poes+hond???help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anoniemanoniem

honden foto van anoniem

dankje wel voor jullie reacties ik heb er dan ook veel aan.
we waren laast bijde dierenarts met 1van onze katten en die zei dat ik maar eens een honden encyclopedie moet kopen voor de perfecte hond.
maar weet eigenlijk iemand van jullie(als jullie deze hond kennen teminste)of een HOVAWART samen kan geschikt is?
in iedergeval word het nu wel een puppy :-D
christine

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "poes+hond???help!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Selma 4 Selma 4 1 doggies

honden foto van Selma 4

ik heb zin's kort persjes bij de chihuahua's ik dacht dat het niet ging maar gaat prima,
zo lang de kitten of een honden pup is en kijken of het klikt .maar ik ben heel blij blij zo als het gaat. ik zal foto neer zetten dat je kijkje kunt nemen gr :-D

honden page profiel anoniemanoniem

honden foto van anoniem

ik heb top nieuws
we krijgen een puppy!!
maar het word geen hovawart :'( :'(
maaer het word een slovensky cuvac :-D :-D
nou het laaste nieuws dan maar
christine :-D :-D

jan (Gast)

ik heb 2 grote honden en ook katten en dat speelt ook de hele dag ze bijten de katten maar heel lief en de katten bijten en krabbelen zachtjes terug
kwestie van aanleren je moet er moeite voor doen
en mijn honden komen uit het asiel de wonderen zijn de wereld nog niet uit

honden page profiel Marijke WoltersMarijke Wolters

Hallo,

De hond van mijn moeder, nooit met katten opgegroeid laat ze met rust als ik dat zeg. Jurre is wel een jachthond. Maar mensen, jachthonden horen niet overal achteraan te gaan, maar gezond 'wild' met rust te laten.

Katten kunnen op tafels springen en zo wegvluchten. Geef je kat een speciale hondvrije plek zodat ze weg kan blijven van de hond als ze geen zin heeft in 'm.

Mijn kat daarentegen (ik heb er 2) heeft het tegenwoordig in zijn kop gehaald dat alle honden op hun nummer gezet moeten worden als ze in zijn huis komen. Hij valt dus de hond aan. Gelukkig zijn mijn katten wel aardig opgevoed, en weten ze ook wat nee betekend :-)

Marijke

whitney (Gast)

Het ligt vaak meer aan de kat als aan de hond, zodra een kat zich niet op laat jagen, zal de hond hem met rust laten.
Wij hebben een boerenfox uit het asiel waarvan niet bekend was of ze met katten kon. Zelf hadden we al een Jack Russel en 2 volwassen katers. De Jack russel was er eerst en de katers hebben we met de fles groot gebracht. Dat ging eigenlijk prima. De Jack had wel soms een jachthouding als je ze de fles gaf, maar hij heeft ze nooit wat gedaan. Onze Boerenfox heeft een heel lief karaker en na wat zenuwachtig om elkaar heen draaien, konden ze al snel prima met elkaar. Uitgezonderd hier en daar een grom, als de katten de honden kopjes aan het geven zijn ;-) Ik weet dat er ook honden zijn die totaal niet met katten kunnen. De duitse herder van mijn schoonouders is zo fel dat onze katten er voor op de loop gaan.
Bij een pup zou ik me meer druk maken om dat de kat de hond wat doet dan andersom. Als een pup wil spelen en de kat er niet van gediend is, kan een katte-nagel funest zijn voor een honde-oog.

whitney (Gast)

Onze Jack Russel is overigens niet gediend van vreemde katten, het is dus wel degelijk een kwestie van roedelvorming.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

De pups groeien op in een gezin met katten?
Dat is nog de beste manier om te zorgen dat een hond katten ziet als roedelgenoten.
De slovensky cuvac werd oorspronkelijk gebruikt als waakhond van de kudde en is nog steeds een goede waker.
Het blijft dus hoogst waarschijnlijk goed oppassen met vreemde katten ;-)

Groetjes, Margje

honden page profiel Selma 4 Selma 4

honden foto van Selma 4

het gaat prima hier zo de kitten hobben gewoon mee in alles ja wel op letten maar dat moet je altijd met een huis diertje
ze slapen al kont aan kont wat is dat toch een lief gezicht
fijne dag knuff van ons ;-)

honden page profiel Ingrid en ChakkaIngrid en Chakka

honden foto van Ingrid en Chakka

Heb vroeger altijd katten gehad,en ging prima met de honden,ze kwamen als klein kittentje bij ons,en mijn vorige Rottweiler was er helemaal verliefd op,trillen en kwijlen en het poesje helemaal bekwijlen,de andere honden snuffelde eens en alles liep goed,ja en van kleins af aan gaat het altijd(meestal )
Ligt er ook aan hoe de hond is opgevoed,kom wel eens bij mensen en die vinden het geweldig als ze zeggen waar is de poes en dan word de hond kwaad en loopt blaffend naar buiten,ja dan komt het misschien wel niet goed.
Groetjes Ingrid :-)

honden page profiel joycejoyce

honden foto van joyce

hoi hoi

dit was ook mijn grootste angst, wij hebben 2 katten en we wilde graag een hond, de pup is nu 5 dagen bij ons en het gaat nu al goed...zodra de pup komt langzaam laten wennen en de katten ook gewoon alle aand8 geven !!

succes !! het komt helemaal goed, het ras maakt drom ook helemaal niks uit

groetjes joyce

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Ik denk als je al katten hebt het geen probleem is. Dan kun je goed socialiseren. Hier gaat dat niet mer lukken ben ik bang ;-)

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Ik denk als je al katten hebt het geen probleem is. Dan kun je goed socialiseren. Hier gaat dat niet mer lukken ben ik bang ;-)

honden page profiel liessieliessie

honden foto van liessie

Vroeger kwam de golden retriever van mijn oom en tante wel eens mee, als ze op bezoek kwamen.
Onze katten waren het niet gewend en renden naar boven en gingen dan veilig vanaf boven aan de trap naar beneden zitten gluren.
De hond maakte het verder niets uit, die vrat gewoon de brokken van de kat(ten) op O-) en stoorde zich niet aan de kattengeur. ;-) Verder was het een goed opgevoedde hond. :-D
Bij de huidige kat van mijn moeder moet je niet proberen om er een hond bij te zetten, die lijkt getraumatiseerd te zijn in het verleden of in ieder geval niet goed gesocialiseerd. (Is een asielkat, die bij een baas heeft gezeten, die veel weg was) :'(
Met mijn eigen kat, zou ik het wel aandurven.
Mij lijkt een border collie super leuk, alleen wil ik dan niet dat ie mijn kat gaat drijven, dus dat wordt dan van te voren tips scoren om dat te voorkomen. :-) Hopelijk kan dan de combi border collie (pup) ook zonder problemen.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Wat leuk, dat je een hond krijgt. Wij hebben voordat we de knoop doorhakten twee weken lang de border collie van mijn oom en tante geleend (waren op vakantie). Dan konden we zien waar we tegenaan liepen. Onze rooie reageerde zeer agressief en Djingiz reageerde heel rustig, maar hij ging wel vaker op hoge plekjes zitten.

Toen Sire als herplaatsertje van acht maanden bij ons kwam, was hij al gewend aan katten. We hebben Rood opgesloten op favoriete kamer + balkon en gelijk toen Sire binnenkwam koolvis gegeven. Roodje is de eerste paar dagen super verwend zodat hij de komst van de hond hopelijk als iets positiefs ging zien. Voor Djingiz hadden we veel hoge plekjes vrijgemaakt. Het ging best goed. Rood heeft soms een spontaan ontbrandend lontje (mishandeld zwervertje), en wij sluiten hem bij agressief gedrag even op, zonder boos te doen. Dat deden we ook als hij agressief naar Sire deed. Het gaat heel goed nu.

Kelly (Gast)

Wij hebben een maltezer van toen hij een pup was. Hij is opgegroeid tussen katten. Dat gaat heel goed. Met sommige katten speelt en slaapt hij. De andere "echte" katten laat hij gerust. Mijn hond heeft kattenmanieren. En sommige katten van mij hebben hondenmanieren. Echt grappig om te zien.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

fortuna is een jachthond(dogo argentino),maar gaat perfect met katten.elke pup zal in het begin achter de katten aangaan,maar het is altijd af te leren.dat is niet ras-afhankelijk.

honden page profiel Yvonne Levi & Tygo& KenzoYvonne Levi & Tygo& Kenzo

honden foto van Yvonne Levi & Tygo& Kenzo

heb twee windhonden en twee katten en dat gaat erg goed maar owee als ze buiten een kat zien.

honden page profiel Nolita.Nolita.

honden foto van Nolita.

Hoi anoniem,

Ik heb ook twee katten en heb nu ruim 1 week een Engelse Cocker Spaniel pup en zij vind de katten heel interessant en probeert ze uit te dagen om te spelen en soms rent ze achter hun aan als ze rennen.

Ik zoek een beetje de tussenweg als de katten het zat zijn krijgt ze een tik en als ik niet wil dat zij ze gaat uitdagen lok ik haar met een ander speeltje.

Ik denk dat het niet heel veel uit maakt welk ras je kiest maar dat je het gewoon goed moet opvoeden.

Groetjes Nolita en een poot van Senna

honden page profiel Karin Karin

honden foto van Karin

Hoi Hoi,

Het is je manier van aanpak...
hier leeft alles bij elkaar en ligt bij elkaar te slapen,drinken uit 1 bak...kan allemaal.
Kan dus erg goed gaan wat voor een ras ook als je mij vraagt.
Kijk maar naar onze diertjes;

-duitse dog
-bordeauxdog
-engelse cocker spaniel
-chihuahua
-heilge birmaan
-kruising pers europese korthaar
en als laatste en vandaag ook nog is 1 jaar geworden onze Luigi een ragdoll!

Liefs Karin

honden page profiel kathleen en otiskathleen en otis

honden foto van kathleen en otis

het hangt ook sterk van de kat af hoor.

ik heb 2 katten, loes die zich niet laat opjagen het vetrikt om te gaan lopen en af en toe otis wel eens een mep geeft... dit zijn dikke vrienden.
's morgens wordt eerst ik begroet en daarna gaat loes de hond wat kopjes geven.

de andere noodle is een ander verhaal... die spurt altijd weg als ze de hond ziet... dus otis er als een halve gek achter.(denkt dat ze wil spelen).. gelukkige heeft noodle een zeste zintuig wat betreft otis ze staat hier altijd direct als hij slaapt of wandelen is...

als je een pup neemt zie ik geen problemen hoor vanuit de hond eerder vanuit de katten dan...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "poes+hond???help!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: lekker geoefend
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^