wel of niet mee laten gaan met uitlaatservice?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

HUs (Gast)

Je kunt ook voor een dagopvang kiezen. Waarom ik dat niet heb gedaan?

Ik hoefde mijn honden niet te brengen en te halen, ze konden lekker in hun eigen vertrouwde omgeving uitrusten van de wandeling met de roedel.

Bij de dagopvang hebben ze alleen een veld waar de honden kunnen lopen en verder zitten ze met heel veel honden de hele dag op elkaar lip. Voor mijn honden toendertijd vond ik dat geen fijne optie.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik ben het met U eens Gast Hus.

Zo heb ik het ook ervaren, ik vertrouw mijn honden volledig aan mijn uitlaatservice toe. Hij is geen hobbyist, niet de goedkoopste… maar voor mijn gevoel verreweg de beste en de veiligste in mijn regio.

En ik gaf het al aan, de positieve impact heb ik al zeker ondervonden en ondervind ik nog dagelijks.

Wij hebben ze ook in de buurt rondlopen. Scholieren of buren die voor 3 Euro met je hond wandelen. Want… een uitlaatservice is maar niks, te duur en een groep honden is vast gevaarlijk.

Ik ben het daar niet mee eens.. maar in mijn eerdere reacties heb ik dat al beschreven. De prijs is vaak hetgeen dat de doorslag geeft, niet de kwaliteit.

HUS (Gast)

Inderdaad. Mensen kijken alleen maar naar het geld helaas. Er wordt vergeten dat de buurvrouw waarschijnlijk veel minder verstand heeft van honden en dat de kans op incidenten daardoor veel groter is dan bij een goede uitlaatservice.

 

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

Iedereen kan een uitlaatservice beginnen, Dus het wil niet zeggen dat ze daarom de ervaring en verstand hebben.  

 

Maandag gaat Mellow voor het eerst mee met een uitlaatservice.

Vrijdag is ze kennis komen maken, mellow vond het allemaal nog maar erg raar.

 

Maar ik vind het inderdaad wel prijzig, dus ja dat er naar het geld gekeken word snap ik wel.

Als je 3 dagen in de week je hond mee laat gaan met de uitlaat tikt dat aardig aan.

 

Jammer genoeg heeft de belasting nog geen hondenopvangtoeslag! hehehe

Als je een kind heb krijg je wel kinderopvangtoeslag, nou mellow is mijn kind hihi

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ha,ha, dat zou fraai worden!

Dan zouden toch wel erg veel mensen plots 5 honden hebben die zogenaamd naar de opvang moeten, arme belastingbetalers.. laten we het zo bond maar niet maken he' ;-)

En zeker, iedereen kan een uitlaatservice beginnen.. maar dan even met de nadruk op 'beginnen'. Bij de meeste eindigt het ook snel weer hoor. Het is vreselijk moeilijk om überhaupt kiet te spelen, laat staan dat je er een boterham mee verdient.

Het is nog altijd crisis.. men gaat bezuinigen op vooral dit soort extra's

En ja, amateuristische zwartwerkers zien een gaatje in de markt.


Sowieso is het altijd opletten geblazen. Er worden nota bene grote hondenscholen gerund door totaal ongeschoolde op dit gebied.

Die rekenen ook flink lesgeld terwijl ze bijvoorbeeld nog niet eens een avondcursusje gevolgd hebben.

Altijd even opletten en doorvragen dus. Je komt meer mooipraters tegen dan goeddoeners.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Wat betaal je dan aan je hus als ik vragen mag?

 

wij betalen een tientje per keer. Ik reken dat niet uit dld €40 per maand. Maar anders. Ik verdien die dag bijv 100 euro mijn man ook. Dat is €200 - 10 = 190 euro. Kijk niet zozeer Nasr wat het kost maar wat je er aan over houd. Je hond goed verzorgt in eigen omgeving en jij kunt zonder zorgen naar je werk. Er moet toch geld in het laatje komen..

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik betaal 65 Euro voor een 5 ritten kaart.

Het tikt al met al flink aan hoor. Meerdere keren per week met de uitlaatservice mee, zou ik ook niet best kunnen behappen vrees ik. Dat zou echt te duur worden.

Gelukkig kan ik zelf genoeg voor de honden betekenen.

Maar die ene middag in de week met de groep op stap,, dat is een groot feest voor ze! Het is zo heerlijk om je dier te zien genieten!

HUS (Gast)

Ik heb als serieuze HUS gewoon bepaalde kosten die ik moet maken (denk aan een veilige bus, penningen voor de honden, bijscholing etc. )  en BTW wat ik moet afdragen. De bijstandsmoeder hier in de buurt die het zwart doet hoeft dat niet. Die kan lekker cashen bovenop haar uitkering :(
Tja, het zal dan bij mij wat duurder zijn ja. En het zure is dat ik van een minimumloon moet leven en dat moedertje in de bijstand lekker naar haar nieuwe veel te grote flatscreen zit te kijken en lekker met de kids 2 weken all inclusive naar Turkije gaat.

Maar ach. Gelukkig heb ik genoeg klanten en die hechten waarde aan kwaliteit ;)

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

" Ik heb als serieuze HUS gewoon bepaalde kosten die ik moet maken (denk aan een veilige bus, penningen voor de honden, bijscholing etc. )  en BTW wat ik moet afdragen. De bijstandsmoeder hier in de buurt die het zwart doet hoeft dat niet. Die kan lekker cashen bovenop haar uitkering :( Tja, het zal dan bij mij wat duurder zijn ja. En het zure is dat ik van een minimumloon moet leven en dat moedertje in de bijstand lekker naar haar nieuwe veel te grote flatscreen zit te kijken en lekker met de kids 2 weken all inclusive naar Turkije gaat.
Maar ach. Gelukkig heb ik genoeg klanten en die hechten waarde aan kwaliteit ;-)"

 Ja, die bijstandsmoeders van tegenwooordig! Maar volgens mij ging t topic daar niet over.

 

Off the record, ik laat mijn hondje liever door een bekende uit dan door een onbekend bedrijf. En ja, voor de moeite mag daar wel iets tegenover staan. Alleen heb ik t niet nodig omdat ik thuis werk. Zou ik geen bekende hebben dan kan een bedrijf een goed alternatief zijn. 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Een uitlaatservice word snel genoeg ook een bekende hoor!

Kun je je kinderen enkel naar dagverblijven of basis scholen brengen waar iedereen al een bekende is.. niet haalbaar toch?

Onbekend maakt onbemind… maar je moet een keer een startpunt hebben.

Maar goed, ieder zijn eigen keuzes uiteraard.

Ik vind het middagje op stap met de h.u.s vooral leuk voor de honden zelf. Ik krijg altijd filmpjes en foto's opgestuurd van de wandeling.. en die blije snoeten die ik dan zie!



honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Eh, mijn kind of mijn hond, das wel ff een verschil. ;)

 

En ja, ieder zijn keuze. 

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Eh, mijn kind of mijn hond, das wel ff een verschil. <img class=" />

 

En ja, ieder zijn keuze. 

  "

 



Nogal, ik vind mijn kind wel effe belangrijker.

En zelfs voor hun kan ik het niet voor elkaar krijgen, dat overal waar ze komen… ik iedereen daarvan al ken.

That's my point.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

"  

Nogal, ik vind mijn kind wel effe belangrijker.

En zelfs voor hun kan ik het niet voor elkaar krijgen, dat overal waar ze komen… ik iedereen daarvan al ken.

That's my point. "

 Ik vind t appels met peren vergelijken, en aangezien off topic ga ik er niet verder op in.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

;-)

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

ze vraagt 15 euro per wandeling, nou reken maar uit

3 x de week is 45 euro x 52 weken = 2340 % 12 = 195 euro per maand

 

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

auwtch…dat is een kostenpost zeg!

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

dat zeg ik, dus ik denk ook niet dat ik 3 dagen doe, maar 2. en voor die andere dag nog geen idee hoe ik dat op ga lossen

Hansje (Gast)

Volgens mij hangt er veel af van de uitlaatservice. Ik heb 2 jaar geleden mijn enkel gebroken en had dus geen keus. Heb een uitlaatservice in de buurt gebeld. De eigenaar is kennis komen maken en het klikte direct tussen hem en mij en tussen mijn hondje en hem. Toen mijn enkel al weer heel was is mijn hond blijven lopen met het roedel en hij voelt zich er prima bij. De uitlaatservice is nu ook oppasservice, hij mag er af en toe een nachtje slapen als wij weg moeten.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ik werk toevallig bij een uitlaatservice in Amstelveen. Wij hebben 1 hond in Aalsmeer zitten. Geen idee welk deel Aalsmeer je woont? vlak tegen Amstelveen aan? (mag in PB)

 

Wij lopen met max. 8 honden door het Amsterdamse Bos. Maar om ons zelf te beschermen lopen we er meestal met 6 (of 7 als je onze eigen hond mee telt die mee gaat) maar het komt wel eens voor dat we er met 8 lopen. We lopen lekker een uur door het bos. De honden kunnen heerlijk rennen en spelen met ze alle en het gaat eigenlijk altijd wel goed. We letten ook goed op de honden zelf om eventueel ruzie voor te zijn. We hebben vaste roedeltjes en zijn alle dikke vriendjes. Zo leuk! Als er een nieuwe hond bij komt, doen we eerst altijd een proefwandeling. De hond gaat mee aan de lijn om te zien hoe het in de roedel gaat en hoe de hond naar ons luistert. Gaat dit goed, proberen we het los. Meestal accepteren de honden elkaar gewoon en is het meteen een lollige boel. Gelukkig hebben wij zelf redelijk verstand van honden. (ik zelf studeer in de hondengedrag en taal) We zijn met zijn tweeën. Ik loop 3 dagen, de ander van wie de uitlaatservice officieel is loopt 2 dagen. Ik vind het voor sommige honden die thuis zitten wel echt een uitkomst. We hebben op maandag, dinsdag en donderdag ochtend en middag rondes. Meestal is de hond met ophalen, wandelen en terug brengen ongeveer 2 uur van huis. Mocht er spraken zijn van ruzie, een beet of iets laten wij dit altijd direct weten aan de eigenaren. Maar dit soort problemen komen eigenlijk weinig tot nooit voor gelukkig. Door dat het toch roedelvriendjes zijn. :)

 

Maar ik snap dat er soms vraagtekens bij een uitlaatservice wordt gezet hoor.

 

Mocht je meer willen weten, je kan me eventueel een berichtje sturen :)

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

"  

Mee eens,
Mijn Rock is ook enorm opgeknapt van het wandelen in een groep.

Het heeft hem echt gedaan, het optrekken met zijn soortgenoten.

Ik merk het dagelijks.. zijn opgefokte gedrag naar andere honden is enorm verminderd, en dat is echt sinds hij met de uitlaatdienst mee gaat. "

 even offtopic Hoe gaat het met rocky nu?  kosten is denk ik ook afhankelijk in welk deel van nl je woont. hier een losse wandeling 10. 10 ritten kaart 95 en 30 rittekaart omgerekend 8.5 per keer. ik werk zelf fulltime betekend met een vroege s ochtends het bos in voor een wandeling dan even alleen. vervolgens 2 uur mee in totaal weer alleen en dan ben ik thuis. s avonds gaan we nog eens het bos in. ik vind het zo prima geregeld en een heerlijk gevoel dat hij lekker mee kan  en zijn energie kwijt. Hus doet ook dagopvang 2 keer per maand gaat hij mee naar hem gemiddeld.  is spannend voor hem maar zeker goed voor zijn socialisatie proces 

HUS (Gast)

Zelf woon ik ook in de Randstad. Mijn duurste tarief is 13,75 en dat is voor een losse wandeling. Het is 13 voor 1 keer in de week, 12 voor 2 keer, 11 voor 3, en 10 voor 4 of 5 keer.

Dan vind ik 15 euro per wandeling eigenlijk best duur eerlijk gezegd. Maar als de ´gek´ het er voor geeft ;)

 

Ik snap trouwens ook wel dat mensen soms hun vraagtekens bij hondenuitlaatservices hebben hoor. Ik heb een 'collega' die het belangrijker vind om met Jan en alleman te beppen en dan totaal niet meer op de honden te letten. Zij lopen soms met 6 mensen en 20 honden in totaal. Begrijpelijk dat andere mensen die van het gebied gebruik maken hier overlast door ervaren. Gelukkig zijn er ook collega's die hun vak wel serieus nemen. Maar de 'foute' HUSsen zorgen wel voor een negatief beeld bij mensen.

 

 

HUS (Gast)

Zelf woon ik ook in de Randstad. Mijn duurste tarief is 13,75 en dat is voor een losse wandeling. Het is 13 voor 1 keer in de week, 12 voor 2 keer, 11 voor 3, en 10 voor 4 of 5 keer.

Dan vind ik 15 euro per wandeling eigenlijk best duur eerlijk gezegd. Maar als de ´gek´ het er voor geeft ;)

 

Ik snap trouwens ook wel dat mensen soms hun vraagtekens bij hondenuitlaatservices hebben hoor. Ik heb een 'collega' die het belangrijker vind om met Jan en alleman te beppen en dan totaal niet meer op de honden te letten. Zij lopen soms met 6 mensen en 20 honden in totaal. Begrijpelijk dat andere mensen die van het gebied gebruik maken hier overlast door ervaren. Gelukkig zijn er ook collega's die hun vak wel serieus nemen. Maar de 'foute' HUSsen zorgen wel voor een negatief beeld bij mensen.

 

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Zelf woon ik ook in de Randstad. Mijn duurste tarief is 13,75 en dat is voor een losse wandeling. Het is 13 voor 1 keer in de week, 12 voor 2 keer, 11 voor 3, en 10 voor 4 of 5 keer.
Dan vind ik 15 euro per wandeling eigenlijk best duur eerlijk gezegd. Maar als de ´gek´ het er voor geeft ;-)
 
Ik snap trouwens ook wel dat mensen soms hun vraagtekens bij hondenuitlaatservices hebben hoor. Ik heb een 'collega' die het belangrijker vind om met Jan en alleman te beppen en dan totaal niet meer op de honden te letten. Zij lopen soms met 6 mensen en 20 honden in totaal. Begrijpelijk dat andere mensen die van het gebied gebruik maken hier overlast door ervaren. Gelukkig zijn er ook collega's die hun vak wel serieus nemen. Maar de 'foute' HUSsen zorgen wel voor een negatief beeld bij mensen.
 
  "

 ik moet zeggen blij te zijn met de rittekaart en ik werk onregelmatig de ene keer gaat hij 2 x per week mee de andere x niet deze week 4 keer. Hoe zou je dat dan oplossen? ben wel een vaste klant en heb meestal toch wel 10 keer per maand 

HUS (Gast)

Ik heb ook klanten die onregelmatig werken en dus onregelmatig wandelingen afnemen. Die kunnen een strippenkaart kopen van 10 wandelingen, die kost 137,50 euro.
De strippenkaart moet wel in drie maanden op zijn. Ik vind het wel belangrijk dat honden op vrij regelmatige basis mee gaan.

Klanten die één of meerdere vaste wandelingen in de week afnemen krijgen bij mij voordeel. Dat is een beetje het idee.

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik mag zeker niet vragen hoe jouw HUS heet?

Ik woon ook in de randstad.

HUS (Gast)

Suzan, waar in de Randstad?

 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Zou je niet dezelfde vraag op facebook in de vrolijkebordercolliegroep kunnen vragen? Misschien dat er daar mensen bij je in de buurt wonen?

 

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

ik heb geen facebook

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Ohw dat is jammer want daar zitten wel echt veel mensen op, dus dan zou je de kans hebben dat je iemand treft die ook in Aalsmeer woont :)

pagina 2 van 2 12
^