zindelijkheid: pipi op de doeken, kaka ernaats

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DorrieDorrie

Onze pup (Vizsla, 12 weken) kan nog niet ophouden en doet 's nachts ( ze zit in de keuken) en als ze overdag alleen is, in huis. (als we thuis zijn geeft ze meestal aan waaneer ze buiten wil) Plassen doet ze meestal flink op de doeken die er daarvoor liggen maar de kaka doet ze nooit op de doeken, vaak ook niet in de buurt. Kan ik hieraan iets doen? Moet ik ze in plaats van buiten zetten als ik thuis ben eens laten gaan op de doeken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zindelijkheid: pipi op de doeken, kaka ernaats" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

euhm, waarom moet je hond op 'doeken' gaan?Hoe kan je hond dan ooit zindelijk worden?Raar hoor.Je hond is op den duur verward, hij mag niet in huis plassen of kaka doen, wel buiten, maar binnen mag wel op doeken.Begrijp je het?

Elke 2 uur naar buiten, na een slaapje of na gegeten of gedronken te hebben, je pup is nog erg jong, en het duurt wel even eer hij het door heeft.Maar zou zeker de doeken weghalen, want dit schept verwarring voor jouw pup, en het zal op deze manier nog veel langer duren eer hij zindelijk is.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

De keuken is misschien ook wel veel te groot ineens. Heb je hem al een iets kleinere plek gegeven?
Bijvoorbeeld een stukje van de keuken afzetten? Of een bench aanschaffen?

In principe bevuilen ze hun leefgebied niet. Als dat leefgebied te groot is kun je best in de ene hoek een héle grote bah neerleggen en in de andere hoek lekker slapen.

Ik ben dus ook geen fan van een 'vaste plas en poep plek' voor de hond. Schept inderdaad alleen maar verwarring (want nu mag het wel en over een half jaar ineens niet meer, is heel raar hoor).

Buiten mag je alles doen, al kak je het hele veld onder (bij wijze van spreken ;-)), maar binnen niet.
Ja, tuurlijk gebeuren ongelukjes maar wij hadden gewoon niks liggen binnen.

Toen Mellow zo aan de racekak was kreeg ik van iemand de vraag waarom ik geen kattenbak voor haar neerzette. Nee, sorry, de kattenbak is (zoals de naam al zegt) voor poes Puk.
Mellow (stuk groter) doet het gewoon lekker buiten. En ja, dat hield in dat we soms 5 minuten na de wandeling weer buiten stonden (en de ander poep/pies ging opruimen).

Kost wat tijd, maar betaald zichzelf uiteindelijk écht terug. Na een week of 3, 4 waren er geen ongelukjes meer (misschien nog 1 of 2). Ze was toen wel ongeveer 5 maanden.

honden page profiel DorrieDorrie

Overal lees ik dat de zindelijkheidtraining best met kranten of absorberende doeken begint die dan altijd kleiner werden en richting buitendeur. Als we thuis zijn gaat ze buiten maar als ze alleen is en snachts doet ze haar plasjes op de doek bij de buitendeur omdat ze nog niet op kan houden. Kaka doet ze dus niet op de kranten of doeken. Uiteraard is het de bedoeling dat de kranten/doeken aan de deur ook stilaan weggaan zodat ze leert ophouden. Maar dit is dan blijkbaar foute info?

Kranten of doeken weg dus...!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ben voorstander van elke keer naar buiten te gaan met de pup, zo leert hij het snelst.Hoe lang moet de pup alleen zitten?Misschien kan je tussendoor iemand laten komen om de pup dan even in de tuin te laten of te wandelen?

Met deze doeken weet ik het toch niet hoor, schept volgens mij alleen verwarring.Mijn tante haar pup gaf zelf aan dat hij naar buiten moest, heeft ook in het begin wel ongelukjes gehad maar is heel snel zindelijk geworden op deze manier.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Vroeger thuis hebben we twee pups gehad (de eerste volgens mij vanaf 12 weken, de ander vanaf 8 weken, maar toen woonde ik niet meer thuis).
Beiden hebben nooit doeken of kranten gehad en is met beiden helemaal goed gekomen ;-)

honden page profiel DorrieDorrie

Bedankt voor de info

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Twinko heeft wel geleerd om op een krantje te gaan. Dit kwam omdat hij geboren is vlak voor de winter en niet elke keer in sneeuw en kou naar buiten kon. Nou, dat wil zeggen, hij kon wel naar buiten maar deed niks behalve kou vatten en bevriezen.
Inmiddels is hij wel zindelijk, zonder krant, maar het duurt echt wel langer. Dus als je het zonder doek of krant kunt doen zou ik het zonder doen!

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor

honden foto van Noella en Igor

Die van ons was heel snel zindelijk . Ik sliep de eerste weken beneden . Igor mijn franse bulldog zat in zijn benche s'nachts deurtje toe. En ik zette mijn wekker om de twee uur en liet hem buiten
al snel kon ik mijn wekker gewooon af zetten want igor piepte als ie wakker was ,zo ging ik er ook direkt mee buiten ,plasje kakje klaar goed beloond met flink meer dan één maal te zeggen met een zachte stem en dan kreeg ie van mij een paar korreltjes van zijn eten. Hij was altijd tevreden terug in zijn benche en slapen maar. Zo heb ik dat gedaan en na een paar dagen kon ie al es langer doorslapen zo een uur of vier en dan zes en nu meestal acht uur. Igor is nu tien maand en slaapt acht uur door ,soms kom ik beneden begroet ik hem en zegt ie ha ja daaag ik blijf nog lekker wat liggen,ik doe zijn deurtje dan wel open en als ie zin heeft of moet laat ik hem buiten.
;-) ;-) ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je bent vast een belg ? :-D

veel beter om ze buiten zinderlijk te maken, het is zo verwarrend voor een pup dat tie binnen mag plassen en KAKA {LEUK WOORD] .

bij ieder slaapje spelen en eten, lekker naar buiten doen, niet binnen zijn behoeftes laten doen.
om het uur buiten zetten, prijzen als tie buiten wat doet, perongeluk binnen ? niet bestraffen, gewoon weer buiten zetten, en opruimen, en ook snachts er uit gaan voor je pup, des te eerder is je pup zinderlijk.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik ben begonnen met kranten en natuurlijk ook steeds naar buiten.

De kranten schoof ik steeds verder naar de deur en ze waren vrij snel zindelijk.

Ze hebben nooit iets in de bench gedaan s'nacht.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zindelijkheid: pipi op de doeken, kaka ernaats" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Franse bulldog pup wil niet lopen
^