Ruffwear Webmaster?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Weer een tuigvraag

 

Ik kijk al een tijdje naar een nieuw tuig voor Aiko, omdat ik vind dat de tuigen die ze nu heeft de beweging belemmeren. Voor reisjes met het OV heeft ze een K9 tuig vanwege het label met "niet afleiden", dus daar loopt ze nauwelijks mee. Maar haar alledaagse tuig is een Hurtta Active Harness, die zit naar mijn idee wel een stuk beter maar hij sluit én net niet lekker aan én na het zwemmen zakt hij helemaal uit en kan ik hem een paar keer opnieuw verstellen tijdens de wandeling. Niet ideaal dus.

 

Nu was mijn oog gevallen op het Happy Dog tuig, omdat het veel lijkt op het Perfect Fit tuig maar ik las dat er ook goed mee te zwemmen valt in tegenstelling tot het Perfect Fit tuig vanwege het fleece daar.

 

Maar nu kwam ik net ook nog het Ruffwear Webmaster tuig tegen en daar zit ook nog een handvat aan, wat ik heel fijn vind aangezien Aiko af en toe uit het water getrokken moet worden en wij misschien komend jaar graag lekker willen gaan wandelen in de bergen. Alleen ik vraag mij toch af of dat niet de bewegingsvrijheid teveel belemmert en of het wel mooi de schouders vrij laat en de druk goed verdeelt?

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Op mijn profiel foto heeft Zabaa het aan. Helaas kun je het niet goed zien.

Voor Zabaa had ik het voor het vlucht zekere, samen met nog een halsband.

 

Het paste perfect. Makkelijk aan te doen. Goed schoon te houden.

Goed model.  Belemmerd de beweging niet.

Alleen zij heeft het in de zomer aan gehad. Warm. Een groot deel van de rug is bedekt en als het warm was dan voelde je na een wandeling dat de haren klam waren. Ik denk voor warm weer dat het te grof, warm, te bedekkend is.

 

Verder, ook qua pasvorm vond ik het perfect.

 

Nu heeft ze een gewoon tuig omdat ik dat gewoon leuker vind, zelfde als Zebee. Het vluchtgevaar is geweken

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik ben ook heel lang opzoek geweest naar een tuig. Uiteindelijk ben ik voor dit model gegaan:


Mijn vriendin heeft hem gemaakt met een leuk patroontje erop.

Hij is erg simpel qua uiterlijk, maar werkt heerlijk. Je hond hoeft geen poten te geven, hij kan gewoon blijven staan wanneer jij zijn tuig om doet.
Geen tuig gedoe in de oksels.
Het deel op de rug is gewoon te gebruiken als handvat, maar ze blijven er vrijwel niet mee achter dingen haken. Met een daadwerkelijk handvat, blijven honden snel achter dingen haken.

Hier ook zo'n zwemmer die overal in duikt. Je kan haar aan dit tuig omhoog trekken, maar je kan ook 2 vingers achter de knobbel van het hoofd (jacht knobbel) doen. Je hond zet zich daar dan aan af, waardoor de voorpoten omhoog komen en hij als het ware uit het water springt. Dit kost jou bijna geen kracht :-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb 'm gekocht omdat dit de enige is waar ze niet uit kan ontsnappen. Ze kan er alles mee en dat doet ze dan ook 

 

Het handvat is wel handig. Soms moet ik haar tillen (over een wildrooster bijvoorbeeld), en dan is het handvat handig om haar te tillen. Ik doe mijn linkerhand onder haar borst, pak het handvat met rechts en verplaats mijn rechterhand dan naar haar billen, zo 'zit' ze in mijn linkerarm zeg maar.

 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik wil ook een keer lekker met Moh de bergen in en dan komt er ook zo'n tuig! Waarom?  Omdat deze dus nooit uitgetrokken kan worden, ook niet als je hond stuk naar beneden glijd. Of per ongeluk een richel af stapt...

Als dit met een gewoon tuig gebeurd dan komt de kont lager te hangen en glijdt het tuig zo over de kop en voorpoten. 

Ik volg op facebook en pagina waar dit soort reizen georganiseerd wordt en op de foto's van de honden in de bergen hebben naar genoeg alle honden een ruffwear tuig om. 

 

Maar dit tuig zou ik niet als standaard tuig gebruiken als je hond geen houdini is. Omdat het idd heel veel stof is op de rug, ook met zwemmen lijkt mij dat het daardoor erg lang nat blijft. 

Ik heb voor Moh een hunter neopren tuig. Past perfect,  wordt verkocht in de dierenwinkel en je kan dus fijn passen. Zit niet in de oksels, de sluitingen ook niet, en heeft op de juiste plekken het zachte neopreen. Moh heeft geen rode oksels meer. Verder is dit tuig best snel droog na het zwemmen. Neopreen is sneller droog en minder zwaar dan fleece. Ik heb er ook geen last van dat het tuig helemaal uitzakt en groter wordt.

 

Je moet maar even googlen want ik blijf linken hier plakken in al de tuigen topics 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Ik heb voor Ollie het Ruffwear webmaster tuigje voor op de boot, voor als ze in het water zou vallen we haar makkelijk er uit kunnen trekken. Daar is dit tuigje ideaal voor, de banden zitten op de zelfde manier verdeeld als wanneer je je hond gewoon met je handen zou tillen. 

(Let maar niet op de manier waarop Ollie op deze foto zit :P)

Het is wel een groot tuigje, Ollie heeft ook nog eens een redelijke vacht, dus krijgt ze het er snel warm in. Ook als we het tijdens het loslopen af doen merk je dat ze veel fijner beweegt zonder tuigje. 

 

Je moet dus even kijken waar je het voor gebruikt, voor de dagelijkse wandelingen zou ik het niet doen (tenzij je hond uit andere tuigjes kan ontsnappen), maar voor bergbeklimmen of zwemmen is hij wel weer ideaal. 

 

 

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Dankjulliewel voor de uitgebreide antwoorden! Hihi ja sorry voor nóg een tuigentopic maar iedereen zegt ook weer wat anders dus daar word je dan helemaal tureluur van.

 

Dat Hunter neopren tuig ziet er goed uit, bijna hetzelfde als het tuig wat ik voor ogen had alleen dan nog wat comfortabeler. Deze ga ik zeker bekijken!

 

Het te warm worden had ik niet eens aan gedacht, stom want ik had het wel meerdere malen gelezen hier bedenk ik me nu. Dan is de keuze snel gemaakt, Aiko is geen houdini dus dan komt dat tuig er voor als we op vakantie gaan en niet voor de gewone wandelingen. 

 

Dat van die knobbel wist ik inderdaad, dat gebruik ik zeker vaak (ook als ze op de bank wil) maar het is een enkele keer voorgekomen dat ze in paniek raakte omdat ze er voor haar gevoel niet snel genoeg uit kwam waardoor ze een halve salto in het water maakte en natuurlijk nog meer in paniek raakte. Toen heb ik haar maar in haar nek gepakt omdat ze even niet meer bereikbaar was en het tuig wel een handvat had maar het dus zo uitgleed als je daar aan pakt. Overigens gaat Aiko nu alleen nog het water in als het een heel lage rand heeft of als ik even heb gecheckt en heb gezegd dat het goed is, maar vandaar dat ik dit toch in mijn achterhoofd hield. 

 

Nogmaals bedankt iedereen!

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ik lees dat sommigen een tuig bij hond aanlaten voor het zwemmen.

Ik doe altijd de tuigen uit,ben zo bang dat ze ergens aan blijven hangen zeker in de kreek. Kan ook met een halsband maar ik vind voor het zwemmen een halsband prettiger en heel vaak doe ik die ook af.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

" Ik lees dat sommigen een tuig bij hond aanlaten voor het zwemmen.
Ik doe altijd de tuigen uit,ben zo bang dat ze ergens aan blijven hangen zeker in de kreek. Kan ook met een halsband maar ik vind voor het zwemmen een halsband prettiger en heel vaak doe ik die ook af. "

 Ik denk dat die mensen dat doen zodat ze de hond uit het water kunnen trekken mocht de hond er zelf niet meer uit kunnen komen?

honden page profiel --

honden foto van -

"  Ik denk dat die mensen dat doen zodat ze de hond uit het water kunnen trekken mocht de hond er zelf niet meer uit kunnen komen? "

Ja precies. Overigens, meestal als Aiko losloopt heeft ze gewoon niks om/aan inderdaad maar het is inderdaad wel als ik weet dat er in een gebied watertjes zijn waarbij dat zou kunnen gebeuren. En ik weet dat ze haar huidige tuig zo uit kan glijden als het nodig is. Dus wat dat betreft is de ruffwear dan ook niet ideaal qua blijven haken. Nouja als we naar de bergen gaan gaat ze toch alleen aan de lijn dus dan is dat gevaar er niet.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

" Ja precies. Overigens, meestal als Aiko losloopt heeft ze gewoon niks om/aan inderdaad maar het is inderdaad wel als ik weet dat er in een gebied watertjes zijn waarbij dat zou kunnen gebeuren. En ik weet dat ze haar huidige tuig zo uit kan glijden als het nodig is. Dus wat dat betreft is de ruffwear dan ook niet ideaal qua blijven haken. Nouja als we naar de bergen gaan gaat ze toch alleen aan de lijn dus dan is dat gevaar er niet. "

 Als Ollie zou zwemmen zou ik haar tuigje ook aan laten hoor :)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Voor Mellow is dit dus de veiligste optie, omdat zij bij heftige angst echt wil vluchten en dat ook aan alle kanten probeert. Ze loopt nooit los en zwemmen doet ze ook niet. In de zomer gaat ze wel eens het water in, maar nooit ver (ze moet bodem blijven voelen), dus in het ergste geval moet ik zelf het water in.

 

Het tuig blijft wel lang nat. Niet eens doorweekt nat, maar meer vochtig. Het nadeel aan die webshops waar ze een soortgelijk tuig (dus met 2 buikbanden) kunt laten maken is dat ze Duits zijn. En mijn Duits is nou niet echt geweldig te noemen... 

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

 

Gioia heeft dat tuig en ik vind het erg praktisch.  Omdat Gioia niet zo groot is, heeft ze soms problemen met ergens uit te raken.  Met dit tuig kunnen we haar eruit tillen zonder haar pijn te doen.

Ook als we wandelen en er zijn bv. rotsen waar ze niet op kan, kunnen we haar erop tillen.

 

Ik wil voor mijn twee andere dames ook zo ééntje aanschaffen, maar ze zijn duur voor de grote honden (75,- euro).  Dit komt dus wat later .

Ze hebben ook een ruffwear tuigje maar de goedkopere versie.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Drib heeft normaal met het zwemmen in zee ed niets om, maar ze duikt ook zo de sloot in terwijl dat niet de bedoeling was, de water rat haha. En dan heeft ze dus een tuig om.

In de zomer is het hier moeilijk om geschikt water te vinden. We komen dan uit op een meer met een hoge rand. Dan zorg ik dat ze haar zwemvest om heeft, die wij ook met waterwerken gebruiken. Zij voelt zich dan nog zekerder en het heeft een handvat boven op + een band om de borst/hals + 2 banden om de buik.

Volgende forumvraag: Castratie Cavalier reutje
^