welk hondenvoer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel tinnetinne

honden foto van tinne

Hoi iedereen!

Ik zit eigenlijk met een groot probleem. foot-in-mouth

Ik ben vorig jaar met mijn hond naar Real nature van merk Maxi zoo gegaan.

Dit ging goed tot hij het eigenlijk beu gegeten was. Hij at er nog maar letterlijk amper van. Maar sinds eind mei, begin juni is er een 2de hond komen wonen wegens omstandigheden die ik liever privé hou. Maar die at er helemaal niks van. Zak van 12 kg = 70 euro de vuilbak in. Nu zit ik sinds een paar maand op frolic. Ik weet een super slechte brok. Maar eten het tenminste wel wegens voor de 2de hond lekker mals en voor beide lekker. Ze doen het er ook niet slecht op. Dus goede ontlasting enzo. Maar eigenlijk wil ik toch terug overstappen op een beter merk van kwaliteit. dat het granen bevat maakt mij niet uit. Maar echt gewoon zo geen zouten of onnodige materiaal. Liefst voor kleine honden.

Dankje! laughing

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Taste of the Wild, Wolfsblut of Dog Lovers Gold misschien? 

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Goed voer is voer waar je hond het goed op doet.

 

Droef en Izzy eten sinds maart of zo lidl brokken van die grote zakken. Daarvoor kregen ze altijd wooof geperste brok en wisselde ik de smaken nog wel eens af. Ze deden het niet slecht maar ik vond dat vooral Droef zijn ontlasting wel wat beter kon en wat minder ruften.

 

Na een tijdje heb ik eens een zak bij de lidl gehaald gewoon om te kijken wat het deed, en Droef begon minder te ruften en ontlasting werd steviger. Oke die gekleurde brokken en ontlasting kleur waren even wennen, maar buiten dat doen ze het hier gewoon echt goed op de lidl brok. Scheelt me ook weer moeilijk doen als ik eens te laat ben met bestellen, de lidl is vlakbij en vrijwel altijd wel open. Inmiddels zijn er meer mensen met bullen overgestapt en gek genoeg doen veel bullen het er prima op. Terwijl bullen echt moeilijk met eten zijn vanwege allergieën en slappe ontlasting. Gelukkig is hier geen sprake van allergieën dus daar maakte ik me ook niet druk om.

 

Het is alleen geen brok voor kleine hondjes, Izzy eet het wel hoor en met smaak. Gelukkig is dat een schrokop en dit weerhoudt haar er ook wel weer van dat ze de brokken inhaleert. Nu moet ze tenminste echt bijten en kauwen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Lucie is een klein hondje en eet de nieuwe brok van Doglovers Gold met smaak. Balance heet ie. De original is ook prima.

honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa

honden foto van Manon - Suus & Isa

Acana!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Voor mijn dwergpoedel heb ik veel soorten brokken graanvrij geprobeerd.

Uiteindelijk doet hij het beter op een brok met ook rijst van Renske.

Prima ontlasting. https://www.discount4pets.nl/renske-mighty-omega-plus-junior-adult-lam-rijst.html

 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Edgar&Cooper kan je ook eens bekijken, deden mijn honden het erg goed op als 'reserve brok' :) (Normaal voer ik Darf VOL Bites, ook super! maar alleen in 2kg of 20kg te verkrijgen dus voor jullie misschien nét iets minder handig).

honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa

honden foto van Manon - Suus & Isa

Kijk anders eens op voerwijzer.nl

honden page profiel --

Misschien (aangezien ze nu zachtere brok gewend zijn die erg ruikt) eens Wolf of Wilderness soft proberen? Is al beter dan je geeft en zit ook doordat het wat zachter is aan de buitenkant een goede geur aan.

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Heb je de brokken van platinum al eens geprobeerd. Deze brokken eten de meeste honden (ook de honden die heel kieskeurig zijn) op. Je kunt een proefpakket aanvragen.

https://www.platinum.com/nl/platinum-droogvoer/droogvoer.html#producten-droge-voeding

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Acana en Orijen zijn erg goede brokken.

Frolic zou ik mee stoppen.

^