Winter & Bench (op koude plek)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Op het moment staan de benches voor de honden in onze kelder (vergelijkbaar met een bijkeuken zeg maar want het is de begane grond van het huis). In de winter zal het daar koud worden, en er is geen verwarming daar.
Zelf voelt dit nogal sneu, maar zouden honden er last van hebben? Het gaat me dan met name over de overgang van de verwarmde huiskamer naar de koude bench als we van huis zijn.
De voorkeur heeft het om de benches daar te laten staan, dus vandaar dat ik op zoek ben naar een goede oplossing. Ze staan met de achterkant tegen de muur, dus daarom dacht ik dat het misschien een idee was om tussen de benches en de muur piepschuim of een ander isolatiemateriaal te stoppen om de kou vanaf de muur iets te minderen. Hetzelfde geld voor de grond. Zou dit in combinatie met wat meer dekens enzo voldoende zijn voor een aangenaam verblijf in de bench

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik heb hetzelfde: Mijn draadkooien staan op rubber voetjes. Zo raakt de vloer niet bekrast en hij staat van de koude vloer af. Ik heb ook eens een bench op wielen gezet. Dan trekt het ook niet zo koud op.
Tussen het gaas en de zinken plaat heb ik een op maat gesneden stuk tapijt er tussen gelegd. Ze kunnen er niet bij om het stuk te maken, waneer ze zich draaien rammelt het niet zo en de plaat neemt de lichaamswarmte goed op en houdt het ook vast.
Om de draadkooien heb ik doorzichtig plastic gevouwen en vast geknoopt. (Je ziet het weleens op tafels liggen, je kunt het per meter kopen bij een huishoudzaak.) Dat voorkomt vlekken op de muren, maar houdt ook tocht tegen. In de winter leg ik er ook nog eens een deken overheen tegen de koudere tocht.
Onder het ligkussen leg ik een dik pak kranten. Dat isoleert nog eens extra. Het kussen maak ik dikker met extra vulling en ik geef ze een oude wollen deken er bovenop. Met die deken maken ze een heerlijk nestje!
Ik denk dat een gezonde hond met een goede vacht het best kan volhouden mits hij droog en tochtvrij kan liggen. Sommige honden hebben (rasgebonden) hele dunne vachten. Dan zou je een andere oplossing moeten bedenken.

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Ohh slimme tips! Ga ik mee bezig!

honden page profiel Flow*Sky*SamFlow*Sky*Sam 3 doggies

honden foto van Flow*Sky*Sam

Wij leggen als het kouder word schapenvachten in hun slaapbench in de slaapkamer,
er ligt er ook 1 in de woonkamer en ze liggen er graag op,is ook goed voor de gewrichten en houd goed de warmte vast.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik heb een doek over de bench. Alleen de voorkant is open. En ik zou ze niet op de kale grond zetten maar van de vloer bv met piepschuim eronder oid. 
Wat ook gebeurt is dat er tussen het dekentje en de plaat condens kan ontstaan.

honden page profiel DianaDiana 3 doggies

honden foto van Diana

Ik heb ook een doek over de bench.
En zorgen dan het niet tocht.

Ik denk eigenlijk, dat als de honden vaak genoeg in het klimaat verblijven waar ze ook slapen, ze er zich automatisch hun vacht op aanpassen..
Sommige honden leven helemaal buiten... En die hebben het ook niet zomaar koud

honden page profiel liekjuhliekjuh

je zou de bench ook op een op maat gemaakte pallet kunnen zetten.
Lekker stevig en de kou geleid niet via het hout.
en zolas al eerder aangegeven is evt een doek over de bench

honden page profiel Pauline, Cosmic & Punk †Pauline, Cosmic & Punk †

honden foto van Pauline, Cosmic & Punk †

Ik heb ook een doek over de bench, maar ik las laatst een horror-verhaal op Facebook over een hond die uit verveling die doek zijn bench in getrokken had en zichzelf er half mee opgehangen had. Baasje kwam net op tijd thuis. Ik zie het mijn Mik niet zo snel doen, maar heb nu toch zoiets van, hmm, is dit wel de beste oplossing? Zit te twijfelen om een bench-hoes te kopen of er een plank op te leggen of zo..

Volgende forumvraag: winterjasje of niet.
^