Nadelen van een hond 'menseneten' voeren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Linda en Nousya Linda en Nousya

honden foto van Linda en Nousya

Hallo
Ik heb een probleem, namelijk onze hond Nousya word nog al veel gevoerd
Ze krijgt haar eigen eten, dat zijn s'morgens brokjes, die kan ze de hele dag door eten tot ze op zijn, s'avonds krijgt ze een bakje met voer.
Dat bakje word dan in de magnetron gedaan, Nousya zou warm eten lekkerder vinden dan als het eten op kamertemperatuur zou zijn, heb ergens gelezen dat als je het in de magnetron doe slecht is ofzo?
Weet iemand daar meer van?
Maar goed, we hebben dus het probleem dat Nousya steeds 'mensenvoer' krijgt
Als mijn zus bijvoorbeeld aan het eten is ( bijvoorbeeld een ei ) gaat Nousya er bij zitten en ze krijgt altijd wel wat.
En s'avonds als wij aan het eten zijn gaat ze ook zitten schooien en krijgt ze altijd wel weer wat te eten, bijvoorbeeld een stukje vlees, aardappel, groenten of ze mag het bord aflikken
Mijn ouders zeggen dat het niet kwaad kan, wij eten het toch ook, en die kleine stukjes maken toch niet uit?
Maar ik wil dat ze niet schooit, en dat ze gewoon haar eigen eten op moet eten.
Ik probeer haar dan in de bench te doen als we gaan eten, dan geef ik haar als ze de bench in is een klein stukje brok bijvoorbeeld als beloning, dan doe ik de bench dicht en pas weeropen als we klaar zijn, zo kan ze niet schooien en dus ook niet gevoerd worden aan tafel
De vraag is :
Is het elke dag kleine beetjes voeren van ons eten aan honden nou echt zo slecht, of stel ik me nou gewoon aan ?

Groetjes Linda

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nadelen van een hond 'menseneten' voeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke 3 doggies

honden foto van Veerle & Chipke

chipke krijgt hier ook af en toe wel een restje, moet kunnen vind ik

honden page profiel JudeJude 3 doggies

honden foto van Jude

Hier krijgt de hond soms ook een stukje ei (Alleen gekookt!!!) of een stukje fruit. Maar met de warme pot mee eten gebeurt hier niet. In ons eten zit te veel zout voor een hond. Ook zitten er over de aardappels vaak jus (Hartstikke vet) en wordt het vlees gebakken in boter (zout en vet). Doordat een hond een heel ander spijsverteringsgestel heeft als een mens, zijn er in 'ons' eten gewoon verschillende stoffen die door een hond niet verbrand of opgenomen worden.. Hij kan dan te zwaar worden, staar krijgen of suikerziekte.

Hou je hond goed in de gaten... Er zijn vele kwaaltjes die door goed eten (goede brok of vers) verholpen kunnen worden.. en die juist komen door 'verkeerd' eten.
Begrijp me niet verkeerd, ik ken veel mensen waarbij de hond oud is geworden die wel met de pot mee at! Maar het heeft echt niet mijn voorkeur.

Met de pot meeeten is niet mijn ding.

Wij eten ook geen hondenvoer omdat het niet goed voor ons is (Maar misschien best lekker?!?!) dus mijn hond krijgt ook geen mensenvoer wat niet goed voor hem is... al vind ie het best lekker.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ben het met Jude eens

misschien een idee om een lekkere kong voor haar te maken waarmee ze bezig kan zijn als jullie eten?

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Net als Jude vind ik avondeten niet geschikt. Maar het ligt er natuurlijk wel aan hoe je eet. Wij eten behoorlijk gekruid. Als jij bijvoorbeeld je broccoli echt alleen kookt en verder niets net zoals je aardappels sja.. Dan zal het wel meevallen :-)

De oplossing van de bench vind ik slim. Als ze toch eigenwijs blijven (de mensen) gaat het zo het makkelijkst.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Net als Sam denk ik dat het afhangt van het eten, hoe het is klaargemaakt. Gewoon gekookte spercieboontjes kan best, eenstukje ei, wat rijst (zilvervlies) maw als je zelf gezond eet en geen kant en klaar pakjes, jus, kruiden, zout ed. Dan kan dat best af en toe. Als dat het enige is ben ik bang dat je tekorten gaat krijgen.
Hoewel er vroeger genoeg erfhonden waren die zo aten.. Die van mn buren is er 20 mee geworden..
Al zouik het zelf niet doen.

Ik zou het dan wel in zn bakje geven en niet direct van tafel, zo leer je hem bedelen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Vroeger aten de honden altijd met de pot mee. Ik kan me de honden nog heugen uit mijn jeugd.
Waren nooit ziek, aten gewoon wat de mensen aten en werden allemaal oud en bleven tot op
hoge leeftijd gezond.
Er werd niet ge-ent, er waren geen pipetjes en het ging eigenlijk altijd goed.
Geen speciale dieetbrokken, geen aparte brokken voor Retrievers of Chihuahua's.
Daarom vind ik het niet zo erg, af en toe wat te geven, als het maar niet te veel wordt,
zodat de hond te dik wordt.
Ik vermijd wel zo veel mogelijk zout.

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam 3 doggies

honden foto van Annet & Sam

Max krijgt van ons geen eten gelikt van het bord. Geen aardappelen of vlees.. en tenslotte vind ik dat zelf zonde: ik eet het zelf graag op hahah!

Max krijgt verder rijst met kip gekookt (zonder zout) bij enorme diaree of overgeven. Af en toe een rauw of gekookt ei.. en ik dacht dat dat het zo'n beetje was aan menseneten:-)

honden page profiel Ineke & RemyIneke & Remy 3 doggies

honden foto van Ineke & Remy

Remy krijgt KVV en zo nu en dan een lekkernijtje. Bijv. een stukje vleeswaren, stukje gekookt eitje, klein korstje brood, af en toe een plakje kaas, kleine stukjes vlees van mij dat ik niet lust.... etc. Ze is totaal niet te dik, glanst als een spiegel en is een lekker ding...hahaha!!!!! Ik kan die smekende blik niet altijd weerstaan! Maar het zijn altijd kleine stukjes. Alles met mate!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

tja soms geef ik wel kaas, of een korstje van brood.. maar niet meer dan dat.

ik vind het eigenlijk best smerig als een hond je bord af gaat likken. ja het gaat in de vaatwasser, maar smakelijk vind ik het niet

honden page profiel ShantiShanti 3 doggies

honden foto van Shanti

" Hier krijgt de hond soms ook een stukje ei (Alleen gekookt!!!) of een stukje fruit. Maar met de warme pot mee eten gebeurt hier niet. In ons eten zit te veel zout voor een hond. Ook zitten er over de aardappels vaak jus (Hartstikke vet) en wordt het vlees gebakken in boter (zout en vet). Doordat een hond een heel ander spijsverteringsgestel heeft als een mens, zijn er in 'ons' eten gewoon verschillende stoffen die door een hond niet verbrand of opgenomen worden.. Hij kan dan te zwaar worden, staar krijgen of suikerziekte.

Hou je hond goed in de gaten... Er zijn vele kwaaltjes die door goed eten (goede brok of vers) verholpen kunnen worden.. en die juist komen door 'verkeerd' eten.
Begrijp me niet verkeerd, ik ken veel mensen waarbij de hond oud is geworden die wel met de pot mee at! Maar het heeft echt niet mijn voorkeur.

Met de pot meeeten is niet mijn ding.

Wij eten ook geen hondenvoer omdat het niet goed voor ons is (Maar misschien best lekker?!?!) dus mijn hond krijgt ook geen mensenvoer wat niet goed voor hem is... al vind ie het best lekker. "

Ik ben het hier wel mee eens, behalve met het ei, rauw is veel gezonder voor een hond, door het verwarmen veranderen de stoffen en die zijn dan minder goed op te nemen door het lichaam (voor mensen is zachte dooier ook beter).
Shanti krijgt wel groentes als die ongezoet zijn, die malen we dan zodat het lichaam er iets aan heeft mar dat geven we omdat Sganti kvv krijgt zonder groente.

En vroeger was met de pot mee eten minder slecht/beter dan nu omdat het toen niet zo gekruid en gezoet was.

En eten in de magnetron lijkt mij zeer slecht omdat de magnetron door zijn manier van verwarmen de moleculen kan veranderen wat ziektes kan veroorzaken (wij eten bijna nooit dingen die verwarmt zijn met de magnetron).

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita 3 doggies

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Dit verhaal ken ik dus ook. Mijn moeder en mijn stiefvader geven ELKE dag wel wat. Dan weer een stukje brood (ik weet dat het slecht is, zitten veel gluten in en dat kan een hond moeilijk verwerken) Dan zeg ik daar ook wat van en dan zegd ze precies het zelfde, wij eten het toch ook. Maar ja niet alleen brood geven ze maar ook indd de borden leeg likken enz, als gevolg dat ze nu schooit. Heb er al vanaf het begin dat Fanny kwam gezegd dat het niet mag! 3 á 4 weken volgehouden en mijn moeder en stiefvader gaven alweer mensenvoer. Mijn stiefvader zegd ook vaak: Waarom geef je die honden brokken? Vroeger aten ze altijd met ons mee.
Dat snap ik niet hé. Mensenvoer is voor mensen gemaakt en niet voor honden net als andersom. Ik heb er zo'n hekel aan als ze iets geven maar ja dan krijg ik weer reactie terug als ik er iets van zeg....


Die manier van jou met de bench vind ik goed! Zelf hebben wij die niet dus ja dat kan ik helaas niet doen....

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Dr. Gérard Lippert, Belgisch dierenarts, heeft een onderzoek verricht naar leefomstandigheden van zijn klantenbestand honden en dit gekoppeld aan de gemiddelde levensverwachting.
http://www.ukrmb.co.uk/images/LippertSapyFullReport.pdf
Uit zijn onderzoek kwam naar voren dat honden die met de pot mee aten, een langere levensduur hadden dan honden die enkel commercieel hondenvoer (en dat is pas zout!) aten. Dus ik zou zeggen, laat je hond lekker met de gezonde (groente)pot mee eten, af en toe een rauw eitje, visje etc. Alleen is het wel wenselijk om dat op zijn eigen voertijden aan te bieden en niet aan te leren dat schooien ook 'mensenvoer' oplevert. En opwarmen in de magnetron is inderdaad niet erg gezond voor je hond! http://www.robkalmeijer.nl/techniek/magnetronoven/magnetron_ongezond.html
Dan kun je beter het voer van tevoren op het aanrecht op kamertemperatuur laten komen.
Een gezonde volwassen hond hoeft niet per definitie 2x daags te eten. Als je hond de brokken niet opeet op het moment dat je het aanbiedt, dan kun je het beter weg halen en het op een ander tijdstip opnieuw vers aanbieden. Of 's ochtends helemaal geen brok voeren of maar een heel klein beetje. Veel honden willen 's ochtends helemaal niet eten en dat zal een goede reden hebben.

honden page profiel JacinthaJacintha 3 doggies

honden foto van Jacintha

mijn ouders zijn het gewent de hond eet met de pot mee.
dus als wij klaar zijn krijgt gucci de restjes.
en hij is nooit ziek en hij is ook niet te dik.
en moet toegeven ik geef hem ook af en toe wat.
hij word er niet slechter op.
zijn vacht straalt en hij kwispelt elke dag .

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Over de magnetron bestaan nog veel fabeltjes van toen 'ie pas op de markt kwam.
Het enige wat de magnetron doet is met microgolven de watermoleculen in het eten zo snel tegen elkaar laten botsen, zodat al het eten warm wordt.(pure olie of vetten kun je met een magnetron niet goed opwarmen)
Kanker of verandering van moleculen gebeurt niet.(geen denaturatie oid)

Eten opwarmen in de microgolf is dus veilig.

Het mee van tafel eten, dat ligt moeilijker. Het is voor de hond heel gezellig, ook het bedelen, maar de zouten ed zijn niet bevorderlijk.
Wil je toch iets van tafel meegeven, zorg dan dat het het minst bewerkte eten is wat je geeft, en geef het zeker op zijn etensplaats, ver van de tafel weg.
Bedelen aan tafel mag echt niet.(of in de mand liggen, of in een bench)
(De gezinsleden moeten ook willen meewerken)

honden page profiel ShantiShanti 3 doggies

honden foto van Shanti

" Over de magnetron bestaan nog veel fabeltjes van toen 'ie pas op de markt kwam.
Het enige wat de magnetron doet is met microgolven de watermoleculen in het eten zo snel tegen elkaar laten botsen, zodat al het eten warm wordt.(pure olie of vetten kun je met een magnetron niet goed opwarmen)
Kanker of verandering van moleculen gebeurt niet.(geen denaturatie oid)

Eten opwarmen in de microgolf is dus veilig.

Het mee van tafel eten, dat ligt moeilijker. Het is voor de hond heel gezellig, ook het bedelen, maar de zouten ed zijn niet bevorderlijk.
Wil je toch iets van tafel meegeven, zorg dan dat het het minst bewerkte eten is wat je geeft, en geef het zeker op zijn etensplaats, ver van de tafel weg.
Bedelen aan tafel mag echt niet.(of in de mand liggen, of in een bench)
(De gezinsleden moeten ook willen meewerken) "

Tja, daar geloof ik dus geen bal van. 
Je kan het ook zelf een uitproberen, neem 2 kleine plantjes, geef een normaal water en eentje met de magnetron verwarmt water (af laten koelen) ik weet niet of het bij elke plantensoort werkt maar meestal gaat het plantje met magnetron water dood. Dat zegt dus iets over het "veilige" van de magnetron.
En er zijn ook officiële onderzoeken naar gedaan maar die zijn omgekocht door de bedrijven en hebben een iets minder onafhankelijk onderzoek gedaan waaruit bleek dat het helemaal veilig was. O-)

honden page profiel JudeJude 3 doggies

honden foto van Jude

" Ik ben het hier wel mee eens, behalve met het ei, rauw is veel gezonder voor een hond, door het verwarmen veranderen de stoffen en die zijn dan minder goed op te nemen door het lichaam (voor mensen is zachte dooier ook beter).
Shanti krijgt wel groentes als die ongezoet zijn, die malen we dan zodat het lichaam er iets aan heeft mar dat geven we omdat Sganti kvv krijgt zonder groente.

En vroeger was met de pot mee eten minder slecht/beter dan nu omdat het toen niet zo gekruid en gezoet was.

En eten in de magnetron lijkt mij zeer slecht omdat de magnetron door zijn manier van verwarmen de moleculen kan veranderen wat ziektes kan veroorzaken (wij eten bijna nooit dingen die verwarmt zijn met de magnetron). "

Ik ben het inderdaad met je eiverhaal eens... Het enige probleem is dat Nero hier van rauw ei gaat overgeven... Op een of andere manier trekt zijn maag dat niet.. Daarom krijgt hij ei wat gekookt is, maar nog wel deels zacht is.
Ik bedoelde ook eigenlijk met (Wel gekookt!!!) te zeggn dat hij geen gebakken ei krijgt.. ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ik ben niet overtuigd...

Dan hadden er al veel mensen het loodje gelegd...en was er al een ban op gekomen.
Dat de industrie veel geld veil heeft voor slechte dingen die goed opbrengen is geen fabeltje, maar als de magnetron zo significant slecht was, dan was die allang uit de handel, of denk je dat de gezondheidszorg zit te wachten op medische kosten veroorzaakt door de magnetron?

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" Ik ben niet overtuigd...

Dan hadden er al veel mensen het loodje gelegd...en was er al een ban op gekomen.
Dat de industrie veel geld veil heeft voor slechte dingen die goed opbrengen is geen fabeltje, maar als de magnetron zo significant slecht was, dan was die allang uit de handel, of denk je dat de gezondheidszorg zit te wachten op medische kosten veroorzaakt door de magnetron? "
Het stukje over de spaarlamp is ook veelzeggend. Als ik complottheorieën tegenkom weet ik wel welke waarde ik eraan hecht.
Idem het stukje van de belgische dierenartsen. 1e keer dat ik iemand zijn burgerlijke status heb zien vermelden in een paper. 
Ik kijk tegenwoordig even op de homepage van de site die stukjes plaatst en trek mijn conclusies.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

persoonlijk denk ik dat het allemaal wel meevalt, hier eten de honden ook regelmatig restjes, en bijna elke dag wel een boterham, en dan meestal barf, maar soms brokjes. 

toen waka drachtig was en ze stond nog op brokjes, wilde ze op een gegeven moment niet meer goed eten (komt wel vaker voor) en toen moesten we huzarensalade of rundvleessalade erbij doen om haar de brokjes te laten eten. uiteraard deed ik zo weinig mogelijk, en dan vermengd met water, maar ze is de dracht prachtig doorgekomen, en heeft 8 gezonde probleemloze pups op de wereld gezet. 

het is misschien niet ideaal, maar alle organismen zijn zo ingesteld dat ze in veel verschillende situaties kunnen overleven. het is misschien niet het meest ideale dieet, maar dat is ons dieet ook niet, bijna iedereen zal hier weleens teveel koekjes of snacks eten. en menigeen heeft tegenwoordig wel een kilo teveel op zijn lichaam. persoonlijk vind ik het heel apart dat iedereen zo panisch doet over het beste en meest perfecte dieet voor zijn hond, terwijl we daar voor onszelf niet zo op letten.......(want waarom is er geen brok of kvv voor ons?)

gebruik je gezonde verstand, laat je hond gezond eten, maar van een stukje ei, of een stukje brood zal hij heus niks krijgen (allergieen daargelaten).

honden page profiel ShantiShanti 3 doggies

honden foto van Shanti

" Ik ben niet overtuigd...

Dan hadden er al veel mensen het loodje gelegd...en was er al een ban op gekomen.
Dat de industrie veel geld veil heeft voor slechte dingen die goed opbrengen is geen fabeltje, maar als de magnetron zo significant slecht was, dan was die allang uit de handel, of denk je dat de gezondheidszorg zit te wachten op medische kosten veroorzaakt door de magnetron? "

Hoeft ook niet, maar ik vertrouw de overheid voor geen meter met dit soort dingen. Want waarom zijn veel van die gevaarlijke e-nummers nog toegestaan?
En de magnetron hoeft niet super slecht te zijn om te zorgen dat iki hem niet gebruik, een beetje slecht is voor mij genoeg.
Nog een reden dat ik dat ding zelden gebruik, de melk en het eten voor je baby mag je er niet in opwarmen...

honden page profiel Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012 3 doggies

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Volgens mij kan het echt geen kwaad om je hond af en toe wat te geven van wat over is van ons eten (wel in zijn eigen bakje om schooien tegen te gaan).
Ik gaf Viktor als wij macaroni aten een beetje, daar was hij dol op en hij kreeg altijd een stukje vlees en elke dag een beetje vanillevla na het eten. Ook was hij gek op cake dus als ik s'middags koffie dronk was er voor hem een dun plakje cake.
Hij is altijd mooi slank gebleven alhoewel ik hem toch wel verwendde, maar hij at verder niet zoveel dan zijn RC brokken en een kuipje Cesar en hij had altijd heel weinig ontlasting.
Nu voer ik mijn pup KVV en Wolfsblut en hij poept gigantisch veel, dus ik weet echt niet wat nu beter is?

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

JA ik kan nu ook de voorbeelden gaan geven van de honden die ik van vroeger ken...
En die dus altijd mee aten met de pot.
En....die allemaal belachelijk oud zijn geworden. (15, 17, 19 jaar)
Maar het eten van vroeger is niet het eten van vandaag.
Zoals iedereen schrijft, puur..denk ik geen probleem.
Alles uit de pakjes, zout, gekruid..niet geven.

O, en mischien de mensen die steeds eten geven appart zetten.??

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Natuurlijk trek je je conclusies, omdat het stuk van Lippert op een dergelijke site is geplaatst. Feit blijft dat dit beschreven is in een dikke Franstaligee pul en het Engelse gedeelte enkel een uittreksel is van de bevindingen die in het boek beschreven zijn. Het is niet wetenschappelijk onderbouwd, enkel een eigen uitgevoerde studie waarbij zo'n 500 honden betrokken waren. Die feiten en conclusies hebben niets te maken met dat het Engelse uittreksel toevallig op een RMB site is geplaatst. Het onderzoek was er namelijk niet op gebaseerd om voedingsomstandigheden mee te rekenen in de leefomstandigheden van de honden. Dat kwam toevalligerwijs naar voren en kon worden meegenomen in een redelijke eindconclusie dat honden op tafelrestjes langer leven. Dat de RMB groep dit op haar site plaatst, is omdat er ook een aantal honden in het Belgische onderzoek betrokken waren die op BARF stonden. Ook dat was geen vooropzet, maar toevalligerwijs. Dus logisch dat zo'n PDF file op een dergelijke site belandt.

En het nuanceren van de gevaren van de magnetron, tja...dat moet een ieder voor zich natuurlijk weten. Maar dat er wel degelijk wetenschappelijke studies van te vinden zijn, is een feit.
http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m4&s=m62&ss=P598&l=NL
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17367228
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21716201
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7684553
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8634663

Over de gezondheid van het koken en bakken van voeding valt ook veel te zeggen.
Wat dit met complottheorieën te maken heeft, ontgaat me in deze.

honden page profiel ShantiShanti 3 doggies

honden foto van Shanti

" Volgens mij kan het echt geen kwaad om je hond af en toe wat te geven van wat over is van ons eten (wel in zijn eigen bakje om schooien tegen te gaan).
Ik gaf Viktor als wij macaroni aten een beetje, daar was hij dol op en hij kreeg altijd een stukje vlees en elke dag een beetje vanillevla na het eten. Ook was hij gek op cake dus als ik s'middags koffie dronk was er voor hem een dun plakje cake.
Hij is altijd mooi slank gebleven alhoewel ik hem toch wel verwendde, maar hij at verder niet zoveel dan zijn RC brokken en een kuipje Cesar en hij had altijd heel weinig ontlasting.
Nu voer ik mijn pup KVV en Wolfsblut en hij poept gigantisch veel, dus ik weet echt niet wat nu beter is? "

Je zou een keer een ander merk kvv kunnen proberen, sommige honden kunnen niet tegen alle merken. En zo geld dat ook voor brokken maar daar moet je voorzichtiger zijn met zomaar wisselen.

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Safi Kengee

Ik voer mijn honden niet met de pot mee (al enkel weleens een ei, groeten of fruit)
Maar onze eerste hond Wolf, is 15 jaar geworden zonder ooit een hondenbrok te hebben gegeten, nooit een enting, wormenkuur oid.. Het was een newfy x duitse staande dacht ik.
Een kolos van een hond, altijd mensenvoer gehad.
Ze aten wel gezond, weinig kruiden en zout enz enz.
Ik zou het nu niet overwegen hoor, ik geef liever KVV maar het kan niet zoveel kwaad zo nu en dan eens wat te geven denk ik :-)

honden page profiel Ineke & RemyIneke & Remy 3 doggies

honden foto van Ineke & Remy

" Ik ben niet overtuigd...

Dan hadden er al veel mensen het loodje gelegd...en was er al een ban op gekomen.
Dat de industrie veel geld veil heeft voor slechte dingen die goed opbrengen is geen fabeltje, maar als de magnetron zo significant slecht was, dan was die allang uit de handel, of denk je dat de gezondheidszorg zit te wachten op medische kosten veroorzaakt door de magnetron?
Hoeft ook niet, maar ik vertrouw de overheid voor geen meter met dit soort dingen. Want waarom zijn veel van die gevaarlijke e-nummers nog toegestaan?
En de magnetron hoeft niet super slecht te zijn om te zorgen dat iki hem niet gebruik, een beetje slecht is voor mij genoeg.
Nog een reden dat ik dat ding zelden gebruik, de melk en het eten voor je baby mag je er niet in opwarmen... "


Jawel hoor. Babyvoeding mag je gewoon opwarmen in de magnetron. Mijn dochtertje heeft als baby weken in het ziekenhuis gelegen en daar werd altijd de melk opgewarmd in de magnetron.

honden page profiel ShantiShanti 3 doggies

honden foto van Shanti

Ineke, ik hoor alleen maar dat het niet mag.
Maar dit is geen topic over of een magnetron wel of niet schadelijk is dus ik hou erover op.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nadelen van een hond 'menseneten' voeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Op het speeluurtje geweest!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^