Andere naam aan adoptiehond geven???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Zoals voorgaanden zeggen, naam veranderen is niet zo moeilijk. Zelf heb ik die neiging nooit zo; als ik iemand of een dier leer kennen met een naam, koppel ik die heel gauw er aan.

 

Los daarvan vind ik Felisa wel héél mooi voor een herplaatser - het is de vrouwelijke vorm van 'geluk'. En kijk eens hoeveel geluk ze heeft nu <3

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

meestal krijgen de dieren in het asiel een naam, de meeste jagers snijden gewoon een stuk uit het oor, dan kunnen ze zien welke hond van hun is, dat spreken ze af, doe jij 2 oren, doe ik rechts, en jij anders.

Faro heette Faro, maar na 3 en een half jaar luisterde hij ook echt naar Faro in het asiel, en faro betekend licht, dus mijn lichtpuntje bleef Faro.

 

Een hond leert het zo hoor, ik als de naam niet mooi vind, dan doe je een andere naam, ikzelf vind de naam mooi, maar dat is een kwestie van smaak.

 

honden page profiel LenLen

honden foto van Len

Wat een mooie namen zijn er al langsgekomen. Geen enkel probleem een andere naam. 

Onze Sjaak heette in Spanje: Centie-Bakkie..tja..... 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Als je de oude naam niet leuk vind doe jezelf dan een plezier en verander hem. Voor de hond maakt het namelijk echt niet uit hoor. Obi heeft echt ZOVEEL (bij) namen en hij luistert naar ze allemaal evenveel. 

 

Dikzak,

Poepie

Pluisje

Beertje

Knuffeltje

Opi

Obert

 

Lady heeft er ook een hoop en Lobbes had er ook minstens zo veel. Wij hebben zelf nooit een naam veranderd omdat het voor ons niet zoveel uitmaakte. Lobbes heb ik wel altijd een tikkeltje sullig vinden klinken maar het paste perfect bij de hond dus waarom niet he?

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik heb Odi's naam nooit veranderd. 

Vanaf het begin reageerde hij zo blij als je zijn naam noemde, en het was ook zo ongeveer het enige waar hij blij van werd. Dus ik heb de neiging nooit gehad.  

 

Ik heb wel de naam van mijn ex-zwerfkat veranderd. Hij heette Oscar, en ik vind dat echt een verschrikkelijke naam. Nadat hij doorhad dat hij eten kreeg na het roepen van zijn nieuwe naam, had hij erg snel door dat hij nu als Tommy door het leven gaat. 

 

Ik vind Kiëra erg mooi :) 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb er niet zo over nagedacht als dat jij dat doet. 

Ik vraag me af of een hond waarde hecht aan de naam. Ik denk ook niet dat als je haar oude naam aanhoudt dat ze dan steeds aan het verleden terug denkt als je haar roept. 

 

Ik heb mijn vorige hondje meegenomen uit het asiel wat ik toen werkte en zij daar als gevonden werd binnen gebracht. Wij hebben haar toen Bambi genoemd en ze is paar keer geplaatst geweest en bij 1 eigenaar had ze andere naam gekregen. Eenmaal weer bij ons werd het weer Bambi. Ze heeft alle periodes een jaar in het asiel doorgebracht en toen ik haar mee nam lukte het me niet om andere naam te geven, ik versprak me steeds een dus bleef het Bambi.

 

Bij mijn huidige hondje heb ik de naam wel veranderd. Ze heette namelijk Dorrie en bij mij werd het dus Moh. Lijkt in niets op elkaar en ze luisterde er een dag later al naar, het ging echt heel snel. Elke keer als ik haar naam zei en ze keek op of reageerde dan kreeg ze een koekje. Ook kende ze geen enkel commando omdat ze ook uit Spanje kwam, maar ook hierin ging ze heel makkelijk mee om een wist al heel snel heel veel.

Agnes Millaard (Gast)

Ik heb 2 Galgo meisjes geadopteerd: de eerste heette in Spanje "Dotsy", wat ik een beetje truttig vond. Als ik een "nieuwe" hond krijg, altijd een afdankertje, probeer ik een naam te geven met dezelfde klank, tenzij de hond al een naam heeft die bij hem/haar past. Als de hond uit een asiel komt of een vliegreis achter de rug heeft heeft hij/zij al zoveel meegemaakt dat ik vind dat er iets vertrouwds moet zijn. Ik heb haar "Bonnie" genoemd, en zij is ook een echte Bonnie! Mijn 2de windekind was Siggy, die bij mij de naam "Ziggy"kreeg, refererend aan David Bowie's Ziggy Stardust. Ook zij doet haar naam eer aan!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Oud topic

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
^