Kvv duur?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je hond het goed op de brok doet, waarom dan veranderen ?

ik heb een grote hond en betaal vanaf 2 euro de kilo tot 3.65 de kilo, meer niet. ik varieer goedkoop en wat duurder... ieder kijkt naar zijn eigen portemonnee toch ? en wat je kan betalen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kvv duur?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ??

" Je kan ook de duurdere merken geven en een visdag inlassen (voor een prikje visafval bij de visboer, soms zelf gratis), pensdag (kost een paar centen per kilogram, bij je slachthuis) en een goedkoop karkasje (vb. fazant) geven eens per week.
Dan betaal je eigenlijk maar 4 dagen de volle pot :-D "

Dat bedoel ik dus, mee eens wat lien schrijft. en dan is alles kakel vers... Ik was in de haast van mijn tikken de vis vergeten.  Op vrijdag kreeg Dirk altijd haring...    Mootje zal ging der ook wel in bij die kleine rakker... Bij mij koste dat allemaal niet zo veel.  Maar ik had dan ook maar een hond van 13 kilo.  De rodegion richbacks  ( hoe je dat ook schrijft ) van mijn broer vreten je arm als ze zouden eten wat ik Dirk gaf...

honden page profiel ??

" als je hond het goed op de brok doet, waarom dan veranderen ?

ik heb een grote hond en betaal vanaf 2 euro de kilo tot 3.65 de kilo, meer niet. ik varieer goedkoop en wat duurder... ieder kijkt naar zijn eigen portemonnee toch ? en wat je kan betalen. "

Idd willemijn , niks mis met de brok, en Dirk was ook niet kieskeurig hij at vaak in de ochtend de noblesse, no problemos... Hij kauwde ze gelukkig dus dat was fijn voor zijn gebit...

En inderdaad iedereen naar zijn eigen portemonnee. :-).

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

Ik geef mijn hond carnibest hij weegt 23kilo en krijgt zn 660 gram per dag. ik ben ongeveer 60 euro kwijt voor 15 kilo in de maand. het valt dus allemaal wel mee vind ik

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

sorry je mag me lomp noemen maar gaan zeggen kvv is niet goed want je weet niet wat de fabrikant erin draait maar dan een brok merk als noblesse gaan ophemelen daar snap ik dus geen bal van.

Van die brok zie je nog minder wat erin zit straffer nog je zit nog minder wat ze erin kappen waar ze geheimzinnig over zwijgen,om heel eerlijk te zijn noblesse is toch van pedigree categorie voor me hoor dat je hond het er goed op doet zegt verder natuurlijk ook niks van de kwaliteit van een brok.een roker kan ook 100 jaar worden.

nu om het leuk te maken je weet toch dat noblesse BHT en BHA bevat?alle dat hoop ik toch dat je dit weet

honden page profiel TZNTZN

+1 O-)

honden page profiel ??

" Ik geef mijn hond carnibest hij weegt 23kilo en krijgt zn 660 gram per dag. ik ben ongeveer 60 euro kwijt voor 15 kilo in de maand. het valt dus allemaal wel mee vind ik "

Idd dat vindt ik ook mee vallen,  maar sommige roepen dat het zo duur is... Voor mijn hond en kinderen is niets te duur.. Beter te duur dan niet te koop, zei mijn oma altijd. :-)

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

tja ik heb laatst ook gekeken of ik overzou stappen naar lotgering maar lees daar verschillende verhalen over. dus dan maar wat duurder en het bij carnibest houden.
Liever iets wat goed is dan die troep die ze in de brokken gooien tegenwoordig om t zo goedkoop mogelijk te houden

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Ik ben ongeveer 3.50 per kilo kwijt

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

" sorry je mag me lomp noemen maar gaan zeggen kvv is niet goed want je weet niet wat de fabrikant erin draait maar dan een brok merk als noblesse gaan ophemelen daar snap ik dus geen bal van.

Van die brok zie je nog minder wat erin zit straffer nog je zit nog minder wat ze erin kappen waar ze geheimzinnig over zwijgen,om heel eerlijk te zijn noblesse is toch van pedigree categorie voor me hoor dat je hond het er goed op doet zegt verder natuurlijk ook niks van de kwaliteit van een brok.een roker kan ook 100 jaar worden.

nu om het leuk te maken je weet toch dat noblesse BHT en BHA bevat?alle dat hoop ik toch dat je dit weet "


Dit dus. Met bovenstaande in gedachten heb ik ook mijn voorgaande reacties geplaatst. Ik ben zeker niet tegen brok hoor, ieder moet voeren waar hij of zij zich goed bij voelt en waar zijn of haar hond het goed op doet. Maar het argument dat je met kvv niet weet wat je voert, maar wel brok bij voert waarvan je ook geen idee hebt en maar op de fabrikant vertrouwt, vind ik dan een beetje vreemd.

honden page profiel ??

Zinno, Leg me uit, ik ben nooit te oud om te leren, wat is BHT - BHA.

honden page profiel ??

Ik heb het al gevonden..chemische conserveringsmiddelen. Nog nooit van gehoord bij noblesse maar het is zo ie zo niet van pedigree . Maar het zou zo maar kunnen ik heb de pagina gelezen maar zie nergens staan dat het in noblesse zit of zat.

honden page profiel ??

Zinno geef me eens de site dan waar dat staat over de noblesse, want ik neem aan dat jij het toch ergens vandaan moet hebben. want als dat zo is gaat mijn nieuwe hond dat natuurlijk nooit meer krijgen..

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Even doorlezen Nancy... die chemische conserveringsmiddelen zijn verboden in mensenvoeding omdat ze kankerverwekkend zijn ...
geef ik dus ook niet aan mijn hond

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

ik vind het niet op internet. maar geloof het best. je zal op de zak moeten zoeken naar BHT/A of de E-nummers.

honden page profiel ??

Ik heb alles gelezen Lien.  Vooral dit stukje liet mij inzien ik plak het effe hier onder. dat dat niet in de noblesse zat, want Dirk was dan wel 15 jr die had een vacht zo mooi van structuur en de kleur was nog niet eens terug gelopen. en grijze haren had ie ook niet maar dat zal wel niet aan de voeding hebben gelegen maar iets genetisch. Hij had gebit van een jonge god... En ik praat echt niet uit mijn nek. Maar dat het in evt in ander voer zou zitten is goed mogelijk, maar als er iemand bewijzen kan dat het in de noblesse zit ga ik het natuurlijk niet meer aan mijn nieuwe hond geven.. 
Hierdoor wordt de balans in de darmflora verstoord, wat als gevolg kan hebben, dat de vacht droog en broos wordt, en er daardoor dus droog uitziet, zijn glans verliest en/of uitvalt. De huid wordt schilferig en ziet eruit als bij schurft. Het haar blijft weg en de huid kan zich ontwikkelen als een zgn. olifantshuid.

De dieren hebben veel jeuk en krabben zich, waardoor de mogelijkheid van ernstige infecties ontstaat.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Ik geef dagelijks een 400 gram kvv, per kilo kost me dat tussen de 3,50 en 4 euro, dat is dus...minder dan 2 euro per dag. Elke week las ik een visdag in, koop voor hem dan filet aan viskraam op de markt. Hij heeft nooit last gehad van huidproblemen wat bij de franse bulletjes toch vaak voorkomt en zit lekker in zijn vel. Iedereen moet persoonlijk uitmaken wat hij wil uitgeven aan voeding voor zijn huisdier maar een hond die blaakt van gezondheid, daar wil ik best dat ietsje meer in investeren.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Heb daar geen link van ook geen zin om daar achter te gaan zoeken want verder heb ik geen zaken met dit merk,maar ik weet wel dat het erin zit.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

IngrediëntenGranen, Vlees en dierlijke bijproducten, Plantaardige bijproducten, Oliën en vetten, mineralen.

Ik kan nergens toevoegingen vinden, maar die zitten er gegarandeerd in.

Ow wacht, dat is het voer van Purina/Felix/gourmet/tompoes/beneful/bonzo/nestle. Gegarandeerd dat er zoiets op staat als 'door de EU goedgekeurde hulpstoffen'

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Over BHA (E320), BHT (E321) en Ethoxyquine (E324)

Ethoxyquine ( E 324).
Is een rubberstabilisator en landbouwbestrijdingsmiddel (dat gebruikt wordt voor de bestrijding van ongedierte en onkruid), dat bij de productie van hondenvoer gebruikt mag worden. Na onderzoek is vastgesteld, dat ethoxyquine bijwerkingen heeft, die de lever- en nierfuncties kunnen verstoren.
Ethoxyquine is voor menselijk gebruik dan ook absoluut verboden en u zult E324 in de E-lijsten voor mensen dan ook niet aantreffen.

Darmbacteriën kunnen door Ethoxyquine beschadigd en sterk verminderd worden. Hierdoor kan de balans in de darmflora verstoord raken. De gevolgen kunnen zijn dat de vacht droog en broos wordt, zijn glans verliest en in ernstige gevallen uitvalt. De huid wordt in sommige gevallen schilferig. Het haar blijft weg en de huid kan zich ontwikkelen als een zgn. olifantshuid. De dieren hebben veel jeuk en krabben zich, waardoor de kans op ernstige infecties makkelijk ontstaat. Medisch is daar weinig tegen te doen. Wisselen naar een voer dat vrij is van Ethoxyquine is de enige oplossing. Let op het kan 3 – 4 maanden duren voor de giftige stoffen uit het lichaam verdwenen zijn. Er zijn zelfs berichten over leverkanker, schildklierkanker en nierfunctiestoringen in samenhang met Ethoxyquine. Wilt u dit uw hond nog langer aandoen?


Tevens schijnt het dat de meeste voersoorten de chemische antioxydanten BHA en BHT bevatten:

BHA = Butylhydroxyanisol. ( E320)

Deze stof verlaat voor het grootste deel het lichaam weer via de urine. Maar een eventuele concentratie BHA in de lever kan zorgen voor het verstoren van het enzymbeeld van het zeer belangrijke vitamine D. Tevens kan BHA het vetgehalte en het cholesterol in het bloed verhogen. Bovendien kunnen sommige honden, oedeem ontwikkelen.( vocht vasthouden) Daarom is het onverstandig en zinloos dieren, en zéker jonge honden tijdens hun ontwikkeling, te voeren met voedsel, dat BHA bevat. Verschillende voersoorten bevatten geringe hoeveelheden BHA.

BHT = Butylhydroxytolueen. ( E 321)
Is giftiger als BHA en werd oorspronkelijk gebruikt, om de houdbaarheid van kleurenfilms te verlengen. Het is ook een antioxidant voor oliën en vetten. Het kan invloed op de vetstofwisseling van de lever hebben. Het kan vergroting van de lever veroorzaken en is in samenhang gebracht met voortplantingsproblemen, gedragsverandering en verandering van het aantal bloedcellen.


Het hoeft niet bij de ingredienten te staan om er wel in te zitten. Vaak zit het in de grondstoffen waarvan de brok wordt gemaakt en hoeft het niet op de verpakking vermeld te worden. Het is vrij makkelijk te achterhalen of het er in zit. Als je zak voer langer dan een jaar na produktie houdbaar is zit het er gegarandeerd in. Brokken met natuurlijke conservering zijn meestal 6 tot 10 maanden houdbaar.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Noblesse is van Nestlé. Bij veel merken die ze maken staat: met in de EG goedgekeurde toevoegingmiddelen. Bij Noblesse staat helaas geen informatie maar ik vrees dat dat niet veel anders zal zijn.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Lol, dat typte ik ook al ;-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Nou, toch net iets anders hoor ;-)
Ik deel jouw stelligheid over de chemische toevoegingen niet. Over Noblesse heb ik niets kunnen vinden dus kan niet met zekerheid zeggen of er al dan niet BHA en/of BHT in zit. De kans is groot maar zeker weten doe ik het niet. Proplan is ook van Nestlé, daar schijnt echt geen BHA en BHT (meer) in te zitten.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dat typte ik ook.

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli

honden foto van Jessie en Eli

Ik geef alles door elkaar, tinlo, smuldier, tammenga etc.

Zo valt het qua kosten mee. Moet wel eerlijk zeggen dat mijn honden erg weinig eten, het zijn chihuahua's. Als ik een hond van 30 kilo zou hebben had ik ook voor brokken gekozen, althans ik denk dat ik dan 3 dgn in de week KVV had gegeven.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Pro plan bevat nog steeds ethoxyquin...nu als er staat:Met antioxidanten (EG additieven):-Dan zal die andere troep er ook nog wel in zitten volgens mij.

noblesse dat heb ik al gezegd wat erin zit voor de rest doen ze er mee wat ze willen.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Pro Plan Sensitive Zalm Rijst samenstelling + toevoegingen:
Samenstelling:
Zalm (21%), gedroogd zalmeiwit, maïsgluten, maïs, rijst (11%), dierlijk vet, autolysaat, gedroogde bietenpulp, mineralen.
Toevoegingsmiddelen:
Voedingsfysiologische toevoegingsmiddelen:
Vitamine A (32.350 IE/kg), vitamine D3 (1.050 IE/kg), vitamine E (650 IE/kg), vitamine C (220 mg/kg), ijzersulfaat monohydraat (200 mg/kg), calciumjodaat zonder water (3,2 mg/kg), kopersulfaat pentahydraat (50 mg/kg), mangaansulfaat monohydraat (50 mg/kg), zinksulfaat monohydraat (420 mg/kg), natriumseleniet (0,3 mg/kg).
Technologische toevoegingsmiddelen:
tocoferolrijke extracten van natuurlijke oorsprong (60 mg/kg).
Vitamine E: het natuurlijke antioxidant als conserveringsmiddel.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Hihi ik zat hier even mee te lezen en toen ging ik ook eens googlen op Noblesse. Het lijkt mij eerder kippenvoer dan hondenvoer, maar goed... Ik kwam dus bij deze webwinkel terecht en vond het wel een erg toepasselijk webadres waar ik even om moest lachen O-)https://www.graankorrel.nl/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=22_23_142&products_id=526&zenid=57c9bac6d7df1920f717250909b0ef55

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Hihi, ook als je kijkt naar "Klanten die dit kochten, kochten ook.."

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Haha de Graan korrel voor de honden baas zonder kop :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kvv duur?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rijverbod voor skaten met hond
^