Verveling???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Elvira van LoonElvira van Loon

honden foto van Elvira van Loon

Hallo allemaal, 

ik heb 3 hondjes waarvan 1 een puber. Het is een ruwharige teckel mix. Hij heeft veel beweging, aandacht en duidelijkheid nodig wat hij ook absoluut krijgt.

Ik werk 24 uur per week en op die dagen laat een buur van mij ze alle 3 uit. Ze hebben de gang en een kamer ter beschikking wanneer ik weg ben met water, speelgoed, kauwspullen, verstopte snoepjes en een Kong die gevuld is

Ondanks dit alles is mijn teckel mix van 9 maanden kennelijk verveelt want hij sloopt de plinten en gaat nu ze er zo goed als allemaal af zijn door naar andere dingen. Ik denk zelf verveling want hij doet het niet als ik er ben....

Heeeeeeeeeel graag advies/tips.

Ik wil het beste voor alle 3.

 

Groetjes, Elvira 

Anoniem (Gast)

Mijn hond beet ook onze plinten kapot ondanks alle speeltjes.Ik dep de plinten waar ze op beet met cider vinegar Ze bijt nu niets meer kapot.Misschien helpt dit bij jou ook.

honden page profiel Elvira van LoonElvira van Loon

honden foto van Elvira van Loon

Dank voor de reactie maar Toetie blijft iedere keer nieuwe dingen zoeken dus het blijft niet bij plinten. ...dan mag ik alles gaan insmeren. 

 

Anoniem (Gast)

Ik gaf mijn hond ook een gevulde kong en hersenwerkjes voordat ik ging werken. Ook zij was aan het slopen geslagen wat ze al heel lang niet gedaan had. Ik dacht dat ik daar goed aan deed maar schijnbaar raakte zij daar gefrustreerd van en begon ze met slopen. Nu doe ik alleen een gevulde kong en een radio aan en gaat alles goed, wel laat ik haar van te voren een uur uit en maak ik haar ook geestelijk moe met leuke zoek spelletjes.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Heb je het alleen zijn goed opgebouwd? Als je genoeg met hem doet, lijkt het me eerder verlatingsangst dan verveling?

honden page profiel Elvira van LoonElvira van Loon

honden foto van Elvira van Loon

Beste Dorby, 

Het alleen zijn is zeker goed opgebouwd voor Toetie. Hij sloopt ook echt niet als ik maar een paar uurtjes weg ben maar op een werkdag van 8 uur. 

Nogmaals, mijn buur komt dan langs om ze uit te laten en te knuffelen dus het is niet 8 uur eenzaamheid. Hij is met 2 andere hondjes. Wanneer mijn buur langskomt is meestal alles nog heel. 

Ik geloof absoluut niet dat het verlatingsangst is. Ik heb namelijk een ander hondje dat daar last van heeft gehad (herplaatser). Verlatingsangst zou ik herkennen. 

Ik denk zelf echt aan verveling omdat wanneer ik wel thuis ben Toetie gaat plagen en ondeugd uithalen als ik lang druk bezig ben met huishoudelijke taken en dergelijke. 

honden page profiel Elvira van LoonElvira van Loon

honden foto van Elvira van Loon

Ik ben een boefje maar ook een liefje hoor!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ok, het enige dat ik kan verzinnen, als het verveling is, is dat de buuv misschien zo lief wil zijn wat hersenwerk met hem kan doen? En dat je voor haar een kong voor de honden klaarmaakt om te geven na het hersenwerk.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Even ter zijde, verlatingsangst kan zich op heel wat manieren manifesteren.

 

Een hond slaapt tss de 14 en 18u, waarvan de helft in een diepe slaap.

Toch is 8 uur wel heel lang om "alleen" te zitten.

Vele onder ons denken dat het probleem opgelost wanneer er meerdere honden samen zijn. Maar dan zijn ze met z'n allen alleen. Tja 8uur dan ga je bezigheid zoeken. want helemaal niets doen..... is ook maar saai.

Dus zorg voor bezigheid. Je doet het wel goed maar daar houden ze zich geen 8uur mee bezig. Voeg zaken toe waar ze zich een tijdje mee zoet kunnen houden. Voeg zeker ook zaken toe die ze mogen slopen. Vraag aan je buurman om na het uit laten de toegelaten sloop spullen te plaatsen. Dan hebben ze eerst de wandeling en dan nadien de sloop mogelijkheid. De kans is groot dat ze na het slopen gaat slapen omdat ze daar rustig van worden.

 

Wat voor kauw spullen gebruik je?

honden page profiel Elvira van LoonElvira van Loon

honden foto van Elvira van Loon

Eliane super bedankt voor je uitgebreide reactie.

Ik weet dat verlatingsangst zich op verschillende manieren kan uiten. Daar heb je absoluut een punt. 

En het klopt, 8 uur is lang. Zelfs als je met 3 hondjes bent.

Ik heb hertengewei liggen om op te kauwen.  Een speciaal rubberboot dat het geluid maakt van plastic flessen wanneer erin gebeten wordt. Er ligt een speciale bol van apparte stof om op te kauwen voor gebitsverzorging en zo kan ik nog wel ff doorgaan. Plus nog heel veel ander speelgoed.

Ik zit zelf te denken aan een snuffelkleed maken die mijn buur kan neerleggen met snoepjes na het uitlaten. Kijken hoe dat bevalt.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Zelf maak ik gebruik van grote stukken gedroogde kophuid, runds, lam en kameel. Best wel enkel grote stukken geven als je niet thuis bent (kwestie van verslikken). De bende mag zich hier uitleven op karton en fungeren als versnipperaars 

Maak er dan ineens een paar zodat de snuffelkleden verspreidt kunnen liggen.

 

Succes

honden page profiel Elvira van LoonElvira van Loon

honden foto van Elvira van Loon

Ja een paar is inderdaad beter om neer te leggen.  Ik hoop echt dat het werkt.

Jou honden worden zo te horen ook goed vermaakt en verwend! Leuk hoor!

Voor mezelf vind ik die snacks alleen een optie als ik thuis ben omdat ook grote stukken voor gulzige honden die snel jaloers zijn op elkaar een gevaar van schrokken geeft en dus uiteindelijk toch te grote stukken inslikken. Ook het neerleggen van karton is niet veilig. Toetie sloopt niet alleen. ...hij eet het ook.

Thanks voor het meedenken en je tips! Toppie! !!

Volgende forumvraag: Opvoedkundige problemen
^