aan te raden. Een beginner weet immers soms nog niet de juiste houding voor de dekking en dit kan dan de slagingskansen flink in de weg staan. Maar om de een of andere reden krijg ik niet idee dat dat bedoelt wordt met het zinnetje 'dekt ook moeilijke teefjes' maar goed dat kan aan mij liggen... O-)

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Ik ken wel teven die van zich afbijten (waaronder de mijne O-) ) en niet zomaar elke reu laten springen die zich aanbiedt.
De reu moet toch wat ballen tonen en 'vechten' voor zijn teef.
Dat heeft niets met dwingen te maken, want alles gebeurt gewoon los.

Een reu die zich laat wegbijten zou ik dan ook vriendelijk bedanken en naar mijn 2de keus reu gaan.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Bianka

je hebt ook zn dekmeester, wat vinden jullie daar van?

Ik vind het voor mijn gevoel niet klopen, zit geen natuurlijke dekking meer in.

Ik kwam laast zo iets tegen bij een ODH fokker die daar dus gebruik van maakt. en er zijn ook filmpjes van op youtube. Ik vind het helemaal niks om zo iets te gebruiken.

Groetjes Bianka

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" je hebt ook zn dekmeester, wat vinden jullie daar van?

"


Ik vind het niet kunnen, het gebeurd hier op de natuurlijke manier (met voorspel, zelf teef laten staan en reu laten dekken) pas als de reu vast zit lopen wij erheen om ze stil te laten staan. Wil het op die manier niet, dan niet.

Ook een teef heeft voorkeur en sommige reuen zijn niet geschikt, of zullen extra hun best moeten doen om de teef te overtuigen.

Bij onze afgelopen dekking heeft de reu zich 2 uur uitgesloofd, ze vond hem wel leuk en bleef ook staan, maar om het moment dat hij spring draaide ze weg. Na 2 uur was het ineens raak.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Ach ja je hebt nu een keer vrij dominante teven, en die laten zich niet zomaar bespringen door een reu, en ja dan heb je toch een reu nodig met ballen.....en dan is er nog niets onnatuurlijks aan hahaha

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Whahaha geweldig die opmerkingen hier en als er een aangereden paard te koop staat, denken jullie dan ook dat er een auto overheen is gereden?

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Tja alleen al zo een zinnetje als deze... "Omdat bijna alle honden tegenwoordig aan een lijntje gehouden moeten worden en natuurlijk gedrag daardoor danig verstoord is, is een dekking heel vaak een probleem."
Nu zit ik inmiddels alweer een paar jaar in het fokkerswereldje en ik kan me geen enkel verhaal herinneren van een dekking waarbij de honden aangelijnd moesten zijn en het 'natuurlijke gedrag' niet tot uiting kwam. En dan heb ik het over verscheidene rassen... Wel mislukte dekkingen om verscheidene redenen, maar niet omdat de reu en teef (in sommige gevallen met ietwat hulp van de eigenaar/ervaren fokker) niet tot dekken kwamen. Puur toeval of misschien toch meer de realiteit dan wat hierboven wordt weggegeven? O-)

"

Ik vind het niet kunnen, het gebeurd hier op de natuurlijke manier (met voorspel, zelf teef laten staan en reu laten dekken) pas als de reu vast zit lopen wij erheen om ze stil te laten staan. Wil het op die manier niet, dan niet.

Ook een teef heeft voorkeur en sommige reuen zijn niet geschikt, of zullen extra hun best moeten doen om de teef te overtuigen.

Bij onze afgelopen dekking heeft de reu zich 2 uur uitgesloofd, ze vond hem wel leuk en bleef ook staan, maar om het moment dat hij spring draaide ze weg. Na 2 uur was het ineens raak. "


Dat vind ik dus ook, de teef zal wel een reden hebben om een dekking niet toe te staan als deze niet lukt. Is dit het geval dan is het wat mij betreft ook haar keus en moet je niet te veel gaan forceren.
En een beetje begeleiden zoals Veronique zelf zegt kan iedere beetje ervaren fokker toch wel, daar heb je geen dekmeester voor nodig.

honden page profiel JudeJude 3 doggies

honden foto van Jude

" Die advertenties zijn puur verkoop praat en alleen te vinden op marktplaats. Een goede Fokker weet wanneer de teef er klaar voor is en zal niet doorgaan als toch blijkt dat de teef de reu niets vind.

Maar voor een deuren zoek je ook niet op marktplaats, maar op de websites die door de verenigingen gemaakt zijn, of tussen de reien van andere fokkers. "


Ik ben gewoon even benieuwd, heb geen teef, wil geen nestjes en mijn reu mag ook niks dekken... Dus het is puur interesse.

Wanneer weet je dan of een teef er klaar voor is? Relateer je dit dan alleen aan de leeftijd of zie je ook andere gedragskenmerken of lichamelijke kenmerken?

Vind op het forum alles wat met het fokken te maken heeft best wel interessant, voor mij een nieuw iets waar ik me wel over wil inlezen, maar nogmaals, niet met de bedoelingen om zelf fokker te worden!

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

"

Ik ben gewoon even benieuwd, heb geen teef, wil geen nestjes en mijn reu mag ook niks dekken... Dus het is puur interesse.

Wanneer weet je dan of een teef er klaar voor is? Relateer je dit dan alleen aan de leeftijd of zie je ook andere gedragskenmerken of lichamelijke kenmerken?

Vind op het forum alles wat met het fokken te maken heeft best wel interessant, voor mij een nieuw iets waar ik me wel over wil inlezen, maar nogmaals, niet met de bedoelingen om zelf fokker te worden! "


Weet niet of de vraag alleen voor Veronique bedoelt was... O-)

Nee leeftijd zegt hier niks over.
Dit is een kwestie van erg goed opletten tijdens de loopsheid. Signalen waar ik altijd op let is dat het bloed alweer wat wateriger wordt, de vulva alweer ietwat aan het slinken is, 3e dag staart opzij en toucheren. Dat zijn voor mij tekenen/dingen om op te letten om te zien of het al zo ver is. Meestal is dit bij (een van) mijn teefje(s) zo rond dag 9 á 10 in de loopsheid dus dan gaan we voor het eerst langs voor een dekking (maar er zijn ook teefjes die pas op dag 14 of soms zelfs 17 op hun hoogtepunt zitten).
Wanneer er tijden de dekking ook een 'rugrilling' te zien is weet je dat het echt de juiste dag is geweest is mij verteld, maar deze is niet altijd even makkelijk te zien.
Gedrag merk je het soms ook aan maar niet altijd. Onze Abby is altijd wat meer 'outgoing' als ze rond haar hoogtepunt zit, gilde vlak voor de eerste dekking zelfs de buurt bij elkaar als er een reu langs liep dus dat is ook een symptoom. Is er een reu in huis dan kun je het aan deze soms ook afleiden dus dat zijn ook dingen waar je op kunt letten.

honden page profiel JudeJude 3 doggies

honden foto van Jude

"

Weet niet of de vraag alleen voor Veronique bedoelt was... O-)

Nee leeftijd zegt hier niks over.
Dit is een kwestie van erg goed opletten tijdens de loopsheid. Signalen waar ik altijd op let is dat het bloed alweer wat wateriger wordt, de vulva alweer ietwat aan het slinken is, 3e dag staart opzij en toucheren. Dat zijn voor mij tekenen/dingen om op te letten om te zien of het al zo ver is. Meestal is dit bij (een van) mijn teefje(s) zo rond dag 9 á 10 in de loopsheid dus dan gaan we voor het eerst langs voor een dekking (maar er zijn ook teefjes die pas op dag 14 of soms zelfs 17 op hun hoogtepunt zitten).
Wanneer er tijden de dekking ook een 'rugrilling' te zien is weet je dat het echt de juiste dag is geweest is mij verteld, maar deze is niet altijd even makkelijk te zien.
Gedrag merk je het soms ook aan maar niet altijd. Onze Abby is altijd wat meer 'outgoing' als ze rond haar hoogtepunt zit, gilde vlak voor de eerste dekking zelfs de buurt bij elkaar als er een reu langs liep dus dat is ook een symptoom. Is er een reu in huis dan kun je het aan deze soms ook afleiden dus dat zijn ook dingen waar je op kunt letten. "


Thnxx! :-)

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Wat is een dekmeester?

Ik heb eens bij Animal Police op Animal Planet gezien dat ze een inval deden bij honden gevechten en daar stond een soort apparaat, waar een teef op vastgezet werd en de reu zijn gang kon gaan.. dan is het zoiets als verkrachting dus.. :'(

Heel stom, maar het apparaat deed me hieraan denken;



honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

tja... ik denk dat ze het zo bedoelen:

http://www.youtube.com/watch?v=JbtkJxAD5io

en niet zo'n broodfok apparaat....

maar eerlijk gezegd gaan hiervan ook mijn nekharen overeind staan.... maar ik ben dan ook geen fokker O-)

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Een dekmeester is geloof ik iemand die je kan inhuren...die helpt bij het dekken.
Dan houd hij de teef vast, ''helpt'' de reu, etc...

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

"

Ik ben gewoon even benieuwd, heb geen teef, wil geen nestjes en mijn reu mag ook niks dekken... Dus het is puur interesse.

Wanneer weet je dan of een teef er klaar voor is? Relateer je dit dan alleen aan de leeftijd of zie je ook andere gedragskenmerken of lichamelijke kenmerken?

Vind op het forum alles wat met het fokken te maken heeft best wel interessant, voor mij een nieuw iets waar ik me wel over wil inlezen, maar nogmaals, niet met de bedoelingen om zelf fokker te worden! "


Of een teef er qua leeftijd aan toe is kan je aflezen aan het karakter, zodra het karakter stabiel is is je hond volwassen. Meestal is dat rond de 2 jaar, maar sommige teven zijn pas later toe aan een nest.

Of de teef klaar is om te dekken kan je op verschillende manieren achterhalen. Dmv een bloedtest (progesteron), of een reu. Zelf heb ik een dekreu in huis. Als hij wil (hij reageert namelijk alleen als een teef echt dekrijp is) kan ik naar de reu rijden voor een dekking.

Alle kenmerken die beschreven staan op internet zeggen totaal niets (blijven staan, staart opzij, aanbieden, enz) dat doet mijn teef al vanaf dag 3 van de loopsheid, terwijl mijn reu dan nog rustig op zijn kleed ligt naast de teef.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Moeilijke teefjes?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: loopsheid
^