Delen

- facebook

- twitter

Vlooien en vlooien bestrijden

Anti Vlooienclub > Vlooien en vlooien bestrijden

Alles over vlooien bestrijden. Onafhankelijk advies en info over de juiste vlooien bestrijding en anti vlooienmiddelen voor de hond en de kat die in de dierenwinkel, dierenarts of online te koop zijn om een falende vlooienbestrijding te voorkomen.

Bron www.vlooien.co.nl
De belangrijkste punten om je hond en huis vlovrij te houden

1-Zorg voor de juiste toediening.
Het gebeurd regelmatig dat de eigenaar het product verkeerd toepast. Bijvoorbeeld de druppels uit een pipet in de huid masseren waardoor niet alle vloeistof op het dierterecht komt, maar voor een deel op de vingers van de eigenaar en op de haren van het dier. Het NIET op de huid toedienen of het NIET alleen in de nek aanbrengen van een pipetinhoud. Soms brengen de eigenaren de vloeistof aan bij de staart waardoor de hond het makkelijk vanaf kan likken. Het gevolg van het verkeerd toedienen van de druppels is dat er dan sprake is van onderdosering van de wekzame stof.

2-Zorg voor de juiste behandelinsduur.
Een onjuiste behandelingsfrequentie/ behandelingsduur is ook vaak de oorzaak van een falende vlooienbestrijding. Dit bestaat uit een te weinig regelmatig gebruik van het middel of wel een juist frequent gebruik, maar niet lang genoeg. Ook wordt er in de winter te weinig doorbehandeld. Ook opletten dat katten en honden tegelijk worden behandeld, en niet dat bijvoorbeeld de werkingsduur van het gebruikte product bij de kat korter is dan bij de hond.

3-Zorg voor de juiste dosering.
Zorg er altijd voor dat de juiste dosering word toegediend. Met name met de vlooienspray houden mensen zich niet vaak aan de voorgeschreven dosering, ook wordt er soms maar een deel van de inhoud van een pipet voor de hond of kat gegeven, niet passend bij het gewicht van de hond of de kat.

4-Zorg voor de juiste combinatie.
Behandel het dier en omgeving tegelijk!.Maar 5% van de vlooien maken deel uit van het totale probleem. De andere 95% zijn eitjes, larven, of poppen die zich bevinden op plaatsen waar uw huisdier is geweest, zowel binnen als buiten uw huis.Dus behandel niet alleen uw hond of kat maar ook uw huis met een omgevingspray, zo voorkomt een vlooienplaag en bespaart u geld.

Handig om te weten.
Beste mensen even voor de duidelijkheid. Ondanks het feit dat u een vlooienmiddel op uw huisdier gebruikt, wil dat niet zeggen dat u nooit meer een vlo tegen zal komen op uw hond of kat. Er bestaat geen middel, wat een vlo er van weerhoud om op uw hond of kat te springen. De vlo die op uw huisdier springt, zal eerst in contact moeten komen met het anti vlooienmiddel en dan, zal het product zijn werk doen. Dus Kijk niet vreemd op als u reeds een anti vlooienmiddel heeft gebruikt en uw hond of kat buiten door de bosjes loopt of een andere hond tegenkomt die onder vlooien zit, dat uw hond of kat dan een enkele vlo meeneemt. Het wordt pas een ander verhaal als de hond of kat helemaal onder zit of blijft zitten. Kijk dan of u die volgende stappen die goed heeft gedaan.

Home | Registreren |