Djaira trok net iets heel vreemd uit haar poeperd...
Een spoelworm, hij leeft niet meer, maar ze wordt elke 3 maand ontwormd... hoe kan dat dan?... en hoe kom je ervan af... ?... zijn wij nu ook besmet.. of valt dit erg mee ?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spoelwormen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ontwormen voorkomt geen wormen...
Ontwormen oe je als je hond daadwerkelijk wormen heeft en niet uit voorzorg. Het is niet zoals een enting die preventief werkt.
Was t geen gras wat eruit kwam?
groen is gras, gras is groen, niet wit. is het een langesliert wit / ?
dan zal je hond ontwormt moeten worden. daar ontkom je dus niet aan.
even je dierenarts opbellen voor tabletten, zo snel mogelijk daar mee beginnen.
of jij besmet bent ? ontsmet alles goed, zoals de handdoeken waar je je hond mee afdroogt, iedere keer goed je handen wassen, je niet te gauw zorgen maken, maar je kan besmet raken van je eigen hond. dus werk hygienisch.
Nee, het was een spoelworm, heb het opgezocht op google,
Maar ze wordt al ontwormd... elke 3 maanden, heb het vandaag weer gedaan... waren de vorige tabletten dan uitgewerkt of...
wat moet ik daar dan mee doen... ze heeft vandaag een kuur gehad.. ik bel sowieso maandag even de dierenarts, want die zit op dit moment niet..
Nee ontwormen werkt niet preventief. Dus werkt alleen op wormen die er nu zitten. T helpt geen wormen voorkomen.... Dus al heb je vorige week ontwormt kan je hond toch weer wormen krijgen...
Wormen kunnen van verschillende dingen komen. Ontlasting van andere honden / dieren, voedsel van de grond, maar voorl van vlooien!
Is het waar dat honden die vlooien hebben, wormen krijgen?
Dat is heel goed mogelijk. Om dat antwoord te begrijpen is het verstandig eerst iets over de levenscyclus van de lintworm, want daar gaat het hier om, te vertellen.
De lintworm is opgebouwd uit een voorstuk met haakjes, die aan de darm vasthaken, en veel segmenten die een lang lint vormen. Aan het einde van dat lint laten steeds segmenten los. Die losgelaten segmenten zijn in feite zakjes gevuld met veel eitjes en bevinden zich meestal onder de staart van de hond. Ze lijken het meest op rijstkorrels.
De eieren in die zakjes zijn niet infectieus voor andere honden omdat ze zich eerst nog moeten ontwikkelen. Voor deze ontwikkeling hebben ze een vlo of luis nodig. Zo’n vlo of luis heet tussen-gastheer. Als de hond vervolgens bij het bijten in zijn vacht, vanwege de jeuk, zo’n geïnfecteerde vlo of luis inslikt, ontwikkelen zich allemaal lintwormen, die de cyclus weer opnieuw opstarten. Voor een goede wormbestrijding bij de hond is het dus ook vereist een goede vlooienbestrijding toe te passen.
Bron Foxterriërs.nl
het is goed dat je ontwormt hebt, honden die vlees krijgen hebben niet snel wormen.
maar hier is een vlooien plaag geweest, zeven weken lang, maar bamse heeft geen wormen gehad, wel heb ik een wormentest gedaan, en ook geen wormen, honden die minder weerstand hebben , hebben een grotere kans op wormen.
klopt...maar een hond zal niet zo snel een knaagdier opvreten, en dode beesten daar verdwijnen de vlooien razendsnel.
eitjes liften mee, de hond kan lekker op een plekje in de zon gaan liggen waar net de poes van de buren heeft gelegen, de eitjes die liggen daar, en liften mee met de hond, een diepe zucht en de hond kan eitjes inslikken, en dan ontwikkeld het wormen in het darmkanaal. een hond die vlees eet, heeft een hoge zuurgraad dan zijn de eitjes wel dood eer die in het daramkanaal zitten, vandaar .
ook in ontlasting van anderen kunnen eitjes voorkomen, er zijn genoeg honden die ontlasting eten van honden of paarden, ook daar kunnen honden het van krijgen.
waarschijnlijk gebruik je telkens het zelfde wormenmiddel, dat helpt op den duur niet meer voldoende. Neem de volgende keer een ander merk, dan zul je zien dat er nog wormen afkomen. Spoelwormen hebben veel honden en meestal hebben ze die levenslang. Kan ook geen kwaad als de populatie maar niet te groot wordt en dat voorkom je dus door ontwormen.
Door vlooien krijgen ze geen spoelwormen maar lintwormen en dat zijn toch echt heel andere wormen. Mijn teef van ruim 10 jaar oud had ineens last van haakwormen...tja je blijft je verbazen soms.
Pfoe wat een reacties
Ze word inderdaad met hetzelfde middel ontwormd... maar ze is nog maar 6 maanden.. en bij onze dierenarts heeft ze nog maar 2 keer hetzelfde middel hiervoor gehad, Ze heeft sowieso geen vlooien, dan had ik dit al gemerkt... een 2 a 3 maand terug lag er ook ineens zo'n "worm" in de kamer... opgepakt en weggegooit omdat wij dachten dat het iets was van de luchtpijpen die ze kreeg... maar ze krijgt die nu niet meer en dus opgezocht, het was een spoelworm, die van 2 a 3 maand terug ook. Ze heeft er geen last van, is niet ziek.. is gewoon hartstikke levendig en eet/drinkt normaal. Het waren ook zeker geen Lintwormen! ... Deze zijn wit en plat, en in de vorm, jawel van een lint, spoelwormen zijn rond met creme/zwart achtig gemarmerd spul erin (ja heb hem goed bekeken hahaha) Ik ga er sowieso even over met de dierenarts bellen, het is niks ernstigs daar het er maar 1 was en een dode... dus dan wacht ik liever even tot maandag tot ik mijn eigen DA aan de lijn krijg..
Over vlees voeren, Wij ervaren zelf de tervuerense herders als honden met een zwakke maag-darmen, ze kunnen zeer weinig verdragen daar ze bij het minst geringste overgeven en diaree krijgen, ook van vers vlees, vers voeren is hier dus uit den boze en doen ze het veel beter op brokken, zo ook met kauwbotten.. deze kunnen alleen "rauw" gegeven worden, dus geen gerookte botten en zeker kip kunnen ze ook niet verdragen.. dus kwa voer kan ik weinig veranderen...
Bij spoelwormen is de tijd tussen de opname van een ei tot een volwassen eiproducerende worm ongeveer 8 weken.
En de lintwormen die de hond van knaagdieren kan krijgen heeft niet de vlo als tussengastheer, maar het knaagdier. En mijn honden eten ook dooie muizen.
Bowie heeft ook spoelwormen gehad.
Wij zagen het omdat hij overgaf.Gelijk een kuur gehad en we moesten het na 2 weken weer herhalen.
Isa en Amber hebben het niet gehad.
eigenlijk is 4x per jaar nog minimaal het mag zelf vaker,misschien dat doen?
en niet elke ontwormingvariant werkt tegen álle ontworming...
ik gebruik bayer mansonil
Ik heb al gekeken ... het is zomaar 1 worm lijkt het wel.. in haar ontlasting kan ik geen wormen ontdekken.. en heus..het zijn volwassen wormen die eruit komen (tenminste die ene dan) en die zie je dan echt wel zitten denk ik..
Hier wordt ook alleen ontwormd als het nodig is en is al heel lang geleden, zowel bij de honden als de katten. Al kijken we wel elke keer goed de ontlasting na, want je weet nooit, hier zijn ze achter ook steeds op 'muizenjacht'...
Wij ontwormen ze ook altijd en toch is het gebeurt.
*Correctie... Djaira heeft wel spoelwormen ... ik keek net haar ontlasting na en nu zaten er dus wel wormen in, levende!
Heb DA al gebeld, gewoon over 2 weken nog een keer ontwormen
Maar, nu de vraag... de dierenarts zegt dat het ook besmettelijk is, ook voor mensen ?!..
Heeft iemand hier ervaring mee... want als dit zo is.. dan zijn we waarschijnlijk wel al besmet
Als je bangt bent voor jezelf; alles reinigen; afwassen met soda, javel oid. handen wassen, beddegoed op 60 graden. (grote reinheid net als met Giardia)
Denk je echt dat jij of je huisgenoten besmet zijn...dan kun je in de apotheek Vermox krijgen zonder voorschrift, wel goed de bijsluiter opvolgen voor spoelwormen, niet iedere worm heeft dezelfde dosis nodig.
(voor lintwormen is er Yomesan)
succes
Thnx Saskia!
heb vanmorgen even de huisartsenpraktijk hier gebeld.. assistent zei inderdaad goed handen wassen enzo, maar als je zelf besmet zou zijn zou je echt buikkramp hebben ofzo of in ieder geval zou je het merken.. ik merk nog niks maar volgens mij heeft ze het toch al een tijdje dan... 3 maanden terug ofzo hebben we ook zo'n worm gevonden in de kamer, maar toen dachten we dat het van de luchtpijpen kwam die we gegeven hadden... blijkt dus niet zo te zijn..
Dus als het vanaf dan al bezig zou zijn, dan zouden we inderdaad al besmet zijn en iets moeten merken.. denk ik .. en we merken nog niks haha.. misschien valt het ook wel mee... bij de giardia van Raya.. hadden we het eerst ook niet door en toen waren we ook niet besmet, dit was toen al een weekend aan de gang met de diarree.. niks van gemerkt hoor
Een spoelwormei heeft een een tijdje nodig na uitscheiding via de poep voor het daadwerkelijk iemand kan besmetten(dat heet embryoneren). Dus als je de poep van je hond meteen opruimt zou je geen gevaar hoeven lopen. Bij de mens wordt de spoelworm niet volwassen maar kapselt de larve zich tijdens de trektocht door het lichaam ergens in. Al je pech hebt is dat in een oog en kan er blindheid ontstaan.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spoelwormen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?