Klein vraagje ivm commando's

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Emmy & ZivaEmmy & Ziva

honden foto van Emmy & Ziva


Hoi iedereen!

Ik heb Ziva het commando 'neen' geleerd door een spelletje dat ik hier op het forum las. Ik leg stukjes kaas in mijn rechter hand en leg er telkens eentje in mijn linker hand terwijl ik het commando 'neen' zeg. In het begin hield ik dan mijn duim op de kaas zodat ze er niet bij kon. Regelmatig gaf ik het commando 'ja' en dan mocht ze het pakken. Na verloop van tijd kon ik mijn duim er af laten en bij 'neen' bleef ze er af. Ik kan nu zelfs een kaasje op de grond leggen, neen zeggen en de kamer uitgaan, het kaasje zal blijven liggen.
Dit heeft ze dus goed door.

Ook het commando 'los' begint ze te kennen.

Ik wil haar ook leren om op commando ergens mee te stoppen (bvb: aan de bank krabben, aan de mat kauwen,...). Ik gebruik tot nu toe daar ook de commando's 'los' of 'neen' voor maar dat lukt niet echt.

Hoe kan ik haar een commando aanleren waardoor ze echt stopt met wat ze aan het doen is?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Klein vraagje ivm commando's" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel momo 3 doggies

honden foto van mo

hmm misschien dat je gedrag zoals aan de bank krabben liever voor wil zijn :-)
maar misschien dat als je een commando roept en ze bijvoorbeeld nieuwsgierig opkijkt omdat je het opgewekt zegt en ze dus stopt waarmee ze bezig is dat jij dan met een leuk speeltje wat ze normaal niet mag hebben met haar gaat spelen. is dat misschien een idee? :-)

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel 3 doggies

honden foto van Angela en Michel

Hier is dat commando: Klaar! Waar ze dan ook mee bezig zijn stoppen ze mee. Klaar leer je het beste door een time-out. Bvb: Aan de bank krabben, wegzetten en daarbij klaar zeggen... enz.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik zeg meestal genoeg en lijd ze af met een speeltje.

honden page profiel Emmy & ZivaEmmy & Ziva

honden foto van Emmy & Ziva


Dat is zeker een idee :-)
Ik ga het beslist proberen. Zal wel een grappig zicht zijn zo heel opgewekt 'stop' zeggen maar ik kan me goed inbeelden dat het zal werken!

Aan de bank krabben doet ze vooral als ze in haar, wat ik noem, 'drakenmodus' is. Da's wanneer ze net een geweldig dutje gedaan heeft en de wereld dus aan kan! In drakenmodus springt, holt, krabt ze dat het een lieve lust is maar zoals je zegt, reageert ze ook heel goed op opgewekte aansprekingen.

Bedankt voor het advies!

honden page profiel momo 3 doggies

honden foto van mo

suc6 ermee ;-)

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce 3 doggies

honden foto van Elise en Bruce

wij gebruiken ook het woordje klaar. maar dit is meer als we bv aan het spelen zijn. bruce kan uren spelen met ons als hij wil,maar natuurlijk is het soms ook even genoeg. toch probeert hij dan door te gaan met zeurende geluidjes te maken en het speeltje continu aanbieden op schoot. dan zeg ik het woordje klaar. meestal stopt hij dan en gaat hij liggen.

maar als bruce iets doet wat niet mag zeg ik foei. als ik foei zeg weet hij dat hij dat niet mag.
zoals hij bij ons niet de slaapkamer in mag. hij weet heel goed dat als mijn vriend richting de slaapkamer loopt en hij de deur open laat van de gang,dat hij dan niet verder mag.
soms probeert hij het toch even (een puber he) met een stapje verder zetten. ik zeg dan foei bruce. en hij gaat dan vaak gelijk terug en voor de deuropening liggen.
loopt hij toch door, dan ga ik er naar toe en stuur ik hem terug naar zijn kleedje. en moet hij daar gaan liggen en blijven. als hij dan netjes blijft liggen, roep ik hem na een minuutje bij me en mag hij weer bij mij liggen en beloon ik hem met mijn stem.
het woordje foei is bij ons dus iets wat echt niet mag.

liefs elise

honden page profiel Mare, BrownieMare, Brownie 3 doggies

honden foto van Mare, Brownie

Aan de bank krabben lijkt me zoiezo niet mogen, je hoefd daar tog geen commando voor?
Je kan ook gewoon zorgen dat ze niet aan de bank krabt door haar duidelijk te maken dat het Nooit mag want anders mag ze het wel als je geen commando's geeft...!?

honden page profiel Emmy & ZivaEmmy & Ziva

honden foto van Emmy & Ziva

Mare, daar zit zeker ook iets in!
Ik haal haar ook altijd weg bij de bank wanneer ze dat doet hoor. Het lijkt me gewoon dat het mogelijk is dat ik vanop afstand zeg dat iets niet mag en ze daar dan mee ophoudt.
Het is toch wat uitpluizen hoor, dat opvoeden van pups :-)

Het kan ook wel dat ik te veel verwacht van haar, ze is nog zo klein en vol enthousiasme voor alles wat ze ziet en doet. Vooral dat aan de bank krabben doet ze echt alleen wanneer ze overenthousiast is (meestal na een lang dutje). Denk niet dat ze dan echt nadenkt over wat wel en niet mag.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe 3 doggies

honden foto van Lotte met Hobbe

hier is het commando ook 'klaar'. Dit vooral als het spel te ruw wordt..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Klein vraagje ivm commando's" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: welk ras?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^