HondenPage baasje Lieke&Joy
Wat schreven de vrienden van Lieke&Joy op het forum
meert nancy schreef in
likken aan poten
ja heb ik allemaal geprobeerd maar hij knabbelt wel aan het been maar tussendoor toch aan zijn poten,zelfs als hij speelt stopt hij soms om aan poten te knabbelen,er zijn mensen die mij darf voeding aanraden,maar ik ken dit niet echt en weet niet waar ik da in belgie kan kopen of bestellen,kheb al op nederlandse sites gekeken maar dure verzendingskosten en de darf voeding lijkt mij duur mvg nancy
meert nancy schreef in
likken aan poten
sorry kheb iets verkeerd gedaan met die topic brons
meert nancy schreef in
likken aan poten
onze labrador likt enorm aan zijn poten ben al bij da geweest en hij zegt da het van verveling is maar als we er mee spelen of wandelen doet hij het ook,we hebben al allerlei zalfjes geprobeerd maar hij likt er alles af kan iemand mij raad geven grts nancy
Leen & Geike schreef in
gaan zwemmen met men hond
Wil je echt zelf mee gaan zwemmen of is het enkel voor de hond? Zoek je gewoon een proper riviertje/vijver of meer een zwembad?
Als je je hond in speciaal hondenzwembad wilt laten zwemmen heb je het Hol Van Pluto. Is niet bij je in de buurt (Schorisse - Oudenaarde), maar als je op de website kijkt, zie je dat je er makkelijk een dagje kunt van maken. denk dat je zelf ook wel in water mag als je wilt...
Zoek je gewoon een proper stroompje: wij gaan vaak in de oude dender in Dendermonde zwemmen (deel aan de Tragel - aan de ene kant heb je een verharde dijk, aan de ander kant een onverhard pad waar ze leuk kunnen rennen en in het water plonsen.
Leen & Geike schreef in
herder geen puppy voer?
kvv of als brok Dog lovers gold. Goed voor alle leeftijden.
Leen & Geike schreef in
Naar buiten....afleiding, trekken, zitten, liggen, bijten in de riem!
Hey,
Je hebt te maken met een pup! Dat je nu al vraagt naar goude tips omdat je je geduld al begint te verliezen en de som al begint te maken hoe vaak jullie al buiten zijn geweest om aan te tonen dat hij het nu toch wel al zou mogen weten is echt wel ]0
Geef je hond een wat langere riem zodat hij niet zo snel trekt en laat hem ook gewoon pup zijn. Je mag gerust al met een paar dingetjes beginnen, maar als dit nog niet lukt dan is hij er gewoon nog niet klaar voor. Vb als Geike klein was kon ik niets op de grond laten staan of ze begon er in te bijten: schoenen,handtas, planten etc. Ik zei nee mag niet en ietsje later was weer aan het bijten. Dan heb je de keuze: of je bent een goed baasje en je geeft haar de kans niet om er in te bijten, dus je neemt al die dingen weg. Ze is immers nog niet klaar om er niet in te bijten.Of je bent een slechte baas en je maakt je druk en kwaad: ik heb je al 10x gezegd en nu doe je het weer! en je maar boos maken en je pup maar straffen. Bij de goede baas optie, check je regelmatig of ze al geëvolueer is: je laat je schoenen weer eens op de grond staan en je ziet wat ze doet. Een hond evolueert nu eenmaal snel. Wat vorige week onmogelijk was is een week later plots geen probleem.
Evolueer mee op het tempo van je pup. Het duurt +- 2jaar voor een hond volwassen is. Je hebt nog een lange weg te gaan.
Nu moet je vooral aan een goede verstandhouding en relatie met je pup werken. Als die basis goed zit en je pup staat met vertrouwen in het leven, dan zal de rest ook pak makkelijker gaan.
Veel succes!
Leen & Geike schreef in
Honden los op strand?
Denk dat in vele belgische kustgemeenten wel delen zijn waar honden opmogen al dan niet los. Weet dat je in knokke op strand mag voor 9u 's morgens & na 9u 's avonds (op strand mogen ze officieel los). ER is ook deel net na surfclub in het zoute waar ze gans de dag op mogen.
Leen & Geike schreef in
Zeer felle pup
Hey,
Positief opvoeden wordt vaak verward met alles proberen oplossen met een koekje of een afleiding. Positief opvoeding houdt echter nog steeds in dat er grenzen moeten gesteld worden. Je hebt een pup met een eigen willetje die best wel graag eens de leiding wilt overnemen, lijkt mij. Stel dus je grenzen. Happen en naar je blaffen wanneer je iets niet toe laat is niet aanvaardbaar. Je grenzen stel je op zo'n moment door kalm zonder te roepen een stap in de richting van je hond te zetten en eventueel nee of shh te zeggen. Doet hij het nog eens zet je nog een stap. Zorg dat je een zelfzekere houding hebt. de meeste honden gaan dan liggen of druipen af als teken van het aanvaarden van je gezag. Dit is niet bedreigend en niet angstaanjagend voor je hond. Wanneer hij naar mensen wilt happen of uitvallen, plaats je je er ook tussen en zet weer een stap in zijn richting om de ruimte van de mensen op te eisen. zelfde wanneer hij naar jou zou willen bijten. Valt hij toch uit wanneer je dit doet, hou je gewoon vol en zet je nog een stap. Je geeft op zo'n moment niet toe en je wordt ook niet bang (ah ik heb een agressieve hond er is iets mis mee) Nu is het nog een pup, nu is het nog geen ramp wanneer hij je echt eens zou proberen uitdagen. Nu moet je echter wel winnen, want je wilt dit niet voor hebben wanneer hij groot en sterk is. Verder gewoon hem mentaal al goed bezig houden, regelmatig buiten gaan etc en doen wat je van plan bent te doen. Ziet er goed uit.
ah ja, angst is een emotie die niet getolereerd wordt binnen de roedel. Een kind troost je, een hond niet. Wees zelf ontspannen wanneer je andere mensen ontmoet. Wanneer je de symptomen van angst ziet bij je hond kan je ook eens shh of nee zeggen (zonder boos te worden) en zoals hierboven vermeld, moest hij willen happen plaats jij je ertussen en zet je stap in zijn richting. Wanneer hij weer kalm is, babbel je nog even rustig verder.
Gelieve je ook geen slipkettingen te laten aanpraten. Ik ken geen enkele hond die er beter van geworden is. de meeste honden gaan dan pas echt lelijk doen want mensen en andere honden worden met pijn geassocieerd.
Veel succes
Leen & Geike schreef in
Help (extreem) bijt gedrag puppy
Hallo,
Mijn hond beet ook enorm als pup. Je past de technieken toe die ik ook toepaste. wat ik niet deed was heel hard auw roepen. Ik deed meer het typische pijngeluidje na. Geike reageerde hier heel sterk op omdat ze me zeker geen pijn wou doen. Geike kon ook heel verlekkerd naar kuiten kijken en blote voeten vond ze ook heel lekker. Wanneer ze ze in voeten of benen probeerde te bijten corrigeerde ik haar toch door op rustige maar kordate manier shh of foei of wat dan ook te zeggen en door mijn houding duidelijk te maken dat dit niet gewenst was. Soms protesteerde ze dan ook wel eens door nog eens de "aanval" te proberen inzetten, maar dan deed ik nog eens hetzelfde en zette een stap naar voor in haar richting, desnoods nog een tweede. Meer was er niet nodig en ze heeft het op deze manier heel snel afgeleerd zonder dat onze band er onder leed. Persoonlijk vind ik in handen bijten nog iets anders dan in benen & voeten. Wanneer ze in je handen bijten, ben je hen meestal ook aan het knuffelen of met hen aan het spelen en dan is het bijten geen abnormale omgansmanier voor een hond. Je moet hen dan vooral leren dat ze niet mogen doorbijten wanneer ze spelen. Naar voeten en benen bijten gebeurt meestal wanneer je gewoon voorbij loopt zonder dat je in interactie bent met hen. Dan vind ik dat het absoluut niet kan dat ze zomaar beginnen bijten. Daarom ging ik iets anders om met het bijten in handen en het bijten in andere lichaamsdelen. Ook wanneer ze beet in meubelen etc kwamer er een foei en deed ik haar weggaan van het voorwerp. Dit heeft bij mijn hond heel goed gewerkt.
Veel succes
Leen & Geike schreef in
Het groene bolletjes monster enzo
Ik heb ook iedere dag wel prijs. Soms een paar, soms gans het lichaam vol :'(
Op die manier is ze meteen ook wel grondig op teken gechecked, dus toch nog een voordeel aan ;-)
Leen & Geike schreef in
En toen zei Rocky.....HAP!
Hi,
Zou ook niet meten het ergste gaan denken. Je had idd ruimschoots de kans om te reageren zodat er niets gebeurd zou zijn. Dus iets oplettender in het vervolg en dan gaat het wel goed. Ook fijn dat die man daarna nog een positief contact gemaakt heeft. Nu heeft je hond er ook geen nare ervaring aan over gehouden.
Probeer gewoon in het vervolg zelf in controle te lijken zodat je hond niet het gevoel heeft dat hij de verdediging op zich moet nemen. Dat doe jij wel (indien nodig) en hij kan zich gewoon veilig voelen bij jou.
Van castreren heb ik geen verstand, maar er lijkt mij niet meteen een verband.
Leen & Geike schreef in
Spelen pups
Bij de puppy training mochten de pups samen spelen, maar wanneer 1 hondje constant de bovenhand had, of steeds de andere plat tegen de grond drukte moesten ze uit elkaar. Volgens de trainerleert die hond anders zo dominant gedrag aan. Een spel blijft pas leuk als beide partijen elkaar eens laten winnen, dus afwisselend bovenaan.
Leen & Geike schreef in
Tuttige hondentraining
Alsof je een stafford niet met respect zou mogen behandelen! Hoe erg toch. Blijf maar leuk doorgaan naar die tuttige lessen!
Leen & Geike schreef in
Enthousiasme naar vreemden mensen
Honden die dol zijn op mensen doen dit wel vaker. Beste manier om dit af te leren is hen hier de kans niet toe te geven. Mijn hond deed dat ook. Iedere keer ik iemand zag aankomen, riep ik haar terug en lijnde ik haar aan en liepen we mooi langs die persoon heen. Wanneer je vooral op plaatsen wandelt waar er constant mensen lopen is het natuurlijk iets moeilijker omdat je ze dan nooit van de lijn kan laten. Mss kan een flexi dan wel helpen. Geike deed dit namelijk ook wanneer ze vrij aan de flexi lijn liep. Zag ze mensen dan wou ze er ook naar toe. Dankzij de lijn kan je haar lichtjes bijsturen wanneer ze niet reageert.( die lijn is dus maar hulpmiddel, je trekt hier enkel lichtjes aan wanneer ze je woord signalen negeert. Indien je meteen aan die lijn gaat beginnen trekken gaat ze nog steeds niet leren zich goed te gedragen wanneer los van de riem) Ook goed op blijf & hier commando oefenen. Wat bij Geike enorm hielp om haar aandacht te krijgen was een balletje met een pieper in. Wanneer ik daar in kneep reageerde ze meteen op die piep. Wanneer de mensen gepasseerd waren smeet ik balletje dan weg in de tegenovergestelde richting en was dit een fijne beloning. Op die manier heb ik dit gedrag onder controle gekregen. Het duurt wel even voor het helemaal weg is, maar je ziet de hond wel evolueren en past geleidelijk je aanpak aan aan haar gedrag. Af en toe gaat het dan wel nog eens fout, maar da's ook geen ramp. Hier leer je gewoon uit.
Veel succes ermee.
Leen & Geike schreef in
alleen blijven pup
Als je even zoekt op het net kan je wel indicatie krijgen over het ras en of ze alleen kunnen zijn of niet. Sommige rassen zijn hier beter geschikt voor dan andere.
Alleen zijn, moet wel opgebouwd worden. Je moet toch minstens 2 weken verlof nemen. Probleem bij alleen zijn kan verlatingsangst zijn. Routine is hierbij belangrijkste hulpmiddel. Je hond weet wanneer je dit goed opbouwt dat je terugkomt en is dan ook niet angstig hiervoor. 2de probleem is verveling. Honden die weinig slapen overdag, gaan vaak dingen vernielen uit verveling. Dus daar moet je wel op voorbereid zijn. Zoek een plaats uit waar hij niet kan vernielen, maar waar het toch confortabel zitten is. En zoek paar dingetjes waarmee hij zich intussen kan amuseren. Persoonlijk ben ik voor zo'n langere periodes geen voorstander van een bench. 8u stilliggen in een bench en 's nachts dan ook nog eens lijkt mij verschrikkelijk voor zo'n diertje. Je kan wel een bench voorzien en het deurtje open laten. Sommige honden houden erg van de beschutting van zo'n bench en dan zie je wel waar jou hond zich het best bij voelt.
Hou er ook rekening mee dat een jonge hond wanneer hij 4u alleen is ook in huis pipi zal doen omdat hij zich niet kan ophouden. Is belangrijk dat je dit gewoon opkuist zonder er verder op te reageren, maar dat je wel volop aan de zindelijkheid werkt wanneer je thuis bent. Het feit dat hij een tijdje in huis pipi doet wanneer je er niet bent, is zeker geen probleem om je hond zindelijk te krijgen.
Hou er rekening mee dat je hond overdag alleen zit. Ga dan ook 's avonds niet weg zodat hij ook dan weer alleen zit. Neem je hond zoveel mogelijk mee of zorg anders voor een babysit voor de hond. Als je 's avonds moe bent van je werk en je hebt geen zin om dan nog lange wandelignen te maken of aktief bezig te zijn met je hond, neem er dan aub geen. Een hond is niet enkel voor in het weekend of de vakantie.
Leen & Geike schreef in
hond depressief!?!?
Hey,
De DA zegt dat een sterilisatie helemaal niet kan leiden tot veranderd gedrag. Ik zei hetzelfde tegen DA wat Bamse zegt ivm hormonen en grote invloed dat dit ook bij mensen heeft. DA vertelde dat dit bij een hond niet mee speelt omdat die hormonen enkel opspelen tijdens de loopsheid en dat er tijdens de rust periode (= niet loopse periode) geen hormonen aktiviteit is. Het zijn precies die hormonen die tijdens de loopsheid bij honden net een ander gedrag veroorzaken. Een gesteriliseerde hond voelt zich dus gewoon zoals een niet gesteriliseerde hond tussen 2 loopsheden in. Mijn eigen hond heb ik ook laten steriliseren na de eerste loopsheid en heb effectief geen verandering gemerkt.
Is je hond echt lusteloos of is ze gewoon geen gekke pup meer? Gaat ze nog graag wandelen enzo en is ze enkel in huis rustiger geworden? Je kan natuurlijk altijd proberen om eens nieuwe dingen met haar te doen, zoals hier boven voorgesteld. Mss is ze gewoon een beetje verveeld. Maar indien ze echt lusteloos is en niets lijkt te helpen, zou ik toch even laten checken of alles wel ok is.
Leen & Geike schreef in
jullie eerlijke mening
Vind niet dat je een hond klein of groot kan forceren om contact te leggen. Hondjes die door het lint gaan iedere keer ze een hond zien, is iets anders, daar moet je aan werken. Maar da's bij jou hond duidelijk niet het geval. Nu communiceert hij enkel dat hij geen verder contact wilt.
Leen & Geike schreef in
Hond die liever 's nachts alleen slaapt???
Mijn vorige hond sliep ook niet graag op de kamer. Net zoals mensen zijn er knuffelhonden en honden die iets meer op zichzelf zijn.
Leen & Geike schreef in
Niet zindelijk te krijgen?
Je hond lijkt echt wel te denken dat dat het plaatsje is waar ze moet gaan. Sta je er echt bij wanneer ze het dan in de keuken doet? Foei zeggen achteraf heeft inderdaad geen zin, maar op het moment dat ze het doet, moet je toch echt wel reageren. mss komt je foei niet over als een foei. Mss moet je iets duidelijker of wat strenger "nee" zeggen. Kan ook zijn dat het daar echt al als haar plasplaatje riekt. Mijn hond heeft 1x diaree aanval gehad toen ze pup was en ookal had ik het goed opgekuist, daarna ging ze ook op die plaats naar toilet. Ze dacht plots dat het daar moest, ookal ging ze daarvoor gewoon flink buiten en wist ze dat het binnen niet mocht. Heeft gelukkig niet lang geduurd omdat ze het dus ook gewoon deed wanneer ik er bij was en ik dus heel streng nee kon zeggen waardoor ze snapte dat het toch niet de gewenste toilet plaats was. Zoals hierboven gezegd eens je haar een paar keer flink kan belonen wanneer ze het buiten doet, zal het plots veel duidelijker worden voor haar. Dus haar niet in de keuken laten wanneer ze van buiten komt zal ook helpen. Ze kan het niet eeuwig ophouden en als je dan heel vaak met haar buiten gaat, zal ze het toch ooit eens buiten doen hé. Veel succes ermee!
Leen & Geike schreef in
Proeftijd of niet
Ik snap wel dat sommige asielen geen proeftijd willen. Er zijn genoeg mensen die dan zonder al te veel nadenken een hond meenemen, want je kan hem toch makkelijke terug brengen. Dat dit niet ideaal voor de hond is, trekken ze zich niet aan. Wanneer je echt een contract moet aangaan om zo'n hond mee te krijgen, gaan ze er hopelijk toch iets beter over nadenken. Je moet zo'n hond toch ook de kans geven om binnen je gezin te wennen. Doet de hond een beetje raar de eerste dagen? Hop meteen weer terug want toch op proeftijd.
Voor mensen die weten dat een hond geen wegwerp product is en er sowieso goed over nadenken, is zo'n proeftijd wel goed. Die mensen doen de hond dan ook enkel terug wanneer het echt niet lukt.
Maar, ja alles heeft zijn voor en nadelen, dus op zich tja ... Je kan alleen maar hopen dat de mensen het goed menen met de hondjes...
meert nancy schreef in
jippiiiieeeee geslaagd!
een dikke proficiat d(^_^)b
Leen & Geike schreef in
Vakantie-opvang
hi, Het is niet echt in het Waasland, maar het Hol van pluto(omgeving Oudenaarde) is wel heel goed. Van "Hof Groendaele" heb ik ook al goede dingen over gehoord (W-vlaanderen). Verder leek Doggy day inn (Lichtaart) ook goed.
Leen & Geike schreef in
wat moet ik met dit gedrag..?
Als hij de honden niet kent zou ik het meteen in de kiem proberen te smoren. Zou er mij gewoon even voor/tussen plaatsen en nee zeggen, en hem eventueel even kort aanraken om zijn aandacht te krijgen. Probeer dan de aandacht bij jou te houden door iets leuks vast te houden, balletje ofzo en even te dollen.
Beste is natuurlijk om preventief te werken. Dus best niet afwachten of hij het al dan niet gaat doen. Gewoon meteen zijn aandacht bij jou houden op een leuke manier.
Zolang het nog in het beginstadium is, moet je hem daar wel nog snel van af kunnen helpen.
Doe je wat aktiviteiten met hem tijdens de wandeling. Kan zijn dat hij gewoon zijn eigen entertainment op die manier probeert te verkrijgen.
meert nancy schreef in
butch, snapt t wel maar begrijpt t niet
regelmatig met de hond naar buiten om te plassen,wij lieten onze rino buiten als hij wa gespeeld had,als hij wakker word juist gedaan had met eten,om het half uur in het begin met buiten,zo hebben wij het gedaan en op 4dagen was onze rino proper en deed zijn plasje waar het moet grts nancy
Leen & Geike schreef in
Hond slaan
Vaak hebben hondeneigenaars van de zogezegde dominante/agressieve rassen de neiging om heel hard en vaak agressief te reageren op hond alsof ze vrezen als ze dit niet doen, dat ze de hond niet onder controle gaan kunnen houden. Snap persoonlijk niet goed waarom je voor dergelijk ras gaat als je er op voorhand al schrik van hebt. Erge is dat die honden dan effectief allerlei issues gaan ontwikkelen waardoor baasje nog harder gaat optreden.
Hoorde deze week dat er voorstel was om hondenschool verplicht te maken in belgie. Op zich juich ik dit toe omdat, mits het goede opleidingen zijn, hier veel problemen mee kunnen opgelost worden. Langs de andere kant zijn er nog te veel trainers die een zekere mate van agressie naar de hond toe aanmoedigen (slipketting, nekvel, op rug draaien...). Iedereen verplicht aan dergelijke opvoedmethodes blootstellen lijkt dan weer helemaal geen goed idee...
Leen & Geike schreef in
Is los laten lopen goed voor de hond?
Boek was Cesar's Way.
Leen & Geike schreef in
Is los laten lopen goed voor de hond?
Hey,
Ik denk dat het voor sommige honden idd rustgevender is wanneer ze gewoon het baasje mogen volgen en niet zelf vrij moeten kiezen of ze al dan niet achter iets aan hollen of wat dan ook.
Heb redelijk veel hondenboeken gelezen laatste tijd. 1 van de dingen die mij daar meest van bij gebleven is, is het belang van het wandelen met je hond, maar vooral het samen rondtrekken in roedelverband met je hond. Wanneer een roedel afstand aflegt, gaan ze ook niet allemaal los door elkaar lopen en snuffelen, maar volgen ze gewoon de leider. Hierdoor krijgen honden hun broodnodige beweging + vormen ze hechte band met roedelleider (baasje).
Toen ik het boek net gelezen had, Heb ik Geike ook wat meer naast mij aan de riem doen lopen. Vroeger was los immers echt los en had ze soms echt nog maar een minimum aan aandacht voor mij. Ze bleef wel altijd mee volgen, maar riep ik haar naam dan hoorde ze mij vaak niet meteen omdat haar gedachten volledig door de geurtjes opgenomen werden.Ik kan mij voorstellen dat dergelijke mate van vrijheid stress veroorzaakt bij sommige honden omdat ze op zo'n moment eigenlijk geen leider meer hebben maar zelf de beslissingen moeten nemen. Na het lezen van het boek liep geike dus ofwel aan de voet ofwel los, maar dan speelde ik wel apport met haar of andere spelletjes om haar aandacht toch bij mij te houden (begeleid vrij zijn). Daarna mocht ze even volledig haar zin doen, maar slechts paar minuutjes. Merkte meteen enorm verschil: wanneer ik haar riep hoorde ze mij meteen en kreeg ik meteen aandacht.
Gans deze uitleg om maar te zeggen dat met je hond mooi naast je lopen,je band versterkt en dat dit echt wel rustgevend kan zijn voor jouw hond. Als je hem vrij laat, probeer dan toch de touwtjes in handen te houden zodat hij geen stress hoeft te krijgen omwille van de last die vrijheid voor hem mogelijk is. Samen wandelen is de hoeksteen van de relatie. Met je hond naar de losloop zone rijden, hem daar meteen in het gespeel gewoel droppen en dan weer met de auto naar huis, werd ten sterkste afgeraden in het boek omdat dit geen rust maar enkel excitement. Eerst wandelen met jouw als leider, dan spelen en dan weer rustig naar huis/auto wandelen was de boodschap.
Leen & Geike schreef in
Asielen waar de honden direct te bezichtigen zijn.
Asiel in Gent (citadelpark). (Waren plannen om te verhuizen naar de watersportbaan, maar denk niet dat dat al gebeurd is)Ging daar vroeger met de honden wandelen en je kan daar gewoon zo binnen en buiten (tijdens de openingsuren logischerwijs). Is altijd wel iemand van het personeel aanwezig. Je kan daar ook fijn eerst met zo'n hond gaan wandelen in het park ter kennismaking. Dan zie je al meteen hoe hij/zij reageert.
Door de uitlaatdienst door vrijwilligers in het druk bezochte park blijven de honden ook goed gesocialiseerd.
Leen & Geike schreef in
Mensen vinden dat ik ziekelijk overdrijf (KVV)
Als je hond het goed doet op brokken (zeker als ze heel weinig kosten zoals Aldi brokken) snap ik wel dat die mensen zich afvragen waarom iemand anders zoveel geld wilt uitgeven aan vers voer. Maar soms vraag ik mij wel af of we altijd goed inschatten of onze honden het goed doen qua brokken. Mijn vorige hond heeft gans zijn leven RC gehad, tot zij het kostbeu was na 9 jaar ofzo en toen zijn we naar Pedigree over geschakeld. Ze heeft er altijd heel goed uitgezien en is 15,5 jaar geworden. Heb dus nooit gedacht dat de brokken slecht waren voor haar. Nu las ik ergens, dat knauwen aan de voetzooltjes kan wijzen op slechte reactie op het eten. Reika deed dat idd vaak. Dacht altijd dat dat gewoon haar pootjes proper houden was, maar mss was het wel een allergische reactie. Geike die vers voer krijgt, knauwt zo goed als nooit op haar pootjes ...
Als je ziet dat de gemiddelde merk brok zoals RC & Pedigree niet minde kosten dan vers voer, vind ik het helemaal te gek om dan niet voor KVV te gaan. Als je natuurlijk Aldi brokken koopt, die spotgoedkoop zijn, dan is het natuurlijk een grote stap om over te schakelen en voor veel mensen dan ook niet haalbaar.
Leen & Geike schreef in
wat zullen we nu eens eten? kauwgum, konijnenkeutels of brood?
Eind februari is ze gesteriliseerd.
Buiten het feit dat ze klaarblijkelijk meer honger heeft sinds de sterilisatie, zou ik gewoon graag wat tips om het alles van de grond opeten af te leren. Maak me geen zorgen dat ze plots een karkaterwijziging heeft ondergaan ofzo. Gewoon, een paar goede tips om dit gedrag af te leren. Net zoals andere mensen vragen hoe ze hun hond kunnen leren liggen, of plaatsje etc. DA had ook gewaarschuwd dat ze meer honger zou hebben en aangezien ze niet meer eten krijgt, is haar gedrag ook niet onlogisch, maar zou het haar wel graag kunnen afleren...