dringend hulp gezocht voor een vorm van 'aggressie'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

tony (Gast)

Ja de hond was als puppy ook snel angstig... een bezoek by de dierenarts en gt staan asap op de agenda...

 

Alvast bedankt aan iedereen voor de vele en snelle replies...

honden page profiel sarah, etienne en novasarah, etienne en nova

honden foto van sarah, etienne en nova

ik lees bijten bij aanraken..wellicht pijn...hopelijk kan de dierenarts meer zeggen

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

" Rasbeschrijving boerboel:

De Boerboel lijkt op het eerste gezicht een ruwe waakhond, maar is een goede verdediger met een groot hart voor zijn familie en kinderen, maar ook andere dieren op het terrein.

Hij hecht zich niet aan één baas, maar beschouwt zijn familie als één geheel. Een onverschrokken hond die als het moet zijn mensen met zijn eigen leven verdedigt, maar die tevens rustig en gedwee alles toelaat wat de kinderen des huizes met hem aanvangen.

De boerboel zal aanvoelen wie een gast is en wie een indringer. Hij zal weten wanneer zijn familie bang is of zich bedreigd voelt en hij zal met een grom duidelijk maken dat hij er is om hen te beschermen. De boerboel wordt gekenmerkt door een natuurlijke gereserveerdheid ten opzichte van vreemden en onverschrokkenheid op volwassen leeftijd.

De opvoeding vraagt veel inzet, doorzettingsvermogen en aandacht; de boerboel is een redelijk koppige hond. Een boerboel heeft een tuin nodig en een sportief gezin. Het onderhoud valt nogal mee, een wekelijkse borstelbeurt en een regelmatige controle van oren en ogen vormen de basisverzorging.

De boerboel voelt zich het best thuis in een gezin waar hij deel uitmaakt van de familie. Hij is zelfredzaam en bijzonder intelligent, wat hij dan ook uitspeelt wanneer je een fout begaat. Een consequente opvoeding zorgt ervoor dat er tussen de baas en de hond een wederzijds respect ontstaat, waarin echter steeds de familie hoger in rang blijft dan de boerboel. Zo zal de boerboel het meesterschap van de baas respecteren, maar als de familie in gevaar komt neemt hij het heft in eigen handen. Een mooie karakterbeschrijving luidt als volgt: "Hij moet een goed temperament hebben, intelligent en standvastig zijn met een hoge prikkeldrempel en zijn baas gehoorzamen tot aan zijn dood."

Een boerboel heeft een zeer consequente baas nodig.

Tot op heden is de boerboel niet erkend door de FCI in Nederland. "

 

Ja, dat zal allemaal vast en zeker kloppen maar ik ga bij een hond altijd uit van zijn oorspronkelijke doel.

 

De Boerboel is een mix van rassen en in Zuid Afrika gefokt door blanke boeren om de gekleurde medemens van het domein te weren.

 

Ze zijn dus in staat om mensen zonder omwegen direct aan te pakken.

 

Het feit dat deze honden nu in huis als huishonden gehouden worden is waarschijnlijk prima maar kijk niet raar op als er 1 tussen zit die problemen geeft, zeker bij een onervaren baas.

 

Dit zijn geen honden voor iedereen.

 

Ik heb een gemengde roedel van 8 waaronder ook een paar stevige individuen die niet voor de poes zijn. 2 Franse Bullen die ook in de categorie vechters horen en een adorabele Mops die het ook niet afgeeft, een Jack Russel (say no more) en 4 witte herders. Allemaal ego's die een gevecht niet uit de weg gaan. Toch leeft iedereen hier in totale harmonie met elkaar en alleen omdat wij lief voor ze zijn en ondanks het feit dat ze voordringen bij de deur, op de banken liggen en noem maar op wij toch met ijzeren hand de roedel regeren.

 

Ik zou dan ook niet aanmodderen ondanks alle uitermate goede adviezen en meningen van alle mensen hier op het forum, maar asap een goede gedragstherapeut zoeken want als er straks iets gebeurd met vrienden, familie of kinderen is de hond "de gebeten hond" maar ligt de uiteindelijke schuld wel bij de eigenaar.

 

Een hond slaan of een tik geven heeft nooit het gewenste effect omdat honden elkaar niet slaan en de hond de pijn van de klap of tik dus niet begrijpt en juist eerder meer agressief of agressief bang zal worden.

 

Bart van de Kleut is een therapeut die ervaring heeft met vechtrassen.

 

http://hondengedragdeskundige.nl/ervaringen.html

 

 

http://www.immermoed.com/services-view/de-boerboel-in-nederlan/

 

Bovenstaande link is van een fokker die wijst op de verantwoording die het houden van een Boerboel met zich meebrengt en de problemen die je met deze hond kunt hebben.

 

Ze schrijven o.a. "Ook zal u inmiddels echt wel duidelijk zijn geworden waar de roots van de Boerboel liggen en waarvoor deze honden altijd gebruikt zijn, namelijk voor de bewaking van het gezin en de boerderij. U zult begrijpen dat de Boerboel in België en Nederland over het algemeen toch op een hele andere manier gehouden wordt dan in het oude Zuid Afrika. De meeste mensen  wonen hier namelijk niet op een grote boerderij, maar juist vaak in woonwijken of andere dichtbevolkte gebieden. Dat betekend ook dat de omstandigheden zoals wij in onze westerse wereld leven eigenlijk heel onnatuurlijk zijn voor de Boerboel waardoor er zo nu en dan best eens problemen zouden kunnen ontstaan."

 

Een eerlijke website van een liefhebber/fokker die van zijn ras houdt maar ook de negatieve kanten wil belichten om nieuwe liefhebbers tot een juiste keuze te laten komen.

 

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Anja:
Duidelijk en ik ben dat ook met je eens.

Ik denk alleen dat vóór ts naar een gt gaat eerst naar de da gaat om de hond te laten nakijken.

En aangezien ze als pup al angstig was is er iets fout gegaan wellicht ( niet verkeerd bedoeld ) bij de Fokker.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" De eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat op haar kauwbeen ze altyd wat grommend heeft gereageerd maar dat was als we.met ons gezicht te dicht kwamen , als ze gromde riep ik op haar en kreeg ze een tik,proefondervindelijk had ik snel door dat dit niet hielp, sindsdien blijf ik altyd heel kalm, en verhef mijn stem niet,ik stuur haar gewoon kalm naar buiten...het feit dat ze grolt als ik haar aai, dat is wel pas vandaag begonnen...ik weet dat ik fouten heb gemaakt en ik probeer mij altyd te verbetere,ik zie mijn hond graag en weet dat er nog hoop is... "

 

 

Ik denk dat hier de basis kan liggen. Je hond denkt zijn eten te moeten beschermen. Ipv het veiliger te maken heb je m bestraft. 

 

Ik zou een gter raadplegen, nadat hij op medische dingen is onderzocht.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Anja:
Duidelijk en ik ben dat ook met je eens.

Ik denk alleen dat vóór ts naar een gt gaat eerst naar de da gaat om de hond te laten nakijken.

En aangezien ze als pup al angstig was is er iets fout gegaan wellicht ( niet verkeerd bedoeld ) bij de Fokker. "

 

Of het is gewoon de aanleg vd hond, en dat maakt het in mijn ogen een hele lastige combi: een angstige (instabiele?) waker die niet aarzelt om in het offensief te gaan. Oef.... Een uitdaging om het maar eens voorzichtig te zeggen. 

 

Ik zou pijn als verklaring niet uitsluiten maar zeker ook asap GT

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Nogmaals, bel Nelis Verhoeven. Is het echt te ver dan kun je vragen wie er dan het beste bij jou in de buurt zit.de hond medisch controlerren is altijd een goed idee, maar dan nog, eerlijk gezegd had ik liever vandaag als morgen advies hoe je er hier en nu mee omgaat.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Je hebt niet zoveel aan een gt als je hond medisch iets mankeert.
Is bij Luna wel gebleken.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ook ik zou eerst een compleet da onderzoek aanraden en mocht daar niets uit komen een gt. Maar dit staat al op je agenda en je vraagt nu voor wat snelle tips en trucs.

Het probleem is dat zonder de situaties en de hond te zien, adviezen om het gedrag te beïnvloeden best gevaarlijk kunnen zijn bij een hond die tot bloedens aan toe bijt. Toch ga ik je een paar basis adviezen geven:
- Laat de hond 200% met rust in zijn mand. Niet aankijken, niet aanraken, niet zelf in de mand gaan zitten etc. Die mand is alleen voor die ene hond. Het is zijn veilige plek waar hij zich ten alle tijden terug kan trekken.
- Als je een kluif oid geeft, geef dit dan in zijn mand en negeer hem Wederom 100%. Pak het niet af. Komt hij eruit? Stuur hem dan zonder aanraking en van een afstandje terug in zijn mand (voorkom uitvallen). Kluiven zou ik wel blijven geven omdat dit een stofje in de hersenen vrij laat komen dat voor ontspanning zorgt.
- Zorg dat hij elke dag voldoende beweging krijgt. Experimenteer hier gerust mee. Oververmoeidheid is namelijk net zo slecht als hyper zijn. Denk ook aan overprikkeling: kies in het begin rustigere gebieden uit om te lopen.
Je zou ook braintraining spelletjes kunnen doen. De bekende spellen zullen voor nu onhandig zijn ivm de agressie, maar je zou wel je hond in de gang kunnen doen, koekjes in de woonkamer verstoppen en dan de hond laten zoeken (hou iedereen wel veilig). Of ga in de schuur een doos met allemaal kleine doosjes en kranten voorzien van verstopte koekjes en laat daarna de hond erbij om koekjes te zoeken.
- Voor de zekerheid: even geen hond op de bank of in bed.

Nogmaals: kijk hoe je veilig mijn tips kan ombuigen tot bruikbaar in jullie situatie.

Succes.

tony (Gast)

Dag zonnetje, ik ga eerst eens by de DA langs,maar dan lijkt die Nelis Verhoeven mij geen slechte optie,heb je toevallig een idee qua prijs en moet die tot bij mij thuis komen want dan wordt het onbetaalbaar vrees ik...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Je hebt niet zoveel aan een gt als je hond medisch iets mankeert.

Is bij Luna wel gebleken. "

 



Een gt adviseert idd als eerste een complete check bij de da.

tony (Gast)

Roosje,bedankt voor deze snelle tips,ik ben mij bewust dat dit geen finale oplossing biedt maar het is een goede start voor leuk en opbouwend met men hond bezig te zyn...de gt  

Gaat zowiezo langs moeten komen of wy by hem ntrlk...

 

ik denk dat onvermoeidheid mee aan de basis zal liggen van het probleem,dit is het eerste waar ik verandering in ga brengen....

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Roosje,bedankt voor deze snelle tips,ik ben mij bewust dat dit geen finale oplossing biedt maar het is een goede start voor leuk en opbouwend met men hond bezig te zyn...de gt  

Gaat zowiezo langs moeten komen of wy by hem ntrlk...

 

ik denk dat onvermoeidheid mee aan de basis zal liggen van het probleem,dit is het eerste waar ik verandering in ga brengen.... "

 



Helemaal top :-)

Verlies de moed niet. Met baasjes zoals jullie (liefde, respect voor de hond, bewust bezig zijn etc) moet het wel goed komen. :-)

Eefje (Gast)

Zelf heb ik ook een hond gehad die na jaren begon met bijten. Ook gedacht aan een gedragstherapeut maar eerst naar de d.a.

geweest. Bleek de hond verschoven nekwervels te hebben.

Zou zeker eerst naar de d.a. gaan alvorens een gedragstherapeut

in te schakelen.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

" Je hebt niet zoveel aan een gt als je hond medisch iets mankeert.
Is bij Luna wel gebleken. "

 Niet mee eens. Iemand miet nu zeggen wat je juist wel en niet moet doen voordat iemand echt zwaar gewond raakt.

 

ik zou in principe ook zeggen wat Roosje aan tips geeft voor nu, maar liever nog zou ik van een GT horen dat het zo moet. Voor de zekerheid. Ik vind deze situatie zo gevaarlijk dat ik het aan een professional zou overlaten.

 

het gaat nu niet om een compleet plan, maar als je een GT belt, geeft die je als het goed is ook al tips mee voor 'nu'. 

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Tony, je kunt het met hem overleggen. Zijn prijzen zijn heel redelijk.

het kan ook dat jij eens bij hem langs gaat, of een keer andersom. Meestal is het niet nodig dat een GT daadwerkelijk regelmatig huisbezoeken aflegt. Overleg het gewoon.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  Niet mee eens. Iemand miet nu zeggen wat je juist wel en niet moet doen voordat iemand echt zwaar gewond raakt.


 


ik zou in principe ook zeggen wat Roosje aan tips geeft voor nu, maar liever nog zou ik van een GT horen dat het zo moet. Voor de zekerheid. Ik vind deze situatie zo gevaarlijk dat ik het aan een professional zou overlaten.


 


het gaat nu niet om een compleet plan, maar als je een GT belt, geeft die je als het goed is ook al tips mee voor 'nu'.  "

 


Ja oké daar heb je gelijk in.
Maar dat is dan wel een tijdelijke oplossing als de hond medisch iets mankeert kan een gt er niet veel aan veranderen.

Wel is duidelijk dat er op korte termijn iets moet gebeuren het is nou niet bepaald een schoothondje

tony (Gast)

Het staat buiten kijf dat dit een 'gevaarlijke' situatie is...een DA en GT gaan hoe dan ook geconsulteerd worden  maar het is momenteel (hout vasthouden) ntrlk nog niet dat ze echt doorbijt,in verhouding tot de kracht van mijn hond weet ik dat ze veel harder zou kunnen bijten...ik denk dan ook dat uit de kracht van de beet kan afgeleid worden dat ze niet aggressief is echt maar meer knapt vanuit een andere emotie...ik hoor al te vaak dat honden als pitbulls ,boerboels,staffords etc...gevaarlijk en aggressief zyn ...dit is echt waar pure zever. Ik ben zelf een jong persoon met weliswaar niet het makkelijkste ras maarmijn intentie is een zachte lieve hond groot te brengen en geen monster en ik ben er dan ook van overtuigd dat ik goed moet uitzoeken waar het wat is misgelopen met de opvoeding, en dan mijzelf corrigeren...dat ze knapt is meer aan mij en mogelijk een foutje in de opvoeding te wijten dan aan de hond...ik ga morgen eens contact opnemen met bovengenoemde GT en hou iedereen hier wel op de hoogte... ;-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Ik denk ook dat er hier maar weinig  mensen zijn die een echte aanval van hun hond hebben meegemaakt.

En , is het inderdaad een waarschuwing.

 

Maar....we wachten even af wat de specialisten zeggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

andre (Gast)

Neem contact op met  aan de voet in vijfhuizen en vraag naar paul de vijlder die is politie honde trainer en tevens doet hij problemen bij honden wegnemen.

Ik weet dat hiij de man is voor u hond.

 

Mvg andré

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Neem contact op met  aan de voet in vijfhuizen en vraag naar paul de vijlder die is politie honde trainer en tevens doet hij problemen bij honden wegnemen.
Ik weet dat hiij de man is voor u hond.
 
Mvg andré "

 

ik kan op zijn site zijn visie niet vinden?

 

ik zie wel op foto's een heel klein kind nog staan met een etensbak naast een gemuilkorfde herder....

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik vind een politiehondentrainer geen garantie voor een goede therapeut voor een huishond. Dus liever dat hij het bij het eerdere advies houdt.

 

Ik ben op het dieptepunt met Fedor ook een keer door hem gebeten. Ook een grote hond met veel kracht. Hier was het de spanning en problemen die hij met andere honden heeft de oorzaak, ik was simpelweg op de verkeerde plek. Maar ik weet hoe sterk ze zijn, en ook dat het veel erger had kunnen zijn had hij doorgebeten. Gelukkig maar dat ze een goede bijtrem hebben. Net als bij jouw Boerboel. Het is zeker niet hopeloos. Je kunt waarschijnlijk nog veel veranderen. Hier zijn we met de hulp van Nelis Verhoeven ook een heel eind gekomen. Zelfs zo ver dat Fedor nu met sociale wandelingen meedoet als stabiele hond. En dat is een hele ommezwaai vergeleken met het moment dat hij mij beet. Dus houd moed!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ja, Dany Grosemans. Hij is één van de eerste hondengedragstherapeuten met enorm veel ervaring. Ik volg hem al 35 jaar.

Hij komt heel snel als de situatie gevaarlijk is en houd ook rekening met medische problemen.

Zal je ook eerst aanleren dat de rangorderegeltjes volledig achterhaald is.

 

Doe het zo vlug mogelijk want tot nu tot waren het alleen nog maar verwittigingsbeten.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Ja, Dany Grosemans. Hij is één van de eerste hondengedragstherapeuten met enorm veel ervaring. Ik volg hem al 35 jaar.
Hij komt heel snel als de situatie gevaarlijk is en houd ook rekening met medische problemen.
Zal je ook eerst aanleren dat de rangorderegeltjes volledig achterhaald is.
 
Doe het zo vlug mogelijk want tot nu tot waren het alleen nog maar verwittigingsbeten. "

 

Heb even op z'n site gekeken en wat een hoop info 

Ga het vandaag eens op m'n gemak doen.

Leuk en leerzaam voor veel hondeneigenaren.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Neem contact op met  aan de voet in vijfhuizen en vraag naar paul de vijlder die is politie honde trainer en tevens doet hij problemen bij honden wegnemen.
Ik weet dat hiij de man is voor u hond.
 
Mvg andré "

 

Politie training is heel anders als gt. Een politie trainer voor een angst? agressieve hond is vragen om nog meer problemen.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  

Politie training is heel anders als gt. Een politie trainer voor een angst? agressieve hond is vragen om nog meer problemen. "

 


Hier ben ik het helemaal mee eens!

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

" Het staat buiten kijf dat dit een 'gevaarlijke' situatie is...een DA en GT gaan hoe dan ook geconsulteerd worden  maar het is momenteel (hout vasthouden) ntrlk nog niet dat ze echt doorbijt,in verhouding tot de kracht van mijn hond weet ik dat ze veel harder zou kunnen bijten...ik denk dan ook dat uit de kracht van de beet kan afgeleid worden dat ze niet aggressief is echt maar meer knapt vanuit een andere emotie...ik hoor al te vaak dat honden als pitbulls ,boerboels,staffords etc...gevaarlijk en aggressief zyn ...dit is echt waar pure zever. Ik ben zelf een jong persoon met weliswaar niet het makkelijkste ras maarmijn intentie is een zachte lieve hond groot te brengen en geen monster en ik ben er dan ook van overtuigd dat ik goed moet uitzoeken waar het wat is misgelopen met de opvoeding, en dan mijzelf corrigeren...dat ze knapt is meer aan mij en mogelijk een foutje in de opvoeding te wijten dan aan de hond...ik ga morgen eens contact opnemen met bovengenoemde GT en hou iedereen hier wel op de hoogte... ;-)"

 

 

Beste Tony, om het feit dat Staffords, Boerboels e.d. gevaarlijk en agressief zouden zijn af te doen als "zever" is niet realistisch en heel kort door de bocht.

 

Ik ken heel veel Staffords die poeslief zijn maar met ijzeren hand in het gareel gehouden worden door  lieve maar consequente en ervaren baasjes. Dat zijn ervaren mensen die problemen kunnen afwenden voor ze ontstaan omdat ze hun ras door en door kennen en nooit zeggen: Hij doet echt niks hoor!

 

Ik heb showtraining met Stafford fokkers maar ze zijn altijd op hun hoede en "lezen" hun honden.

 

Het gros van de eigenaren gaat voorbij aan het doel waarvoor de hond origineel in het leven is geroepen en de eigenschappen die bij dat gebruiksdoel horen liggen in de genen van de hond verankert, klaar voor gebruik.

 

Dat heeft alleen de juiste "trigger" nodig die zelfs onbedoeld gegeven kan worden. Mensen die hun hond onderschatten zeggen dan ook steevast: "Dat doet ie anders nooit!!"

 

Als een dergelijk ras  "los" gaat is de schade vaak niet te overzien omdat ze zo'n gigantische bijtkracht hebben en dan ook niet meer los te krijgen zijn.

 

Als baas van zo'n ras heb je de verantwoording om te zorgen dat je hond super goed opgevoed, gesocialiseerd en getraind is, dat ie nooit los loopt op een terrein waar anderen zijn, dat je je aan de regels voor veiligheid en fatsoen houdt en dat ie bovendien van een goede fokker komt die zijn verantwoording heeft genomen en de pups super heeft gesocialiseerd.

 

En daar gaat het bij jou zoals ik lees al manco want de pup was niet goed gesocialiseerd en erg bang. Hij was niet vrij en onbevreesd.

 

Daarnaast moet je de beperkingen kennen die het hebben van zo'n ras met zich meebrengt anders loop je vroeg of laat een keer ongenadig tegen de lamp en dan wordt je hond afgestraft.

 

Dus het is al gevaarlijk op zich om ervan overtuigd te zijn of te verkondigen dat die stelling dat ze agressief en gevaarlijk kunnen zijn onzin is want in de handen van iemand met die overtuiging maakt zo'n hond juist xtra gevaarlijk want die persoon is zo overtuigd van de goedheid van de hond dat ie niet doordrongen is van het gevaar (terwijl je dat in eerdere berichten wel zegt te erkennen) en daar dus ook niet op let.

 

Ik fok Zwitserse Witte Herders, ik doe er alles aan om ze goed te socialiseren en mijn honden hebben super karakters, zijn frank en vrij, het zijn grote wattenbollen en toch blijven het herders met de genen van de Duitse Herder. Zou ik ze niet goed socialiseren en mijn kopers niet goed genoeg screenen op geschiktheid dan zou ik het niet kunnen uitsluiten dat er nooit bijtincidenten uit voort zouden kunnen komen.

 

Een herder is ook geen hond voor iedereen.

 

Het ligt in ieder geval altijd aan de mensen, dat staat vast.

tony (Gast)

Ik denk dat ik niet helemaal begrepen ben tydens mijn laatste post, ik stel dat ze niet aggressiever zyn dan een ander ras,hiermee wil ik niet zeggen dat ze niet bijten...laat me de vergelijking even maken en stellen dat we echte aggressiviteit (een foute schakel in de hersenen) kunnen vergelijken met een vorm van psychose...niet elke crimineel in de gevangenis is een psychopaat,dat bedoel ik hiermee,mensen gaan er vaak valselijk van uit dat zo'n honden als staffords etc by die groep onverbeterlijke psychopaten zyn terwijl dit echt niet zo is... bijtincidenten zyn idd vaak ernstig door hun bijtkracht etc,maar ik denk niet dat ze vaker bijten als pakweg een labrador...het verschil is dat doordat die beten minder ernstig zyn ze ook minder vaak geregistreerd worden...

 

Ps ik lees precies in de laatste post dat mijn hond een zwakke of slechte socialisatie heeft gehad, wel ik ga niet zeggen dat alles perfect was,maar ik durf er alles op te verwedden dat 90% van de belgische hondeneigenaren niet zoveel tyd in die socialisatie heeft gestoken als ik...socialisatie periode is vrij kort en de perfecte socialisatie bestaat ook niet,daarvoor is de periode gewoon tekort...het is ook niet zo dat ik zonder ervaring met honden plots het 'geniale' idee had om een boerboel aan te schaffen,ik heb hiervoor met succes een pracht van een cane corso groot gebracht,3 bichons gehad en een rhodesian ridgeback van mijn moeder getraind en opgevoed...

 

Geen van deze honden heeft ooit problemen gehad,met mijn boerboel is het moeilijker maar ik ben ervan overtuigd dat ook dit wel goed komt...zeker met  op tijd hulp in te roepen...

 

Voor de geinteresseerden: vandaag geen incidenten en haar goed veel laten bewegen...hopelijk morgen weer zo'n dagje...

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Tony; ik wens je heel veel succes bij de gt.

Als baas weet je het het allerbeste wanneer het tijd is om 'in te grijpen'.

Medische uitsluiten.(hersen ct)drukpijn, tanden, hoofdpijn, gewrichten....

 

Goed gedrag aanleren, werken aan onzekerheid van de hond.

 

Een grote, fysiek sterke hond die onzeker is, het is niet echt voor de hand liggend ttz; dat verwachten we niet bij zo'n imposante hond.

Maar heeft wel grotere implicaties dan bij een kleiner model. (bijtschade en kracht)

 

laat je je bevindingen hier weten?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Staffords, pitbulls etc. zijn 9 van de 10 keer hond intolerant. Daar zijn ze jaren lang op gefokt en dient zeker vanuit te worden gegaan bij de aanschaf. Dit gast vaak mis en zo ontstaan er dodelijke problemen.

Mens intolerant hoort absoluut niet bij deze groep honden.

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: aanhoudend blaffen bij bezoek.
^