Verlatingsangst. Met óf zonder bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Kiwi doet het ontzettend goed, steeds beter. Maar ze heeft één 'probleempje' genaamd; verlatingsangst. Ik heb nog drie maanden de tijd om Kiwi aan te leren een aantal uurtjes alleen te zijn, qua tijd moet dat denk ik wel goed komen. Maar hoe?
Als ik even weg ben, naar boven o.i.d. blijft ze voor de tussendeur liggen tot ik terug ben. Soms gaat ze piepen, tegen de deur krabben, op de vensterbank springen enz. Het maakt niet uit of er verder iemand thuis is, als ik weg ben breekt de hel los. :'(

Ik weet dat ik moet wachten tot ze rustig is, voor ik weer naar binnen kom. Als ik naar binnen kom negeer ik haar ook compleet tot ze rustig is.

Maar we moeten het natuurlijk wel blijven oefenen, zonder dat de deur er een keer uit ligt of ze dwars door het raam springt. ;-)

Kan ik dan beter de bench tevoorschijn halen? Ik ben er zelf niet zo een voorstander van maar zoals het nu gaat zie ik het ook niet echt goed komen.

Voor de mensen die het niet weten, Kiwi is een zwerfhondje uit Portugal en woont hier nu twee weken. Misschien moet ze nog wat langer wennen, maar dit gedrag maak ik dan misschien alleen maar erger?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verlatingsangst. Met óf zonder bench?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Sanne, veel herplaatshonden hebben last van verlatingsproblemen. Niet zo gek natuurlijk omdat ze nogal wat veranderings stress doorgemaakt hebben en nu moet ze eerst in alle rust haar veilige vertrouwde plek bij jou gaan vinden. Het huis, de vertrouwensband met jou, de omgeving. Dit heeft tijd nodig. Ik zou voor haar de stappen niet te groot maken, maar heel langzaam losweken. Je kunt bv een traphekje plaatsen en als je dan naar boven gaat wat praten en/of fluiten zodat ze je hoort. Ik ga overigens wel gerust naar binnen als de hond onrustig is, maar negeer daarbij wel. Jouw in en uitlopen moet volkomen normaal gaan worden. Laat haar voorlopig ook niet alleen, alle kans die ze nu krijgt om in paniek te schieten maakt het oplossen alleen maar moeilijker.

Je zou inderdaad kunnen gaan werken met een bench. Of het werkt is van tevoren moeilijk te voorspellen. Je kunt ook als alternatief gaan werken met een kleine prikkelarme ruimte (hal/keuken/bijkeuken).

Ik heb een stuk geschreven wat ik je wel wil mailen. Als je belangstelling hebt mag je me wel je emailadres in een PB sturen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verlatingsangst. Met óf zonder bench?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: kamer temperatuur voor honden...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^