Voor het eerst op puppy-cursus wat een teleurstelling!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bassiebassie

Socialiseren met andere honden is heel goed, maar dit is geen socialiseren. Dit is confronteren en dat is niet de goede manier. Socialiseren moet goed begeleid worden. Daarbij moeten juist alleen goede ervaringen opgedaan worden en zeker geen negatieve.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voor het eerst op puppy-cursus wat een teleurstelling! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 draken 3 draken

honden foto van 3 draken

ik train ook met me pup en die is ook een van de kleinste met een paar andere samen en de rest is groot. wij moesten ook langs elkaar heel lopen zodat de pupjes konden snuffelen aan elkaar en daarna kregen wel les. En helemaal geen enkel probleem. En bij ons worden ook niet alle pups op het veld losgegooid zodat ze kunnen spelen er is een klein veldje waar 2 hondjes op kunnen die hetzelfde formaat hebben en die aan elkaar gewaagd zijn om het zo maar ff te zeggen.

En wat een geld voor weinig lessen ;-)

Je moet je wel goed voelen bij zo een cursus vind ik dus veel sucses met het zoeken van een nieuwe hondeschool

honden page profiel DD

honden foto van D

Door omstandigheden bij DJ (2x geopereerd op jonge leeftijd) heb ik nooit de puppy cursus kunnen doen. Toen ik dus bij de hondenschool mij aanmeldde, kwam ik gelijk in de Jonge honden klas. Allemaal grote honden en DJ is klein.
Ik maak daar geen probleem van, je kan nu eenmaal niet verlangen van een school dat ze alle dezelfde grootes van honden in 1 klas kunnen zetten. Dus dat je daar gelijk al over valt, vind ik vreemd.

Dat ze kennismaken met elkaar is normaal, dat wordt niet overal gedaan, maar daar wordt gelijk les gegeven. Dus dat kennismaken vind ik juist goed! Nu weet ik natuurlijk niet hoe het werkelijk ging, en de leden hier gaan alleen op jouw woorden af, dus als het dan niet helemaal zo is als het werkelijk was, wordt er een verkeerd beeld gevormd en dat is jammer.
Nu wordt er dus een oordeel geveld terwijl niemand weet hoe het werkelijk er aan toeging, behalve jij.

Ik heb zelf les gegeven (jaren geleden, dat wel) maar voordat de nieuwe cursus begon, liet ik de honden eerst allemaal kennismaken met elkaar. Dat er dus grote en kleine honden bij elkaar in de klas zitten, dat voorkom je niet. Je hondje is klein, dat snap ik. DJ is dat ook. Hij zat bij Herders en Labradors, maar dat moet helemaal niet uitmaken. je komt ze op straat ook tegen.

En oppakken is niet bevorderlijk voor een kleine hond, je beloont daarmee zijn angst voor grote honden. Dat weet iedereen hier wel.
En nu reageert met allemaal dat ze net zoals je man zouden doen, maar ik betwijfel dat. Zeker omdat de leden de situatie nniet zelf hebben gezien en dus niet kunnen oordelen.
Ik begrijp niet dat je man woest werd, ten eerste heft dat geen enkel nut en ten tweede had hij ook wel na kunnen denken,.

Dus nee, hier een lid van HP die het niet zomaar met je eens is en oh en ah zegt.

Probeer het gewoon nog eens, praat met de instructeur over hoe en wat. Communiceer met elkaar, dat is beter dan woest worden en maar weglopen. Dat is de makkelijkste weg kiezen.

Waar ik het wel mee eens ben, is dat de lessen wel erg duur zijn. Hier betaal is 55 euro voor de hele cursus EG II.

honden page profiel bassiebassie

Nou DJ - Sophie - Angela als je zelf les hebt gegeven dan zou je toch ook moeten weten dat zijn angst juist groter wordt door niets te doen en je hond het zelf op te laten lossen. Dat er grote en kleine honden door elkaar lopen is helemaal geen probleem, maar het moet wel op een goede manier begeleid worden. En oppakken kan dan een prima manier zijn.

honden page profiel Louis en JoyLouis en Joy

honden foto van Louis en Joy

het gene waar ik eigenlijk het meeste van schrik is 100 euro voor 5 (!!!) lessen!
ik krijg voor de helft van het geld 13 lessen... in een heerlijk klein groepje (6 tot 8 honden).
Bij ons mogen ze de eerste paar lessen wel spelen aan het einde, maar daarbij word er erg goed opgelet. als het de verkeerde kant op gaat dan word er gestopt.

Bij ons moet je ook gewoon wachten tot de cursus start, dit heeft als nadeel dat de honden van verschillende leeftijden in de groep zitten en dat je moet wachten, maar het voordeel is dat iedereen een gelijk kennis niveau heeft.

maar ik zou je aanraden om lekker een school te zoeken waar jullie je lekker bij voelen. dat is toch ook wel heel belangrijk. het zou zonde zijn als je plezier bedorven word doordat je het niet leuk hebt op een club. het trainen is namelijk zo ontzettend leuk en gezellig!

succes ermee!

honden page profiel RenateRenate

honden foto van Renate

Sophie Angela;
natuurlijk kun jij een andere mening zijn toegedaan. Ik vraag echt niet om Oh en Ah.. ik ben onwetend en geef dit toe. Derhalve wil ik graag alles delen en goede opbouwende kritiek tot me nemen.

Ik weet ook wel dat je op schrift niet echt een situatie kunt beoordelen. Maar anderszins, het is natuurlijk van de zotte dat zo'n kleine pup het moet toleren dat ze volledig onder de voet wordt gelopen en haast haar rug wordt gebroken door het felle geweld van een hond die wel 10x groter is dan hij! Dat vind ik gewoon niet goed!! Kennismaken moet kunnen. En optillen erna is funest en dat begrijp ik ook. Maar... dan een voor een en niet in een ruimte acht losgeslagen honden onze "nieuweling" tegelijkertijd laten besnuffelen en bespringen. Ik ben gewoon gebleven hoor. En ik ben het ook niet eens met de reactie van mijn partner. Maar anderszins, hij was zo geraakt. Was doodsbang dat Puk helemaal getraumatiseerd huiswaarts zou keren. Dus dat kan ik wel begrijpen. Het ging in de loop van het uur zeker wel beter. Maar met name omdat we nadat we buiten waren geweest met de hond aan de lijn ook de hond binnen aan de lijn lieten liggen. Er werd nog wel gegromd en zo naar elkaar, maar dat hoort erbij.

gr. Renate

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

ik vind het leeftijdsverschil en grootte verschil normaal geenprobleem, maar
bij ons namen ze dat totaal anders aan.
de pups werden niet gewoon bij elkaar gegooid, eerst kennis maken aan de lijn, dan met 'n stabiele volwassen hond twee per twee. die volwassen hond grijpt in wanneer nodig. en dan pas als alles goed gaat allen samen.

je kreeg twee gratis testlessen, en de welpenklas is maar 3 weken, waardoor je niet veel dubbel moet zien. :-)

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

" Dus nee, hier een lid van HP die het niet zomaar met je eens is en oh en ah zegt. "


Beetje overdreven niet? Alsof iedereen hier meningloos zit te bemoederen.

Als er staat dat de pup vertrappeld werd en angstig piepte, zodanig dan haar partner boos in de auto is gaan zitten. Dan is het duidelijk dat dit NIET de manier is om een pup te laten wennen aan andere honden.
En nee, we waren er niet bij maar de beschrijving was duidelijk.
Er zijn veel hondenscholen waar de honden niet voor de les "even kennismaken".
Nergens voor nodig. Tijdens de les moet er aandacht zijn en niet worden gespeeld. Nadien kunnen pups spelen als ze daar zin in hebben. Nergens voor nodig om kleine pups zo tussen de hoop te zetten.
Duidelijk dat je jaren geleden les hebt gegeven want ik vind het een erg ouderwetse stelling om zo'n pupje zo voor de leeuwen te gooien.
Moet jij eens vertellen wat dat beestje hieruit leert?

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Jeetje wat een prijs zeg, dat ten eerste!
Ten tweede op een hondenschool lopen honden niet los, zeker niet zoals jij beschrijft.
Socialiseren doe je ergens en met de hondjes die jij daar voor uitkiest.
Ik ben het volledig eens met jou man, neem je verlies van de euries en zoek iets anders, dit is niet normaal.
Deze school is bezig met het vullen van hun eigen zakken!

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

" Maar anderszins, het is natuurlijk van de zotte dat zo'n kleine pup het moet toleren dat ze volledig onder de voet wordt gelopen en haast haar rug wordt gebroken door het felle geweld van een hond die wel 10x groter is dan hij! Dat vind ik gewoon niet goed!! "

Helemaal mee eens, omdat ik Quincy ook zo graag wilde socialiseren heb ik hem toen hij 6 maanden oud was met een labradorpup van 10 maanden laten spelen, maar dat was gewoon niet leuk meer. Hij zat zo te piepen en te janken toen hij een paar speelse klappen van die pup te verwerken kreeg. Zelfs de eigenaar van die labrador vond het maar niks, we hebben het spel direct gestopt.

" Kennismaken moet kunnen. En optillen erna is funest en dat begrijp ik ook. "

Optillen hoeft niet altijd funest te zijn. Ik heb een periode gehad waarbij Quincy tijdens de kennismaking elke keer gegrepen werd. Dus voortaan als ik het niet vertrouwde, tilde ik hem op. Ik maak nu wandelingen met Quincy waarbij hij los loopt en hij rent nog steeds vrolijk op andere honden af, snuffelen, spelen en als hij het niks vindt loopt hij er met een grote boog over heen. Ik maak er geen gewoonte van, maar voorkomen is beter dan genezen ;-)

honden page profiel Louis en JoyLouis en Joy

honden foto van Louis en Joy

ik heb van de week nog een verhaal hier zitten lezen over iemand die achteraf had gewild dat ze haar hondje wel had opgetild. de man van de andere hond zei, hij doet niks hoor... hondje komt dichterbij, hond, moeder en dochter en eigenaar gebeten, en flink ook volgens mij... soms is het dus wel beter om je gevoel te volgen en je hondje op te pakken... en volgens mij waren er meer mensen in dat topic die er zo over dachten...

dus als je het niet vertrouwd, en je gevoel zegt dat je je hondje maar beter op kunt pakken, zou ik het lekker op pakken. beter een verwend hondje als een gehecht hondje...

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's

honden foto van Sanne en doggy's

@Louis en Joy
Ja dat verhaal ken ik ook.
en heel sneu
Daar werd volgens mij ook het advies gegeven indien je de
hond niet wil optillen omdat je bang bent dat ze nog banger worden.
Zelf te hurken en je hond tussen je benen zet zodat je de borst vast kan houden en
indien nodig snel kan ingrijpen.
Zo blijft de hond dus wel op de grond.

Ik laat mijn hond als pup wel kennis maken met grote honden, maar alleen met honden
die stabiel zijn zodat deze ervaringen altijd positief zijn.
Maar het allerbelangrijkste vind ik eigenlijk dat TS haar man en pupje gewoon geen
goede begeleiding gekregen hebben en als dit soort dingen maar vaak genoeg gebeurt dan
wordt ze wel bang voor grote honden en dat wil je toch niet lijkt mij

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's

honden foto van Sanne en doggy's

de @Louis en Joy was alleen om aan te geven dat ik het verhaal ook kende;-)

de rest was in zijn algemeen bedoeld.

honden page profiel Louis en JoyLouis en Joy

honden foto van Louis en Joy

ja ik snapte hem ;-)


honden page profiel DD

honden foto van D

" les hebt gegeven want ik vind het een erg ouderwetse stelling om zo'n pupje zo voor de leeuwen te gooien.
Moet jij eens vertellen wat dat beestje hieruit leert? "

Ten eerste zeg ik nergens dat ze de hond voor de leeuwen moeten gooien, als ik dat gezegd heb dan graag de quote hiervan.\
Ten tweede geef ik toe dat het jaren geleden is dat ik heb les gegeven, ik ben tenslotte niet piep meer.
Maar waar het mij om gaat is dat ik van mening ben dat honden elkaar niet vertrappen, om welke rede dan ook.
En dat wij met zijn allen niet bij de situatie gewest zijn en dus maar aan moeten nemen dat het zo gegaan is.

En ik geloof dat we allemaal een persoonlijke mening mogen hebben, niet waar.

honden page profiel Valerie &. ArcoValerie &. Arco

honden foto van Valerie &. Arco

Je moet vooral een hondenschool zoeken waar je je goed bij voelt. 100euro voor die 5x vind ik ook erg veel.

Hier op de hondenschool zijn er 3 groepen: De pups, overgangsgroep en de gevorderden.
Bij de pups zitten ook alle rassen door elkaar dus ook bijvoorbeeld een chihuahua en een duitse herder. Die verschillen ook erg van grootte, maar ze moeten we hetzelfde leren... Hier lopen ze wel niet los door elkaar.
Een nieuw lid krijgt langs de kant de eerste les persoonlijk les om te laten zien hoe gewerkt wordt en welke dingen geleerd worden. De tweede keer stappen ze dus mee in bij de groep. Daar zijn dan inderdaad pups die al redelijk veel kunnen en doen en pups die nog niet veel doen. Als er gezien wordt dat de pups de meeste dingen van die groep beheersen gaan ze naar de overgangsgroep waar een stapje verder gegaan wordt. (Bijvoorbeeld bij de pups de blijf-oefening maar vanop korte afstand, bij de gevorderden de blijf-oefening maar op grotere afstand)

Vooral nog goed rondkijken en misschien valt de 2e keer wel veel beter mee!

Liefs!

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

"
Ten eerste zeg ik nergens dat ze de hond voor de leeuwen moeten gooien, als ik dat gezegd heb dan graag de quote hiervan.\
Ten tweede geef ik toe dat het jaren geleden is dat ik heb les gegeven, ik ben tenslotte niet piep meer.
Maar waar het mij om gaat is dat ik van mening ben dat honden elkaar niet vertrappen, om welke rede dan ook.
En dat wij met zijn allen niet bij de situatie gewest zijn en dus maar aan moeten nemen dat het zo gegaan is.

En ik geloof dat we allemaal een persoonlijke mening mogen hebben, niet waar. "


nou honden zullen elkaar niet zo snel vertrappen, zijn geen paarden! maar om constant omver gelopen te worden door grotere en onbesuisde honden lijkt mij idd niet bevordelijk om je pup sociaal te krijgen. en er zijn nou eenmaal lompe honden die wel andere omver lopen.

en ja wij moeten het maar aannemen dat is met alles waar je niet bij bent geweest. maar lijkt mij niet dat iemand deze reaktie geeft als er alleen maar naar de pup gekeken wordt door een grote hond.

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn persoonlijke mening is, dat als men voor het eerst een hondje heeft en dan ook voor het eerst naar les gaat, dat het dan misschien best heftig over kan komen. Zeker als je een klein hondje hebt. Plus dat kleine hondjes algauw lopen te piepen.
DJ hier doet soms alsof hij wordt vermoord! En mijn SHi-Tzu kon er helemaal wat van, je schrikt je werkelijk dood als ze dat doen.
Het is hun afweermechanisme, heb ik het idee. Dus ja, het kan heftig zijn.

Nu weet ik niet of dit de eerste hond is van de TS, dat lees ik er niet uit, maar is het wel zo, dan kan ik het heus wel begrijpen. Maar ik snap gewoon niet dat men dan maar gelijk woest wordt. Terwijl, als ik het zo lees, de instructeur normaal antwoord had gegeven, maar het antwoord zinde hem dus niet. (vergeef me, maar zo komt het dus over) Hij had zelf dus even de groep uit kunnen lopen en daarna met de instructeur als volwassenen in discussie kunnen gaan.
Ik begrijp dus gewoon de reactie niet. Het lijkt wel of mensen niet anders meer kunnen dan gelijk woest worden. Ik weet niet wat dat is tegenwoordig.

Je ziet het op straat, in de winkels, overal en nergens. Als er ook maar iets is wat de mens niet zint, dan worden ze woest of krijg je van alles naar je hoofd. En dat baart mij zorgen, want het is toch een kleine moeite om gewoon met elkaar te communiceren?
Of ben ik nu werkelijk de enige die er zo over denkt?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Gedeeltelijk ben ik het wel met DJ - Sophie - Angela eens!
Een volwassen gesprek met de instructeur had waarschijnlijk de situatie wel gesust!

Wat me ook niet onverstandig lijkt is van te voren gaan informeren bij hondenscholen, hoe de aanpakken en methodes in eerste instantie zijn en hoe het in zijn werk gaat met de puppycursus.
Of je zo kan instromen of dat je moet wachten tot de volgende groep vanaf de allereerste les weer begint..
Ik zou dat allemaal wel van te voren willen weten, dan voorkom je situaties als dit! :-)

Is dit trouwens de 1e ontmoeting met (meer) honden?
Of heeft je pup nog helemaal socialisatie gehad?
Voordat de nieuwe baasjes de pup ophalen, met 8 weken, is er meestal al wel wat gedaan aan socialisatie!
Heeft je pup nog geen andere honden ontmoet?

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's

honden foto van Sanne en doggy's

"
Ten eerste zeg ik nergens dat ze de hond voor de leeuwen moeten gooien, als ik dat gezegd heb dan graag de quote hiervan.\
Ten tweede geef ik toe dat het jaren geleden is dat ik heb les gegeven, ik ben tenslotte niet piep meer.
Maar waar het mij om gaat is dat ik van mening ben dat honden elkaar niet vertrappen, om welke rede dan ook.
En dat wij met zijn allen niet bij de situatie gewest zijn en dus maar aan moeten nemen dat het zo gegaan is.

En ik geloof dat we allemaal een persoonlijke mening mogen hebben, niet waar. "


Ik zal een ander woord vertrappen nemen O-) , want het zijn natuurlijk geen paarden :-D
Maar ik heb het zien gebeuren dat een grote duitse dog pup met zijn poot op de rug van een kleine malthezer pup terrecht kwam.
Uiteraard niet kwaad bedoeld van de DD pup, dit was gewoon zijn manier van spelen.
Maar wel lomp en onbenullig en hij deed de kleine pup ook echt zeer.
Ik moet er niet aan denken dat dit bij onze lange rug hond gebeuren zou.
Wij hebben voor dit ras gekozen en we weten de zwakke punten, dus hou ik daar rekening mee.
Spelen als pup was prima maar niet met puppen van zeer grote rassen of hele onbenullige puppen.
Die grote honden leert hij kennen maar wel degene die ik ken en vertrouw.

honden page profiel Sanny en PurcySanny en Purcy

honden foto van Sanny en Purcy

Hallo Renate,

Na het lezen van je berichtje ben ik benieuwd om welke hondenschool het gaat. Zou ik zo vrij mogen zijn om dat te vragen>
Met de naam kan ik wellicht op internet wat zoekwerk doen of er nog meer klachten zijn over deze hondenschool.

Groetjes Sanny

honden page profiel RenateRenate

honden foto van Renate

Ik heb een brief met mijn bevindingen per mail aan de cursusleider gestuurd. Gisteren kreeg ik al een reactie terug. Hij vond het erg dat het zo gelopen is en was inmiddels ook al op de hoogte gesteld door zijn leidster. Restitutie van het geld is niet mogelijk en ook aanpassing van de cursus (puppy's van ongeveer dezelfde grote en tegelijk starten met anderen) vond hij niet nodig. Hij werkt al 20 jaar op een professionele wijze zo, en dit blijkt erg succesvol te zijn. In overleg met mijn partner heb ik besloten om a.s. zondag nog een keer te gaan. Ik wil toch eens kijken of de aanpak nu anders is, omdat hij zelf aanwezig zal zijn en er drie nieuwe puppy's starten.
Het vervolg zal ik in ieder geval te zijnertijd met jullie delen.

met vr. groet
Renate

honden page profiel RenateRenate

honden foto van Renate

Gisteren toch nog een keertje gegaan.
Er was maar één andere hond. Een hele grote die vorige keer ook op de cursus was. We hebben voorlichting gekregen over verzorging van de vacht, de tandjes, de oren etc.. Verder heeft hij weer geoefend om aan de lijn te lopen en hebben we de trapjes geprobeerd. Al met al een rustige les. Ik heb PUK niet meer losgelaten, dat voelde niet goed bij die grote hond. Bovendien was er in het aangrenzende gedeelte (zonder tussendeur) een prive gedragscursus met twee hele grote honden gaande. Dit ervaarde ik wel als storend. Ze blaften steeds tussendoor. Waardoor PUK aardig was afgeleid. Al met al, toch de moeite waard. Ik had me wel verheugd op de drie nieuwe puppy's die naar hen zeggen nu zouden starten, maar ze kon niet verklaren waarom deze niet waren gekomen. Ook twee van de grote honden waren niet gekomen, zonder afmelding. Een teken aan de wand? Geen idee...

groetjes
Renate

ps: Met Puk gaat het uitstekend. Hij wandelt drie keer per dag lekker buiten, luisterd steeds beter en doet ook geregeld zijn behoefte tijdens de wandelingen. We zijn nog één keer per nacht even met hem op. Maar dan poept of plast hij snel en kunnen we weer verder slapen tot een uurtje of acht.. Voorbeeldig dus...

honden page profiel Anja, Lizzie†  en LunaAnja, Lizzie† en Luna

honden foto van Anja, Lizzie†  en Luna

Jemig, ik vind het niet kunnen wat er is gebeurt met jullie hondje en de curcus.
Kan me indenken dat je partner erg boos was.
Hier is het zo met de puppycurcus, grote en kleine puppy's bijelkaar maar wel allemaal vast.
We moeten eerst intrainen, lekker doorelkaar lopen maar wel zo dat ze elkaar niet kunnen raken.
Het laatste kwartiertje mogen ze dan even spelen, en los, maar dat doen ze gescheiden.
Kleine puppy's bijelkaar en grote puppy's bijelkaar en dat gaat prima.
Kosten voor de puppycurcus zijn, 80 euro voor 8 lessen.

Ik vind 100 euro ook erg veel voor 5 lessen.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Renate,

trapjes geprobeerd.. wat houdt dat in?

En ff wat anders, die 3 wandelingen op een dag, hoe lang zijn die?
En hoe staat het met de zindelijkheid,doet Puk nog wel eens iets in huis?

Groetjes

honden page profiel RenateRenate

honden foto van Renate

Hallo Isha,

trapjes zijn daar speciaal gebouwd voor de honden. Hun mening is dat ze langzaamaan moeten leren dat hoogte niet zo eng is. Dan hebben ze er na een poosje minder problemen mee, om die hindernis te nemen. PUK heeft een keer twee treden met hulp gelopen. Een zetje onder zijn kontje, anders kwam hij er niet op. En langzaam lokkend met eten weer naar beneden met hulp.

We wandelen tussen de 5 en 10 minuten.. dus heel kort. Dit is ook genoeg..

Hij doet zeker nog wel eens iets in de huiskamer. Vooral de plasjes. Wij hebben de indruk dat als hij geen aandacht krijgt, er sneller een "foutje" wordt gemaakt. Maar als we hem steeds na het spelen/eten en slapen buiten laten, dan valt het allemaal wel mee.. Het is gewoon alert blijven...
Vaak geeft hij het ook al aan, als hij zijn behoefte moet doen. Of hij loopt naar de deur of hij begint te janken. Heel knap dus.

gr. Renate

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Pffoei, knap dat je gegaan bent. Respect!

Ik was niet meer terug gegaan! ( had waarschijnlijk niet eens 100 euro betaald voor 5 lessen )
Ik betaal zelf 90 euro en train 2x per week met mijn pup! voor 3 maanden lang!

Heb zelf zware reuma, in mijn rug, handen en benen.. Maar ik wil perse die cursus met haar afronden en heb er ook heel veel plezier in!

Bij ons mogen de pups niet los, en niet spelen.
Heb zelf een hondje dat de grootste van de groep is ( wordt ook een grote hond,vandaar dat ik ook zo gehamerd ben op de training. ) maar ze is ook het rustigst. De kleintjes zijn veel drukker en blaffen erg veel tijdens de les...

Maar wat ik uti je verhaal begrijp is dat het een soort voorlichtingsavonden zijn? Niet zozeer echt trainen met je pup?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Die trapjes, daar heb ik nog nooit van gehoord..
Het is ook helemaal niet zo goed om pups en jongen honden die in de groei zijn, trapjes te laten lopen..

En wat de zindelijkheid betreft, super dat Puk het kan aangeven wanneer hij iets moet, maar misschien kun je je Puk wat vaker naar buiten laten, zodat die ongelukjes ook minder worden.. :-D ;-)
Want 3 x op een dag, 5 a 10 minuutjes is maar weinig..
;-)

honden page profiel RenateRenate

honden foto van Renate

haha.. We gaan vaker naar buiten hoor. Maar de "echte wandelingen" worden drie keer per dag gedaan.

Ja, dat van die trapjes lopen vond ik ook discutabel.. Maar okay met hulp een keertje, dat heb ik maar gewoon gedaan..

gr Renate

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ligt er aan hoe hoog die trapjes zijn.
Ik heb hier gelezen op het forum dat sommige het een achterhaald iets vinden dat honden geen trappen mogen lopen, ik zelf heb dat nooit gedaan met mijn pups. Ik wacht altijd 1 jaar af voordat ze trappen mogen lopen,.
Maar die trapjes op de school, dat zeg ik, hoe hoog waren die? Dat zal vast wel mee vallen.

Verder heb ik les op een groot veld waar meerdere groepen aan het trainen zijn. Als je weet dat er in de groepen een aantal honden zijn die nog al eens uitbreken, en dan in onze groep ook even komen kijken en rennen, dan kan ik zeggen dat ik daar last van heb, maar hé..............je kan niet verlangen dat je een veld voor je alleen hebt.
Dus dat je wordt afgeleid van die andere honden, dat vind ik nogal raar. Ten eerste is het juist een goede les, want jij moet je aandacht bij je eigen hond houden en niet bij anderen honden, en ten tweede is het goed voor je hondje,, omdat zij weer aandacht voor jou moet hebben.
Plus dat blaffen van de andere honden, wat wil je? Dat ze ophouden met blaffen? Omdat jij daar bezig bent?
Je leeft wel met zijn allen hier op de planeet hoor! Je bent niet alleen plus dat je niet kan verlangen dat elke groep een ander veld heeft of zo. Ik bedoel, ook zij zullen van de Gemeente huren neem ik aan?

Als ik met mijn hondje train (ook klein!) en we hebben de oefening af liggen en ik sta een meter of 5 bij hem vandaan en die hond van de andere groep breekt weer uit, dan moet mijn hondje blijven liggen. Zo simpel is dat. Nu ben jij nog niet zo ver, maar dat leer je straks wel als je door gaat en dan is wat nu als irritant ervaart, alleen maar mooi!
Juist dat zijn de leermomenten!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voor het eerst op puppy-cursus wat een teleurstelling! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Honden vechten om geld
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^