Delen

- facebook

- twitter

Forum wat gebruiken julie om te wandelen?

amstaffs > forum > wat gebruiken julie om te wandelen?

honden foto van linneke

honden page profiel linnekelinneke

en wat vinden julie het beste? en waarom

ik gebruik als lijn een gewoone lijn van 1 meter omdat ik de honden dan goed onder controle kan houden, vooral aan de buggy.

als halsband gebruik ik voor Nala en Kira een gentle leader die ze alleen om hebben om de deur uit te gaan. met buggy en 3 honden in 1 klap door een deur met een klein trapje is geen makkie en zeker niet als er net iemand uit de krantenwinkel komt en de honden lokt O-) . eens we om de hoek zijn gaat de gentle gewoon af.
voor Lila gebruik ik een gewone halsband omdat die makkelijk aan en uit kan en een tuigje als mijn dochtertje mee wandelt. mijn dochtertje durft al een gek doen en dan is een tuigje minder belastend dan een halsband ;-) .

21 oktober 2011 om 11:13

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


honden foto van Chris, Yankee & Chinook & Suga

honden page profiel Chris, Yankee & Chinook & SugaChris, Yankee & Chinook & Suga 3 doggies

Ligt er aan Chinook is 4 maanden dus gewoon een halsband met riem van 1.50 Yankee is 16 maanden 36kg dus die heeft een slipketting om. en als ik ga fietsen een tuig.

Maar ik weet hoe ik een slipketting moet gebruiken. en veel mensen weten dat niet en verknallen de nek van hun hond

22 oktober 2011 om 14:13

honden foto van dusty

honden page profiel dustydusty 3 doggies

hoi hoi.
Ik gebruik met fietsen een tuig.
en met lopen een correctie halsband met een gewone riem.

26 oktober 2011 om 10:31

honden foto van linneke

honden page profiel linnekelinneke

wat is een correctie halsband?

26 oktober 2011 om 10:39

honden foto van Jack

honden page profiel JackJack 3 doggies

Een correctie halsband is een halsband met pinnen ook wel een pinketting genoemd. Die gebruiken wij ook voor de training en voor sommige wandelingen en voor fietsen gebruiken we een tuig

26 oktober 2011 om 13:05

honden foto van May

honden page profiel May May 3 doggies

Werkt zo'n pinnenhalsband wel?

Vroeger gebruikte ik bij Buddha wel eens een slipketting, maar het trekken leerde hij er niet mee af, nu gebruiken we een gewone MAGband en dat gaat al een stuk beter.

08 november 2011 om 14:09

honden foto van linneke

honden page profiel linnekelinneke

ik ben niet voor het gebruik van slipkettingen en dergelijken. ik vind dat ze niet bijdragen bij een positieve opvoeding. de 1ige reden waarom een hond stopt met trekken met zo'n slipketting is omdat hij de pijn wil vermijden. je leert je hond iets door hem pijnprikkels te geven, net als met een stroomband :'( .

18 november 2011 om 22:50

honden foto van Bink

honden page profiel BinkBink 3 doggies

Met normale wandelingen een politielijn met halfcheck of een gewone halsband. En als we naar het strand/bos/hei gaan een tuig en longeerlijn (zijn nog aan het oefenen met loslopen). Ook met het fietsen een tuig, maar hij is erg lui of hij vindt het gewoon niet leuk dus dat doen we niet zo vaak.

21 november 2011 om 08:50

honden foto van Dorien

honden page profiel DorienDorien 3 doggies

Wij gebruiken ook een slipketting.. hij leert het trekken er wel niet altijd mee af, ma als je dan eens goed doortrekt, dan loopt die wel mooi langs ons.. We hebben hier ook een gewone halsband met een uitrollits liggen, maar als we hem die omdoen om te gaan wandele dan is het Tayco die met ons gaat wandele ipv wij met hem! :-D Ik wou eerst ook liever geen slipketting, maar het gaat wel beter om met hem te wandelen dan met een gewone halsband..

02 december 2011 om 12:45

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


Home | Registreren |