Wie is er verantwoordelijk, eigenaar reu of eigenaar teef?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel cootjecootje 3 doggies

honden foto van cootje

hadassa..........ik kan er geen juiste woorden voor vinden wat je allemaal gedaan hebt...alle woorden zijn gewoon te matig O-) een poging.....gewoon hele maal geweldig hoe jij je ingezet heb voor mens en dier....... ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie is er verantwoordelijk, eigenaar reu of eigenaar teef?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Maddox & baasje <3Maddox & baasje <3 3 doggies

honden foto van Maddox & baasje <3

" Wat een vreselijk verhaal. :'(

Kennelijk was die man behoorlijk zwakbegaaafd. Agressie, schreeuwen, trekken, zijn ook bepaald geen tekenen van intelligentie. Met dat in mijn achterhoofd blijf ik toch denken, hopen wellicht, dat die man het niet slecht bedoelde. Misschien dacht hij juist dat het arme teefje pijn had en bloedde vanwege zijn grote hond in haar en dacht hij door te trekken haar juist te helpen.
Al geeft het feit dat hij er vandoor gegaan is toch wel aan dat hij achteraf donders goed wist dat hij fout zat. Maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat hij het zo gewild had. Misschien was hij echt niet in staat te beseffen dat hij zelf de schade aan het teefje aanrichtte en half in paniek.

Mijn medeleven gaat ook uit naar het vrouwtje en ik hoop dat ze een nieuw maatje vind in het teckeltje. Wat ontzettend lief van die vrouw. Gelukkig staan er tegenover elke nare figuur ook weer zoveel fijne en goede mensen. "


Heb ik ook aan gedacht, dat deze man licht verstandelijk beperkt is. Gezien het feit dat hij een DD koopt (zo'n grote hond!) en eigenlijk de basisdingen van honden niet eens lijkt te weten (schandalig!), de dreigende houding, het schelden (reactie op teveel prikkels omdat er nu te veel mensen bij waren en hij hierdoor niet wist hoe te handelen), de honden van elkaar aftrekken (proberen de situatie toch op te lossen en de consequenties hiervan niet kunnen inschatten al liggen de consequenties recht voor zijn neus), enzovoort.

Ja, ik denk wel dat deze man wat beperkt is geweest, maar dan maak ik mij nog veel meer zorgen en dan vooral om ZIJN arme hond. Wie weet wat hij heeft opgelopen en waarschijnlijk zal hij er niet mee naar de DA gaan. Een DD laat toch niet snel merken dat hij ergens last van heeft en zal eerder waarschijnlijk proberen de baas het naar de zin te maken (zichzelf op de tweede plek zetten). Althans, dat is wat ik hier wel eens heb gelezen over DD. Bovendien ben ik bang dat deze man - zeker als hij beperkt is - achteraf de hond alsnog op zijn manier 'gestraft' heeft voor alle ellende die de hond heeft veroorzaakt. De man zal hierbij niet nadenken over dingen als 'de aard van het beestje' of 'de opvoeding', maar over het 'simpele feit' dat de hond 'niet luisterde naar de baas en dat mag niet'.

Hoop niet dat ik iemand tegen het zere been stoot, want ik weet uit ervaring dat de ene persoon met een beperking de andere niet is en dat het dus voor iedereen anders ligt! Ik heb gewerkt met mensen met een lichte beperking die kinderen keurig hebben opgevoed, maar ook met mensen die het niet lukte om hun huisdier dagelijks te voeren. Het ligt er dus maar net aan, natuurlijk.

Hadassa, jij bent een supervrouw! Echt waar! Wat vind ik het fijn om te weten dat er zulke mensen als jij bestaan, je bent echt een topper!

Ik vind dat we op HP een mooi 'virtueel lintje' voor jou moeten maken! ;-) ;-)

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Nou, de begravenis was best mooi en er was zo waar 1 agent bij. Het vrouwtje heeft nog wat tegen haar lieve schat gezegd, natuurlijk met de nodige tranen (maar daar hadden de meesten van ons ook last van).
Het zal nog wel even duren voor dat het wat op de achtergrond komt te staan, we hopen dat de nieuwe pup er een goede werking op heeft (pup heeft veel aandacht en liefde nodig). We hebben het hele hek nagekeken of het puppy veilig is en op de plaatsten waar wat meer speling zat hebben we er wat aangedaan!

Ze heeft alle berichtjes gelezen en het doet haar goed te weten dat er nog veel mensen zijn die aan haar denken, terwijl ze me niet eens kennen (zei ze huilend). Ik moest jullie allemaal heel erg bedanken voor de steun en de liefde die uit de berichtjes straalde!

honden page profiel  karin en yuki en nami karin en yuki en nami 3 doggies

honden foto van  karin en yuki en nami

zeg maar tegen het vrouwtje dat het toch normaal is om mee televen en geen dank

heel veel sterkte nog de komende tijd

honden page profiel Pack MemberPack Member 3 doggies

honden foto van Pack Member

Wat fijn dat deze oude dame haar lieverd niet alleen heeft hoeven begraven maar dat er oprechte dierenvrienden bij haar waren.
En heel bijzonder dat er zelfs een politieagent bij de begrafenis is geweest.
Heel veel sterkte voor de aankomende periode voor iedereen die hier bij betrokken is geweest.

honden page profiel Louis en JoyLouis en Joy 3 doggies

honden foto van Louis en Joy

heel veel sterkte de komende periode. hoop dat ze inderdaad een beetje van de pup kan gaan genieten. alle eer aan jou en je vriend Hadassa. en alle mensen die het vrouwtje steun betuigen, hierdoor ben ik trots dat ik ook op dit forum zit, samen met zulke geweldige mensen! ;-)

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ah goss, daar krijg je toch een brok van in je keel.. Zo'n vrouwtje.. Wat fijn dat er een aantal mensen bij haar waren en zelfs een politie-agent! ;-).
Natuurlijk leven wij allemaal met haar mee, wij weten immers allemaal wat het is om zo verschikkelijk veel van een dier te houden, je maatje, de enige die nóóit oordeelt maar gewoon luistert en troost biedt. Velen van ons weten ook wat het is om die te verliezen.

Hopelijk kan zij het gaan verwerken en bied het pupje enige troost.

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Ik lees het verhaal nu pas. Wat een vreselijke gebeurtenis. Ik wist echt niet wat ik allemaal las. En ik heb bewondering voor je. Hoe jij op die situatie hebt gereageerd. Hoe jij dat mensje hebt bijgestaan. Fijn om te weten dat er nog mensen zijn zoals jij.

Hoe is het nu met het oude vrouwtje? Vindt ze de pup leuk? Ik zou graag over enkele maanden nog eens horen, hoe het met haar is? Ze is immers al behoorlijk op leeftijd. En wat ze dan nog moet meemaken.

Ook zou ik t.z.t. Graag eens willen horen, of de politie nog iets gedaan heeft, dat de man nog ter verantwoording is geroepen. Zulke mensen moeten, ongeacht zijn/haar verstandelijke vermogen/ gedragsstoornis toch ter verantwoording worden geroepen. Ondanks dat deze laatste opmerking voor mij zelf wel pijnlijk is, ik heb nl. Twee kinderen met een autistische stoornis, waarvan een met een licht verstandelijke beperking. Toch probeer ik ook hen te leren, dat dit geen excuses zijn om je te misdragen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Wat een prachtige mensen zijn jullie, om zo dat vrouwtje bij te staan. ;-)

honden page profiel DemelzaDemelza 3 doggies

honden foto van Demelza

Ik ben echt ontroerd door dit hele verhaal.
Gelukkig zijn er nog mensen met een hart van goud, zoals jij Hadassa en natuurlijk ook je man.
Wat leuk dat de mevrouw een pup krijgt aangeboden, hopen dat het kleine beestje met de tijd de pijn kan verlichten.
De woorden ' hart in actie' komen bij mij op en dan ook echt op manier zoals de zin bedoeld is....

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra 3 doggies

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Jeetje Hadassa! Wat heb jij knap gehandeld. Mijn complimenten! ;-)

Wat een ontzettend vreselijke ervaring voor het vrouwtje. Wens haar maar heel veel sterkte in deze vreselijk moeilijke tijd! :'(

honden page profiel BoBo 3 doggies

honden foto van Bo

Toch hoop ik dat er nog wel aangifte is/wordt gedaan. Als die agressieve kerel dan nog eens naar Nederland komt en zoiets doet is dit incident tenminste al bekend bij de politie en zal de nieuwe klacht waarschijnlijk meer serieus genomen worden....

honden page profiel Tamara Tamara 3 doggies

honden foto van Tamara

goh zo zie ja maar dat kleine lieve attenties toch nog belangrijk zijn , ik hoop echt dat dat vrouwtje terug haar draai zal vinden :-D

honden page profiel Maddox & baasje <3Maddox & baasje <3 3 doggies

honden foto van Maddox & baasje <3

" Ik ben echt ontroerd door dit hele verhaal.
Gelukkig zijn er nog mensen met een hart van goud, zoals jij Hadassa en natuurlijk ook je man.
Wat leuk dat de mevrouw een pup krijgt aangeboden, hopen dat het kleine beestje met de tijd de pijn kan verlichten.
De woorden ' hart in actie' komen bij mij op en dan ook echt op manier zoals de zin bedoeld is.... "


Hee, dat is best een goede... Of 'Hart van Nederland', daar vragen ze vaak aandacht voor dit soort zaken. Ik ben alleen bang dat dit de zaak niet ten goede komt. Zoals uit het verhaal van Hadassa maar weer eens blijkt, zijn politiemensen ook mensen met emoties. Deze raken ook geïrriteerd en dit is natuurlijk van negatieve invloed. Bovendien denk ik dat Hadassa, haar vriend en het vrouwtje wel voldoende hebben gedaan nu. Misschien is het tijd om een en ander te verwerken en een plekje te geven, rust te nemen, hoe moeilijk dit ook zal zijn.

Ik ben namelijk echt bang dat de rotvogel al gevlogen is... Maar stel dat Hadassa, haar vriend en het vrouwtje nog geen rust kunnen vinden, zou het een optie zijn om bijvoorbeeld Hart van Nederland eens te benaderen. Daar kijken veel mensen naar en misschien levert dit tips op. Wie weet is dit niet de eerste keer dat het mis is gegaan met deze man en zijn DD?

honden page profiel Erica,    Sterre en ChayraErica, Sterre en Chayra 3 doggies

honden foto van Erica,    Sterre en Chayra

Het koste me even wat tijd om het hele topic door te lezen en ik ben al die tijd gewoon misselijk ervan!
Wat een ontzettend verschrikkelijke ervaring zeg! gatver!

ik heb heel veel respect voor wat jullie allemaal voor de mevrouw hebben gedaan en doen! echt!

honden page profiel zwaantje1985zwaantje1985 3 doggies

honden foto van zwaantje1985

Die man heeft niks te willen.. die vrouw moet er werk van maken en ik zou als ik jou was, die vrouw helpen door bijvoorbeeld mee te gaan om aangifte te doen i.o.d
Pffff wat erg zeg!!!!
Het komt echt veeeeel te vaak voor dat ongecastreerde reuen los lopen op plaatsen waar het niet mag!! En als je dan je ongecastreerde reu los laat lopen op een losloopgebied, zorg er dan voor dat je hond goed luisterd!!!
Maarja loopse teven en ongecastreerde reuen, het blijft een heeeeeel groot probleem..
Hier loopt ook iemand (waar ik het goed mee kan vinden) met een reu.. ongecastreerd.. loopt altijd en overal LOS.. Tja en toen kwam ik met mijn loopse teef aan de lijn langs, die persoon moet hem dan echt optillen anders zit hij er op.. Gehoorzaam tot een bepaalde hoogte.. Hakkie takkie zou ik zeggen, maarja..

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Er is aangifte gedaan, maar de politie heeft ons wel aangeraden om het voor nu hierbij te laten, de vogel is gevlogen, terug naar Frankrijk, dus ook de politie kan er niet veel meer mee. Jammer, maar mocht hij nog een keer terug komen en gaat hij opnieuw de fout in, ja, dan heeft hij een groot probleem.

We hadden contact willen opnemen met de Franse politie, maar het vrouwtje van de Teckelpup zei dat in Frankrijk er toch al heel anders tegen honden wordt aangekeken, plus dat Frankrijk erg groot is en wij niet weten waar hij ongeveer woont!

Het vrouwtje is nog steeds over haar toeren, maar goed wat wil je ook met zo'n drama. Ze durft nog steeds niet om s'nachts alleen te zijn, dus vannacht slaapt 1 van mijn trainers daar en morgen nacht slaap ik daar, zo krijgt mijn vriend ook een beetje rust.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Is haar dochter nog niet bijna terug van Australië? (of heb ik dat verkeerd gelezen?)

take care!

honden page profiel 3 dogs3 dogs 3 doggies

honden foto van 3 dogs

Jeetje wat een verhaal zeg! onbegrijpelijk die vent! echt niet normaal...zo zielig voor die mevrouw en logisch ze zo kapot is en niet alleen durft te zijn snachts...

ALs onze honden iets doet wat niet mag en wij zijn verandwoordelijk..staan wij er voor...maar ja zo zijn wij he...en helaas is niet iedereen zo...
laasts had manlief de honden los laten lopen waar ze altijd los lopen...alleen dit keer..had luna de husky andere plannen bedacht..ze ging er vandoor en met kippetjes spelen..1 dood andere in shock!
we hebben de kip vergoed...alle 2,terwijl de mensen alleen de dode kip vergoed wilde hebben..ze waren ook niet boos en zeiden dat gebeurd vaker..en hond is een hond..en ja dan kan dit voorkomen.
ik was er niet bij.dag later liep ik met de honden, en kwam de vrouw tegen,ze herkende de honden en vroeg hoe met luna was en met mijn man...die was zich kapot geschrokken en paar dagen niet goed van...ze zei ook..ja zijn honden en kan gebeuren..ze was total niet boos...gelukkig...
We hebben 2 teefjes...beiden niet gesteliseerd...gaan we ook niet doen.
als ze loops zijn houden we ze in de gaten, ook in de tuin,.we weten dat reutjes alles doen om bij ze te komen.onze husky zit zelfs vast aan een lange riem omdat ze dan liefdevol vandoor gaat wij zijn dan ook in de tuin om haar in de gaten te houden...en nog gaat ze voor onze ogen vandoor, op zoek naar een lekker toyboy!
ik vind zo erg voor die mevrouw...ik vind fantastisch dat de DA geen rekening aan haar geeft. echt een goede DA...

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

" is die man niet vervolgbaar op grond van vernieling? job heeft toen een hert dood gebeten, ook zijn natuur. ik wordt nu serieus vervolgd! in principe is dit natuurlijk hetzelfde. terwijl ik nog juist alles netjes heb proberen af te handelen. en jij hebt jouw hond dan wel ingezet maar er is niks gebeurt, dus hoe fout ben je dan in deze? ik mag toch hopen dat als ik aangevallen wordt dat mijn honden iets doen (helaas reken ik niet op ze) en denk juist doordat jouw hond getraind is deze niet heeft ingegrepen.
en dacht dat met zo n hond het wel mocht als je aangetast wordt in lijf en lede? waarschijnlijk weet jijzelf dat beter.
morgen weer een dag, een dag om aktie te ondernemen en regelen. succes.
"

Je kan niet iets inzetten waar je geen vergunning voor hebt. Dat geld ook voor wapens.
Alleen als je het 'recht' hebt. Zoals bv. de politie. Maar ook dit is beperkt.
Ook al wordt je aangevallen, ligt aan de mate van aanvallen, mag je ook wettelijk niet je hond inzetten. Als een hond iets vernield, ben jij toch aansprakelijk, jij bent verantwoordelijk.
Als het goed afgehandeld wordt, kunnen er binnen de wet verzachtende omstandigheden/waarschuwing beperkingen enz. worden opgelegd. Gebeurt het nog eens...dan kan je wel eens de klos zijn en wordt er een rechtzaak aangespannen. De rechter beoordeeld dit dan...niet als hondenliefhebber, maar via de wet, zoals het hoort. Misschien niet altijd terecht.

Hadassa, ik vindt jullie geweldig en erg lief enz....hoe begaan je bent met dit vrouwtje. Wat een lief mensje, als ik haar reactie van waardering lees.
Ik wou dat het altijd zo zou gaan...mijn hemel. ;-)

honden page profiel Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)Huize Onyx (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip) 3 doggies

honden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)

Helaas is de vogel dus gevlogen.

Maar wat geweldig dat mevrouw nu een nieuw pup krijgt.

Weet niet of je de Margriet leest of Libelle ( weet even niet meer welke van de 2 het had).

De held speld.

Een speld die je een iemand geeft om aan te geven dat je die gene een held vind.

Jullie hebben zoveel voor dat arme vrouwtje gedaan. Pet af hoor.

Bij deze krijgen jij en je vriend van mij de heldenspel.

;-)

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Een heldspeld, ik voel me geen held hoor, wij doen gewoon wat ons hart ons ingeeft en wat ik hoop dat de meeste gedaan zouden hebben. Mssn dat wij iets sneller dingen in de gaten hebben, maar dat komt denk ik gewoon door wat ons werk door de jaren heen ons geleerd heeft.

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa 3 doggies

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

Lieve Hadassa,

Juist dat maakt je een held O-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Heel triest verhaal. Wel fijn dat het baasje ondanks al het verdriet toch ook mag meemaken dat er nog mensen zijn met het hart op de juiste plaats.

Innig medeleven.

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena 3 doggies

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

echt suuuper suuper mooi wat jullie gedaan hebben voor haar !! die kist dat kruis !! fantastisch gewoon !! nog heel veel sterkte aan de dame !!!

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz 3 doggies

honden foto van Miora,pebbles en quiz

sommige mensen hebben hier echt absurde ideeën.
Als je je eigen hond alniet meer in je tuin mag laten, loops of niet
verschrikkelijk dat mesnen daar zo over DURVEN denken gewoon!!


ik snap dit niet en walg hier echt van.

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

Hadassa, ik ben wel benieuwd, hoe gaat alles nu? Met jou? Met de mevrouw? en met de pup?

Ik hoop dat jullie al een begin hebben kunnen maken met het verwerken van dit drama!

honden page profiel  karin en yuki en nami karin en yuki en nami 3 doggies

honden foto van  karin en yuki en nami

hadassa hoe gaat het met jullie n met het vrouwtje en de pup

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Sorry, we hadden het een beetje druk. Het vrouwtje heeft nog steeds nachtmerrie's van het hele gebeuren, gelukkig is haar dochter weer thuis, dus de druk is voor ons wel wat weggevallen.

De pup doet goed haar werk, wie kan nu een pup geen liefde geven ook al heb je net een drama achter de rug. De pup voelt zich er thuis, het enige waar ik een beetje mee zit is dat het wel een hele felle pup is, gister zei mijn vriend NEE tegen de pup, maar toen moest de broekspijp van vriend lief het ontgelden, dus dat hebben we even aangepakt. Ook als de pup lekker op schoot ligt en het vrouwtje stopt met aaien, dan begint de pup meteen met zachtjes grommen en happen, dus het zijn een paar dingen waar we ons een beetje zorgen over maken.

Gelukkig zijn onze trainers erg lief voor het vrouwtje en ze hebben beloofd dat ze 3 keer per week een uurtje komen als de pup er ook is, de fokker gaat er gelukkig goed mee om en die wil graag weer leren van onze trainers. Vriend lief is toevallig nu ook bij het vrouwtje, hij is de trap aan het opknappen ;-)

Met ons gaat het voor de rest goed, alleen een beetje druk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie is er verantwoordelijk, eigenaar reu of eigenaar teef?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 11 van 11 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Volgende forumvraag: Jaloezie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^