Delen

- facebook

- twitter

Forum castratie

De husky Club. > forum > castratie

honden foto van inneke dewulf

honden page profiel inneke dewulfinneke dewulf

hallo,

wolf is nu 1 jaar half, als er bezoek komt kan hij niet stoppen met hun lastig te vallen en op hun been te kruipen.

Bij een andere hond zijn kan hij ook niet hetzelfde probleem.

We hebben al besproken voor castratie.

Maar ik ben er niet echt voor omdat ik gehoord heb dat ze luier worden, ik ben nu gewend aan me springerige vrolijke husky. En zou echt niet willen dat dit veranderd.

Zou dit kunnen?

wat zijn de voordelen en nadelen van castratie?

mvg

20 februari 2012 om 11:58

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


honden foto van Patricia & de Musketiers

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

Mijn hond is niet echt luier geworden :-) Hij is rustiger, maar dat komt omdat hij volwassener begint te worden. Hij is nogsteeds een springerige vrolijke husky.

Nadelen, gedrag verandering, ook in lichaam, bijv. ineens veel aankomen of afvallen.

Voordelen, die van mij is wel wat rustiger geworden, maar lui niet. Daarbij heb ik 2 makkelijke honden die over dag en 's nachts slapen zolang als jij rustig bent, en af en toe lekker druk spelen.
Dit vond ik op internet:

" Castratie reu:
Onder castratie wordt bij de reu verstaan het verwijderen van de testikels. Een castratie wordt niet standaard bij de reu uitgevoerd maar heeft veelal een reden.

Medische problemen
Door middel van castratie kunnen een aantal ziektes bij de reu verholpen worden, zoals bijvoorbeeld testikeltumoren, prostaatproblemen en ontsteking van de voorhuid.

Gedragsproblemen
Een castratie beïnvloedt de hormoonhuishouding en heeft dus wel nut voor een reu die:
uitbreekt als hij een loopse teef ruikt;
bij iedere boom of paal een plas wil doen om zijn territorium af te bakenen. Let wel, als de reu dit binnenshuis doet, is het een gedragsprobleem en zal castratie slechts gedeeltelijk werken;
ongewenst sexueel gedrag zoals “rijden” op uitgestoken benen of andere huisdieren;
Als iemand twee reuen in huis heeft die regelmatig vechten is castratie van beide reuen in 95% van de gevallen een oplossing.

Castratie om ongewenst gedrag te beïnvloeden leidt vaak tot teleurstelling. Een vrolijke drukke springerige hond zal na de castratie nog altijd vrolijk en springerig blijven daar dit gedrag niets met hormonen te maken heeft.

Een reu kan pas gecastreerd worden vanaf 1 jaar.
Na de castratie wordt de reu niet minder actief maar de stofwisseling van de reu wordt anders, waardoor de reu minder energie verbruikt. Om die reden dient de eigenaar de eerste maanden goed op het gewicht van de reu letten. Als de hond zwaarder wordt moet de hoeveelheid voer worden aangepast of gekozen worden voor een laag calorie of vetarm dieet zodat de hond slank en actief blijft.

Chemische castratie
Bij een chemische castratie krijgt de hond afhankelijk van de indicatie 1 of 2 injecties, die één tot enkele weken werken. Daarna keren alle mannelijke hormonen en functies weer normaal terug.
Voor een chemische castratie kan worden gekozen als tijdelijke oplossing van prostaatproblemen, ontsteking van de voorhuid of als test om te kijken wat voor uitwerking de echte castratie op het gedrag van de hond zal hebben.
"

20 februari 2012 om 18:07

honden foto van Erik

honden page profiel ErikErik

Een reu kan al gecastreerd worden vanaf een half jaar!, dat is bij mijn reu ook geprobeerd,,,

Veelal als het gaat om gedrag moet je er vroeg bij zijn want hoe langer het gedrag vertoont word hoe meer het erin slijt,,, als dat zo is dan maakt castratie niks meer uit...

Castreren heeft buiten gedrag weinig nadelen,,, er kan wat vacht verandering komen en met voeding moet je wat minderen...

De vraag is alleen altijd waarom castreren?

Bij jou zie ik een hele goede reden, rijgedrag (veelal onder invloed van hormonen) voorkomen!,,, nu zijn 2 dingen belangrijk,,,

1 kun je het niet zonder castratie afleren? (want er zijn zat intacte reuen die gewoon niet rijen op anderen...

2 hoelang vertoont hij het al,,, als hij een bepaald gedrag een half jaar lang intensief heeft kunnen vertonen dan kun je hem castreren maar dan heb je vaak nog een aardig karwij om het af te leren..

castratie is dus niet een kwestie van ballen eraf en weg met de problemen,,, dit gebeurt meestal alleen als het hinderlijke gedrag kortstondig vertoont word

19 maart 2012 om 11:43

honden foto van Patricia & de Musketiers

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

Een hond moet je nooit castreren voor 1 jaar, want dan kunnen ze niet volledig groeien!

21 maart 2012 om 19:46

honden foto van Erik

honden page profiel ErikErik

hahaha nou zeg dat maar tegen Qanuk... in sommige gevallen is castratie voor een jaar zeker aan te raden ;-)

21 maart 2012 om 20:23

honden foto van Patricia & de Musketiers

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

nou heb dan al medelijden met Qanuk :'(

22 maart 2012 om 19:32

honden page profiel madeliefmadelief

Ik heb hier vier reuen die voor hun eerste jaar gecastreerd zijn. Twee niet door mij, die heb ik gecastreerd en wel opgevangen, eentje wel, en de vierde is van mijn dochter. Het zijn vrolijke actieve honden die er niet van te lijden gehad hebben. Als het waar is dat Doedel, de blinde Golden Doodle, nog groter zou zijn geworden ben ik helemaal blij dat ik hem vroeg heb laten castreren.
Hoewel mijn honden niet gecastreerd zijn wegens het overal op rijden hoor ik van andere mensen, die hun honden wel om die reden hebben laten castreren, dat het goed helpt.
Groet,
Elsbeth

22 maart 2012 om 19:58

honden foto van inneke dewulf

honden page profiel inneke dewulfinneke dewulf

ik denk dat het door de dominantie is, want we zeggen nu tegen het bezoek dat ze hem moeten negeren. en dat lukt heel goed, maar mensen die op bezoek komen en nog niet kent zou hij dit nog eens durven doen. Maar zij negeren hem of draaien hun dan weg is het gedaan.

Overlaatst hebben we gemerkt als we gaan wandelen dat hij nu enorm boos doet tegen andere honden als we gaan wandelen. zo erg dat hij begint agresief te grommen en zou aanvallen.

Dit deed hij vroeger nooit.

hoe zou dit komen?

mvg

22 maart 2012 om 20:57

honden foto van Erik

honden page profiel ErikErik

@Patricia,,, join the club,,, er is al een grote groep die vinden dat ik het niet goed doe met me honden ;-) gekke is alleen dat een ieder die profesioneel met de honden bezig is daar heel anders over denkt!...

@Inneke,, de vragen die je stelt zijn gewoon niet te beantwoorde,,, er komt zoveel bij kijken,,, het kan een onbewust aangeleerd gedrag zijn, het kan onzekerheid zijn maar ook dat de hond dominantie vertoont...

Veelal zijn dit soort dingen onder invloed van hormonen, moet er wel bij zeggen invloed. Je zou misschien een keer chemische castratie kunnen nemen, dan kun je in een periode kijken of het effect heeft op het gedrag,,,

Als je heel erg twijfel schakel gewoon profesionele hulp in,,, dit soort rassen maken zo snel bepaald gedrag eigen dat voorkomen vele malen beter is als genezen ;-)

23 maart 2012 om 11:53

honden foto van Patricia & de Musketiers

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

@ Erik, ik heb t alleen over de castratie. Verder niets.

@Inneke, dit heb ik ook met Skippa gehad, heb m elke keer gecorrigeerd, en heb m niet ivm dominantie laten castreren, maar het heeft geholpen. Nu doet hij t soms uit enthousiasme, maar hij bedoeld t dan positief, maar meer van ik wil er naar toe en kan er niet bij.

23 maart 2012 om 16:20

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


Home | Registreren |