Puberende husky/rotweiler of gedragsprobleem? help ons

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

liesbeth (Gast)

Hallo allemaal,
Ik heb een schat van een hond van 1,5 jaar. Bij aankoop wisten we dat de husky een ras is met een handleiding. Helaas is het ons tot nu toe nog niet gelukt om bikkel goed op te voeden. Hij doet de gekste dingen! Hij is zindelijk al bij de vorige eigenaren maar hij plast 'stiekem' in huis en als we er niet zijn gaat hij eerst naar boven om op het tapijt zijn behoeftes te doen gevolgd door een blaf en huil partij tot iemand thuiskomt. Daarna hebben we de deurklink er maar uitgehaald zodat hij niet meer naar boven kon maar toen deed hij alles beneden. Hij is zelfs een keer op het aanrecht gaan staan om op de luxaflex te plassen. Hij is niet geholpen omdat we daar eigenlijk een beetje op tegen zijn. Maar dat kan toch niet het probleem zijn van deze rare dingen? Hij is geen sloper en maakt niets kapot maar blijft maar nerveus doen tot in het gekke aan toe. Ook is hij een constante pieper. Soms is het even stil wanneer hij slaapt of rustig is maar zodra het kleinste zijn aandacht trekt blijft hij maar piepen. Nu als hij alleen is mag hij in de tuin blijven. Hij staat altijd te trappelen om naar buiten te rennen. Mijn gehele tuin is eigenlijk een grote speeltuin voor hem waar hij rent, graaft, begraaft, jaagt, nou.. ik ging er dus vanuit dat hij het daar wel fijn zou vinden. Dat was waarschijnlijk niet het geval want meneer springt over onze 2.1o meter schutting. We hebben veel trucjes, opbouwperiodes bench geprobeerd, maar zelfs de bench heeft hij kapot gemaakt. We hebben het geoefend met de bench en toen hij een half uur alleen was heeft hij zich een weg door het ijzeren deurtje geknaagd om weer boven zijn behoeftes achter te laten. En verder atuurlijk niets :-) Maar na 2x politiebezoek en heel veel smsjes en telefoontjes van buren ben ik het vertrouwen in hem toch een beetje kwijt. We willen Bikkel absoluut niet wegdoen dus hebben jullie goed advies?

Groetjes liesbeth en bikkel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puberende husky/rotweiler of gedragsprobleem? help ons" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IrmaIrma

honden foto van Irma

Tjonge niet de moed verliezen. Dat is het eerste puntje. Verder heb ik zelf niet heel veel verstand ervan maar ook appenzellers zijn best lastige honden en zo ben ik dus op een forum van appenzellers terecht gekomen waar heel veel tips op stonden.
Ik denk dat het toch te maken heeft met rangorde, dat heeft het namelijk altijd.
het ligt er een beetje aan hoeveel tijd en energie jullie/jij erin willen steken want ik heb hele goede berichten gehoord over de roedel. Kijk maar eens op www.roedelmethode.com. Ze hebben hier ook boeken van. Ik heb met honden gelopen die de roedel gevolgd hadden en er heel stabiel uitzagen. van de baasjes hoorde ik de verhalen hoe ze ervoor waren en die waren zeker zo heftig als die van jou.

Pas je de gewone rangorde regels wel goed en consequent toe?

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Huskys staan er natuurlijk wel om bekend dat ze moeilijk alleen kunnen blijven. (hier naast me ligt zo'n geval O-) )zeker een herplaatser. (dat maak ik tenminste uit je verhaal op)

blijven trainen maar het is moeilijk. Eerlijk gezegd heb ik verder weinig advies hierover maar begin met 5 minuten.


Heeft hij dit gedrag ook als je er wel bent?

heel veel succes, sorry dat ik je weinig concrete tips kan geven.

liesbeth (Gast)

Dankje Irma,
Ik ga even op de website kijken.. ziet er goed uit. Tsjaa ik heb me er wel in verdiept maar aangezien bikkel nogal 'stiekem' is zie ik soms dingen en laat ik hem dan ook maar blij zijn met een half gejat broodje van de tafel bijvoorbeeld. Ook heb ik nog een kleine jongen die bikkel ook veel koekjes enzovoorts geeft en het gezellig vind als bikkel naast hem op de bank komt. Terwijl dat soort dingen van ons niet mogen. Het lijkt wel alsof hij inderdaad een beetje met ons speelt en weet wat hij bij wie kan doen. Hij corrigeert zichzelf vaak als hij 'betrapt' is maar eet het toch wel even op :P Verder weet ik niet zo goed hoe ik de rangorde technieken moet toepassen. Hij kijkt bijvoorbeeld wel snel weg en nog wat van die dogwispherer dingetjes:P Maar verder..?? :'(

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Feit is natuurlijk dat het een halve husky is, die gaan inderdaad over schuttingen van 2 meter hoog, kunnen heel moeilijk alleen zijn en kunnen enorm slopen. Een tuin kan nog zo groot zijn, ze vervelen zich er te pletter, want die tuin levert geen nieuwe luchtjes op en in hun eentje kunnen ze niet spelen. (Hoe vaak hoor je niet: We hebben een grote tuin waar de hond kan spelen...een hond speelt niet zomaar, het is geen kind.)

Verder lijkt het me ook dat hij zo nerveus is en het probleemgedrag vertoont omdat hij geen duidelijke leiding heeft. Ik herken het wel, één van mijn honden heeft het bij mij ook enigszins. (Maar lang zo extreem niet, alleen de onrust, nervositeit herken ik) omdat ik ook geen duidelijke baas ben. Zodra mijn man thuis is is ze rustig.

Ik denk dat het belangrijk is dat je leert om goed de baas te zijn. Niet met fysieke straffen, maar door de roedelregels te gebruiken. (Lees bijvoorbeeld de boeken van Jan Fenell, de vrouw die naar honden luistert.)
Omdat het gedrag van je hond wel heel extreem is, zou ik eigenlijk aan willen raden een goede gedragstherapeut bij je thuis te laten komen.

En tenslotte, wil je niet castreren, laat dan eerst eens een chemische castratie of chip geven en kijk of het gedrag verbetert. Zo niet, dan hoef je ook niet te laten opereren, zo ja, dan kan je de definitieve beslissing gemakkelijker nemen.

liesbeth (Gast)

Ja bella ondanks dat hij half husky is, voelt hij zich toch erg dicht bij de natuur:P Dat blijkt idd wel uit de aanhankelijkheid, het niet alleen willen zijn, de energie, eigenwijsheid en vooral als hij zo vreselijk hard huilt kan ik m soms wel bewonderen:P Helaas ben ik de enige die dit leuk vind, vooral snachts:P helemaal omdat hij ook nog eens vals huilt hahaha!
Ja ik blijf gewoon de korte periodes eerst proberen en moet denk ikmaar niet te snel gaan. We gingen van een kwartier naar ruim een half uur toen de bench overleed.

Bedankt voor jullie reacties! Heeft iemand nog tips voor mijn hardhoofdige bikkel?

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

En eh...geen dogwhisperdingen met hem uit gaan halen hé? Nooit doen! Als je dat soort grappen met een poolhond gaat uithalen kunnen ze zich op den duur tegen je keren. Blijf diervriendelijk werken!

honden page profiel IrmaIrma

honden foto van Irma

Gauw je daar in verdiepen. Zeker met honden die nog dicht bij de natuur staan zoals een husky is dit erg belangrijk.
Niet voor je uit lopen, naast of achter je lopen aan de riem. niet als eerste door de deur. Niet als eerste de trap op, Niets eten zonder jou commando dat het mag, Niet op de bank. Nooit ingaan op affectie als hij er zelf om komt vragen. hem dan wegsturen en daarna opnieuw roepen. Alles moet op jou initiatief, het beginnen van een spelletje en zeker het eindigen van een spelletje. Hij moet vertrouwen krijgen in jou als baasje dat jij er wel voor zorgt dat alles oke is.
het klinkt heel hard op sommige punten en als je een rustige labrador hebt zonder problemen dan kan je een hoop regeltjes laten varen maar voor pittige honden zijn ze erg belangrijk en zal de hond je uiteindelijk ook dankbaar voor zijn. Dan is er duidelijkheid. Jij leidt, jij bent zijn baas!! En niet andersom.

Als je ze eenmaal toepast (en consequent) dan zal je merken dat na een tijdje dit steeds gemakkelijker afgaat en dat je er eigenlijk niets op inlevert maar er een leukere hond voor terug krijgt.

Verdiep je echt in de rangorde regels.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Ik denk dat je eerst wat meer regels/opvoeding terug bij de basis zult moeten gaan leggen. Je wilt graag bepaalde dingen onder contole hebben maar ja hond mag gerust dat half gejatte broodje hebben.

Ook een afspraak maken met je jongen om je hond niet onbeperkt koekjes te geven. Op de bank zou ik ook terug draaien. Dit zijn allemaal al kleine puntjes dat je hond eigenlijk niet goed zijn plek weet in de roedel.

Je schrijft dat de hond alleen is maar hoe lang is deze alleen?
Verder zou ik ook naar een goede hondenschool op zoek gaan en net wat Nienke zegt een GT inschakelen. Deze kan ook met hele simpele tips je weer op een goed spoor zetten want zoals ik je verhaal lees zijn zowel jullie en de hond dit wat bijster.

Groetjes Cia

liesbeth (Gast)

Nienke,
Ik ga even Jan fenell googlen en ik denk inderdaad toch echt dat ik een gedragstherapeut ga bellen. Ik weet wat je bedoelt met een grote tuin, maar als ik zeg een speeltuin bedoel ik ook echt een speeltuin, er liggen heel wat botten, ballen, touwen, speeltjes en ondergronds misschien veel meer:P Als ik er ben ook met de deur dicht, weet hij zich prima te vermaken.. hij kan zich sowieso al uren vermaken met vliegen vangen:P maar hij wilt niet dat hij alleen is. Soms denkt hij dat hij alleen is en dan komt hij boven en schrikt ie zich te pletter als ik boven ben :P Maar laatst is hij achter mijn man aangegaan toen hij naar zijn werk ging. Ik boven met een peuter in de douche ga er niet achteraan natuurlijk! Maar we hebben tot half 4 snachts in de stress gezeten tot hij gevonden was. Het is net een klein kind haha

honden page profiel IrmaIrma

honden foto van Irma

Nienke: hoezo geen dogwhisper dingen? Die doet toch juist heel diervriendelijk? Als we het over cesar Millan hebben? Ik vind juist dat je hele goede punten eruit kan halen. Een van de punten die ik ook thuis merk is dat de honden soms boordenvol energie zitten en dat de gewone rondjes niet genoeg zijn. ik merk thuis ook dat borres veel rustiger en lekkerder in zijn vel zit als er een paar dagen achter elkaar flink gelopen, gefiets en gerend wordt.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

klinkt ook een beetje als aandacht vragen..
En due energie waar je het over had hoe raakt hij die kwijt..
Wat doen jullie zoal op een dag...

Dazey is ook erg druk en gaat dingen doen die ze nooit doet als ze weinig beweging krijgt

liesbeth (Gast)

Nee de dogwispherer komt echt geweldig over maar t werkt niet echt bij mij.! Bedankt voor de tips van de rangorde regels. Het is eigenlijk ook wel heellogisch maar conseqeunt zijn, daar gaat het om he ;-) Ik ga nu gelijk van start met je tips irma en cia; Ik denk dat de hond op het moment beter luister dan mijn zoontje van 14 maanden die bikkel als grote knuffelbeer ziet die aan de handjes likt als je je eten inlevert hihi:P

honden page profiel IrmaIrma

honden foto van Irma

volgens mij speelt een hond niet alleen.
hij kan op een bot kluiven en wat gaan graven maar echt spelen???
ook borres is overal waar wij zijn maar daar gaat hij rustig liggen, die is eigenlijk ook bijna nooit alleen in de tuin.

honden page profiel Roosje ,,hond baro...Roosje ,,hond baro...

honden foto van Roosje ,,hond baro...

Jeetje dat is zeker erg lastig ,als ik je kon helpen zou ik je zo helpem maar weet 123 niet zo snel hoe je dat oplost,sorry...
Nou heel veel succes ermee zal vast goed komen echt.
Heb trouwens wel laatst op tv gezien hond die dat ook deed die mensen hadden een stroom draad over de schutting heen geplaatst ,en je heb er ook matjes van die leg je op de plek waar hij ontsnapt...

Anoniem (Gast)

hai Ilse,
Als ik aleen thuis ben ga ik veel en lang naar buiten met hem. Als mijn zoontje er is moet hij het doen met 1 keer sochtends, overdag in de tuin en sàvonds rennen op een afgelegen plek. we lummelen dan een beetje met m enzo.. maar het zou leuker zijn als we echt wat met hem kunnen doen natuurlijk.. Alles op zn tijd:-)
We gaan ook dagjes naar parken of bossen waar hij zijn energie kwijt kan. Maar daarna kan hij nog niet 5 minuten alleen zijn. zoals ik zei denkt hij soms dat hij aleen thuis is of doordat ik op de bank in de huiskamer zit en hij in de gang. Als mijn vriend dan weggaat loopt hij gelijk naar boven, springt op de deur en gaat janken. Soms kan het gewoon niet anders en is hij soms wel 2enhalf tot 3 uur alleen.. nouja.. dan begint de grote schoonmaak. Maar het is ook gewoon vervelend. Er moet altijd iemand thuisblijven want dan is het: ja, en die hond dan? Pfff

Hij speelt idd ook niet echt in de tuin.. Maar hij is wel constant bezig of op onderzoek. Binnen blijft hij piepen dus ik dacht dat hij graag naar buiten wilde..

Anoniem (Gast)

Dankje Roosje,

Misschien is zo`n draad wel effectief maar ik ga toch eerst even de natuurlijke roedeltips uitproberen:P Onze tuin is namelijk ook een oversteekplaats voor katten in de buurt :P En jammer genoeg houd bikkel niet zo van katten (of juist wel) dus als hij eerst op de tuinset springt en dan op het afdakje, kan hij eigenlijk over het dak lopen.. het is wel een slimmerik. Als hij honger heeft brengt hij zijn bak naar de keuken!:P Misschien laat ik wel een beetje over me heen lopen haha.

consequent consequent!

liesbeth (Gast)

anoniem=liesbeth * beetje gehaast:-)

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja misschien denk ik dan wel een beetje krom, kan het niet gewoon zijn dat je hond niet moe genoeg is, dus is het niet iets om hem in de avond uren een uurtje aan de fiets te laten draven, en misschien ook nog keer in de ochtend, om hem zijn energie een beetje kwijt te laten raken.

Verder bench, tja sinds ik in een dierenwinkel heb gestaan ben ik helemaal afgeknapt op de bench, ik heb zelf een kamerkennel op wieltjes is veel steviger en mocht er een ongelukje zijn kun je de bak eronder eruit trekken, de hond zal altijd schoon blijven omdat die op heel fijn gaas ligt, ik heb er dan een deken over maar zie ze soms ook wel gewoon de deken aan de kant doen en gewoon op het gaas liggen, is denk ik wel lekker koel omdat het dan geen warmte vasthoud.

Tja en verder goed laten merken dat jij de baas bent en goed de roedelregels toepassen

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

misschien kun je een account aanmaken wel zo handig :-D

Mag ik vragen waar je vandaan komt?

denk idd dat hij je gewoon in de zeik neemt. Hij neemt je niet serieus als leider.

liesbeth (Gast)

Ben ik weer, ik heb even geoefend met de roedelregels en ik merk gelijk verschil. Na hem weg te sturen als hij om aandacht vroeg riep ik hem iets later en luisterde hij in een keer ipv smeken om zit:-) In de keuken bleef hij rustig zitten kijken en liep niet de hele tijd piepend voor me voeten. Ik ga even een account aanmaken. Bedankt voor jullie tips! meer is altijd welkom:-) Groetjes Liesbeth en Bikkel

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

en liesbeth heeft een profiel :-)

honden page profiel IrmaIrma

honden foto van Irma

Hoi Liesbeth,

Hoe gaat het nu?

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Ben ik ook benieuwd naar

honden page profiel RobbertRobbert

Wat voor voer geef jij je hond?

Als je nog geen KVV geeft, zou ik dat eens willen aanraden. KVV is puur natuur en brokjes zijn vaak aangevuld met andere stoffen. Voeding heeft invloied op gedrag (zoals bij mensen met ADHD, zo geldt dat ook voor dieren).

Kijk maar eens onderaan de volgende pagina: http://versvleesvoer.shoppagina.nl/bibi-info-/voordelen-barf-en-kvv.html

Succes in ieder geval, waarschijnlijk is het een combinatie van factoren.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Ja Robbert we weten het onderhand wel dat je hier een verkooppunt in hebt.

Opvoeding hoort ook bij de hond en niet alleen een bak vers vlees.

Groetjes Cia

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Alsof je hond zich ineens voorbeeldig gaat gedragen als je KVV geeft???

Ik zou aanraden een gedragstherapeut te gaan zoeken ipv zelf van alles uit te gaan proberen.

Meer tips heb ik niet, ik wens je veel succes!

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

inderdaad beetje apart... Maar ook erg benieuwd hoe t gaat

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

hallo allemaal! Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor de geweldige tips! We hebben eerst de roedelregels in huis opgenomen maar omdat het alleen zijn ook een groot probleem is heb ik hiervoor contact opgenomen met een lokale trainer. Die vertelde me eigenlijk hetzelfde als veel websites en jullie. Hij kan pas alleen zijn als hij zich veilig voelt in de omgeving en hij voelt zich pas veilig als hij ons niet hoeft te wantrouwen als leider. Met deze en nog wat opgedane kennis zijn we de beziggeweest en alle aspecten zijn verbeterd. Bikkel is nog steeds een rare snuiter:P maar als we consequent blijven kan hij ook naar het alleen thuisblijven. Hij heeft inmiddels nooit geleerd alleen thuis te blijven, ook niet bij zijn vorige baasje(s?) We weten niet veel over zijn verleden maar we hebben wel al ruzie gehad met de vorige baas omdat hij ons vertelde dat bikkel schoeisel bijt. Hij blijkt gewoon als de dood te zijn en als je je schoenen aantrekt verschuilt hij zich.. nouja, ik kan wel raden dat hij schoenen beet maar daarvoor ook flinke klappen heeft gehad. Met de duidelijkheid en uiteindelijk ook affectie die we hem geven heb ik weer een lichtpuntje in de tunnel:-) Als we de eerste stappen gedaan hebben zal ik een nieuw topic starten en jullie weer om hulp vragen:-) Ik kwam trouwens via een ander topic hier op een site van een geweldige trainster. Ik heb er een paar met bikkel geoefend en hij vind het hartstikke leuk om trucjes te leren! De clicker heb ik erin gehouden, dat is wel echt veel makkelijker dan "knippen" :-D Groetjes Liesbeth

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puberende husky/rotweiler of gedragsprobleem? help ons" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Leuke hondennaam is zo moeilijk
^