Wat moet ik nu de volgende keer doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Mijn Nak,is vorig jaar gebeten door een hond. Het viel wel mee,maar hij had een gaatje in zijn oor,en ik moest ervoor naar de DA. Ik had toen een bulletje,te logeren,een teefje. En de hond die mijn Nak,had gebeten wilde op haar rijden,iets wat Nak niet leuk vond,want het is zijn vriendin! Dus ik zeg tegen de bazin ,van die andere hond:Haak hem van haar af. Iets wat zij niet deed,dus ik probeerde het,maar moest ook Nak uit de buurt houden,wat niet ging,want die andere hond vloog op Nak af. Nu kwam ik haar eergisteren weer tegen,deze keer met twee honden. De ene kende ik natuurlijk nog,het is een zwarte hond,met halflang haar,en een amstaff. Zij liep met ze naar de overkant,en Nak herkende die zwarte hond,en begon zacht te grommen,wat hij van mij niet mocht. Gelijk die zwarte hond,grauwen,en blaffen,en op Nak af stormen,samen met de andere hond.De vrouw,hield ze samen niet in bedwang,dus liet ze,ze maar los. Dus ik zeg:Hou nou vast! Waarop zij zei:Hij is geholpen hoor,en die ander doet niets,en ze lachte een beetje,alsof ze het wel stoer vond. Ik ben rustig met Nak door gelopen,maar ik kookte van woede. Het is toch te gek voor woorden,dat zij ze gewoon de straat liet over steken,om samen mijn Nak wat aan te willen doen. Wat zouden jullie doen? Ik durf het mijn vriend niet te vertellen,want dan gaat het misschien wel echt fout,met die vrouw...

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Misschien toch een keer het gesprek aan gaan, zonder je hond erbij. Vertel haar wat je dwars zit.

Reageert ze er onverschillig op, zeg dan desnoods dat jouw hond haar hond iets aan kan doen en ze haar honden daarom bij zich moet houden.

Als ze nog niet luistert, kun je nog de gemeente inschakelen en zeggen dat ze haar hond los laat waar aanlijnplicht geldt...

Sterkte..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Woest zou ik hier om worden, die zelfde hond die jou hond al had gebeten gggggrrrrrr en: nee hij is geholpen en die ander doet niets??? Ze doen wel iets, ze stormen met zijn 2 en op Nak af, dit is heel erg! 

 

Als je hond gromt, doet hij dit omdat hij een nare herinnering heeft van die andere hond. Ga dit niet verbieden. Dit grommen is een uiting van of angst, of boosheid. Als je het grommen verbied, is het eigenlijk symptoom bestrijding, want het onder ligende gevoel blijft.

Wat ik zou doen als je die hond in de verte ziet, keer om en loop zo ver mogelijk bij hun vandaan. Je weet nu hoe die baas in elkaar zit, die snapt niets van honden en houd geen rekening met je, dus weg wezen bij haar. Als je dit doet, laat je je hond gelijk zien dat je hem helpt door in veiligheid te brengen en dan stop het grommen van zelf.  

 

Misschien wel een idee om dit te melden bij je wijkagent. Het is toch van de zotte dat dit zo gebeurd en als de hond ooit je hond weer bijt, is de agent er van op de hoogte. 

 

Toch zou ik het aan je vriend vertellen, eerlijk zijn tegen elkaar is heel belangrijk. Belangrijker dan een vreemde vrouw die fout is te willen beschermen.

succes! 

mira (Gast)

Ik ben de laatste keer zo boos geworden op een eigenaar die zijn hond niet tegen hield, dat ik gebruld heb dat ik zijn hond in elkaar ging stampen als ie hem niet bij hield (doe ik natuurlijk niet:ben een hondenliefhebber) Maar mijnheer schrok zich rot, van mij, trok direkt zijn hond terug. Echt, ik ben het zo beu, die baasjes die hun hond maar laten doen. Daarom ga ik dit meer roepen en liefst zo agressief mogelijk.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Heb je haar de vorige keer de dierenartsrekening gepresenteerd? Een hond die niets doet, bijt geen gat in een oor. 

Verder kan je idd de wijkagent inschakelen en bij de gemeente melden. 

En elke keer dat zoeiets gebeurt weer melden. Misschien kan je zelfs nog aangifte soen van de vorige keer dat ie gebeten heeft. En volgens artikle 425 is het strafbaar om je gevaarlijke hond niet "veilig" te houden. En aangezienhij al eens schade heeft toegebracht valt ie daar onder.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

 En volgens artikle 425 is het strafbaar om je gevaarlijke hond niet "veilig" te houden. En aangezienhij al eens schade heeft toegebracht valt ie daar onder. "

 Dit is er eentje om te onthouden, er zijn wel vaker topics geweest met dergelijke problemen.

 

De buitenwereld moet voor iedereen veilig zijn en eigenlijk is het wel logisch dat als je hond een hond een ander open heeft gebeten  je zorgt voor de veiligheid van je omgeving. Of gemuilkorfd of niet meer los. 

Als slachtoffer moet je toch niet de angst hebben dat het nog een keer kan gebeuren, wat nu dus wel het geval blijkt.

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Dank jullie wel voor het mee denken,allemaal.

De vorige keer heb ik idd de rekening,aan haar gegeven.
Maar ,,mevrouw",wenste geen verantwoordelijkheid hier voor te nemen.
Dus,heb ik het zelf maar betaald,want de DA werkt ook niet voor niets....

Ik zal maar eens met de wijkagent praten,en met mijn vriend van het weekend,ik moet altijd even kijken in wat voor bui hij is,hahahahaha.

Ik hou jullie op de hoogte,nogmaals bedankt,en een heel fijn weekend,allemaal. ;-) ;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik zou het voorleggen aan de wijkagent dat ze de DA rekening niet wilde betalen, volgens mij is ze dat verplicht, misschien kan hij hierin iets betekenen?

 

Lekker ontbijtje op bed voor je vriend, werkt altijd!

 

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik heb iemand weleens gewaarschuwd: Je hebt je hond niet onder controle! Houd je hond aan de riem. Wanneer je hem loslaat dien ik een klacht in bij de gemeente en doe aangifte. Meestal is dat genoeg om ze uit de buurt te houden.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Pffff balen he dit soort situaties. Ik kan me mateloos irriteren aan dit soort baasjes!

 

Belachelijk ook dat ze de rekening niet heeft betaald, dat is gewoon je fatsoen. Als mijn hond zoiets zou doen (wat hij niet zal doen, maar stel dat) zou ik me heel erg schamen en schuldig voelen! Dan is het minste wat je kunt doen de rekening betalen. 

 

Maar goed, het lijkt me duidelijk dat mevrouw niet zo sociaal is hehe. Zou inderdaad contact opnemen met de wijkagent. Al is het alleen maar om informatie in te winnen. En als je haar ziet gewoon de andere kant op lopen. Anders ga je je alleen maar irriteren. 

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Ik heb het volgende bedacht,ik film haar elke keer als ik haar al zie.

Van de week,zag ze me dit doen,en ze wist niet hoe snel ze naar huis moest lopen,haaaaha!

mira (Gast)

Goed idee, dat filmen. Maar mag dat wel wettelijk? Anders kan zij een klacht tegen jou indienen.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Goed idee annemieke! Als er dan toch iets gebeurd heb je bewijs! Goed dat ze wegliep :D

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Goed idee, dat filmen. Maar mag dat wel wettelijk? Anders kan zij een klacht tegen jou indienen. "
 
Je mag wel filmen maar niet publiceren zonder toestemming 

Volgende forumvraag: 2 oude Jacks weg?
^