Bo is al paar dagen niet lekker. Begon vorige week zaterdag, Dex was wat ziekjes geweest en heeft Bo wellicht aangestoken. Het was tevens de viering van onze verjaardag, in een onbewaakt ogenblik zijn er wat gekruide worstjes e.d. aan hem gevoerd. Dinsdag ging het al weer wat beter, tot hij donderdag weer niet lekker werd. Sinds die tijd heeft hij veel last van de hik, tongelt veel en raakt regelmatig half in paniek. Het lijkt enorm veel alsof hij last van maagzuur heeft.
Is er iemand die deze klachten herkend en tips heeft? Ga maandag sowieso naar de DA want dit duurt nu al te lang, maar wellicht iemand tips om het Bo het weekend nog wat meer verlichting te geven?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hik, maagzuur, iemand tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Kan melk helpen?
Je kan meerdere kleine lichtverteerbare maaltijden geven.
Het klinkt alsof hij last heeft van buikpijn ofzo.
Neee geen melk geven! Heb zelf een chronische maagontsteking en gisgeren zat ik weer met spoed bij de da met Fleur.
Weer haar maag vreselijk ze begon deze keer zelfs te shaken pff ben mij rotgeschrokken.
Ik heb maagzuurremmers gekregen en weer drie spuiten.
Wat je kan doen is groene os bestellen voor maagklachten.
Maar beter is even na katen kijken bij de da, bij Fleur ging het gisteren zo snel, achter elkaar overgeven, bleek tandvlees en shaken.
Ze was ook ook heel snel aan het uitdrogen dus pas aub op.
IK pas zeker op, Bo drinkt gelukkig nog wel goed.
Maandag toch naar de DA, maar vetrouw die van ons niet meer (is een kliniek sinds vertrek van onze vaste DA krijgen wel consant een andere DA die ook niet echt vertrouwen uitstralen) dus ga maandag ook op zoek naar een andere DA.
mischien wil ze het uit braken maar lukt et niet
ik had chika ook turkse pitza gegeven en e heefdt 3 ochtend gekots en na de 3 de kotste ze de kabap eruit en klaar was et lekker gras laten mischien
geen melk geven.....misschien heb je rennies in huis ? als je hond maagzuur heeft verzacht dat , en is onschadelijk, misschien toch een virusje omdat er dagen zijn dat je hond ook wat ziekies is.
morgen naar de da. en vandaag is het zondag, is het zo dat het toch erger wordt, dan kijk je voor een vervangende arts. en ga alsnog vandaag.
Was op m'n telefoon in't laat Ralph's oproep tegengekomen.
Wou nog beginnen over rennies, maar had niet genoeg zicht om te typen.
Rennies leken mij ook goed, of maagzout, of bakpoeder, maar tja, ik durf niet alles te opperen, omdat het bij babies dus echt niet mag.
veel beterschap Ralph!
Onbewerkte rauwe honing, dat heeft een antiseptische werking op de maag en stabiliseert het maagzuur.
Bij misselijkheid is dat het eerste wat mijn honden krijgen. Ik heb voor 'noodgevallen' altijd Manuka honing of Tijm honing in huis. Okugest kun je bij misselijkheid ook prima geven. Maagzout en bakpoeder geef ik mijn honden bij voorbaat al niet.
Ben door drukte even niet meer online geweest, bedankt voor de tips! De honing heb ik in huis hielp wel iets maar niet heel veel. Maar Bo is nu weer de oude, nergens geen last meer van gelukkig!
Nu vraag ik me af of er ergens een lijstje is van wat je een hond in wat voor gevallen zou kunnen geven? Lijkt me bijzonder handig eerlijk gezegd
Dat zou eigenlijk heel handig zijn. Een soort beknopte 'Wat als..., Dan...' gids.
Sommige mensenmedicatie mag bij een hond bijvoorbeeld echt niet.(weet zelf ook niet altijd wat)
Is het bij Bo vanzelf overgegaan?
Fijn dat het zo is overgegaan!
Trouwens, weet jij of melk slecht is voor een hond?
Wodan kreeg het altijd met eieren, vond 'ie heerlijk.
Sommige eigenaars geven toch karnemelk, is dat dan beter?
NOOIT Rennies geven ..!!! Is voor mensen al troep laat staan voor dieren.. En je lost er niks mee op..
Kun je ook zeggen waarom precies Ilja? Ik zou dat graag weten. Dacht dat dat alleen het maagzuur wat bond...en voor de rest onschuldig was.
Heb het gelezen. Geldt dat dan ook voor honden, of werkt hun stelsel nog gevoeliger?
Als je hond even onpasselijk is, dan geef je dat toch maar eenmalig?
Je kan toch beter uitvinden waarom je hond dat appelige gevoel heeft..??
Een keer niet in orde zijn kan een keer voorkomen..
Waarom dan gelijk van alles er in stoppen terwijl je niet eens weet waarom de hond zo is..
Als je hond onpasselijk is dan zal dit een reden hebben..
Is er iets verkeerd naar binnen gegaan dan kan de hond het beter uitkotsen.. anders heb je die tabletten niet in huis..
Ok, message taken
Bedankt voor de info Ilja.
Melk bevat lactose. Puppen maken lactase, het enzym om lactose te verteren. In de natuur stoppen gespeende puppen met het maken van lactase. Immers, wanneer je toch geen melk meer gaar drinken is het zonde van de energie wanneer je nog lactase maakt.
Wanneer gespeende puppen nog regelmatig melk krijgen, in dit geval meestal koemelk, blijven ze lactase maken.
Een hond die geen lactase meer maakt en melk drinkt, krijgt diarree, de onverteerde lactose houdt water vast in de darm. Wanneer je deze hond geen melk/lactose meer geeft, stopt de diarree.
Een hond die wel lactase maakt krijgt geen diarree.
Wanneer je hond wel tegen karnemelk kan is er waarschijnlijk sprake van lactoseintolerantie. Moderne karnemelk wordt gemaakt met bacterieën die lactose in melkzuur omzetten. Karnemelk bevat dus veel minder of misschien wel geen lactose.
Deze vorm van niet tegen een voedingsmiddel kunnen heet voedsel(melk)intolerantie.
Melk bevat ook eiwitten en, zoals bij alle eiwitten, kan daar een allergie tegen ontstaan. Dat is dan tegen de melk van een bepaalde diersoort. Bij diarree door melkallergie verdwijnen de symptomen niet zo snel als bij diarree door een intolerantie. Wanneer je hond een koemelkallergie heeft, kan hij ook niet tegen karnemelk.
Dus melk is niet slecht voor alle honden, er zijn honden die er niet tegen kunnen en er zijn honden die prima tegen melk kunnen.
Snap ik.
Wodan kon ertegen, dacht dan dat de meeste er wel tegenkonden.
De uitleg van het verdwijnen van het enzym dat lactose afbreekt kende ik, net zoals het feit dat de meeste Nederlanders perfect tegen melk kunnen, en de Afrikanen absoluut niet.
Is bij honden dus eigenlijk hetzelfde...
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hik, maagzuur, iemand tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?