Voor het eerst op puppy-cursus wat een teleurstelling!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RenateRenate

honden foto van Renate

Puk wordt morgen 10 weken. We zijn vandaag naar de eerste les van de gedragscursus voor puppy's gegaan. Het zou een beginnerscursus zijn voor puppy's. Je kon gewoon instappen, dat was al vraamd, maar okay. Toen we aankwamen was de parkeerplaats al vol met grote honden! Toch bleken het allemaal honden onder het half jaar te zijn, maar ja, het ene ras is het andere ras natuurlijk niet.. Grote en kleine door elkaar. Maar Puk was wel heel erg klein. De hond na hem was minstens 50 cm hoger!
Het was de bedoeling dat alle honden gewoon rondliepen in de ruimte en met elkaar kennis maakte. Puk werd gewoon vertrapt door de andere honden. Hij reageerd piepend en angstig. Toen M. dit kenbaar maakte aan de leidster zei zij: "je mag hem niet oppakken anders wordt hij beloond, omdat hij bang is, gewoon tussen de andere honden laten wennen". Waarna mijn partner zo verontwaardigd was dat hij is weggelopen en het verdere uur in de op mij heeft gewacht. Hij was WOEST. Ik ben echter toch gebleven hoor. Na verloop van tijd werd het wel wat rustiger. We hebben geleerd om buiten aangelijnd met de hond te lopen. Wat voorlichting over de Bench en zindelijkheidstraining. Het vervelende is dat het doordat het een instapcursus was, sommige al de vierde keer kwamen (de hele cursus duurt 5 bijeenkomsten) en dus al veel wisten. Volgende keer komen er weer drie nieuwe pups bij en moet alles dus weer van voorafaan verteld worden. Omdat wij totaal geen ervaring hebben met deze cursussen, was het allemaal nieuw. Voor mijn partner is het OVER EN UIT! Hij heeft drie punten die hem zo ergerde dat hij niet meer wil gaan:

1) Pups van ongeveer dezelfde leeftijd
2) Pups die qua grote ongeveer gelijk zijn. En niet 10x zo groot
3) Cursus tegelijk starten. Zodat iedereen dezelfde informatie krijgt.

Ik geef het het voordeel van de twijfel en bovendien hebben we € 100,- betaald, ik ga dus de volgende keer nog eens er naar toe.

Graag wil ik jullie mening over het bovenstaande lezen,

groetjes
Renate

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voor het eerst op puppy-cursus wat een teleurstelling! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik kan alleen maar zeggen: zoek een school waar je je zelf goed bij voelt!

Was de eerste keer trouwens geen proefles?

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

wouw!!! 100 euro voor 5x?? rete duur.
jammer dat het zo tegen valt. kan je niet vragen of je het geld terug kan krijgen? of eventueel een andere cursus ervoor mag volgen?

ik heb ook 3 cursussen gedaan bij verschillende honden scholen en het verschil is enorm.
je hebt er nu helaas niks aan maar mocht je een andere cursus willen gaan volgen, vraag dan hoe de ervaringen zijn.

en jouw vriend heeft groot gelijk, hond niet optillen dan maar weg. wat een onzin. ik snap de insteek van de leraar wel maar ik zou ook mijn hond niet onder de voet willen laten lopen met als resultaat dat de hond straks wel bang is.

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Ik kan mij de reactie van je man heel goed voorstellen. Zijn argumenten ook, maar de grootte van het ras moet niet uitmaken als de leeftijden een beetje overeenkomen en het niet te druk is in de kleine ruimte.
Maar inderdaad tegelijk starten en een cursus met enige structuur is wel wenselijk.
100 euro en dan wat ik hierboven lees, klinkt het een beetje alsof ze iedereen aannemen in de groep voor die 100 euro.
Je kunt het nog een keer proberen en als het niks is stap je op. Dan maar jammer van het geld. Je wilt niet dat je hond bang wordt door een cursus waar hij eigenlijk iets zou moeten leren.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Je partner heeft wel gelijk. Je socialiseerd je pup niet door bruutweg te laten omverlopen.
Daar leert die niets mee.
Volgens mij zit bij iedere hondenschool groot en klein door elkaar, op zich niets mis mee maar allemaal samen los is mijn inziens geen goede zet.
Op mijn hondenschool was de regel ook zo dat er op het terrein niet gespeeld werd.
Na de les kon je vrijwillig met je hond op de hondenweide. Als er dan honden tussen liepen waar je geen goed gevoel bij had gong je gewoon niet.
En die 100 euro, ja dat is dan jammer. Een trauma is snel opgelopen en dan kost een GT veel meer, om het even overdreven te stellen.

honden page profiel ~Luna~~Luna~

honden foto van ~Luna~

Hmm, voor dat geld kregen wij het dubbele aan lessen...
Ik zou zeker bij andere hondenscholen gaan kijken, want ze zijn gelukkig niet allemaal zo en je hebt er toch echt veel aan ;-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ondanks dat ik snap dat het vervelend is dat de grote honden jouw kleintje vertapten, ben ik het er nietmee eens dat er in een puppycursus alleen maar honden van ongeveer dezelfde grootte zouden moeten zitten... Een pup moet wennen aan honden met verschillende groottes en niet alleen maar aan honden met dezelfde grootte. Op de hondenschool waar ik train zitten ook allerlei verschillende rassen en groottes door elkaar. Wel maken de honden kennis op een veilige manier en worden ze niet zomaar allemaal losgelaten... Bovendien kun je ook niet halverwege instappen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zou precies hetzelfde gereageerd hebben als je man. Ik ben het ook niet eens met het advies om een bange hond maar gewoon tussen de andere honden in zijn sop gaar laten koken. Het lijkt me een stressvolle en angstige ervaring voor hem en dat is toch niet de bedoeling. Belonen voor zijn angst door hem te steunen is echt onzin, de hond krijgt dan juist het idee dat in angstige situaties zijn baasje er voor hem is en dat is alleen maar goed voor het vertrouwen.

honden page profiel ..

honden foto van .

om deze reden mag er op de puppencursus van Gaya niet gespeeld worden door de pupjes onderling. :-)
omdat we van berner tot teckel pup hebben rond lopen is de kans op te ruw spelen te groot.
Wel vindt ik dat een pup aan alle soorten honden moet wennen. Hier loopt een duitse dog en mastino rond en ook daar speelt Gaya mee. Ze vindt het super. hoe groter hoe beter O-)
maar je moet je wel op je plek voelen bij de hondenschool als je je niet prettig voelt dan zou ik zeggen van zoek een andere hondenschool. waar je inderdaad ook aan het begin mag beginnen. trouwens vindt het ook veel geld wat je er voor neer legt. betaal het zelfde en heb er 11 lessen voor ;-)

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

onze gt zei ook dat dat onzin is van je hond oppakken dat dat belonen is voor het bang zijn zij zei dat je juist beter je hond bij je kan nemen om hem een beetje gerust te stellen. niet helemaal van ahhh wat zielig en hem gelijk helemaal knuffelen maar hem gewoon even pakken of bij je zetten en een aaitje geven en daarbij zeggen '' het is goed '' ( of iets anders kan natuurlijk ook )

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik zou precies hetzelfde gereageerd hebben als je man. Ik ben het ook niet eens met het advies om een bange hond maar gewoon tussen de andere honden in zijn sop gaar laten koken. Het lijkt me een stressvolle en angstige ervaring voor hem en dat is toch niet de bedoeling. Belonen voor zijn angst door hem te steunen is echt onzin, de hond krijgt dan juist het idee dat in angstige situaties zijn baasje er voor hem is en dat is alleen maar goed voor het vertrouwen.

"


daar ben ik het ook mee eens, je pup moet uitsluitend goede ervaringen opdoen ook als het om grote honden gaat. de theorie dat honden het allemaal zelf maar moet uitzoeken en je geen steun mag geven vindt ik zo'n onzin.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik begrijp je reactie, en ik zou snel wegwezen daar.
Het is aangetoond dat een groep van meer dan 4 honden een stressvolle situatie is voor een hond. Wat dat betreft is het haast een wonder hoe vaak het goed gaat op hondenscholen. En zeker zoals jij de situatie beschrijft moet het een angstige en stressvolle situatie zijn geweest.

(Dit is precies wat er bij de socialisatie van Fedor mis is gegaan. Ik dacht er goed aan te doen, met veel andere pups te socialiseren, het heeft echter de tegenovergestelde uitwerking gehad, met als gevolg dat we er nu nogsteeds aan werken om Fedor weer stressvrij te krijgen.)

Ik hoop van harte dat je je geld terugvraagt en een andere hondenschool zoekt. Liefst een die werkt met kalmerende signalen.

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Ben het helemaal eens met de reactie van je vriend. De kans dat je hondje hier een slechte ervaring aan over houd is erg groot als alle honden gewoon maar door elkaar mogen lopen, groot en klein.

In welke omgeving woon je? Misschien kunnen we een andere hondenschool aanbevelen.

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Uhh wat belachelijk dat is bij ons echt niet zo.
Wij stromen gewoon steeds door vorig jaar januari begonnen met fleur met 12 weken na alle entingen.
We begonnen bij de kleintjes allemaal bijna even groot de honden die erg groot werden die gingen kater naar een andere klas.
Fleur is de grootste nu van de groep ik zit bij de jleintjes want Fleur weegt ook maar 9 kilo dus kan ik moeilijk bim een deense dog gaan zetten.
Ik heb dus eerst de pupcursus gedaan 13 lessen met theorie erbij kosten 25 euro van de dierenbescherming je met wel lid worden dus nog eens 25 maar dat is voor een jaar.
Daarna heb ik de pubers gedaan weer 13 lessen en 25 euro.
Nu doe ik de gehoorzaamheid 2 ook 25 euro.

Ho den mogen alleen de laatste 10 min van de les los en dit is buiten op een veld alles gaat altijd goed ze kennen elkaar al vanaf vorig jaar de meeste zinn dorgegaan en het is onwijs leuk.

Ik zou subiet ergens anders heengaan.

honden page profiel ~Luna~~Luna~

honden foto van ~Luna~

Bij onze cursus mogen ze trouwens wel spelen, maar dat is in 2 groepen van 4 honden.
Eerst de kleintjes, dan de grotere, gaat perfect.
Word het iets te ruig voor 1, word die er tussenuit gehaald ;-)
Die zijn niet echt pup meer hoor ;-)
Rond 8 maanden ofzo?

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Dat instromen vinden mensen met pups vaak heel fijn omdat ze dan meteen kunnen starten.
Ik heb een hondenschool en start iedere vijf weken een nieuwe puppycursus. Maar dan heb je dus mensen die een paar weken moeten wachten (als je 1 les hebt gemist kun je nog wel instromen) en dat doen mensen niet, die gaan naar de eerste de beste waar er plek is. De meeste mensen dan he..
Daar raak je dus veel klanten aan kwijt.. en aangezien het al geen baan is waar je rijk van wordt ;-) (alhoewel 100 euro voor 5 lessen!!)
Ik heb het twee cursussen volgehouden om mensen te laten instromen. Dan had ik een stempelkaart en mensen konden dan gewoon 10 praktijklessen en 5 theorielessen volgen. Het programma was dan per hondje opgesteld. Dus je kreeg zeg maar individueel les, in een groep. Met de voordelen van andere honden erbij en de voordelen van een aangepaste training op jouw hond en jouw wensen.
Maar niet te doen.. Naast dat het megaveel werk is, is het een rommeltje! Je bent als trainer heel snel het overzicht kwijt. Mensen weten even niet wat ze moeten doen en staan dan te wachten omdat je een ander aan het helpen bent. Klassikaal kan je maar weinig doen door het verschil in niveau.
Ik ben dus heel snel weer overgegaan naar vaste lessen. Met allemaal een eigen inhoud, oefeningen en uitleg. Uiteraard pas je dat aan op je groep. Maar je hebt een rode draad, voor mensen en mezelf veel fijner.

Dat verschil in grootte van de honden, dat is echt super lastig. Ik krijg ook wel aardig wat chihuahua's en 'Boomertjes' op cursus en die willen eigenlijk een eigen groep.
Naast dat het niet haalbaar is om een groep met alleen kleine rassen te doen (ik train met een groep van min 4 en max 6) en dan ook iedere vijf weken een cursus te starten want niemand wil lang wachten, vind ik het ook niet goed voor de honden.
Honden moeten leren omgaan met alle soorten en maten. Vooral verschillende rassen bij elkaar. Verschillende leeftijden ben ik ook een groot voorstander van. Hoe meer diversiteit hoe beter het is voor de pup.
Wat je niet doet is ze maar los gooien in een ruimte...
Bij mij mogen de eerste paar lessen ook niet gespeeld worden. Eerst wil ik weten wat voor vlees ik in de kuip heb. Toch kiezen veel cursisten er dan voor om na de les toch hun hondjes te laten spelen met elkaar. Ze maken dan onderling de afspraak om nog even te blijven op het veldje ernaast.
Het niet spelen de eerste lessen valt vaak ook slecht bij puppy eigenaren. Want dat vinden ze eigenlijk het leukst voor hun pup.
Goede uitleg is dus altijd nodig..

Ik zou op zoek gaan naar een andere hondenschool. Ik vind ook wel dat er niet te voorzichtig gedaan moet worden. Honden kunnen veel meer hebben dan sommige mensen denken. Veel mensen horen een piepje en zeggen: ohh hij is bang! En dan zie je dat staartje neutraal en de oortjes naar voren. Sommige pups gaan al piepen als een andere hond naar hun kijkt ;-) Om al maar van tevoren aan te geven: ik ben heeeeeel klein en ik doe niks hoor!
Helaas kun je niet zien of je met een ervaren goede trainer te maken hebt aan de buitenkant...
Maar je moet je er in ieder geval zelf prettig bij voelen.

Succes!

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

klinkt mij veeeeeel te bekend in de oren hondensportvereniging biddinghuizen zeker. ben 1 keer geweest, echt verschrikkelijk. ik ben gewoon na 3 weken rust naar een andere gegaan. er waren daar staffords (niet stom bedoeld hoor) maar die blijven renske bijten ookal lage ze jankend op haar rug. en de trainer zei: dat hoort zo. gewoon weggaan als je het niet vertrouwd je hond kan maar 1 keer opgroeien.

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

ik had trouwen precies hetzelfde bij mijn cursus voor de cursus die ik nu doe , dat was in bergschehoek ( weet niet of ik het goed schrijf O-) ) maar daar kon je ook instromen maar dat mens die ons die cursus gaf had echt de pik op me want het was elke keer hij deed het goed maar...
en ook een keer met los ik trok niet ( zelfs niet een klein beetje, daar lette ik zelfs op dat ik dat niet ging doen) en hij trok ook niet en ik hield het snoepje voor hem en zei los en toen zei die vrouw je mag niet trekken want dan krijg je een grote worstelling en toen zei ik van ik trok niet en die vrouw weer zo van oh ja ... ja

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

Bij de hondenschool waar ik met Quincy de puppycursus deed was de grootte van de groep 10 honden. Voor Quincy heeft dit alleen maar goed uitgepakt, maar ik kan me voorstellen als je een gevoelige hond hebt dat een grote groep heel stressvol kan zijn. Er werd gewerkt met 2 groepen van 5. Dat was wel fijn want na de oefening kon je even uitrusten als de andere groep aan de beurt was. De cursus bestond uit 10 lessen waarvan de eerste les een theorieles zonder hond. Er kon niet worden ingestroomd met nieuwe pups, dit om onrust in de groep te voorkomen. De pups hadden de leeftijd van 10 weken t/m 6 maanden en alle rassen waren welkom. Dat was wel grappig, want in de groep waren ook een bordeaux dogpup, twee chihuahuapuppen en een rhodesian ridgeback. Er waren uiteraard wel regels: zo mocht er op het terrein niet gespeeld worden, en na de cursus moesten we direct weg omdat de andere puppycursus begon. In eerste instantie vond ik het jammer dat er niet gespeeld mocht worden, maar als ik jouw verhaal zo lees, denk ik dat Quincy ook onder de voet gelopen zou zijn door die grotere pups en niet alleen hij, de chihuahuaatjes ook. De kosten voor deze cursus bedroegen 70 euro.
Ik zou zeggen: ga op je gevoel af, als je denkt dat de cursus die je nu doet niet werkt, ga dan weg en zoek een hondenschool wat beter bij je hondje past.
Succes.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ten eerste is het veelste duur 5x voor 100 euro :'(
Dat er grote honden bij zijn is juist goed maar dan moet de groep wel klein blijven en alle cursisten dienen vanaf nul te worden bijgesprijkert niet zoals het bij jullie ging.

Ik zou lekker naar een andere cursus gaan want een goede cursus is zo leuk voor je pup en ook leerzaam voor jullie.
Zijn jullie niet eerst wezen kijken op de cursus?
Ik heb een chi en pinscher en ook wij stonden tussen de grote honden maar doordat de groep klein was, de honden jong waren max 12 weken ging dit helemaal top.
Spelen werdt ook pas vanaf de 2e les gedaan eerst maar eens zonder spelen aan elkaar wennen.

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Ik zou er niet meer heen gaan, naar mijn gevoel een commerciele geld innerij.

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Snaphel je reactie en veel te duur!

Maar je gast gefnuikt cursus vinden wast de honden gelijke grote hebben aangediend it niet de realiteit is...

Maar a ern andere hondenschool zoeken het is zo leuk om te trainen!

honden page profiel SoleroSolero

honden foto van Solero

Ik heb een puppycursus gedaan via een MG hondennschool. Dat was 4x begon ook vanaf 8 weken, maar je mocht daar maar heen tot je hond 16 weken was. Ik kwam er met 10.5 week en wij zijn er 4x geweest toen was het kerstvakantie en daarna zijn we begonnen met de gehoorzaamheidstraining die deze week voor het laatst is. Tuurlijk waren er ook grote rassen maar ze zijn vandezelfde leeftijd dus dat ging wel goed samen. Alleen de laatste 5 minuten vrij spelen vond ik wat chaotisch, maar als het te wild werd dan haalden ze de boosdoener uit de groep.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Snap je partner volkomen.

Wij zijn ooit naar de puppy instuif bij Gaus geweest om de theorie te volgen ivm onze herplaatser, en we nog weken moesten wachten op de basiscursus.
Santa mocht uiteraard niet mee.
We kregen een goede indruk van deze puppy cursus, honden mogen daar max 14 weken oud zijn, meen ik me te herinneren.

Die van jullie, daar ging ik niet meer naartoe, omdat jullie / je partner er ook al geen vertrouwen meer in heeft.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Bij onze cursus mogen ze trouwens wel spelen, maar dat is in 2 groepen van 4 honden.
Eerst de kleintjes, dan de grotere, gaat perfect.
Word het iets te ruig voor 1, word die er tussenuit gehaald ;-) "
Waar ik heb gewerkt, werd degene die te ruw speelde er even af gehaald. Werd het daar niet beter van: einde spelen voor de lompe pup.

honden page profiel [Ggy][Ggy]

honden foto van [Ggy]

;O, 100 euroo??
amai.. ik ben ook pas lid van een hondenschool..
Zit al enkele weken op de hondenschool,..
Indien er nieuwe leden bijkomen (zoals vorig week)
-Wordt er even aan de kant kort uitgelegd hoe alles in elkaar zit..


Nadien doen ze gewoon met ons mee..

En ik heb maar 56 euro betaald voor een jaar lid ;O

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Heel vervelend en ik geef je partner volkomen gelijk, daar was ik ook niet gebleven. Maar ik vraag me af of je dit niet wist voor je erheen ging? Heb je niet vooraf gekeken, geinformeerd, gevraagd hoe de regels zijn etc.?

honden page profiel CheChe

honden foto van Che

" Waar ik heb gewerkt, werd degene die te ruw speelde er even af gehaald. Werd het daar niet beter van: einde spelen voor de lompe pup. "


Zo gaat het bij ons op de cursus ook. Ook alle rassen door elkaar heen, alleen als de leider ziet dat je pup moe is, wil ze eigenlijk dat je naar huis gaat? Dat vond ik vreemd, ik betaal toch per uur?
Maar dit is de puppy cursus en hierna wil ik met Bent op de echte Golden Retriever Cursus, die zit een dorp verder. Maar ben wel van mening dat het goed is voor de hond, hij leert omgang met andere honden ruw of niet en leert omgang met mij samen met andere honden. Vind de cursus niet echt noemenswaardig maar zie thuis wel dingen terug die ik daar leer en Bent natuurlijk ook.

Voor iedereen!!!!
Succes met de cursus!

honden page profiel RenateRenate

honden foto van Renate

Dank jullie wel voor alle reacties. Vooral mijn man voelt zich erg getroost! Het was toch een behoorlijk heftige ervaring.
Ik heb deze school niet zomaar gekozen. Via een goede vriendin die de eigenaar persoonlijk kent, en prima ervaringen heeft opgedaan met haar eigen hondje, zijn we hier terecht gekomen. De andere scholen maken grote wandelingen, verstrekken diploma's als de hond kan zitten, liggen , etc... en dit waren meestal rond de 20 lessen en dat hoeft voor ons niet. Omdat ik lichamelijk niet in staat ben tot grote wandelingen (i.v.m reuma) leek ons een cursus bij een gedragstherapeut juist de uitgelezen kans, om toch je hondje vanaf het begin goed te leren begeleiden. De kosten zijn hoog okay, maar het zijn kleine groepen van max. 8 pups en de informatie die wij tot op heden kregen, was alleen maar positief. De cursussen worden al tientallen jaren in heel Limburg gegeven.

Vanmiddag is er een kleine hond hier op bezoek geweest en dat ging prima samen. Zo zie je dan , hoe het ook kan gaan. Ze hebben elkaar rustig leren kennen en alles verkennen. En lagen op een gegeven moment naast elkaar uit te puffen. Dit is zoals het eigenlijk had moeten gaan.

We gaan denkelijk een brief opstellen voor de man van de cursus. En ik ga nog een keer proberen. Wellicht dat het toch nog goed gaat komen.

groetjes en nogmaals bedankt
Renate ;-)

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's

honden foto van Sanne en doggy's

Ik ben ook ooit eens bij een hondenschool geweest die hetzelfde doet als wat jij beschrijft.
Maar nadat ik een kleine malthezer bijna vertrapt zag worden door een deense dog pup was
ik daar al gauw klaar mee.
De reactie van deze hondenschool was hetzelde als jij verteld.
Maar ik zou hetzelfde gedaan hebben als jou man.
Gewoon om de simpele reden dat ik een hond heb met een lange rug en als er
een Deense dog pup met zijn grote poot op slaat zit ik jarenlang met de ellende.
Plus het feit dat je niet allemaal samen start is gewoon raar.
Bij begint er een cursus en dan zijn ze allemaal ongeveer rond de 12 weken.
Zijn er veel aanmeldingen dat worden er twee groepen gemaakt grote en kleine rassen pups
zodat de pupjes ook nog even kunnen spelen (maar als de bazen dat willen is het niet verplicht).
En als er een kleine club aanmeldingen is dan is het een gemixte groep maar wordt er niet gespeeld.
Per week wordt er dan bij gesplitste groepen gekeken of het er nog netjes aan toegaat of dat ze te oud worden en er te wild wordt gespeeld dan is het feest over.
De curcus duurt ook maar een half uurtje en ik geloof dat we 25 euto betaald hebben voor 13 weken.
Wij beginnen volgende week met gevorderde A en daar zitten we geloof ik samen met 8 andere honden.
en dan betaal ik 30 euro voor 13 keer.
Succes verder met de curcus

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voor het eerst op puppy-cursus wat een teleurstelling! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Honden vechten om geld
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^