farm food voeding voor pup??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel tania tania

honden foto van tania

wat is jullie ervaring met farmfood.
ons cockertje van 13 -14 weken heeft last van jeuk , we hebben het al laten nakijken bij de dierenarts en ze denkt dat hij allergisch is, ze had hills voor geschreven maar als ik de site doorneem zijn de meesten niet te vinden voor hills.
nu las ik op internet dat farmfood ook volledig uit vers vlees bestaat

kunnen jullie me even hierin adviseren aub

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "farm food voeding voor pup??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

FarmFood is een geperste brok. Maar er zitten wel degelijk granen in.

Beter is dan Markus Muehle (daar zit in elk geval geen tarwe in, wel bruine rijst en mais) of een van de andere brokken die echt tarwe vrij zijn.

Waarom gaan jullie geen vlees proberen? KVV lost de meeste problemen die met voeding te maken hebben op. :-D

honden page profiel tania tania

honden foto van tania

ik zie het vers vlees niet zitten, ons hond gaat alle dagen mee naar de zaak en dan is brokjes heel gemakkelijk he

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Als je brokjes wilt blijven geven, kun je indd. beter kijken naar een 100% graanvrij merk, zeker als hij miss. allergisch is.
Wil je persée een geperste brok?

Zo niet, kun je kijken naar o.a.: Orijen (volledig graanvrij & hoog vleespercentage), Acana (heeft 4 graanvrije versies), Applaws (zie Orijen) of Fish4Dogs (wat minder vlees & redelijk veel aardappel als vulmiddel).
Ook heb je Taste of The Wild, maar is niet aan te raden voor pups, i.v.m. de calcium-fosforverhouding.

Volgens mij is er ook een graanvrije, geperste brok.
Dacht alleen dat die in NL niet (meer) te verkrijgen was?
De naam weet ik niet meer.

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Farmfood bevat gluten (uit gerst), wat vaak allergische reacties geeft. Daarnaast dus weinig vlees en veel graan. Voor een pup zou ik eens kijken naar Orijen Puppy, Acana Puppy of Applaws puppy. Taste of the wild en Acana Grainfree zij ook goede brokken, maar niet zo geschikt voor een pup.

Wat ook een goede voeding is, is gestoomd vlees van Renske. Dit is minder bewerkt dan brokken, bevat een natuurlijkere calciumbron en zorgt minder vaak voor problemen. Het is wel iets duurder dan brokken.

Misschien kun je bijvoorbeeld in het weekend wel vers vlees geven, dat is echt gezond (goede bacterien, enzymen, minder belastend).

honden page profiel MargaMarga

honden foto van Marga

" Volgens mij is er ook een graanvrije, geperste brok.
Dacht alleen dat die in NL niet (meer) te verkrijgen was?
De naam weet ik niet meer. "


Denk dat je Luposan bedoeld, onderdeel van Marcus Muehle. Bij ons in de dierenwinkel gewoon te koop of anders te bestellen via Zooplus.nl. Het is een geperste brok zonder graan (aardappelzetmeel). Beer ging er eerst meer van poepen, maar na verloop van tijd moet dat over gaan. Marcus Muehle had ik maar 2 proefzakjes van (is een vrij grote brok) maar dat leek hij ook lekker te vinden dus misschien dat ik die de volgende keer probeer.

Farmfood had Beer eerst, maar vond dat hij daar niet zo goed op reageerde (jeuk/ontlasting/veel water drinken). Vind het persoonlijk ook een vrij zware brok.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

De Farmfood mini geperste brok is voor pups en kleine honden. Het is even uitrekenen hoeveel ze moeten. (64 gram per kg lichaamsgewicht). Op de zak staat 32 gram per kilo lichaamsgewicht, maar daaronder staat dat een pup het dubbele moet.

Mijn stafford van 6 maanden en mijn chihuahua van 2 jaar doen het er super op! Die stafford heeft een overgevoeligheid voor normale brokken en dit bracht de uitkomst. De chihuahua at nooit alles op, en heeft nu nog maar 5 minuten nodig! Alles is op dan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "farm food voeding voor pup??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wat te doen bij bijtende honden
^