Jaloezie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

Hallo hondenliefhebbers/hebsters,


Graag jullie mening/idee/tips:

Elke dag als wij met Westie lopen ( een West Highland White Terriër), komen wij langs een huis waar 2 husky's zijn ( het zijn nog jonge hondjes, rond een half jaar). Wij aaien ze altijd achter het hek, omdat ze altijd buiten zijn, het zijn hele lieve ( niet domante) honden, als je ze aait beginnen ze je te likken. Westie kan dan niks omdat ze achter het hek zitten maar begint dan te piepen. Op het moment dat de baasjes van die husky's ze uitlaat, en wij komen ze tegen, wordt Westie heel agressief. Ik denk als die de kans had, dat hij ze beet. Wij leggen Westie op zijn rug omdat wij niet weten wat wij anders moeten doen en wij niet willen dat hij een hond bijt. Ik denk dat het jaloezie is, klopt dit? Zo ja, wat kan ik hier aan doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jaloezie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Jaloezie omdat..? Zit Westie aan de lijn op zulke momenten? Kan hij wel goed met andere honden overweg?

Westie op de rug leggen is sowieso niet de juiste manier om hiermee om te gaan. Ik adviseer je daar direct mee te stoppen. Eerst kijken en observeren waarom hij dit gedrag laat zien, dan de oorzaak aanpakken op een vriendelijkere manier.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

In ieder geval nooit je hond op zijn rug gaan leggen.

Ik zou er sowieso voor zorgen dat je niet zo dicht in de buurt komt van die Husky's met jullie Westie. Dan kan er nooit gebeten worden.
't Is ook niet zo leuk voor je hond, jullie aaien die husky's, hij zit aan de lijn achter het hek.
Het zou best jaloezie kunnen zijn, vind het op zich ook niet raar van jullie hond.

Je zou eens een tijd kunnen stoppen met dat aaien, en gewoon langs dat hek lopen of een andere route nemen.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zou er eens mee ophouden de honden te aaien
Dat is toch niet leuk voor Westie?
Jij wel aaien en hij niet spelen.

Logisch toch dat ie boos word op die honden.


En zeker niet op de rug leggen.
Daar bereik helemaal niks mee!

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

Tegen andere honden is hij altijd gewoon goed. Als een aggressieve hond naar Westie toe komt, blijft hij rustig ook als er 4 honden tegelijk op hem afstormen blijft hij gewoon rustig. Alleen bij deze 2 husky's is hij agressief.

Wij kunnen jammer genoeg Westie niet meer van de riem afhouden, omdat hij dan weg rent... opzoek naar andere honden om mee te spelen en soms rent hij het hele bos af. Ik ben veel te bang dat er wat gebeurd als ik hem los laat en hij weg rent. We hebben soms wel een uur moeten zoeken voor we hem terug vonden bij 1 of andere hond.

En wat moeten wij dan doen op het moment dat hij agressief wordt? De oorzaak is denk ik gewoon dat hij niet wil dat wij die 2 husky's aaien, dit doen we dan al een tijd niet meer,maar nog blijft hij agressief...

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Misschien kan je het gedrag eens filmen van Westie? Of kan je stap voor stap beschrijven wat hij precies doet? Want je noemt het agressie, maar nu nog de oorzaak daarvan vinden, en kijken of het wel echt agressie is.

Dat hij wel met andere honden kan klinkt positief. Jammer dat hij momenteel niet los kan, dat is weer een ander trainingspunt.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

(de) westie bepaald wie wel en niet geaait mag worden, of wie wel of niet in de buurt van zijn roedeltje mag komen.... ;-)

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

Ik kan het wel eens filmen ja. Hij ziet ze aankomen, begint te grommen en het op het moment dat we dichtbij genoeg zijn gaat hij '' happen''. We zijn hem voor, want we willen echt niet dat hij gaat bijten.

We gaan er gewoon met een boog omheen lopen, jammer maar helaas. Het zijn lieve hondjes.. niks kwaads in. Westie vertoont het ook bij geen andere hond, dus dat vind ik zo vreemd. Terwijl we elke dag honden tegen komen en even aaien als ze naar ons toe komen.

Moet wel zeggen, op het moment dat wij een hond aaien.. het is heel genant om te zeggen, dat hij tegen mij aan gaat plassen. De eerste 2 keer had ik het niet zo goed in de gaten, maar na die 2 keer dat hij tegen mij aan begon te plassen merk ik dat hij het doet op het moment dat ik een hond aai of een hond bij mij in de buurt komt. IK weet dat dit dominantie is? Toch?

Ovr het los laten: ik weet niet wat wij hier aan kunnen doen. Thuis leren wij hem naast lopen, voor dat hij zijn eten krijgt moet hij een stuk doorhet huis naast lopen en herhalen wij ook : naast.. nu kan hij dat thuis heel goed, maar op straat vind hij andere dingen belangrijker. En als hij los loopt en wij roepen kom als wij merken dat hij gaat sprinten, rent hij nog harder weg. We hebben geprobeerd om hem te negeren, als hij inks ginbgen, hing hij rechts en dan kwam hij ook niet terug,. hij ging nog harder rennen...

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

als hij links ging, dat wij rechts gingen en dan kwam hij niet meer en kwamen wij hem na lang zoeken ergens bij een andere hond tegen! Sorrie, omdat het scherm begint te trillen en ik niet zie als ik wat type als het schermpje gevult is, moest ik blind typen!

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

" (de) westie bepaald wie wel en niet geaait mag worden, of wie wel of niet in de buurt van zijn roedeltje mag komen.... ;-) "


Bedoel je daarmee, dat wij naar hem moeten luisteren wie wij mogen aaien? Of....??

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

neeeee....hij bepaald dat, bedoel ik en dan ook nog tegen jullie aan pissen(las ik na mijn reactie)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

;-)

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

Ja maar is het de bedoeling dat hij dat bepaald? Of hoe kunnen we dat afleren?

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Het is niet de bedoeling dat hij bepaald, jij als baas zou dat moeten bepalen. Onbewust zal je hem wel in deze positie neer hebben gezet, het blijkt dus eigenlijk ook uit het weg lopen bij jou vandaan en niet meer terug komen, Westie bepaald zelf wel zeg maar....het is om te draaien, meer baas worden en Westie iets naar beneden, gaat het thuis wel goed? kan iedereen nog op de bank als Westie op de bank zit? en met het eten is ie dan ook een beetje grommerig?

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

Wij doen nog steeds af en toe onze hand is het etensbakje als hij eet: hij vind het goed, maar gaat wel sneller eten.
Als mensen bij ons langs komen, gaat hij eerst blaffen maar op het moment dat ze binnen zijn wil hij alleen maar spelen en iedereen mag op de bank, hij komt er gewoon bij de op bank.

Maar ik snap niet hoe wij meer de baas zijn? Als wij nee zeggen op iets, doet hij het niet meer.. en ik zou niet weten hoe wij nog meer de baas over hem moeten zijn. Hij krijgt zijn eten pas als wij het zeggen en als hij heeft gelegen, hij krijgt eten na dat wij gegeten hebben. Wij gaat eerst de deur uit en dan mag hij... dus ik snap niet zo goed wat ik er nog meer aan kan doen?

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Marloes nee ze bedoelen zeker niet dat je westie het mag bepalen , daarom schrijft zij dat ook .


maar ik denk dat je de kat ook niet op het spek hoef te binden .

inderdaad vreemd dat je westie naar alle honden vriendelijk is en niet naar deze twee husky's .

Jaloersi schijnt niet te bestaan onder honden dus dat kan het niet zijn .

Je moet je hondje niet meer op zijn rug legen als hij zo doet tegen de husky;s daar maak je het veel en veel erger mee .zo gaat hij de husky's nog meer zien als vervelende objecten , want die link legt hij dan met de huskys. probeer het leuk en vriendelijk op te lossen . door je westy van te voren al af te leidde met iets heel lekkers en een boogje om de husky;s heen te lopen , vraag des noods of het baasje van de husky wil helpen door een paar keer voor bij te lopen . en jij bent alleen met je eigen hondje bezig ,,haal alles uit de kast om hem op een leuke manier af te leidde .
en zo ga je steeds een stapje verder zo blijf je eens stil staan om te praten met het baasje van de husky;s maar dat doe je pas als je hondje niet meer zo te keer gaat natuurlijk . en als je hondje dan keruig naast je staat geef je hem ondertussen iets lekkers ..zorg dat hij de husky,s met iets leuks accoceert ;-)

er zullen vast mensen zijn die het beter uit kunnen leggen als ik .

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik denk dat het handig is als je een cursus met je hond gaat volgen.
Zoals ik lees begrijp je de hond totaal niet en weet je niet wat je met hem aanmoet.

Leer hem loslopen door leuker te zijn dan de honden.
Doe dit eerst met een lange lijn of op een veilige plek en beloon hem door het naamsverkoppelingsspelletje.
Beloon hem niet met huis tuin en keuken snoepjes maar met een stukje kaas (heel klein stukje)

Dat je hond hapt komt waarschijnlijk doordat hij continue niks mocht met de hussen maar jij hun lekker aandacht geeft.
Hij ziet de honden dus als iets waar baasje aandacht voor had terwijl op dat moment baasje geen aandacht voor hem had en hij niet mee mocht doen.
Hij ziet ze dus niet als iets positiefs zoals andere honden maar als iets negatiefs.
Als jij niet wil dat je hond op de bank komt dan komt hij ook niet op de bank zo simpel werkt het.
Gewoon eraf halen en ja dit kan 100000 x duren voordat hij het snapt maar volhouden.
Jullie zijn de baas niet je hond toch.

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

Ja ik geef je gelijk, goede tip. Maar hij IS niet af te leiden.

Ten eerste: Westie mag geen snoepjes en geen lekkers, hij is op een rijst-kip diët, om de testen waar hij allergisch voor is.

En als Westie iets in het oog heeft, kan je hem nergens mee afleiden. Al neem je zijn lievelingsspeeltje mee, hij '' hoort en ziet'' niks.

Ik weet het: wij hebben gekozen voor een Westie, een eigenwijs hondje die moeilijk te trainen valt.

Maar dat is dus ook het probleem met als hij wegloopt, toen hij nog niet op dieët was, we gaven zijn lievelingssnoepjes waar hij altijd een moord voor doet, maar op het moment dat hij buiten is, kan je alles doen om hem af te leiden het helpt niet!

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Binnen kan inderdaad alles ook gewoon goed gaan, om welke reden ook (gelukkig maar zou ik zeggen, ik heb het ook wel anders meegemaakt :'( ) Buiten gebeurt het wel vaker dat honden gaan bepalen wat wel en niet kan/mag. Waar loopt Westie over het algemeen buiten?
het is trouwens mooi dat hij verder sociaal tegen andere honden is, is dat ook zo aan de lijn?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

elke hond is af te leiden maargoed als hij niks mag hebben wordt het moeilijk.
Als je wil weten waar hij op reageert qua voeding zou ik geen rijst geven maar dat is een ander onderwerp en niet waar je om vraagt in je topic.

Een westie is niet moeilijker op te voeden en is niet eigenwijzer dan andere kleine hondjes.
Je moet gewoon concequent zijn en ik denk dat jullie dat niet zijn (niet lullig bedoeld).
Nu heeft je hond dus een bepaald gedrag ontwikkeld wat je er moeilijk uitkrijgt doordat je hem niet goed kan belonen.
Vraag anders aan de eigennaar van de hussen of ze niet op een veilige plek een keer kunnen spelen uiteraard onder toezicht.
Jou hond kan dan los bij de hussen en vertoont waarschijnlijk dan heel ander gedrag.

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

Hij is sociaal aan de lijn inderdaad. Als we lopen met Westie gaan we meestal naar het bos, savonds natuurlijk niet dan lopen we gewoon een stukje langs huizen!

Dat ik mijn hond niet ken en niet begrijp is natuurlijk onzin, en kan best boos worden om zo'n reactie. Westie is gewoon heel eigenwijs, ik weet dat hij dat is, ik weet alleen met geen manier zijn koppigheid en eigenwijsheid af te leren.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Je zegt zelf ik weet niet waarom hij dit doet (plassen over je heen, uitvallen naar de hussen) dus je weet niet wat je hond bedoelt.
Dat is niets raars hoor en je moet je niet aangevallen voelen je bent heus niet de enige.
Hondentaal lezen en snappen moet je leren dat kan je niet automatisch.
En zelfs degene die veel van de hondentaal snappen zitten er ook wel eens naast cq hebben soms ook wel eens iets niet door.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Marloes boos worden schiet je niks mee op ;-)

het is juist een heel goed advies wat jacqueline zegt .

als jij je hondje al bestempeld als eigenwijs baken je eigelijk al alles af dat je er niks mee kan beginnen . en dat is natuurlijk ook onzin .

wat voeding betreft vind ik ook wel een hele goede , ik denk dat je daar ook nog wel een topic over kan openen daar kunen vele je mee helpen .

maar gekookte kip zou je dan toch wel mee kunnen nemen . en ik ken heel veel hondne en kan je zeggen elke hond is af te leidde , maar je moet wel zorgen dat je heel intresant ben al moet je huppelend voor bij de huskys als jou hondje maar naar jou kijkt .
en inderdaad ook een goed idee misschien om ze los te laten spelen ;-)

honden page profiel MarloesMarloes

honden foto van Marloes

Nou wat betreft de cursus: wij zijn een tijd naar cursus geweest ( er zit er maar 1 hier in de buurt) en tjah Westie is geen labrador, dus bij alles wat hij moest doen, had hij gewoon 10x langer nodig.. die mevrouw had gewoon geen genoeg tijd voor Westie, dus zijn wij ermee gestopt om dat de kosten wel hoog werden waarbij we elke week alleen maar een blaadje mee kregen wat wij die week moesten oefenen. Nou dat vond ik gewoon zonde van mijn geld.

Dat Westie eigenwijs is: ik baken niet alles ermee af. IK weet omdat hij eigenwijs is, je EXTRA je best moet doen met trainen, en 100 keer alles over doen. Zo ook met weglopen, andere kant op blijven lopen, maar als je hond na 15 keer nog niet luistert en je een half uur op je plek blijft staan om niet toe te geven en naar hem te zoeken, wordt je ongerust waar je hond is, en wil je niet dat hij onder een auto komt. Qua andere dingen, zoals huppelen, ook met speeltjes met geluidjes, rennen vind hij normaal leuk, dan gaat hij heel hard achter je aan.. zelfs dat helpt niet als er een andere hond aankomt.

Wat betreft zijn dieët, ik kan het formulier dat wij van de dierenarts kregen wel een keer scannen. Hij is nu 7 weken op dieët en vanochtend naar de dierenarts geweest en hij krijgt nu hypoallergeen voeding,omdat de kip met rijst hielp. Hij kauwt niet meer aan zijn pootjes en de rode gloed gaat weg. Merk nu al na 1 middag dat hij weer op zijn pootjes begint te knauwen. Dus moeten toch nog verder zoeken ben ik bang.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Dat is de bedoeling van een cursus O-)

Ze doen het daar voor.
Je mag het daar oefenen, er worden nog wat tips gegeven.
En de rest moet je toch echt zelf thuis doen.
Denk je zelf dat een pup meteen begrijpt wat je bedoelt en het commando kent na 5 minuten op pupcurus? Nee, je moet oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Denk je soms dat Djago niet eigenwijs is? Hij is wat dat betreft een echte jack.
Geen zin, dan niet. Dan gaat oefenen ook niet.
Jij moet er voor zorgen dat het wel interessant word om te oefenen.
En er is altijd wel iets dat hij wel mag hebben.
Je zegt het zelf al hij zit op dieët van rijst en kip.
Nou kook wat kip en verdeel het in stukjes.
Gebruik de kip als beloning. Of in de winkel gedroogde kip.

Wij zijn serieus denk ik een maand of 4 bezig geweest voordat Djago los kon lopen.
Je kan van een pup niet verwachten dat ie bij jou blijft als jij niet leuk bent buiten.
Er zijn namelijk heel veel dingen veel leuker.
En als je bang bent dat hij weg loopt moet je oefenen op een plek waar hij niet kan weglopen.
Zoals een afgezet veld ofzo.
Of oefenen met de lange lijn (8 of 10 meter).
Laat hem weten dat het leuk is om bij jou terug te komen.
Dus altijd iets lekkers geven, heel uitbundig doen.
Hij heeft nu denk ik ook gewoon zelfbelonend gedrag aangeleerd.
Hij mag los, hij gaat er vandoor, dat is leuk, ik kom niet terug.
Dat is zijn beloning.

Bij Djago hebben we ontdekt dat hij iets lekkers nog niet eens echt belangrijk vind.
De bal. Dat is zijn ding. Neem de bal mee en hij heeft nergens meer oog voor.
Ook niet voor andere honden. De bal is zijn beloning.

Als je met oefenen voelt dat je gefrustreerd word omdat het niet lukt, stop er dan mee.
Ga een uur later ofzo gewoon nog een keer aan de gang.
Hou het even bij simpele dingen die hij al kent. Zit bijv.
Trainen moet leuk zijn. Dus lekkers krijgen.
Weer even terug naar het begin zodat hij weer door krijgt hoe het ook al weer werkt.

Maar het blijft nog steeds een pup.
Dus verwacht er niet teveel van.
Oefen elke keer een paar minuten. Sla soms een dag over.
Wees niet voorspelbaar.
En echt heb geduld, het komt vanzelf wel allemaal.
Als je de waslijst ziet aan trucjes en commando's die Djago nu kent met een jaar.
Daar zit ook aardig wat zweet in zeg maar.
Maar ook een eigenwijze hond is dingen te leren ;-)

Oja nog 1 ding.
Over dat hand in de voerbak.
Dat vind hij niet goed. Hij accepteert het nog net denk ik maar het gaat een keer mis.
Een hond die sneller gaat eten is bang dat je het afneemt.
Dus dan eet ie sneller met grotere happen met de kans om erin te stikken omdat hij bang is dat het er zo niet meer staat.

Als je hem vertrouwd wilt laten raken met jou hand in de bak doe er dan wat lekkers bij in als hij aan het eten is.
Ga er niet in zitten roeren maar gooi er iets bij.
Ga vanaf een afstandje erbij zitten en blijf daar zitten tot hij klaar is met eten.
Heeft ie rustig gegeten?
Dan ga je de volgende keer wat dichterbij zitten.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Oeps ik zie net pas wat voor lap tekst het is O-)

Ik hoop wel dat je de tijd neemt om het te lezen.
Hoop dat je er iets aan hebt :-)

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Mooi omschreven Bianca

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Inderdaad Bianca, daar heeft Marloes wat aan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jaloezie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rijden op haar knuffel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^