Hoe voortaan voorkomen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Even een vraagje..
Ik heb in de auto een autokooi, de bodem zelf is heel glad dus ligt hier natuurlijk een rubber mat in.
Dit voorkomt dat de honden gaan glijden.

Maar vorige week woensdag heeft Kayla wat nieuws ontdekt, het ding ligt los. Ze heeft hem volledig kapot getrokken. Nieuwe mat erin gelegd en ook nu heeft ze hem weer stuk getrokken. Ze doet het enkel als ik even niet in de auto zit. Even schoonzus wegbrengen en koffie drinken bijvoorbeeld (auto word voldoende geventileerd!)

Voorheen nooit wat aan de hand, vorige week dinsdag nog een halve ochtend in de auto gewacht, woensdag een kwartiertje en hele mat kapot. Nu heb ik een nieuwe besteld en binnen gekregen. Naja het is qua prijs geen geintje wat ik wekelijks wil herhalen.

Had er een mat van 3mm in liggen en de nieuwe is 8mm, lijkt me dat ze hem dan al minder goed kan slopen. Verder is de nieuwe mat extra verstevigd. Dikkere mat zoals een stalmat past niet, heb max 9mm ruimte onder het tussenschot namelijk en wil wel in 1geheel leggen.

Ben er een beetje benauwd voor nu om die nieuwe erin te leggen want uhh ja, heeft me genoeg gekost, haha. En de tijdelijke nieuwe helft die ik erin had gelegd was ook al dikker maar heeft ze me gisteren dus stuk getrokken. (had al maar 1 helft vervangen, had nog maar een klein stukje liggen).

Conclusie..
Hoe zorg ik dat ze die nieuwe mat niet kapot krijgt, ze doet het enkel als ik niet in of bij de auto ben.
De mat vastzetten dat ze hem helemaal niet kan opheffen wil ik niet, zonde van mijn kooi, hij ligt gewoon klem tussen de achterkant en de spijlen van het tussenschut aan de voorkant.
Eigenlijk moet ze het dus gewoon afleren, want wil geen nieuwe matten blijven kopen.

honden page profiel kk

honden foto van k

Volgens mij is het een combinatie van stress en verveling. Kun je haar niet iets te doen geven, iets te eten of spelen achter de hand houden in de auto, dat je altijd bij je hebt?
Probeer eens vanuit de hond te denken en de oorzaak aan te pakken i.p.v. symptoombestrijding. Misschien kunnen anderen ook met je meedenken. Succes.

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Ben het met Kevin & Swift eens maar dat lost nog niks op.

Ik zou het alleen blijven weer even opbouwen zoals bench training. Kijk eerst eens hoe lang het duurt voordat ze gaat slopen en van daar uit werk je door. Je kunt ook even kijken hoe ze reageert op een kluif in haar bench eet ze dit überhaupt. Mocht ze gaan kluiven kunt je de stappen wat groter maken niet kluiven dan met kleine stapjes uitbouwen. Het is even vervelend maar jullie moeten er doorheen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zodra je de auto verlaat, mat eruit, leg die maar los op de stoel, en ga je weer rijden, de mat erin, weet wel dat het even werk steeds is, maar een nieuwe mat iedere keer...... en als je er bij bent kan je altijd corrigeren .

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Simpel...Niet alleen in de auto laten.
Dat doe ik nooit, vind dat niet verstandig, maar das mijn mening.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

" Ben het met Kevin & Swift eens maar dat lost nog niks op.

Ik zou het alleen blijven weer even opbouwen zoals bench training. Kijk eerst eens hoe lang het duurt voordat ze gaat slopen en van daar uit werk je door. Je kunt ook even kijken hoe ze reageert op een kluif in haar bench eet ze dit überhaupt. Mocht ze gaan kluiven kunt je de stappen wat groter maken niet kluiven dan met kleine stapjes uitbouwen. Het is even vervelend maar jullie moeten er doorheen. "


Kayla heeft gelukkig verder totaal geen probleem met de kooi. Zodra ze maar hoort dat ik de auto van slot doe wil ze al heen racen. Het is volgens mij begonnen nadat ze inderdaad gefrustreerd was. De hond van schoonzus mocht eruit en zij moest even in de auto blijven nog. Sinds dat moment is ze er mee bezig gegaan. Daarna niet echt frustratie puntjes meer gevonden, maja als zij eenmaal wat ontdekt heeft.. hmmz...

Het opbouwen van alleen zijn heb ik eigenlijk nooit gedaan, al vanaf mini pupje af aan vind ze de bench helemaal prima. Toen stond ik snachts keurig bij haar bench maar zij keek is op uit dr slaap om gauw verder te slapen.

Het slopen is nu juist begonnen nu ze niet meer wagenziek is, dat was ze toen ze jonger was wel enorm.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

" zodra je de auto verlaat, mat eruit, leg die maar los op de stoel, en ga je weer rijden, de mat erin, weet wel dat het even werk steeds is, maar een nieuwe mat iedere keer...... en als je er bij bent kan je altijd corrigeren . "


De mat eruit zou een optie zijn, maar zie ik niet echt zitten eigenlijk.
Het is deze kooi:


En die spijlen waar het tussenschot tussendoor komt daar wil ik de mat klem omheen leggen. En als ik al de mat er iedere keer uit wil halen moet ook het tussenschot eruit. En dat lijkt me niet direct handig als ik er 2 honden in heb zitten.
Daarnaast is de nieuwe mat ook een 11kg en ontzettend lomp en onhandig 1x1meter..

Dankje voor het meedenken!.

@Elianne..
Niet in de auto laten is niet een optie.
Er zijn soms momenten dat ik ze beide mee heb en even met de ene wil trainen. Dan blijft de andere dus gewoon even in de auto.
De autokooi is voor hen net als een bench, en ventilatie genoeg. Als ik in de buurt ben is de klep van de auto open, en anders de ramen. Ben nog aan het wachten op een ventlock, voor tussen de kofferbak klep, maar safe is het absoluut in de auto.

honden page profiel kk

honden foto van k

Ik denk ook dat de bench op zich het probleem niet is, maar wel de gehele situatie eromheen, waar ze (opnieuw) aan moet wennen, nu de aandacht niet meer bij haar misselijkheid ligt. Ik denk dat ze door heeft dat wanneer zij in de auto in de bench zit er dingen om haar heen gebeuren, waar ze niet aan kan/ mag meedoen en dat werkt frustrerend. Ik denk dat je gewoon een aantal keer moet oefenen met het "opsluiten" en dan de tijd sterk verkorten.
Bijvoorbeeld: Je zegt dat je soms je andere hond wilt trainen en dat zij dan moet wachten, als je die oefening nou eens wat korter maakt, door bijvoorbeeld meerdere malen van hond te wisselen, dan leert ze langzaamaan dat in de auto wachten leidt tot iets leuks. Geef haar desnoods in het begin een beloning waar ze een paar minuten mee zoet is. Gaandeweg kun je dan de tijd dat ze zal moet wachten weer verlengen.
Veel succes

Volgende forumvraag: nagels dalmaat
^