aangeven dat ze naar buiten moet (zindelijkheid)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

Hallo hallo :-)

Sita met Kyra nog eens.

Ik zat met een vraagje en hoop dat jullie die kunnnen beantwoorden.

Het zit als volgt:

Kyra is nu 3 maand zindelijk (op een ongelukje na (2 in 3 maand tijd) die ik op tijd zag.
Ben helemaal niet kwaad geweest op haar, gewoon foei gezegt en haar naar buiten begeleid.

Nu is het enige waaer ik mijn hoofd over breek het vogende;
ik heb haar nu al sinds ze zindelijk is, goed in de gaten gehouden om te proberen te zien met welk gedrag ze aangeeft dat ze naar buiten moet. Maar er is gewoon niks, echt niks dat aangeeft dat ze wss moet )plassen.
Niet in een rondje draaien, niet naar de deur gaan, niet even piepen, geen hoofd op mijn schoot, echt niks!
Nu is het wel zo dat ze heel regelmatig (zo om de 2 u) naar buiten gaat omdat ik en mijn vriend roken en dan kan ze mee en doet, al ze moet een plasje.
Heel goed natuurlijk, maar soms doet ze dat niet. En tja, dan geveurt het wss wel eens dat haar blaas te vol is en toch in huis doet. Het vreemde is dat ze het dus totaal niet aangeeft.

Ik heb alo eens zitten denken over hoe ik ze kan leren om aan te geven dat ze naar buiten moet... .
En toen dacht ik aan die bel aan de deur zoals iemand hier als een had voorgesteld.

Ik had reeds eens een topic hierover geopend en toen kwam naar voren dat dat wss zelf komt; maar ik heb er toch wat mijn twijfels bij.

Andere ideeÊN? Of andere meningen?

BTW Kyra is een Ierse setter en is 8 maand oud

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aangeven dat ze naar buiten moet (zindelijkheid)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SharaShara

Ik denk dat je gewoon moet volhouden zoals je nu doet.

Als ze buiten iets doet, doe gewoon of er een groot feest gaande is, en beloon haar uitbundig.

Als ze binnen iets doet negeer het gewoon en zorg dat je het buiten haar oogvelt op kan ruimen..
Niet eens een lieef iets zeggen zoals: och, moest je een plasje doen? dat is ook aandacht!!

Een deurbel kun je inderdaad leren, maar als je zegt dat ze niks aangeeft als ze moet plassen, wordt het ook wel heel moeilijk om haar te leren een deurbel aan te tikken als ze moet, ik weet dan niet zo goed waar je zou moeten beginnen met trainen.

Mijn hond ging eigenlijk al na een paar dagen richting deur, tikte ertegenaan, en als wij het niet hoorden ging hij voor ons staan en blafte een keer, zo van jongens ik moet!! reageerden wij daar niet op, dan was het 2 minuten later ook raak in huis..

Je hond is al 8 maand, dus ook wel behoorlijk op weg om het langere tijd op te kunnen houden.

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Het is natuurlijk fijn voor hem om elke 2 uur met jullie naar buiten te gaan als jullie gaan roken, maar zo traint hij zijn blaas niet hoor!
Mijn pup is nu 16 weken en ben het ook aan het opbouwen...eerst om de 2 uur toen om de 3 uur en nu heb ik het al opgebouwd tot 3,5 uur en af en toe moet hij eerder en dan gaat hij onrustig heen en weer lopen.
Dus gewoon opbouwen en op een geven moment zal hij het heus wel aan gaan geven :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een pup van die leeftijd geeft het nog nauwelijks aan, alert blijven en zo doorgaan, op een gegeven moment kan je eens kijken wat ze doet, als je alert bent zie je wanneer ze moet, dan kan je haar meenemen naar buiten, maar zolang ze het niet aangeeft, ga je op de zelfde voet verder , heus ze gaan het aangeven.

ik heb bamse, die heeft het nimmer aangegeven, en nu nog niet, nee echt niet. ze heeft vaste tijden, ze hoeft het niet aan te geven, en als ik er niet bent, houdt ze het gewoon op. hahaha

ze is nu volwassen, en heeft nog nimmer voor de deur gezeten om dat ze zo nodig moet, ik ben zelf altijd alert. misschien als ze eens aan het logeren zou, dat ze daar niet uitgelaten wordt, dat ze dan tegen de deur aan zou bonzen, van ...hoe zit dat, wordt ik niet uitgelaten ?

voor iedere hond zal dat wat anders zijn, hier hoeft niet tegen de deur aangebonsd te worden, ik ben en blijf alert, dat ze op tijd eruit gaat. en uitgelaten wordt. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aangeven dat ze naar buiten moet (zindelijkheid)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^