Bedelen.. Is dat af te leren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kenai en Sasha Kenai en Sasha

honden foto van Kenai en Sasha

Hoi 
Ik ben Alicia, wij hebben in huis twee honden. Sasha is 12 jaar oud sinds kort heb ik er een pup bij gekregen hij is nu 6 maanden oud 

Wij zijn thuis heel consequent en verbieden hem alle foute dingen onder andere bedelen.. Als wij in de keuken eten mag hij de keuken niet in en als wij in de woonkamer wat eten moet hij op z'n plaats. Hij begint het wel te snappen en doet het soms ook uit zichzelf en als we klaar zijn met eten geef ik hem een beloning en mag hij z'n mand uit wanneer ik hem roep. 
Alleen is het probleem ook dat hij Sasha na doet, Sasha is natuurlijk een oudere hond en zij bedelt d'r hele leven al. Kenai doet dit af en toe ook na en super extreem met die zielige puppy oogjes die je aankijken en kwijl slierten die aan beide kanten van z'n wangen hangen. Kan je dit afleren? Hebben jullie dit ook? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen en tips :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bedelen.. Is dat af te leren? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kenai en Sasha Kenai en Sasha

honden foto van Kenai en Sasha

Ohja, als ik klaar bent met eten en hem terug roep gaat hij de hele keuken/woonkamer onderzoeken en zit hij zeker 5minuten overal te snuffelen. Alsof hij niet genoeg eten krijgt! Hij krijgt genoeg eten en tussendoortjes.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hmm, proberen tóch consequent te blijven..
Als ik iets héél lekkers eet (spareribs, bijvoorbeeld) gaat Punk aan de andere kant van de kamer naar me zitten kijken. Niet te dichtbij, want dan stuur ik haar weg, maar op een paar meter afstand. 
Winnie schooit helemaal niet, die ligt in haar bench en interesseert het niets als ik aan het eten ben, ook als Punk en Cosmic iets lekkers krijgen kijkt ze niet op of om (zelf mag ze niets anders dan haar brokjes). 
Cosmic schooit ook niet. Die kruipt gewoon op schoot en likt alles wat op je bord ligt eraf ;-) Schooien is voor amateurs, gewoon pakken wat je wil! ;-)

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Allereerst is het belangrijk om te weten dat bedelen (voor ons mensen ongewenst maar...) volkomen natuurlijk gedrag is, zeker voor een pup/jonge hond.
De pups van wolven, maar ook de jonge en de laagsten in rang bedelen bij de ouderen. Het heeft een sociale functie. Het zorgt voor het aanhalen van de familiebanden.
De ouderdieren/ranghogeren zullen voedsel opbraken voor de pups en de ranglageren.

Dus bedelen is eigenlijk heel normaal hondengedrag, dit neemt echter niet weg, dat als je het vervelend vindt, het best af te leren is. Of liever gezegd, je leert ander gedrag aan.
Het kost vreselijk veel geduld maar deze methode werkt wel.

Je neemt iets ontzettends lekkers in je hand en je maakt van je hand een vuist. Je hond zal alles doen om je vuist open te krijgen, maar je geeft niet toe.
Pas wanneer de hond het opgeeft en wegkijkt krijgt hij/zij dat enorme lekkers. Op een gegeven moment zal je hond leren dat niet naar eten kijken en rustig afwachten iets oplevert.
Je kan er een commando aan vastknopen als je dat wilt, maar dat hoeft niet. je leert namelijk gewoon ander gedrag aan.

Wat kwijlen betreft, dit is een lichamelijke reactie, niet iets dat de hond met opzet doet. Het is een reflex. Honden hebben speeksel nodig om hun voedsel optimaal te verteren. Dus als ze voedsel zien of ruiken zal het lichaam meer speeksel aan maken.

honden page profiel Kenai en Sasha Kenai en Sasha

honden foto van Kenai en Sasha

Bedankt voor de tip ik zal het zeker proberen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geef het bedelen helemaal geen kans, als er gegeten wordt op de plaats of de kamer uit, jullie eten of hebben wat bij de koffie, zorg dan dat de hond op zijn plaats is of ergens anders, dat hoeft niet beloond te worden, als je nimmer wat geeft dan gaan ze ook niet bedelen.

je hebt meerderen honden in huis, trek een lijn, niet de een laten bedelen en de ander niet, ook al is tie oud. een lijn trekken, wordt er gegeten, weg de honden, of op de plaats of buiten het eetgebied. op een gegeven moment bedelen ze niet meer, ze krijgen nimmer meer wat. ook geen beloning voor dit goede gedrag.

en tuurlijk mag je belonen, maar niet als jullie gegeten hebben , dat moet heel gewoon zijn dat jullie eten en de honden daar niet bij zitten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bedelen.. Is dat af te leren? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Casper 4 maanden
^