Logeren een nachtje proberen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marina en Olleke Bolleke

Wij hebben een golden doodle, oftewel van bijna 3. We hebben hem gekregen van mijn schoonzusje en zwager, hij kwam bij ons toen hij 8 weken oud was.

 

Mijn schoonzusje en zwager hebben 2 honden, ze hebben het broertje van onze Ollie en een doodle van nu 6 jaar oud. De 2 broertjes zijn nog steeds de beste vrienden en gaan heel goed samen. 

 

De oudste doodle, ik noem hem Robert, kan niet goed samen met Ollie. Robert is aan 1 stuk aan het rijden op Ollie, als hij niet rijd dan likt hij zijn rug en piemel. Robert is en blijft dan zeer onrustig.

Helaas is mijn zwager van mening dat je honden alles zelf moet laten uitzoeken en waren de eerste ontmoetingen voor ons en Ollie heel vervelend. Ik en mijn partner hebben continue Robert van Ollie gehaald en ze ontelbaar vaak apart gehouden, mijn zwager liet ze steeds weer bij elkaar omdat Robert niet stopte met piepen omdat hij niet naar Ollie toe kon. 

 

Toen was ik er klaar mee en heb ik gezegd dat we Ollie voortaan thuis laten. 

Maar okay toch contact gehad met schoonzus, de situatie uitgelegd, ze realiseerde zich niet dat dit gedrag van Robert zo erg was….

Dus ze wilde wel helpen om dit in banen te leiden. Zo gezegd zo gedaan, Robert zijn gedrag werd in banen geleid en dat ging al stukken beter. 

 

Afgelopen pasen waren we weer samen met de familie, ze waren even vergeten dat Robert begeleiding nodig heeft om te leren hoe hij zich rustig kan gedragen als Ollie er bij is en het begon weer van voor af aan. Even met schoonzus gesproken waarop zwager en schoonzus Robert weer hebben begeleid in zijn gedrag. 

Maar ja toch moet je continue opletten en Robert ‚nee’ zeggen of eraf halen of even aanlijnen.

 

Na de paas brunch was er een verrassing voor ons, we gaan trouwen en krijgen van de familie een fantastische huwelijksreis :) Echt geweldig!

Schoonzus en zwager willen graag op Ollie passen als wij op vakantie gaan, erg lief van ze maar ja dat gedrag van Robert…..

Dat zou dus betekenen dat Ollie een week of twee weken bij hun mag logeren.

 

Ik weet echt niet wat ik hiervan moet vinden, ben ik er blij mee en ga ik het eerst eens een dagje of een nachtje proberen of zal ik het ontzettend lieve aanbod vriendelijk afslaan en een andere oplossing voor Ollie gaan zoeken?

 

Ik wil natuurlijk niet dat het voor Robert een grote opgave wordt om zich te gedragen, wat hij misschien niet aankan en daardoor enorm veel onrust ervaart. En ook voor Ollie wil ik dit natuurlijk niet….

Schoonzus en zwager werken allebei dus er zal best veel tijd zijn dat de honden alleen thuis zijn. Ik weet niet of ze ervoor open staan om de honden dan apart te houden, ze hebben een heel groot huis…..

 

Is er iemand die hier ervaring mee heeft of een mening over heeft? 

Ik zit zo te twijfelen om het wel of niet te proberen…….

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Persoonlijk zou ik het niet doen. Je geeft zelf al aan dat ze er echt aan herinnerd moeten worden er weer mee bezig te zijn en als je hond daar logeert zijn jullie er niet bij om ze daar op te wijzen. Het kán zijn dat het meer normaliseert als jouw hond daar langer is, maar ook dat jouw hond langzaam helemaal gek wordt (en de andere hond eigenlijk ook) van de onrust. Je hebt er zelf al geen lekker gevoel bij, dat kan ook een prettige huwelijksreis in de weg zitten want je kunt dan toch niet onbezorgd op reis (althans ik zou daar dan de hele tijd mee zitten zelf). Misschien kun je eerst kijken of je ergens een huiselijke opvang kunt vinden of misschien hier op HP mensen waarmee je lekker kunt wandelen om te kijken of het klikt en zo ja dat zij dan misschien bereid zijn op te passen? Je kunt dan altijd op het laatste moment toch nog voor kiezen je hond daar te laten logeren als je niks anders kunt vinden.

 

Of anders meenemen, is dat geen optie? 

honden foto van Marina en Olleke Bolleke

Ollie gaat altijd met ons mee op vakantie :) 

Maar nu gaan we ver weg, een droomvakantie, waarschijnlijk de Malediven :) Om te leren duiken.....

Ook ik zit allerlei uitwegen te verzinnen, een ander soort droomvakantie zodat Ollie wel mee kan, ik vind het zooo moeilijk om hem in Nederland te laten blijven. 

Maar ja, een droomvakantie krijg je ook niet iedere dag :)

 

Huiselijke opvang is iets waar ik me zeker in kan vinden, ben al aan het zoeken. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Gefeliciteerd met jullie huwelijk, dat is idd een droomcadeau zeg!

 

Lief aangeboden ook om op Ollie te passen, maar ik zou het aanbod zelf niet aan durven nemen met de ervaringen die je gemaakt hebt, en dan ook nog eens dat de honden zo lang alleen zitten en misschien wel samen gelaten worden. Nee ik zou er geen goed gevoel over hebben.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Als ik het zo lees, vermoed ik dat Ollie gecastreerd is en 'Robert' niet?

Mijn hond is gecastreerd en wordt door diverse intacte reuen zo behandeld. In één huis is dat niet uit te houden,  dat is echt geen optie.

Buiten kan hij lekker weglopen en dat doen we dan ook.

Ik zou lekker een ander en fijner logeeradres voor Ollie zoeken, waar jullie een goed gevoel bij hebben.

Een heel fijn huwelijk en huwelijksreis gewenst alvast!

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Ook ik zou een ander adres opzoeken. Waarom? De hond van onze dochter komt regelmatig hier soms een hele dag. Een gecastreerde reu. Ik heb een gecastreerde teef en intacte reu.

 

De hond van dochter is 7 en snapt nog steeds niet dat hij niet op honden rijden mag,niet op de mijne,niet op honden buiten. Echt vaak gebeurd het niet,wel regelmatig. Ik vind het vervelend omdat de teef hem niet wegblaft dus ik grijp in,de reu van ons wil het ook niet ook hij is kleiner. Dus ik pluk geregeld dochters hond van de mijne af.

 

Eerst zei dochter laat het ze zelf uit zoeken,ik dacht bekijk het maar het zijn wel mijn honden.

 

Dus in jou situatie zou ik ook op zoek gaan naar een ander lief adres. Ga je fijn je vakantie tegemoed of ben je onrustig. Hoe is je hond als je hem terug haalt. Wel lastig. Ze houden zich nu al niet strak aan de regeltjes hoe jij wil terwijl je erbij bent.

 

 

 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Eens met de rest. Daarbij ga jij echt niet rustig weg, je maakt je dan zorgen tijdens je fijne reis. Denk ik.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Als ik aan Lupa denk en een hond haar op een vervelende manier behandelt of te lang door gaat terwijl het voor haar echt niet leuk is - zou ik haar nooit twee weken daar later logeren. Niet alleen omdat ik zelf niet lekker weg zou gaan maar bovenal voor de hond zelf. Vooral omdat je aangeeft dat je zwager vindt dat honden het zelf op moeten lossen. Waarom moet jouw hond de dupe zijn van het gedrag van een andere hond? Sommige honden zijn te lief, onderdanig en te braaf om op tijd of goed genoeg van zich af te bijten. Daarbij is de ervaring voor hen al vervelend genoeg. 

 

Het is een lief maar een beetje naïef aanbod... Ik denk dat ze daarmee ook niet inzien hoe kwalijk jullie het vinden of het voor jouw hond is. 

 

Kies een fijne logeerplek waar je weet dat je hond plezier heeft en kan ontspannen. Dan kunnen jullie ook van jullie huwelijksreis genieten! 

honden foto van Marina en Olleke Bolleke

Dank jullie wel voor alle reacties, echt heel fijn om me zo gesteund te voelen in deze toch wel vervelende kwestie 

 

Ruchama&Lupa, ik denk dat je zeker gelijk hebt, dat ze inderdaad niet inzien hoe vervelend dit is voor ons en beide honden. Heel jammer maar het is helaas niet anders. 

 

Jantien, Ollie is inderdaad gecastreerd, een half jaartje geleden, maar daarvoor was het rijgedrag dus net zo erg, daar is geen verschil in te merken. Robert is niet gecastreerd, maar het gekke is dat hij zich alleen zo gedraagt bij Ollie. Of hij doet het buiten ook maar hebben de baasjes het niet door, ik weet het niet.....

 

We hebben nogal een visie verschil om het zo maar te zeggen. Misschien dat mijn twijfel vooral kwam omdat ik het graag anders zou willen zien en ze een kans zou willen geven. 

Maar ik kan ze niet vertrouwen om het maar zo bot te zeggen, ik kan er niet van op aan dat ze juist handelen in het belang van beide honden. 

 

We gaan op zoek naar een hele fijne logeer plek voor Ollie 

Ik woon in zuid holland, hebben jullie misschien ideeën? Of goede ervaringen met een logeeradres?

 

 

honden page profiel RoxyRoxy

Zolang je je er niet goed bij voelt, niet doen. Anders voel je je niet goed op reis

Stel je huwelijksreis vindt pas over een jaar plaats dan heb je alle tijd om te kijken hoe het verloopt tussen de honden.

En anders zou ik idd ergens anders opvang zoeken gaan

^