Dominantie.'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel cocococo

honden foto van coco

Mijn hond finn is een hele lieve hond , hij is 8 maanden , en we hebben heelveel plezier met hem. ons probleem is nu dat hij dominant is , mijn zusje en ik hebben moeite ermee op dicht bij hem te komen , als hij wat heeft. als hij iets heeft een speelgoedje , een bot enz. kunnen we niet verder komen dan 5 meter , als dat wel gebeurd , valt die aan , en bijt die wat hij het snelst ziet . ik ben al heel vaak gebeten , niet doorgebeten ,maar het gaat van kwaad tot erger.Mijn moeder & mijn vader & mijn zus kunnen het wel afpakken . en er gewoon langslopen . Laatst had hij een nieuw bot , hij zat in op het kleed wat ong. 5 meter van de bank is . ikzat opde bank en stond op. mijn moeder stond 2 meter van het kleed , de was opte vouwen . ik stond op , en vervolgens , maaktie een hard grom geluid . en rende naarmijn moeder . en beet haar in haar hak. mijn vader pakte hem bij zijn nekvel en deed hem in de bench. toen hij er weer uit was , moest ik of met handschoenen langs hem lopen of op mijn vaders rug. ikvind gewoon heel vervelend dat het zo is gegaan , en ikwil het hem heel graag afleren. :'(

groetjes coco

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominantie.'" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

als je op dit topic even terug scrolt en kijkt naar rangord daar heeft Dobry een stukje over dominantie gezet. Grommen heeft niets met dominantie te maken maar met communiceen. Je hond geeft aan dat hij het moeilijk heeft. Corrigeren heeft geen enkele nut. Afpakken van zijn dingen is ook niet erg fijn. Als je wilt leren dat hij het afgeeft is het belangrijk dat je hond je vertrouwt. Ook belangrijk is dat je niet zomaar naar hem toeloopt. Wat kunt gaan doen is het volgende: Je hebt 5 speetjes Je legt er een op de grond. Als hij dat pakt dan leg je er een andere neer. Komt hij naar dat speeltje dan pak je het op en geeft het hem . Rent hij snel terug dan leg je weer een speeltje neer. Dan als hij bij je komt pak je een ander speeltje en geeft het hem zodra hij bij je komt. Je pakt niets meer af, corrigeert niet meer. Dit is een heel leuk en leerzaam spelletje. Verder ga je hem nu leren dat hij dingen naar jou terug brengt ipv dat je naar hem toeloopt. hoop dat het lukt.

Anoniem (Gast)

Hier gaat veel meer fout dan alleen de agressie over bezit. Dat is het gevolg. Snel professionele hulp zoeken!!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik ben het wel eens met anoniem.

Zowel het echte uitvallen als de greep in de nek zijn kleine dingen. Ik zou ook hulp in gaan schakelen. In welke provincie woon je? Misschien kunnen we 1 aanbevelen.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

je mag nooit een botje "afpakken", dat is heel bedreigend voor een hond.
Zou jij het leuk vinden en er niets van zeggen als je het lekkerste ijsje van de wereld hebt en ze het dan afpakken?
Eigenlijk moet je een beetje hondentaal gaan uiten: het botje "opeisen", door je lichaamstaal op een juiste (niet bedreigende!) manier te gebruiken en ervoor zorgen dat hij het loslaat en eventueel hoofdje afwend of zelfs weg gaat.

Maar doe dit samen met je ouders, niet alleen of met je zus alleen :-)
succes

Anoniem (Gast)

" je mag nooit een botje "afpakken", dat is heel bedreigend voor een hond.
Zou jij het leuk vinden en er niets van zeggen als je het lekkerste ijsje van de wereld hebt en ze het dan afpakken?
Eigenlijk moet je een beetje hondentaal gaan uiten: het botje "opeisen", door je lichaamstaal op een juiste (niet bedreigende!) manier te gebruiken en ervoor zorgen dat hij het loslaat en eventueel hoofdje afwend of zelfs weg gaat.

Maar doe dit samen met je ouders, niet alleen of met je zus alleen :-)
succes "


Sorry, maar dit is echt een gevaarlijk advies! De verhoudingen tussen baas en hond liggen hier volkomen scheef. Het botje 'opeisen' gaat hooguit een flinke bijtwond opleveren! Er zal eerst aan de basis gewerkt moeten worden. Alleen als de basis goed is kun je op deze manier een botje opeisen...

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Eens met anoniem.
Er is iets mis en wat dat is kan ik vanaf hier niet zien natuurlijk.
Je zou kunnen proberen om op x meter afstand te gaan zitten met iets wat hij ontiegelijk lekker vind en dan proberen te ruilen.
Hij is zoals ik het lees bang dat jij zijn lekkers/ leuks afpakt en valt dan aan.
Heeft niet zozeer met dominantie te maken meer met angst.
Pak ook de hond niet meer in de nekvel, daar worden ze alleen maar bang van en dat gaat een keer verkeerd.
Denk in jullie geval dat het beste is om een gedragsdeskundige idd erbij te halen.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Volgens mij bedoelt ts dat ze niet eens normaal langs haar hondje kan lopen als die wat lekker heeft. Niet zo zeer dat ze het niet kan pakken.. Maar hoe dan ook ben ik het geheel eens met de mensen die een gt aan raden!!

honden page profiel cocococo

honden foto van coco

Jana , ik probeer het speeltje/ botje ook niet aftepakken , maarhet feit dat ik niet eens normaal langs de hond kan lopen , is heel jammer , dus ik zou zoalsde meesten adviezen hulp inschakelen !
dankjewel ! :-)

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Jana , ik probeer het speeltje/ botje ook niet aftepakken , maarhet feit dat ik niet eens normaal langs de hond kan lopen , is heel jammer , dus ik zou zoalsde meesten adviezen hulp inschakelen !
dankjewel ! :-)

"


is inderdaad niet leuk nee :S
Goed dat jullie hulp inschakelen!
Hopelijk krijgen jullie een extra goede band met jullie hondje en lukt het goed met de hulp!
Hou je wat updates op HP?

Groetjes en heel veel succes!

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Zo te merken ben jij erg bang geworden van jou hond.
Dat is niet goed, honden voelen heel goed jou emoties aan.

Maar toch moet ik eerlijk toe geven dat ik in het begin ook bang was voor me vriends hond.. die melktandjes gingen dwars door me huid heen.
en ontweek haar..

Tot ik op een x goed boos werd omdat ze voor de zoveelste keer mijn slippers had, ik boos naar haar toe was gestampt en geblert dat ze NU mijn slipper los moest laten.
Zij liet los.. en toen kreeg ik meer zelfvertrouwen.. ook toen zij weer richting me slipper ging, en ik haar boos aan keek dook ze snel weg.

Of ze bang voor mij was? Nee natuurlijk niet, maar ze was mij al een lange tijd aan het uitdagen, en zag nu in dat ik gewonnen had.
Vorige keer begon ze weer wild en dominant te doen, zonder aarzeling pakte ik haar nekvel en gooide haar op de grond.. ( klinkt heel zielig, maar geloof me dat is het echt niet!!) .. met me andere hand legde ik die op haar heupen en drukte dr tegen de grond aan, net zolang het grommen ophield en zij rustig werd.

En dat gaat nu steeds beter.. ze probeert nu andere mensen uit, ik heb gewonnen.. en vooral.. ik heb mijn angst overwonnen, en dat is wat jij nu als eerste moet doen, je angst overwinnen.
Je hond is pas 8 maanden, nog een pup dus.. leer dit snel af, anders heb je straks een hond in huis die niemand wenst.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Debbie het ik zou eens bij rangorde kijken op een van de topics van de opvoeding bij pups. Daar staat precies omschreven wat rangorde of dominantie is.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Debby jij hebt je angst laten botvieren op je hond want er is geen enkele reden dat jij een hond in zijn nekvel pakt en hoeft te schreeuwen tegen de hond.
Dit heeft niks te maken met dat de hond opeens doorhad dat jij had gewonnen dat heb jij jezelf wijsgemaakt.
Vind dit dan absoluut ook geen goed advies, wat jij doet moet jezelf weten maar dit hoor je niet als advies te geven aan iemand die denkt dat zijn/haar hond dominant is terwijl het angst is (anders had de hond het ook bij alle andere gezinsleden gedaan)

honden page profiel cocococo

honden foto van coco

Debbie !

dankjewel ! , dit ga ik zeker proberen , mijn ouders kunnen namelijk ookgwn alles met hem doen ,als hij iets heeft wat hij niet mag hebben . kunnen mijn ouders het gwn afpakken , maar als ik er langs loop valt die aan . Mijn ouders hebben ookal uitgelgd , dat het ook met respect te maken heeft , en dat ik resoluut er omoet aflopen en de baas moet zijn , maar erg makkelijk is het niet ! tog ga ik het proberen dankjewel ! :-)

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Debby jij hebt je angst laten botvieren op je hond want er is geen enkele reden dat jij een hond in zijn nekvel pakt en hoeft te schreeuwen tegen de hond.
Dit heeft niks te maken met dat de hond opeens doorhad dat jij had gewonnen dat heb jij jezelf wijsgemaakt.
Vind dit dan absoluut ook geen goed advies, wat jij doet moet jezelf weten maar dit hoor je niet als advies te geven aan iemand die denkt dat zijn/haar hond dominant is terwijl het angst is (anders had de hond het ook bij alle andere gezinsleden gedaan) "



Iedereen doet het anders.. je hebt schreeuwen, en je hebt schreeeeuwen.. ik heb gewoon boos aangetoont dat het niet goed was.
Die hond had elke x mijn slippers te pakken gekregen, en wat ze ook deden, ze bleef het doen, dus het hielp echter wel.
Dat je een hond in zn nek vel pakt is dus helemaal niet zielig, want de honden worden als pup door de moeder altijd in de nek vel gegrepen.
Dat ik dr tegen de grond smeet was om dr rustig te houden, als je dat heel rustig doet, heeft dat geen nut.
Je moet wel laten zien dat je de baas bent, en dat is hem tegen de grond aan drukken en zorgen dat ie rustig wordt.
Zo wordt jij de baas over je hond.

Wat andere dr over denken ken me niet schelen, het heeft geholpen.
Net zoals ik wel es hoor dat je honden niet met hun neus in de poep of urine moet duwen omdat dat geen "effect hebt" mijn hond was binnen 4 dagen zindelijk, en binnen 2 weken had ie alles afgeleert, is dit nu ook opeens zielig? Iedereen doet het op zn eigen manier, en niet denken aan het zielig vinden

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Debbie !

dankjewel ! , dit ga ik zeker proberen , mijn ouders kunnen namelijk ookgwn alles met hem doen ,als hij iets heeft wat hij niet mag hebben . kunnen mijn ouders het gwn afpakken , maar als ik er langs loop valt die aan . Mijn ouders hebben ookal uitgelgd , dat het ook met respect te maken heeft , en dat ik resoluut er omoet aflopen en de baas moet zijn , maar erg makkelijk is het niet ! tog ga ik het proberen dankjewel ! :-) "


Jij hebt een kleine hond, toch? 1 greep in de nek vel en omlaag duwen moet genoeg zijn.. ook als die tegen stribbelt niet los laten.. pas als die rustig is.
Het is nog zo dat cesar de hondenfluisteraar die ook altijd doet, en je ziet wat voor effect dat hebt.. ik deed dit al voordat hij in beeld was.. zal wel oppassen als je lange nagels hebt, dan zit je in het huidje..

Ik heb ook mijn hond, die wel es gebeten heeft in zijn staart gebeten, daarna heeft ie niet meer gebeten.. dit was dan ook echt het doorbijten.. Nu tijdens het spelen wilt ie wel es hard bijten, maar zodra ik auw roep begint ie gelijk dat plekje te likken.. zo lief!

Jou ouders zijn niet bang voor je hond, jij wel.. en dat voelen ze ontzettend goed aan.. Je hoeft het niet te doen, want blijkbaar vinden andere mensen dit zielig.. doe je dit wel.. nekvel pakken, tegen de grond aan drukken.. wachten tot die rustig is.. en dan gewoon loslaten.. en opstaan en weg lopen.. niet aaien gelijk.. wacht tot ie naar jou toe komt..

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

hahaha okaay ik moet heel erg lachen om jou reactie.
Mijn hond was ook binnen no time zindelijk zonder haar door haar urine te halen, gek he?
Ik vind het letterlijk mishandeling sorry als je je hond op de grond smijt zoals je dat zegt en je hond met zijn neus door zijn ontlasting haalt.
Wat vroeger was, was vroeger dat is allang achterhaalt.

De hond wordt niet door de moeder in de nek gegrepen, de hond wordt alleen opgetild door de moeder in het nest maargoed ;-)

Wat andere dr over denken ken me niet schelen, het heeft geholpen.
Ik kan nog tig dingen opnoemen die helpen een hond de slipper los te laten wil niet zeggen dat het goed is he.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Debbie fysieke correctie's zijn hier op HP niet toegestaan! Ook van CM zijn we hier geen fan. Lees de regels even goed door ;-)

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Oke.. volgens mij vat je het helemaal verkeerd op..
Wij smijten met alles.. maar smijten betekent bij ons veel in vele woorden ook..(gooien, neerzetten, duwen, etc)
Misschien zo: De hond in de nekvel pakken, en tegen de grond aan duwen.. niet hard natuurlijk helemaal niet met een kleine hond dan wurg je hem.

Dierenmishandeling is het niet, je hoeft de hele neus in de poep en pies te douwen, maar ze leren er wel van.
En ieder zo zn eigen manier toch?
Wil jij nu dus zeggen dat ik mijn dieren heb mishandelt?
Een hond die niet naar de kapper gaat, en klitten krijgt is mishandeling
Een hond die genegeert wordt als die bij de deur staat omdat ie zo nodig moet ( terwijl die nooit dit doet) is mishandeling.
Dat jou hond op straat niet heeft gekakt, en dan in huis per ongeluk wel, en angstig in een hoekje gaat zitten, en jij hem dan nog es straft is mishandeling.
Een hond slaan, of schoppen als je er niets om geeft is mishandeling.
In de nekvel pakken is geen mishandeling, mooier nog, ze voelen er weinig van.

Wij hadden al tig manieren geprobeerd.. ik heb hem niet geslagen of iets..

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Debbie, het zijn fysieke correctie's en het aanmoedigen daarvan is hier niet toegestaan. De band met de hond is al niet goed en die zou na zo'n behandeling er niet beter op worden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Debbie !

dankjewel ! , dit ga ik zeker proberen , mijn ouders kunnen namelijk ookgwn alles met hem doen ,als hij iets heeft wat hij niet mag hebben . kunnen mijn ouders het gwn afpakken , maar als ik er langs loop valt die aan . Mijn ouders hebben ookal uitgelgd , dat het ook met respect te maken heeft , en dat ik resoluut er omoet aflopen en de baas moet zijn , maar erg makkelijk is het niet ! tog ga ik het proberen dankjewel ! :-) "


Niet doen hoor het advies van Debbie, dan ben je nog verder van huis en vertrouwd de hond jullie helemaal niet meer. Een hond daar moet je juist rustig en respectvol tegenover handelen en hem zeker niet wel even gaan bewijzen dat jij de baas over hem bent. Dat snapt hij niet en gaat zich nog onrustiger gedragen omdat hij jullie dan heel rare wezens gaat vinden, misschien gaat hij dan nog een stapje verder dan grommen, en dat is bijten.

Ik zou er ook een gt bij halen als ik je ouders was, blijkbaar gaat er iets verkeerd bij jullie en iemand die bij jullie thuis komt kan precies zien wat er verkeerd gaat en jullie advies geven. Neem dan wel een gt die werkt met kalmerende signalen.

Tot die tijd, zou ik de speeltjes en botjes van de vloer halen, en hem zijn eten ergens rustig in de bench of ergens op een rustig plekje geven. Niet recht naar hem toelopen, hem niet aankijken, hij moet tot rust komen en weer vertrouwen in jullie gaan krijgen. Want dat is wat een goed baasje doet, de hond een veilig gevoel geven.

Heb je weleens gehoord van kalmerende signalen, die kan je gebruiken om je hond te leren begrijpen.

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

honden page profiel cocococo

honden foto van coco

Debbie , en Jacqulien

ik ga gwn iets proberen ! ik zouook niet mijn hond door zijn ontlasting halen . maar ik vind wel , een hond is natuurlijk een hond , het is de bedoel dat hij onder aan de roedel staat. als mijn moeder hem gaatuit laten, als mijn moeder de deur open staat hijaltijd achter haar , het is een hond , en ik behandel niet als een mens , maaar ik wil wel zoals debbie zegt laten zien wie de baas is . ik ben heel wijs met hem . maar ik vind wel dat ik gewoon lang s hem moet lopen , er komen zelfs wel eens kleine kinderen bij ons , voor je het weet , kan ik met die kinderen naar het ziekenhuis , zit ik niet op te wachten !

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

CESAR MILLAN

HP heeft een positieve visie wat betreft omgang, begeleiding en opvoeding van honden. CM en zijn manier van met honden omgaan komt niet overeen met de positieve wijze waar wij als HP voor staan. Fysieke correcties of andere provocerende handelingen leveren een risico op voor het welzijn en veiligheid van de hond en de mens en zijn bovendien stressverhogend voor de hond. Om deze reden zijn wij tegen het promoten van dergelijke opvoedmethodes van CM op hondenpage.

Enkele voorbeelden van deze opvoedmethode welke niet zijn toegestaan; Een ‘hakje’ geven, ‘porren/prikken’ in de flank, een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, corrigerende hulpmiddelen.

Vragen over de methode van CM zijn toegestaan ook hier weer om bij te dragen aan een stuk bewustzijnsvergroting en wij zullen in beperkte mate een enkele discussie hierover om die reden niet uit de weg gaan. Het staat hierin het moderatorteam vrij om een topic te sluiten als zij van mening zijn dat de discussie een provocerend karakter krijgt.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN

HP hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden. Met inzicht en geduld kun je een hond prima op positieve wijze opvoeden.

Het adviseren en/of rechtvaardigen van fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysieke) provocerende handelingen is daarom niet toegestaan. Behalve dat het beschadigend is voor de vertrouwensrelatie en stress veroorzaakt bij de hond kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Voorbeelden van fysieke correcties; Een hond corrigerend in het nekvel pakken (al dan niet schudden), een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, knijpen, prikken/porren, de bek vastklemmen, een tik geven, slaan en schoppen, anderszins pijnigen of provoceren.
Corrigerende Hulpmiddelen; Wurg- en stroombanden en slipkettingen.

Hier geldt dat het iedereen toegestaan is om allerlei vragen rondom opvoeding te stellen. Ook als dit vragen betreft over fysieke correcties of corrigerende hulpmiddelen. Wij willen juist hierin meewerken aan een stuk bewustzijnsvergroting ten aanzien van verantwoord opvoeden. Een open gesprek hierover is dus mogelijk, maar actief adviseren van fysieke correctie of correctiehulpmiddelen of provoceren is niet toegestaan en wordt aangeduid met een rode pijl en een moderatormededeling . Herhaaldelijk actief adviseren of provoceren levert een waarschuwing en bij doorgaan een afkoelban op.

honden page profiel cocococo

honden foto van coco

Debbie , nog van jouwn vorige reactie.
het helpt niet om hem vast te houden , als je ziet hoe hij los gaat . als ik dicht bij hem kom , gaat hij helemaal los! als ik hem op de grond druk , weet ik cker dat ik binnen de korste keren naar het ziekenhuis moet ! moet soms gwn met handschoenen lags hem lopen ! :(

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Debbie , en Jacqulien

ik ga gwn iets proberen ! ik zouook niet mijn hond door zijn ontlasting halen . maar ik vind wel , een hond is natuurlijk een hond , het is de bedoel dat hij onder aan de roedel staat. als mijn moeder hem gaatuit laten, als mijn moeder de deur open staat hijaltijd achter haar , het is een hond , en ik behandel niet als een mens , maaar ik wil wel zoals debbie zegt laten zien wie de baas is . ik ben heel wijs met hem . maar ik vind wel dat ik gewoon lang s hem moet lopen , er komen zelfs wel eens kleine kinderen bij ons , voor je het weet , kan ik met die kinderen naar het ziekenhuis , zit ik niet op te wachten !

"


precies het is een hond, daarom moet hij aardgerecht behandeld worden en niet lastig gevallen worden met allerlei provocerende handelingen, dat is respectloos.

hier lees dit stukje maar eens door, het is je eerder aanbevolen maar ik heb hier nog geen reaktie van je gezien hierover.




http://www.dogcity.nl/0-algemeen/artikelen/watisermetdominantie.pdf

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hij is acht maanden een pup dus nog, lees ook dit stukje eens door, misschien heb je er wat aan

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden page profiel Heidi & NoortjeHeidi & Noortje

honden foto van Heidi & Noortje

Coco, pas alsjeblieft heel erg op met dat advies van Debbie!!!! Dat kan de situatie veel erger maken. Met een beetje pech kweek je juist een hond die leert dat kinderen inderdaad niet te vertrouwen zijn en dus maar beter net zo agressief weggejaagd kunnen worden als ze tegen hem doen.

Als je op je vaders rug moet klimmen om langs je hond te kunnen, is er al iets ernstig mis. Kennelijk weet Finn niet goed wat hij met jou en je zusje aan moet en wantrouwt hij je nu. Als hij dan bij elke confrontatie met jou zo agressief behandeld wordt door je vader, leert hij alleen maar meer jou te wantrouwen.

In het nekvel grijpen is een agressieve, zwaar achterhaalde methode, die lang niet elke hond van iedereen pikt. Een keer heeft iemand het in zijn hoofd gehaald Bobby in haar nekvel te grijpen en op de grond te drukken omdat ze vrolijk met een kindje mee wilde hollen. Ik sprong er natuurlijk meteen op af. Maar Bobby vloog daarop die vent echt aan! En ik kon haar echt geen ongelijk geven. Bij mij zou ze waarschijnlijk alleen heel angstig en geschrokken reageren, als ik haar zo zou grijpen. Maar van een vreemde pikt ze zo'n behandeling echt niet.

Hoe zou jij reageren als bijvoorbeeld je ouders een vriend hebben, waar jij je altijd wat ongemakkelijk bij voelt. Je weet niet goed wat je aan hem hebt, voelt je onzeker, angstig. Opeens komt hij op je af, duwt je op de grond en legt zijn handen om je nek…

Ga je dan:
1. Erkennen dat deze man de baas is, een vriendelijk, betrouwbaar figuur en doe je voortaan superaardig tegen hem.
of
2 Gillen, schreeuwen, bijten, hem van je af proberen te werken en laat je hem voortaan niet meer in je buurt komen?

Denk daar maar eens aan. Er staan hier al een heleboel dingen, zoals het gewoon vinden botjes af te pakken, hardhandige fysieke correcties als dat nekvel, bench als strafplek, die aangeven dat Finn geen veilige omgeving kent. Die omgeving nog onveliger maken gaat echt niets verbeteren.

Echt gericht advies geven via internet aan de hand van wat geschreven regeltjes is niet goed mogelijk. Daarom ook het advies hiet om een goede GT in te schakelen. Die kan precies zien wat de woonomgeving van de hond is, hoe jullie met hem omgaan, wat je zus anders doet dan jij, de hond zelf daarop reageert en met een goed advies komen.

Zelf heb ik geen ervaring met een GT, maar waarschijnlijk kunnen mensen hier wel iemand aanraden die goed bekend staat.

honden page profiel cocococo

honden foto van coco

Dobry

Heeel erg bedankt !

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" je mag nooit een botje "afpakken", dat is heel bedreigend voor een hond.
Zou jij het leuk vinden en er niets van zeggen als je het lekkerste ijsje van de wereld hebt en ze het dan afpakken?
Eigenlijk moet je een beetje hondentaal gaan uiten: het botje "opeisen", door je lichaamstaal op een juiste (niet bedreigende!) manier te gebruiken en ervoor zorgen dat hij het loslaat en eventueel hoofdje afwend of zelfs weg gaat.

Maar doe dit samen met je ouders, niet alleen of met je zus alleen :-)
succes "


Dit advies zou ik overigens ook niet doen, als je je hond een bot gegeven hebt is het in hondentaal zo dat hij het mag houden, dus het is heel raar als je het weer gaat afpakken en de hond heeft dan het recht om het bot te verdedigen.

Als je een botje geeft doe dat dan ergens waar hij het ongestoord kan eten, dan hoeft hij zich ook geen zorgen te maken dat er iemand komt die het afpakt. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominantie.'" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: slechte band
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^