HondenPage baasje Amelie & Joeki †

Wat schreven de vrienden van Amelie & Joeki † op het forum

honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Advies gevraagd
  Zou de EMDR bokstherapie verlichting kunnen brengen in de agressie aanvallen?   https://www.sandysmit.nl/emdr-bokstherapie  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Overlast door honden
  Paar zinnen in AI; en dit verhaal ervan gemaakt?!?!
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Overlast door honden
Yop    Heb je al contact gelegd met het LID? https://www.dierenbescherming.nl/werkzaamheden/dierennoodhulp/lid/inspectiedienst   Je kunt LID verzoeken jouw naam niet bekend te maken aan de eigenaar van de Weimaraners.   Waardoor janken de Weimaraners? Mishandelt die figuur zijn honden? Men kan niet door commando honden ca. 15 minuten laten janken.   Hebben de honden een anti- blafband om waardoor de honden zouden kunnen janken? Deze band is per 1 januari 2022 verboden.   De eigenaar woont 2 km verderop. Komt hij lopend met de honden naar jullie complex?
honden page profiel KathKath schreef in HD: De eerste keer fysio!
Wat jammer zeg dat Jaimie HD heeft en dan nog als vrij van het andere riedeltje verkocht en dat klopt ook al niet. Dat is toch echt bedrog denk ik dan.En weten dat je met hem fokplannen had. Leuke fokker zeg.Ik hoop dat je toch kan verkrijgen dat ze moet bijdragen in de kosten, zeker gezien het gedrag tegenover jullie.Hopelijk vinden jullie een manier om hem pijnvrij te krijgen. Veel moed en sterkte met de hele situatie.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Toby geopereerd OCD + HD
" Maar wat is die tramadol toch een smerig spul. Oke het heeft goed geholpen tegen de pijn, maar hij was helemaal zichzelf niet. Heeft een week bijna niets gegeten... We doen de dosis in de helft en hup daar is hij weer.. Ben er blij om, versta me niet verkeerd. Maar het werkte echt wel pp zijn gemoedstoestand " Femke   Voor sommige honden/dieren en ook mensen is Tramadol een uitkomst qua pijnbestrijding. Tramadol is een morfineachtige pijnstiller (opiaat).   Er zijn ook dieren en mensen die psychisch heftig reageren op Tramadol. Vooral als het gebruik van Tramadol niet zorgvuldig afgebouwd wordt, kan dit zelfs leiden tot angstaanvallen, depressies etc. Ik heb dit helaas zelf ondervonden.   Bouw Tramadol zorgvuldig af!   Sterkte en succes met de revalidatie.  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in HD: De eerste keer fysio!
" We hebben voor 26 augustus zijn eerste afspraak bij de fysio staan. Hele fijne dierenarts die dus ook fysiotherapeut is. Ze heeft een hydrobad in haar praktijk, dus mocht hij dat nodig hebben, zitten we meteen goed.   Inmiddels ook reactie gehad van de fokker. Die zegt dat het absoluut niet erfelijk kan zijn en legt de schuld dus inderdaad bij mij. Ze wil een nieuwe pup tegen kostprijs aanbieden, waar wij natuurlijk niet mee akkoord gaan. Dier & Recht neemt geen nieuwe casussen aan, maar hebben ons wel tips gegeven en ook aangegeven dat we een grote kans hebben op vergoeding van de aanschafprijs en gemaakte kosten in behandeling. We wilden er eerst geen zaak van maken, maar omdat we echt 0 steun krijgen van de fokker, voelen we toch een drang voor gerechtigheid voor Jamie. " Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin   Jammer dat Dier & Recht geen nieuwe casussen meer aanneemt. Waarom doen zij dit niet meer?   Ik zou die fokker graag een hoge vergoeding afgedwongen hebben.   Deze fokker met haar lijnteelt heeft totaal geen empathie voor pupkopers, die zij in geldelijke en ook zeker emotionele problemen brengt. En wat betreft de pup zelf met deze vele erfelijke aandoeningen, die had zij niet op de wereld mogen zetten. Alsof het aanbieden van een nieuwe pup tegen n.b. kostprijs de oplossing zou zijn. Hoe haalt zij het in haar hersens om jullie weer te laten betalen.   Ik zou de pupprijs die jullie betaald hebben en de medische kosten nu en in de toekomst betreffende alle erfelijke aandoeningen op die oplichter verhalen.   Heb je een rechtsbijstandverzekering? Zo niet, dan kan het juridisch loket van de gemeente je hulp bieden.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in HD: De eerste keer fysio!
" Helaas zijn de mensen in de club waarbij zij is aangesloten, erg goede vrienden van haar. De Raad is inderdaad ook geen goede hulp (of graadmeter voor een gezonde hond wat dat betreft). Ik weet nog niet of ik verdere stappen wil ondernemen tegen haar, omdat het allemaal al zo zwaar is. Mijn partner ziet het niet zitten om iets tegen haar te doen, maar ik voel een enorm onrecht tegenover ons, maar vooral tegenover Jamie. Juist omdat het niet alleen HD is, maar ook CEA, ook DM, ook MDR1, ook DMS. Hij is aan mij verkocht als ''overal vrij van''. " Tamara - Abby, Anna, Jamie & Aylin   Wat een vuile streek van die fokker. Oplichting ergste graad.   Als je toch stappen wilt nemen tegen deze vermeerderaar (is de naam fokker niet waard), overleg dan eventueel met Stichting Dier en Recht. Zij hebben al verschillende rechtszaken tegen fokkers, die honden verkopen/verkochten met ernstige erfelijke afwijkingen, gewonnen. Je kunt ook aansturen op een schikking.   https://www.dierenrecht.nl/schikkingen-en-gewonnen-rechtszaken  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in HD: De eerste keer fysio!
Wat een heftige gradatie van HD. Voor je hond en jou verdrietig.   Dat de fokker niet thuis geeft, is een kwalijke zaak. Zij/hij is verantwoordelijk voor elk dier dat zij op de wereld zetten.   De Wet Dieren vermeldt dan ook dat de fokker wettelijk aansprakelijk is voor een erfelijke aandoening, tenzij hij/zij kan aantonen dat hij/zij er alles aan gedaan heeft om deze erfelijke aandoening te voorkomen. En dit wordt niet beperkt door de leeftijd van een hond.   Citaat Afdeling 5. Het fokken met dieren Artikel 55 1. Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur worden regelen gesteld omtrent het fokken met dieren van bij die maatregel aangewezen soorten of categorieën van dieren. Deze regelen kunnen onder meer betrekking hebben op: a. de methode van fokken; b. het registreren, identificeren en certificeren van dieren; c. het voorafgaand aan het fokken door de fokker te verrichten of te doen verrichten onderzoek bij een dier waarmee wordt gefokt naar de aanwezigheid van aandoeningen die de gezondheid of het welzijn van het dier of de nakomelingen van het dier kunnen aantasten, alsmede de methoden die daarbij worden gebruikt.   2. Bij algemene maatregel van bestuur kan het worden verboden een dier dat beschikt over één of meer aangewezen aandoeningen of uiterlijke kenmerken die de gezondheid of het welzijn van het dier of de nakomelingen van het dier kunnen aantasten te fokken of voor de fok te gebruiken.   3. Bij algemene maatregel van bestuur kan het worden verboden een dier dat beschikt over één of meer aangewezen aandoeningen of uiterlijke kenmerken waarvoor krachtens het tweede lid een fokverbod is ingesteld, ten verkoop in voorraad te hebben, ten verkoop aan te bieden, te verkopen, te kopen, toe te laten tot een tentoonstelling, keuring of wedstrijd dan wel om met een dergelijk dier deel te nemen aan een tentoonstelling, keuring of wedstrijd.   Bron https://maxius.nl/gezondheids--en-welzijnswet-voor-dieren/hoofdstuk3  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Giarda update nog steeds positief
De anus van Casper maak ik schoon met zacht toiletpapier enigszins vochtig gemaakt en milde zeep. Niet te hard wrijven, want anders raakt de anus geïrriteerd. Daarna smeer ik er een dun laagje vaseline op.   Als je je pup hier nu al aan laat wennen, dan levert dat in de toekomst ook geen problemen op.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Giarda update nog steeds positief
Heel vervelend dat je pup Giardia heeft.   Hoe te handelen bij Giardia vind je hier.   https://mcvoordieren.nl/kennisbank/giardia-hond-kat/   Ik hoop dat je het snel onder controle hebt. Ruim de poep van je hond op. Een ander dier hoeft er maar aan te ruiken en die is ook besmet. Maak de anus goed schoon na het poepen, zodat als je pup hieraan likt om schoon te maken er geen herbestemming plaatsvindt.   Sterkte en succes.  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Honden niet laten spelen in zeeschuim
" Meer dan een jaar geleden was de waarschuwing in België  er al. Pfas stopt niet bij  de grens van Zeeland. Nederland verdoezelt heel veel om mensen niet in paniek te laten raken. Dat is mij al zo vaak opgevallen. Economie en geld zijn belangrijker dan mensen, helaas. Zeker een zeer gevaarlijk goedje.  " Ineke2   Er zijn niet voor niets ca. 1600 PFAS  potentiële bronlokaties aangewezen voor onderzoek. Dat mag veel lijken, volgens mij is het nog maar een topje van de ijsberg. Iedere provincie bepaalt zelf de onderzoekscriteria.   https://pointer.kro-ncrv.nl/provincies-onderzoeken-1600-potentiele-pfas-locaties  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Welkom Flynn! Update 27-8
  Veel geluk en plezier met Flynn.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Kattenziekte/Parvo bij katten (FPV) is niet besmettelijk voor honden
" Ik schrik hier echt van. Dan denk ik ook, hoe lang duurt het voor hondenziekte de kop op steekt.  " Ineke2   Hondenziekte (Canine Distemper Virus/ziekte van Carré) is een andere ziekte dan Parvo. Hondenziekte zit ook in de 3-jarige cocktailenting en er kan ook op getiterd worden; evenals Parvo en Leverziekte.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Kattenziekte/Parvo bij katten (FPV) is niet besmettelijk voor honden
" Oei. Kattenziekte. Daar worden katten tegen gevaccineerd. Ook bij katten loopt de vaccinatie graad terug. Zou dit het gevolg zijn? " Ineke2 Dit is inderdaad het gevolg van minder vaccinaties.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Kattenziekte/Parvo bij katten (FPV) is niet besmettelijk voor honden
  Hoewel er geen algemene categorie Medisch is en dit onderwerp daar onder zou vallen, plaats ik dit onderwerp onder Diagnose en Behandeling.   Aangezien er nu veel besmette katten met Parvo zijn (FPV Feline Parvo Virus) en katten kunnen overlijden hierdoor, vroeg ik me af of dit besmettingen kan veroorzaken bij honden.   Dit blijkt niet het geval te zijn. Parvo bij honden (CPV) is een ander virus.    Citaat Met kattenziekte bij honden wordt Parvo (CPV) bedoeld. Hoewel CPV en FPV erg op elkaar lijken kunnen katten en honden niet ziek worden van elkaars parvovirus. Wel kunnen honden het kattenvirus van de ene kat naar de andere kat brengen en katten het hondenvirus van hond naar hond.   Voor de mens is FPV niet gevaarlijk.   Einde citaat   Bron: https://mcvoordieren.nl/kennisbank/kattenziekte/  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Honden niet laten spelen in zeeschuim
  Hannah   Goed dat je hiervoor waarschuwt en onder de aandacht brengt.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in 7 maanden Thai bangkeaw
  Als je een gedragstherapeut inschakelt, zorg dat deze aangesloten is bij de NVGH. Iedereen mag zich nl. gedragstherapeut noemen. https://www.nvgh.nl/  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in fietsmand of kar
Hoe ver liep ze dan mee? Ja is giga werk hondje. Naast de fiets lopen is geen probleem, doen we al tijdje, ook op advies van de dieren fysiotherapeut ivm lichte heupdysplasie. Zeg maar draf, geen galop, vind ze zalig. In de waterbak bij de fysio vind ze minder leuk, maar de fiets gaat super Liane   Ik ben meestal 30 -45 minuten weg. Ik fiets 8 - 9 km per uur om mijn hondje in draf te houden.  In galop mag niet naast de fiets.   Ik woon dichtbij allerlei losloopgebieden. Daar fiets ik langzaam door terwijl Casper losloopt. Als ik stil sta, hoef ik meestal niet te roepen: hij komt uit zichzelf bij mij, behalve als hij snuffelt aan een super lekker luchtje.   Als het boven de 20 graden C is, mag een hond niet naast de fiets lopen. Casper past in een mandje achterop de fiets. Ik breng hem dan in het mandje naar de losloopgebieden.   Leuk dat jij het fietsen al hebt opgepakt; het rechtlijnig lopen is inderdaad goed voor de heupen. Bovendien kan je hond op een positieve manier haar energie kwijt.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in fietsmand of kar
" Neem aan dat het hier gaat om behoorlijke afstanden fietsen? Met een elektrische fiets een dagje uit fietsen heb je zo 60,70 soms wel 80 of 90km te pakken. Dat laat je een hond niet naast een fiets lopen lijkt me. " UkkePuck   Daarom heb ik de link naar doggo.nl/fietsen in mijn reactie geplaatst.   Er wordt vermeld:   Quote Als voorbeeld: een zeer goed getrainde, grotere hond kan met een snelheid van 15 km p/u naast de fiets lopen, de maximale afstand is 20 km. Unquote   Bovendien staat uitgebreid beschreven hoe je je hond kunt leren naast de fiets te lopen. In dit artikel staat een link naar een trainingschema.   http://www.eenhoornleijn.nl/Fietsen.htm  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in fietsmand of kar
  Jouw hond van 18 kg Fries/Border/Kooikerhondje is qua kruising -alle werkhonden - zeer geschikt om naast de fiets te lopen/draven en bijv. naar losloopgebieden te brengen. Dat deed ik ook met mijn wijlen Kooikerhondje van 15 kg - een echt werk hondje. Het lopen naast de fiets moet je langzaam opbouwen.   https://www.doggo.nl/artikelen/recreatie/fietsen-met-je-hond/   Ik laat mijn dwergpoedel van nog geen 7 kg en schofthoogte 35 cm hele afstanden naast de fiets lopen afgewisseld met loslopen en ook snuffelen.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Hij weet er de weg! -update-
Fijne vakantie! 
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Hond verliest eetlust tijdens warme dagen
" Hoi Loesje, Ik hoop dat ik de vraag zo mag stellen. Ik las dat je een dwergpoedel hebt en vraag me af hoe zijn karakter is? Ik hoor regelmatig dat de kleinere poedels nogal eens nerveus kunnen zijn en sneller blaffen. Dit was ook een beetje wat wij zagen tijdens de show. Hoe is dit bij jou? " Loetjekoe Casper blaft zelden. Toen hij pup was, dacht ik dat de blaf niet "!ingebouwd " was.   Daar dit off topic is, heb ik een uitgebreide reactie in een PB aan je gestuurd.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Hond verliest eetlust tijdens warme dagen
Menige hond zal minder eten door de tropische temperaturen. Natvoer gaat er dan meestal wel in.   Je voert sowieso te veel. Ik zou de hoeveelheid, die je nu geeft, herberekenen,   Mijn dwergpoedel eet vaak niet genoeg. Hij eet de brokjes, die ik vaak uit zijn voerbak neem; wel als hij ervoor werken moet. Brokjes in een voerbal, verstopt in de kamer of tuin. Hersenspelletjes en puzzles. Voor volgen onderweg en voor als een speer hier komen.  
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Me Mayself and I
  Mooie foto's die je met ons deelt. Geniet van de prachtige natuur met May en yourself.   Wat goed dat je een maand voor deze reis hebt uitgetrokken.   Fijne voortzetting en zorg voor jezelf en May.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Het eerste jaar van Timmy het katoentje, alweer 5 jaar
  Gefeliciteerd met de 5e verjaardag van Timmy. Zo fijn dat hij en Black de grootste vrienden zijn. Hopelijk nog voor jaren en jaren....   Die foto in het kleine mandje met zijn tweeën.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Tanden hond als je niet kan poetsen
Casper krijgt als snack en tevens gebitsreinigend: gedroogde zalmhuid en gedroogde vis mix, lamskophuid, lamspens, konijnenoren.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Tanden hond als je niet kan poetsen
Interessant artikel; vertering bij de hond begint in de mond.   https://www.onzehond.nl/gezondheid/vertering-begint-in-de-mond/   Het hondenspeeksel behoort ook het zelfreinigende natriumbicarbonaat  (zuiveringszout) te bevatten net als bij mensen.    (destijds bij mij onderzocht door een Professor van het ACTA - Academisch Tandheelkunde Centrum Amsterdam. Resultaat in mijn speeksel natriumbicarbonaat ontbrekend, bijna geen water speeksel en speeksel te zuur met als gevolg goed onderhouden gebit totaal geruïneerd). Dit kan ook bij honden voorkomen, maar omdat een hond deze ongemakken en pijnen niet kan aangeven, wordt dit niet onderzocht.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Tanden hond als je niet kan poetsen
  Karnemelk is zuur. Zuren tasten het gebit aan. Van de andere kant bevat karnemelk calcium, wat het nadeel van de te hoge zuurgraad opheft.
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Kunnen jullie misschien meedenken? :)
Je kunt ook bij twijfel een ontlastingsonderzoek incl. Giardia bij het Woud, veterinair laboratorium in Groesbeek laten doen. Meestal de volgende dag de uitslag al.   Je hoeft bij dit lab maar van  1 x poep op te vangen.   https://wormbestrijding.nl/    
honden page profiel LoesjeLoesje schreef in Tanden hond als je niet kan poetsen
Yooop   Je hebt een hond met een grote rugzak. Tanden poetsen is bij zulke honden een crime.   Bij tandverzorging middelen worden op sites van webwinkels meestal  niet de ingrediënten, laat staan met percentages genoemd. De spray die in dit topic genoemd wordt bevat natriumfluoride, hetgeen schadelijk kan zijn voor honden. Evenals menthol allergische reacties kan uitlokken bij gevoelige honden. Ik neem aan dat deze spray een heel laag percentage van deze stoffen bevat.   Casper heb ik vanaf pup laten wennen aan tandenpoetsen. Toch vindt hij het onprettig. Ik gebruik naast een tandenborstel  finger pads en smeer daar extra hondentandpasta op. Moet wel uitkijken dat hij mijn vinger niet klem zet als hij er genoeg van heeft. De binnenkant van zijn gebit kom ik slecht bij. Kleine honden hebben veel last van plaque en cariës. Dat laatste veroorzaakt ook hartproblemen.   https://www.bitiba.nl/shop/honden/verzorging_tondeuses/gebitsverzorging/klassieke_gebitsverzorging/747733   Spul wat je aan het drinkwater toevoegt en Seealgenmehl hebben geen effect bij Casper.   Jij hebt in het verleden ook een "wonder product" op dit forum genoemd. Zal eens zoeken of ik het nog vinden kan.  
 

Vrienden van Amelie & Joeki †

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithhonden foto van yolandehonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Riethonden foto van Shepherd Story Teamhonden foto van Mandy & Bram.honden foto van Angela • Bodhihonden foto van Chonden foto van Daisyhonden foto van cia v.d. heijdenhonden foto van Sonja, John, Iggy+ ,Chelsea en Amy.honden foto van babs en tibbie joshahonden foto van Wil Kettmannhonden foto van      Evelien & Midashonden foto van Anita.Langen.honden foto van Hanne baasje van  Bonny honden foto van Rocky & Ivonnehonden foto van Veerle & Chipkehonden foto van mmd magazinehonden foto van Indrahonden foto van leony met Binkyhonden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†honden foto van Kathhonden foto van nancy, woopy en faithhonden foto van Doggiehonden foto van justinehonden foto van Annemiekhonden foto van Doberkikihonden foto van Cindy & Dribbelhonden foto van Lupihonden foto van Loesjehonden foto van Yasmine, Perdie & Orgahonden foto van Lauren, Joekie & Flynnhonden foto van Suzannehonden foto van Loes, baasje van Rori & Raicohonden foto van Koning Obi honden foto van Pooh en Teigetjehonden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^