Forum hond toch graan nodig?
Vers vlees voeren > forum > hond toch graan nodig?
Jimmy (Zinno)
Zinno: wilde honden hebben niet dezelfde sprijsvertereing als een huishond.
"
het ging niet over zo een soort wilde honden het waren echt wel honden zoals de huishond maar dan in het wild opgegroeid zonder de normale socialisatie die je bij een huidhond hebt.
die leefden perfect op een dieet van vlees botten en orgaan.
25 oktober 2011 om 11:38
Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren
Jimmy (Zinno)
ging erover hoe ze honden terug in de maatschappij konden krijgen die nooit de nodige socialisatie hebben gehad als pup,die leefden in dat centrum ook een hele tijd op een afgesloten gebied.
25 oktober 2011 om 11:46
chris
Vandaar mijn vraag: dit zijn dus geen wilde honden.
En ja een hond is zeer flexibel en kan net als een mense zich goed aanpassen. Er zijn bv ook honden die het prima doen op een vegetarisch dieet (wat ik ook geen aanrader zou vinden).
25 oktober 2011 om 11:47
Jimmy (Zinno)
En ja een hond is zeer flexibel en kan net als een mense zich goed aanpassen. Er zijn bv ook honden die het prima doen op een vegetarisch dieet (wat ik ook geen aanrader zou vinden). "
goed doen of nodig zijn is voor mij een heel groot verschil
is graan nodig?nee
dus waarom het wel geven omdat het goedkoop is en een fabrikant er het meest winst uithaalt?
wel voor mij hoeft dit niet
als het nu wel nodig was zou ik het geven maar het is niet nodig en daarbij is het niet geheel onschuldig ook
heb ook al brok met veel graan gegeven oa brit,cavon verschil met oa acana,orijen,taste of the wild en vers
wel van die graan brok bergen stront dat het niet meer om aan te zien was
nodig of niet nodig zou de vraag moeten zijn
niet doen ze het er goed op of niet
maar om dan op de ts vraag te antwoorden volmondig:Nee
25 oktober 2011 om 11:57
Jimmy (Zinno)
1 omdat ik met een ras zit waar huidproblemen wel een vaker voorkomen
mede omdat graan daar een grote veroorzaker van is heb ik dit liever zo weinig mogelijk tot niet in het voer
2:omdat ze dit ook helemaal niet nodig hebben en ik liever voer geef van een fabrikant die graan niet als een handig goedkoop opvulmiddel ziet
en 3:omdat ze er enorme bergen van schijten.
grt
25 oktober 2011 om 14:19
chris
1, Jij hebt dus een ras waar vaker huidproblemen bij voorkomen, het is echter niet typisch hond om huidproblemen te hebben, dit kan zijn door een overdreven gevoeligheid van betreffend ras. Andere rassen hebben hier bv helemaal geen last van.
2 Op welke studie baseer jij dat ze dit niet nodig hebben, dit weet je immers pas na gedegen onderzoek en niet de ervaring van een persoon met enkele honden. Bepaald vlees is zelfs goedkoper dan graan, dus goedkoop lijkt me niet het argument.
3 De hoeveeelheid ontlasting kan afhankelijk zijn van het voer of de vertering van je hond. Mijn honden krijgen van een kwalitatief goed commercieel voer absoluut niet meer ontlasting dan dat ik ze vers vlees voer. Dit zijn negen honden, van verschillende rassen.
Het kan zijn dat iemand met bepaalde voeding bij zijn hond beter resultaat heeft dan met andere voeding. Dit zegt vaak echter meer over de hond dan over de voeding. Het is dan ook mn niet juist, dit te projecteren op alle honden van alle rassen en als 'geloof' te verkondigen.
Ik denk dat het belangrijk is dat iedereen de verantwoording neemt, zijn hond zo goed mogelijk te voeden, wat dit voor betreffende hond ook moge zijn. Dit zou boven het halsstarrig vasthouden aan een 'geloof' moeten staan en zeker boven het proberen andere 'ongelovige' proberen te overtuigen.
25 oktober 2011 om 15:30
chris
Om terug te komen op de topicvraag: ik denk dat het voor een gedomesticeerde hond normaal is om producten te eten van graanoorsprong.
25 oktober 2011 om 17:29
Jimmy (Zinno)
2 Op welke studie baseer jij dat ze dit niet nodig hebben, dit weet je immers pas na gedegen onderzoek en niet de ervaring van een persoon met enkele honden. Bepaald vlees is zelfs goedkoper dan graan, dus goedkoop lijkt me niet het argument.
. "
grt
25 oktober 2011 om 17:41
jos huijbregts
ik geef mijn akita inu scharrel vlees ,daar zit in vis kip groente pens zalm en dan meng ik dat met een beetje blik voer voer de smaak en makreel vind hij heerlijk wat wil je ook met een japanse akita susie eter
25 oktober 2011 om 19:26
Sarah Groen
Het graan wat in een prooidier zit is onbewerkt graan. Als een wolf dit eet wordt dit niet opgenomen in de maag. Het schuurt de mag wat en komt er op dezelfde manier uit als dat het er in ging.
25 oktober 2011 om 20:21
Sarah Groen
Ik geef zelf mijn honden ook af en toe bio graam door het voer om de maag wat te schuren, verder voegt het niks toe. Honden nemen er niet eens voedingsstoffen uit op!
25 oktober 2011 om 20:31
Bakarddy
"
Dat herken ik ook wel bij onze asielzoekert.
je kan presies zien waneer hij weer eens het vogelhuisje heeft geplundert.
Hij poept bijna bruine boterhammen met al die graan korrels.
Ben zelf geen deskundige, verre van dat.
Maar als het lichaam het niet opneemt, er verder niets mee doet.
Waarom zou je het dan geven.
(Of we hebben een echt unieke hond....kan natuurlijk ook altijd nog)
25 oktober 2011 om 20:52
Jimmy (Zinno)
in een prooidier zit ongeveer 2/4% graan
maar nu gaan we eens zien wat de oa prooidieren zijn
hert is geen graan eter
konijn ook geen graan eter
eend ook geen graan eter
zwijn ook geen graan eter
geit ook geen graan eter
lam/schaap geen graan eter
rund geen graan eter
kip wel een graan eter maar een kippen maag bevat rond de 2/4% graan
een kip is nammelijk een alles eter
dus als we naar de prooidieren gaan kijken in de natuurlijke omgeving van een hond zien we dat graan totaal niet bij de basis voeding van een hond hoort
25 oktober 2011 om 23:06
Sarah Groen
Ongeacht of het in de proodieren zit ja of nee het verteert niet.
Dus honden hebben geen graan nodig en al helemaal geen bewerkt graan waardoor het wel door het lichaam gaat en alle problemen van dien veroorzaakt
Overigens als ik wilde eenden haal zit er weldegelijk graan zoals op het plaatje wat ik heb geplaatst in de maag.
26 oktober 2011 om 09:40
Liz
Ik vraag mij dus af of dit in een zekerheidje is dat graan totaal niet door het lichaam wordt opgenomen? Zouden alle "brokken" honden dan niet broodmager moeten zijn? Ze krijgen al een veel minder grote hoeveelheid voeding dan de "vers vlees" honden, als dan bijvoorbeeld de helft van die voeding niet wordt opgenomen, wat blijft er van zo'n hond nog over dan?
26 oktober 2011 om 09:48
Sjoerd
Ontsloten / voorgekookte granen in hondenvoer worden gewoon verteerd.
26 oktober 2011 om 10:01
Liz
Dank je, Sjoerd. Ik las zo vaak hier op HP dat het niet verteerd werd, ik bleef mijn vraagtekens hier bij houden.
26 oktober 2011 om 10:12
chris
Zinno: bij mij eten al meer dan twintig jaar, meer dan twintig honden (van verschillende rassen en verschillende rasgroepen) wel voeding die ook granen bevat; Dit zou volgens jouw theorie, dus het tegendeel van wat jij zegt, bewijzen.
26 oktober 2011 om 10:27
Jimmy (Zinno)
chris jij zegt ik geef al 20 jaar graan dus ze hebben het nodig ik zeg er zijn barfers/nrv's die al 20 jaar vers geven zonder graan en daar kan je aan zien dat ze het niet nodig hebben
jou honden hebben graan nodig omdat je graan geeft bij die barfers/nrv hebben die honden geen graan nodig omdat ze het ook niet geven
als we dan naar de natuurlijke voedingsbehoefte van de meeste prooidieren gaan zien wat die eten dan zal je ook zien dat graan daar bijna tot niet voorkomt in gevangenschap eten die wel graan omdat wij de mens die graan geven net zoals vele graan aan hun hond geven maar is het nodig?Nee
26 oktober 2011 om 11:03
chris
Zinno, jammer dat je niet leest wat ik schrijf, of dit niet begrijpt?
Echter voor mij invullen wat ik denk en daar ook nog conclusies aan verbinden heb ik geen behoefte aan.
Als laatste poging, kan ik wel nog melden dat door domesticatie, honden al 30.000 jaar lang geen prooidieren eten, maar afval van mensen. Trek hier je eigen conclusie uit, ga erover nadenken, of blijf in een geloof steken.
26 oktober 2011 om 11:21
Jimmy (Zinno)
Echter voor mij invullen wat ik denk en daar ook nog conclusies aan verbinden heb ik geen behoefte aan.
Als laatste poging, kan ik wel nog melden dat door domesticatie, honden al 30.000 jaar lang geen prooidieren eten, maar afval van mensen. Trek hier je eigen conclusie uit, ga erover nadenken, of blijf in een geloof steken. "
jij blijft aan graan vast houden terwijl er vb genoeg zijn waarin je kan zien dat graan opzich niet nodig is.
26 oktober 2011 om 11:26
Jimmy (Zinno)
Dus honden hebben geen graan nodig en al helemaal geen bewerkt graan waardoor het wel door het lichaam gaat en alle problemen van dien veroorzaakt
maag. "
En eendeneten inderdaad ook graan zat daar verkeerd in een eerdere post maar het % graan wat er in een eend/kip zit is niet zoveel toch zeker niet in hoeveelheden van 20/50% zoveel als je in de meeste brokken ziet.
26 oktober 2011 om 11:36
jos huijbregts
zinno en chris mijn hond kreeg in het begin ook brokken maar zag op een gegeven moment dat hij last kreeg van zijn ogen tranen dat is bij dit ras een veel voort koment probleem ben op scharrel vlees over gegaan en scharrel kip en wat pens voor de maag makkreel en wat rodiworst en het probleem ging van zelf over nu mogen jullie het zeggen ik blijf er bij dat niet iedere hond het zelfde is het is maar net wat je je hond leert eten volgens mij
26 oktober 2011 om 12:26
jos huijbregts
o ja en ik heb wel een japanse akita die staat toch wel heel dicht bij de natuur
26 oktober 2011 om 12:29
Sarah Groen
En eendeneten inderdaad ook graan zat daar verkeerd in een eerdere post maar het % graan wat er in een eend/kip zit is niet zoveel toch zeker niet in hoeveelheden van 20/50% zoveel als je in de meeste brokken ziet. "
Hier zit dus de denkfout het graan in eendennek is niet bewerkt / ontsloten en komt dus volledig onverteerd weer naar buiten niet opgenomen in het lichaam.
Graan in brokken wordt dusdanig verwerkt, ontsloten gekookt etc dat het wel wordt opgenomen door de hond.
Hiermee is dus duidelijk dat je de 'theorie' een hond heeft wel graan nodig want dat eten wolven ook in de natuur door prooidieren te eten KLOPT DUS NIET
26 oktober 2011 om 15:48
Sjoerd
Wie heeft gezegd dat honden graan nodig hebben? Niemand toch? Beetje lastig discussiƫren als iedereen het met elkaar eens is
26 oktober 2011 om 16:53
de redder
Ik snap het allemaal echt....maar dan zit ik toch nog met een vraag, waarom zit er in runner en in energique in de meeste voeren rijst. Rijst is ook een graansoort.
Ik weet nog jaren geleden toen mijn boevies nog puppies waren dat ze gekookte kip met rijst kregen. Maar achteraf is die rijst helemaal niet nodig geweest.
03 februari 2012 om 21:09
chris
Zonnetje, dit gaat zeker niet op voor hondenvoer. Veel vlees welke gebruikt wordt in de hondenvoeding kost bijna niets. Het zijn afvalproducten die anders destructie kosten hebben en middels hondemnvoeding nog wat op kunnen leveren.
Bv uit de farmacuetica komt vlees dat gekeurd is voor menselijke consumptie, hier niet voor gebruikt mag worden omdat van het slachtvee uitsluitend een onderdeel gebruikt wordt in de farmaceutica en de rest is 'afval' dat dus prima is en wel voor diervoeding gebruikt mag worden.
Nog een keer: een hond leeft al zo'n 30 000 jaar niet als wild dier dat uitsluitend carnivoor is en van prooidieren leeft, maar als gedomesticeerd dier, dat samen met de mens, en leeft al die tijd al van afval van mensen.
Dat de laatse twintig jaar mensen hun hond anders voeren, veranderd echt de ontwikkeling van 30 000 jaar nog niet.
Dat er tegenwoordig veel honden zijn met allergieen heeft andere oorzaken, net zoals andere problemen welke ontstaan zijn sinds de mens zich met fokselectie bezighoud.
Dat er op dit forum mensen zijn die beroepsmatig afhankelijk zijn van de verkoop van versvlees hondenvoeding mag inmiddels toch wel duidelijk zijn aan het fanatisme waarmee sommige mensen reageren, anderen proberen te overtuigen met argumenten welke nou niet bepaald op kunde gebaseerd zijn.
Mijn honden eten al bijna dertig jaar afwisselen, vaak droogvoer en vaak versvoer. Ik kan oprecht zeggen geen enkele commercieel belang te hebben in voedings advies.
Maar ik erger me aan het blinde fanatisme en verstrenging van commercieel belang hier op dit forum tentoongespreid mbt voeding.
04 februari 2012 om 11:01