Loops?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Luna (Gast)

Ik heb een vraag over mijn 1,5 jarige Golden Retriever teefje.    Drie weken geleden vond ik op de vloer (iets wat leek op) wat druppeltjes bloed. Ik dacht dus dat haar 1e loopsheid begonnen was, en begon vanaf die dag te tellen. Met de 'tissue test' leek er er één keer wat donkere uitvloeiing uit haar vulva te komen, maar dit was heel minimaal. Ook heb ik haar niet overdreven veel zien schoonlikken. Wel is haar gedrag de afgelopen weken erg veranderd; meer eetlust, aanhankelijker, buiten opstandiger, veel meer kleine plasjes, meer snuffelen, etc. Een week na die 1e dag zag ik wat slijmerige uitvloeiing, ik ging er dus vanuit dat de meest vruchtbare periode was begonnen. Gisteren zouden de drie weken voorbij zijn, maar vandaag zie ik nog steeds wat slijmerige uitvloeiing.   Ik heb nu geen idee meer óf ze echt loops is, en hoe ver ze dan is. Ik vind het zo sneu, na drie weken alleen maar aan de lijn gelopen te hebben gun ik het haar zo om weer lekker te rennen. Maar ik wil ook niet het risico lopen dat ze gedekt wordt!   Dit is mijn eerste teefje en dus ook de eerste loopsheid die ik meemaak. Ik dacht altijd dat het heel duidelijk zou zijn, maar ik begin nu toch enorm te twijfelen.   Herkent iemand deze situatie, of heeft iemand tips? Kan ik het beste wachten tot ze helemaal geen uitvloeiing meer heeft?   Alvast bedankt! :)

Luna (Gast)

Oeps, ik had alinea's gemaakt maar die zijn weggevallen. Hopelijk leest het nog oké!

honden page profiel --

honden foto van -

Is je teefje al eerder loops geweest? Het kan zijn dat je teefje nu een gespleten loopsheid heeft, dat betekent dat de loopsheid begint maar niet helemaal doorzet en dan een poosje later evengoed begint voor het "echie". Mijn Golden teefje heeft dit bij haar tweede loopsheid gehad, was 6 weken zoet Ze had wat bloedverlies de eerste paar dagen, maar minder dan de eerste loopsheid en na een paar dagen was het weer weg. Wel nog wat vocht uit de vulva, dus ik dacht toen ook dat de vruchtbare dagen waren begonnen. Maar na een aantal dagen had ze toen telkens weer een klein beetje bloedverlies. Na weken bij de dierenarts laten controleren of het nu over was (we hadden een workingtest) en dat was het, maar op de 3e dag nadat de dierenarts dat had gezegd begon ze weer te bloeden. Toen heeft ze een normale cyclus gehad, zoals ik ook de eerste loopsheid had gezien. Later had ik het voorgelegd bij de fokker en die zei dat gespleten loopsheid bij haar honden wel vaker voorkwam. Maar nu de 3e loopsheid verliep weer perfect, dus ik hoop dat het zo blijft.

 

Ik zou haar toch voor de zekerheid aangelijnd houden. Ze is misschien niet vruchtbaar tijdens de vreemde cyclus, maar je weet het niet zeker. Ik heb hier toen 6 weken lang hersenwerkjes gedaan en onder begeleiding van 6 mensen met teefjes wel getraind (zodat we een cirkeltje om haar konden vormen als er een loslopende hond aan kwam).

Luna (Gast)

Heel erg bedankt voor je reactie! Fijn om een soortgelijke ervaring van iemand anders te horen, geeft al wat meer rust.

 

Het is haar eerste loopsheid, ik heb dus nog geen idee hoe haar cyclus 'normaal' zal verlopen, ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Een gespleten loopsheid klinkt inderdaad best logisch, het wordt gewoon even afwachten. Ik ben benieuwd of het bloeden nog verder door gaat zetten. 

Ik zal inderdaad ook even met de fokker overleggen, wie weet heeft zij hier ook ervaring mee.

 

Ik ga haar inderdaad nog maar een tijdje aan de lijn houden, tot ik het zeker weet. Better safe than sorry. ;) Met genoeg hersenwerk kan ik haar gelukkig redelijk rustig houden!

honden page profiel --

honden foto van -

Nee snap ik! Misschien moet het gewoon even op gang komen. En inderdaad "better safe than sorry", fijn dat hersenwerk voor haar goed werkt. Het is wel erg sneu ja :(

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik heb een vraag over mijn 1,5 jarige Golden Retriever teefje. 
 
Drie weken geleden vond ik op de vloer (iets wat leek op) wat druppeltjes bloed. Ik dacht dus dat haar 1e loopsheid begonnen was, en begon vanaf die dag te tellen. Met de 'tissue test' leek er er één keer wat donkere uitvloeiing uit haar vulva te komen, maar dit was heel minimaal. Ook heb ik haar niet overdreven veel zien schoonlikken. Wel is haar gedrag de afgelopen weken erg veranderd; meer eetlust, aanhankelijker, buiten opstandiger, veel meer kleine plasjes, meer snuffelen, etc.
Een week na die 1e dag zag ik wat slijmerige uitvloeiing, ik ging er dus vanuit dat de meest vruchtbare periode was begonnen. Gisteren zouden de drie weken voorbij zijn, maar vandaag zie ik nog steeds wat slijmerige uitvloeiing.
 
Ik heb nu geen idee meer óf ze echt loops is, en hoe ver ze dan is. Ik vind het zo sneu, na drie weken alleen maar aan de lijn gelopen te hebben gun ik het haar zo om weer lekker te rennen. Maar ik wil ook niet het risico lopen dat ze gedekt wordt!
 
Dit is mijn eerste teefje en dus ook de eerste loopsheid die ik meemaak. Ik dacht altijd dat het heel duidelijk zou zijn, maar ik begin nu toch enorm te twijfelen.
 
Herkent iemand deze situatie, of heeft iemand tips? Kan ik het beste wachten tot ze helemaal geen uitvloeiing meer heeft?
 
Alvast bedankt! :-)"

 Ik lees van je dat je drie weken geteld hebt, een paar dagen extra erbij, en na de loopsheid kan er nog wat witte afscheiding komen, even bams noemen, drie weken hou ik aan, en dan na de drie weken is het wat wittig, daarna is het afgelopen, een gespleten loopsheid is toch wat anders....als de vulva echt drie weken opgezet is is het geen gespleten loopsheid, die kan beginnen en gelijk stoppen, en dan slinkt de vulva ook, amper dan opgezet geweest....er zijn teefjes die niet veel bloedverlies hebben, dat kan, maar als de vulva opgezet is daar kan je dan op afgaan dat ze loops is....ook zijn de teefjes niet allemaal op dezelfde dag vruchtbaar, hier de tweede week dat de bloeding stopt, en ja dan zie ik aan bet gedrag van bams, die gaat er op uit, wil ze dan, maar voor iedere hond is dat wat anders, en zeker als het je eerste teefje is en haar eerste keer dat je dan nog niet haar reactie kent....

Luna (Gast)

Dankjewel voor je reactie, ik ga het nog even aankijken. Misschien duurt haar loopsheid inderdaad gewoon wat langer. Doordat ze zo weinig bloed verloor ging ik twijfelen of het wel echt door was gezet. 

 

Haar vulva is geen drie weken opgezet geweest. De eerste dagen wel, maar niet extreem. Ik heb het idee dat het sinds een week al helemaal geslonken is, alleen nog ietwat roder dan normaal. 

Volgende forumvraag: Zorah is ziekjes
^