's nachts niet zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

Onze Zyra heeft een probleem met in de nacht beneden blijven.

Zolang wij haar mee naar boven (los in de slaapkamer in haar mandje) laten is er niks aan de hand, doen wij haar 's nachts in de bench beneden is er niks aan de hand, maar laten wij haar los dan plast en poept ze in huis. Het lijkt wel uit nijd te wezen. Want als ik bijvoorbeeld op de bank slaap doet ze ook niks in huis.

Nu is ze misschien drachtig (dinsdag weten wij dit zeker) en we willen haar dus straks wel gewoon los kunnen laten snachts.

Weet iemand hoe of wat? Mijn vriend wilde haar vast gaan leggen in de werpkist (haakje maken en aan de riem leggen) maar dit wil ik niet gezien ze de kist dan niet meer als veilig beschouwd. (mijn vriend is geen honden gewend en houdt er een rare opvoedings methode aan over).

Tips zijn zeer welkom!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "'s nachts niet zindelijk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zou gewoon proberen haar te behandelen als een pup dan.
Dan bedoel ik 's nachts gewoon uitlaten.
En het steeds iets verder rekken.
Als het fout gaat dus eerder naar buiten.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Het onzindelijk worden komt doordat ze een te grote ruimte tot haar beschikking heeft 's nachts. Ze wordt hierdoor onzeker/angstig. Dit veroorzaakt stress bij haar en door de stress gaat ze zich ontlasten. Dit heeft niets met nijd oid te maken.

Ik heb om mijn werpkist lage kenneldelen staan zodat ik de ruimte, als dit nodig is, kan afsluiten.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip


Het is niet altijd eenvoudig de onderliggende oorzaak te achterhalen, maar blijkbaar voelt ze zich niet prettig alleen beneden in die grote woonkamer.

Vastbonden aan de werpkist lijkt me een heel slecht plan. Daar los je de onderliggende oorzaak niet mee op. Hoe te handelen hangt af van wat jij er verder mee wilt. Vind je het prima dat ze boven slaapt dan zou ik niets veranderen, lekker mee naar boven. Als straks het nest er is kun jij de eerste tijd op een logeerbed in de kamer of op de bank. Ik zie dus geen probleem.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een hond doet niets uit nijd, meer uit onzekerheid, voor het alleen blijven snachts, geen onzinderlijkheid als tie bij jou boven is of in de bench, waarom loslaten als het niet gaat ?

houdt hem of in de bench of in de slaapkamer dan.

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

" een hond doet niets uit nijd, meer uit onzekerheid, voor het alleen blijven snachts, geen onzinderlijkheid als tie bij jou boven is of in de bench, waarom loslaten als het niet gaat ?

houdt hem of in de bench of in de slaapkamer dan. "


Omdat wij haar willen laten wennen dat ze in haar werpkist kan slapen. Gisterenavond wilde ik ze in e bench doen (Zyra en Spyke slapen in 1 grote bench). Voor wij ze in de bench doen laten wij ze altijd nog even drinken, Zyr aging na het drinken gelijk naar de werpkist en ging heerlijk liggen. Iets wat we naar mijn idee dus moeten stimuleren, straks als de pups er zijn kunnen we haar ook niet mee naar boven nemen of in de bench doen..

Verder maakt het mij niet uit om haar snachts in de bench te doen, maar nu ze straks misschien pups heeft is dit natuurlijk wel anders, en eerlijk gezegd heb ik niet zo'n zin om straks zo'n 10 weken beneden op de bank te gaans lapen, daar is het een te slechte bank voor en logeer bed hebben we ook niet.. Denk ook niet dat iemand moet willen om 10 weken lang beneden te slapen ??

En hoe verstandig is het om de werpkist af te sluiten door bijvoorbeeld kenneldelen rondom te plaatsen? dan zou Zyra snachts dus niet bij haar pups weg kunnen en/of continue bij de deur liggen zonder naar haar pups om te kijken? (weet niet hoe groot het moeder instinct is, maar haar kennende zie ik haar er wel voor aan. Ze kan zelfs een hele dag (werk/schooldag) op de vensterbank tegen het raam aan zitten om te kijken of ik thuis kom (mijn moeder hield haar dan in de gaten via de webcam)

Mijn vriend heeft Zyra vroeger (voor wij een bench hadden) vast gelegd aan de kast zodat ze in haar mandje kon liggen, bij de waterbak (zelfs geprobeert wat eten neer te zetten een keer). Maar dan gaat ze zo ver mogelijk bij haar mandje vandaan om te plassen/poepen. Haar ruimte kleiner gemaakt door er meubels omheen te zetten (waar ze niet over heen kon kijken/springen) en toch weet ze zich dan uit die ruimte te werken en alles in huis te doen.. Als ik hieraant erug denk vraag ik me af of de ruimte dan te groot is gezien we dan toche cht de ruimte kleiner hebben gemaakt?

De bench doet ze niks in (naar mijn idee) omdat dit haar slaapplek is en ze niet in haar eigen viezigheid wilt liggen. In de slaapkamer doet ze niks (naar ons idee) omdat ze dan bij ons is en ze tevreden is.

We hebben het beneden slapen (zonder bench) ook langzaam geprobeerd op te bouwen. In de slaapkamer deur dicht, in de lsaapkamer deur open, buiten de slaapkamer deur open, buiten de slaapkamer deur dicht, en dan bij die laatste stap gaat ze gewoon naar beneden om alles te doen (de overloop bij ons is niet groot)

Afgelopen nacht, nadat ze dus zelf aangaf in haar werpkist te willens lapen, heeft ze boven op de overloop geplast en beneden op de mat gepoept..

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Wij hebben de kenneldelen niet strak tegen de werpkist aanstaan, er is ook nog een ruimte waar de teef kan lopen, eten en drinken buiten de werpkist. Maar gelukkig hoeven wij deze ruimte niet voor de teef af te sluiten en is het moederinstinct van onze honden groot genoeg om bij de pups te blijven. Wij hebben het uit voorzorg, zodat onze andere 16 honden niet bij het nest kunnen komen zonder toezicht van ons.

Ik denk dan ook dat het meer ligt aan de manier waarop jullie het alleen zijn hebben aangeleerd.

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

Het alleen zijn is ook een groot probleem en dat heb ik zelf gedaan, maar dat is nu dus niet mijn probleem.. Mijn probleem is dat ik straks misschien een nestje met pups heb en dat de moeder niet los kan.. Gezien onze ruimte hebben wij niet de ruimte om zoals jij een soort kennel/ren om de kist heen te maken.

Mijn vriend kwam met het idee om een soort bench gedeelte boven op de werpkist te kunnen zetten zodat de kist afgesloten is, maar ik ben dan dus bang dat Zyra de hele nacht bij het deurtje ligt en niet naar haar pups omkijkt plus dat het eten en drinken dan in de werpkist moet staan wat me niet handig lijkt. nou hebben wij wel een soort ren gedeelte in de kist omdat wij de kist eerst te groot hadden gemaakt en nu dus een tussenschot hebebn geplaatst om het werp gedeelte kleiner te krijgen, maar toch lijkt het mij niet verstandig om in dat gedeelte dan water en eten te zetten..

Verder kunnen wij heel goed leven met dat zij niet alleen thuis kan blijven en snachts in de bench moet. het gaat ons er dus puur om dat we de puppy tijd doorkomen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Verder kunnen wij heel goed leven met dat zij niet alleen thuis kan blijven en snachts in de bench moet. het gaat ons er dus puur om dat we de puppy tijd doorkomen.

Maar kan zij er ook goed mee leven? Een hond met stress is al niet fijn (voor de hond!), dus laat staan wat dit voor impact heeft op de ongeboren jongen en de nestperiode van de pups. Zeker een moederhond heeft rust, vertrouwen en kalmte nodig rondom de dracht en bevalling en de nestperiode. Dus hoe vervelend de bank ook ligt, ik denk dat je hier alleen maar de hand in eigen boezem kunt steken en je verlies moet slikken. Het belangrijkste is nu dat de moeder de rust heeft om volwaardig moedewr te kunnen zijn om de pups een zo eerlijk mogelijke kans mee te geven. Het is jammer dat je dit alles niet van te voren bedacht hebt....

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

Eerlijk gezegd vindt ik je reactie nogal raar.

Er wordt hier gezegd dat de hond onzeker wordt van de grote ruimte van de huiskamer, prima, zou kunnen. Maar hoe verklaar je dan het overloop verhaal? en dat we de ruimte kleiner hebben gemaakt met meubels die zij vervolgens gewoon sloopt enw egduwd om toch even in huis haar behoefte te doen? en hoe verklaar je dat ze de auto al 4 keer heeft gesloopt als iwj haar daar achter laten (dit staat los van het snachts alleen wezen, dat begrijp ik) Nee het lijkt ons echt uit nijd te komen.

Vindt het nogal raar dat er gelijk gezegd wordt dat de hond onzeker is terwijl niemand precies weet hoe de hond en wij in elkaar steken... Wij hebben 3 jaar lang geprobeert de hond normaal alleen thuis te laten, kleine stapjes nemen etce tc. Zelfs de gedrags deskundige wist er geen raad meer mee.. Wat kun je dan als baasje zijnde? er mee leren leven. Nu wil ik graag een zo normaal mogelijke situatie creeren voor de hond tijdens de pup periode en dan krijg ik te horen dat je maar 10 weken lang op de bank moet slapen? niemand zou dit doen en dit heeft niks te maken met vooraf er over na denken hoe of wat.

Mijn vriend heeft een oplossing geroepen, die heb ik in mijn vorige bericht verteld tesamen met hoe ik er over denk. Ik zou graag DAAR een antwoord op willen hebben of dit jullie WEL een egschikte oplossing zou wezen. Daar heb ik veel meer aan als berichten dat ik maar had na moeten denken (dat heb ik 2 jaar lang gedaan namelijk, is op dit forum nog wel terug te vinden, want toen stelde ik mijn vragen als gast zijnde) en dat ik maar op de bank moet slapen 2 weken voor de bevalling en 9 weken dat de pups hier in huis zijn, want geloof niet dat iemand dit ook maar zou overwegen, een paar dagen misschien 2 weken prima, graag zelfs, maar geen 10 a 11 weken waardoor ik straks geen rug meer over heb.

Voor de duidelijkheid:

Mijn vriend stelde voor om boven op onze werpkist een gedeelte met stevig gaas en ijzer te lassen met een deurtje zodat de kist helemaal dicht is. Onze kist ziet er als volgt uit:



Het kleine gedeelte is dus het werp gedeelte. De ijzeren construtie komt dus over de gehele kist, werp en ren gedeelte.

Lijkt dit julllie geschikt? en is het moeder instinct van een hond zo groot dat ze dan niet de hele nacht in het ren gedeelte gaat liggen bij de deur?

De ijzerenconstructie wordt natuurlijk hoger als dat de kist nu is en die constructie kan ook weg gehaald worden (valt met een rand over het hout van de kist heen, stevig en verwijderbaar)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat ik eerlijk gezegd niet begrijp is dat je met dit hondje, dat niet alleen kan zijn wil fokken?

En begrijp ik het nu goed dat de honden soms een hele dag alleen thuis zijn?

Ze kan zelfs een hele dag (werk/schooldag) op de vensterbank tegen het raam aan zitten om te kijken of ik thuis kom (mijn moeder hield haar dan in de gaten via de webcam)

Laten we hopen dat ze niet drachtig is en je haar toch kan helpen met haar verlatingsangst. Misschien heb je iets aan dit artikel.


http://moniquebladder.com/2011/10/13/verlatingsangst-doe-er-iets-aan/

Mocht ze toch drachtig zijn, zou ik haar goed begeleiden en het voor haar gevoel zo veilig mogelijk maken, door haar op de slaapkamer te blijven nemen of s nachts bij haar te slapen. Zowiezo zal je als de pups er eenmaal zijn s nachts ook bij de pups moeten blijven.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Jammer dat je het zo opvat.

Een hond die niet alleen kan zijn ervaart stress. Het onzindelijk zijn kan een van de symptomen zijn. Evenals het slopen. Je geeft zelf aan een constructie om de bench in de werpkist te plaatsen, maar je bent bang dat ze ook dan voor de uitgang gaat liggen en zich niet bekommert om de pups. Kortom, je hond heeft problemen met alleen zijn en dit veroorzaakt stress. Of je het nu linksom draait of rechtsom, stress is stress. Stress tijdens dracht en nestperiode is ongustig voor de ontwikkeling van de pups. Je geeft zelf al aan dat je al een paar jaar bezig bent met de problemen en dat het niet gelukt is op te lossen. Ik verwacht dus ook niet dat je dit binnen nu en enkele weken oplost.

Het enige wat nu op dit moment belangrijk is, is een oplossing die zo min mogelijk schadelijk is voor de moeder en de pups. Vandaar mijn opmerking om de hond gewoon lekker bij je boven te nemen en tijdens het werpen en de nestperiode zelf beneden een bed te maken. Op deze manier creeer je zo min mogelijk stress voor de moeder.

Waarom mijn opmerking 'jammer dat je dit alles van te voren niet bedacht hebt'... omdat ik in het belang van de moeder en de pups denk. Nu moet er ineens een constructie bedacht worden waardoor de moeder in en rond de werpkist blijft straks. Noem mij vreemd, maar ik snap deze volgorde niet. Je wist voor de dekking al dat dit een probleem zou zijn bij de moeder. Als je weet hoe belangrijk de dracht en nestperiode is voor de ontwikkeling dan ga je niet kiezen voor een oplossing waarbij de moeder gedwongen is om in een werpkist te zijn, met stress. Niemand weet hoe het straks zal verlopen, maar ga je hond nu niet blootstellen aan onnodig stress.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Lijkt dit julllie geschikt? en is het moeder instinct van een hond zo groot dat ze dan niet de hele nacht in het ren gedeelte gaat liggen bij de deur?

Dit is niet te voorspellen. De hond heeft problemen met alleen zijn, dus ondenkbaar is het niet dat ze stress zal ervaren.

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

Het alleen kunnen blijven is mijn eigen schuld geweest. Ik heb haar van pups af aan overal mee naar toe genomen omdat ik niet wilde dat ze net als mijn collie bang was/is als ze mee moet en we dus niet eens op een normale manier naar een bos kunnen rijden bijvoorbeeld. Eigen schuld dikek bult dus.

Ik heb voor ongeveer een half jaar een opleiding gevolgd waar ik plus minus 4 uur per dag les had en daarna gewoont huis was. In die 4,5 inclusief reistijd zat ze dus continue op de vensterbank naar buiten te kijken of ik thuis kwam. Inmiddels ben ik gewoon hele dagen thuis zoals ik dat al 4 jaar doe afgezien van dat half jaartje opleiding dan.

De verlatings angst is dus niet het karakter van het beestje, maar aangeleerd en dat is toch heel wat anders. Verders slaapt de hond al meer als een jaar snachts in een bench en dat gebeurt nu dus ook. Lijkt mij onnodig om haar op de slaapkamer te halen terwijl ze al ruim een jaar in de bench slaapt.

Aan de verlatings angst heb ik dus al geprobeert te werken, samen met een gedrags deskundige zoals hierboven ook beschreven.. Komt waarschijnlijk omdat ik zoveel thuis ben en amper weg ga (1 keer per week misschien een half uurtje boodschappen doen ofzo)

Maar alsnog geen antwoord op mijn vraag of we de werpkist geschitk kunnen maken voor moeder en pups, DAT is mijn vraag NIET hoe ik van de verlatings angst af kom.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Het alleen kunnen blijven is mijn eigen schuld geweest. Ik heb haar van pups af aan overal mee naar toe genomen omdat ik niet wilde dat ze net als mijn collie bang was/is als ze mee moet en we dus niet eens op een normale manier naar een bos kunnen rijden bijvoorbeeld. Eigen schuld dikek bult dus.

Ik heb voor ongeveer een half jaar een opleiding gevolgd waar ik plus minus 4 uur per dag les had en daarna gewoont huis was. In die 4,5 inclusief reistijd zat ze dus continue op de vensterbank naar buiten te kijken of ik thuis kwam. Inmiddels ben ik gewoon hele dagen thuis zoals ik dat al 4 jaar doe afgezien van dat half jaartje opleiding dan.

De verlatings angst is dus niet het karakter van het beestje, maar aangeleerd en dat is toch heel wat anders. Verders slaapt de hond al meer als een jaar snachts in een bench en dat gebeurt nu dus ook. Lijkt mij onnodig om haar op de slaapkamer te halen terwijl ze al ruim een jaar in de bench slaapt.

Aan de verlatings angst heb ik dus al geprobeert te werken, samen met een gedrags deskundige zoals hierboven ook beschreven.. Komt waarschijnlijk omdat ik zoveel thuis ben en amper weg ga (1 keer per week misschien een half uurtje boodschappen doen ofzo)

Maar alsnog geen antwoord op mijn vraag of we de werpkist geschitk kunnen maken voor moeder en pups, DAT is mijn vraag NIET hoe ik van de verlatings angst af kom. "


Lees mijn reactie even goed. Ik schrijf niet over oorzaak en schuld. Ik schrijf over de situatie nu. Op jouw vraag heb ik ruimschoots antwoord gegeven. Ik vind het niet geschikt om een moederhond die problemen heeft met alleen zijn op te sluiten in de werpkist met pups. Mijn oplossing is zelf in de kamer slapen zodat de moeder rust en vertrouwen ervaart.

De hond slaapt nu in de bench...en heb je wel eens gefilmd hoe ze zich de nacht in de bench gedraagt? Is ze kalm en ontspannen, onrustig?

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Omdat het in dit topic vooral gaat om de situatie rond de werpkist is het topic verplaatst naar de fokhoek, zodat ook ervaren fokkers hierover advies kunnen geven.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FOKKEN

Hondenpage is voorstander van verantwoord fokken.
Om deze reden is het alleen voor fokkers die verantwoord fokken toegestaan om te schrijven over dekking, dracht en hun nestje pups.

Onder verantwoord fokken verstaan wij o.a. juiste leeftijd ouderdieren, uit laten voeren van testen op erfelijke afwijkingen, goede leefomgeving voor moeder en pups, en een juiste verzorging en begeleiding van de pups in het nest.

Topics waarvan wij de fokwijze niet weten worden op slot gezet.

Wanneer wij via een PB de fokwijze ontvangen en deze door ons akkoord is bevonden ben je vrij om topics in deze rubriek te plaatsen.

Wanneer wij geen informatie hebben over je fokwijze of wanneer je niet voldoet aan de gestelde eisen van verantwoorde fok is het alleen toegestaan om dringende vragen in het forum te stellen. Nadat er voldoende advies gegeven is zal het topic gesloten worden.

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

"
De hond slaapt nu in de bench...en heb je wel eens gefilmd hoe ze zich de nacht in de bench gedraagt? Is ze kalm en ontspannen, onrustig? "


Ze ligt dan gewoon te slapen, rustig en ontspannen dus.. Anders zou ze wel wakker worden? We hebben een aantal nachten de webcam op de bench gehad en laten opnemen op de computer en terug gekeken.. Vandaar ook dat het niet als stress zie maar uit nijd misschien?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Een hond poept en plast niet uit nijd. Daar is altijd een onderliggende oorzaak voor, maar nijd...dat is een menselijke gedachte. Fijn dat ze kalm slaapt in de bench. Ik hoop dat je meer adviezen krijgt over het bench in de werpkist verhaal.

honden page profiel  Yara Yara goedgekeurde fokker

honden foto van  Yara

Hoeveel tijd heb je nog voordat de pups geboren gaan worden?

Ik zie een werpkist die echt niet voldoet aan zoals het moet zijn.
De lengte van het werpgedeelte is oke, maar de breedte is te klein.
Moeders moet languit kunnen liggen, beide kanten op.
Het instap gedeelte lijkt me vrij laag, moeders moet er net overheen kunnen stappen.
Anders kruipen de pups er zo overheen.
En ik mis de doodligranden, die vind ik dus ook heel belangrijk dat die aanwezig zijn.

En het tussen gedeelte hoef je pas te plaatsen als de pups al geboren zijn, ze hebben de gehele werpkist nodig tijdens de bevalling.

honden page profiel Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en DokyoRita Cosmo†, Duke†, Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik vind het raar dat je een nestje neemt met een hond dat niet zindelijk is en niet goed alleen kan zijn.
Een zwangerschap kan de onzindelijkheid versterken, deze kan erger worden, sommige vrouwen worden ook incontnent na een zwangerschap, omdat de blaas ervan lang krijgt!
Of omdat de sluitspier niet goed werkt.

Werkt de sluitspier niet goed, dan heb je ook kans dat de pups deze aandoening hebben/krijgen.


Hoe oud is jou hondje en hoe lang hebben jullie haar?
Is zij getest en gezondverklaard door een DA?

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

Mijn hond is wel zindelijk, ze kan het de hele dag ophouden als het nodig mocht zijn, het gaat er dus alleen om snachts als ze los is dat ze het dan doet. maar goed, lezen blijft soms moeilijk voor sommige mensen..

ALS Zyra drachtig is dan zou ze woensdag de 23ste februari 28 dagen wezen. Er is dus nog een maand de tijd. Maar het is nog niet eens zeker OF ze zwanger is gezien wij het reutje later hebben tegen gehouden ivm testen, maar hier is ook een topic over geweest. Ik wil er in ieder geval rekening mee houden dat het zo is en dan het beste er van maken.

Hoe of wat en of het verantwoord nestje is wil ik hier absoluut niet over beginnen dus. Om och antwoord te geven op je vragen. Zyra is van pups af aan bij ons en is 4 jaar oud (01-01-2008) en ze is perfect gezond verklaard door de dierenarts, foto's zagen er ook goed uit.

Daarbij komt dat het alleen zijn NIET in het karakter zit en dit dus niet doorggeven zal worden aan de pups.

De werpkist..

Ik heb hier al een topic over gehad. Het tussen schot zit op dit moment nog niet vast dus ik hoor nu wel graag of de kist nu goed of fout is... In vorige topic werd gezegd dat ie WEL goed was.. Doodlig stangen komen natuurlijk ook nog..

topic is hier te vinden>> http://www.hondenpage.com/hondenforum/104843/werpkist-vraagjes.php

honden page profiel  Yara Yara goedgekeurde fokker

honden foto van  Yara

Ik heb het vorige topic gelezen nu.
De info die ik wil geven is het volgende, onze honden zijn 10 cm. kleiner dan die van jou.

Het gedeelte waar moeders met de pups ligt is, 70x60 cm. Dat vinden wij een prima ruimte.
Bij ons zitten de stangen: 8 cm. van de zijkant, en 5 cm. hoog.

Als de pups 3 weken oud zijn, verwijderen we de stangen.
En met 3 weken krijgen ze de volledige werpkist tot hun beschikking.
Het gedeelte waar ze de eerste weken al hebben gelegen, daar ligt een vedbed.
Op het overige gedeelte liggen dan kranten.
En de pups hebben heel snel in de gaten dat ze daar hun behoefte moeten doen.

Wij ruimen met 4-5 weken de werpkist op, en dan gaan ze in de puppyren.


honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Pfffff Jammer dat je haar liet dekken voor een nestje. Je teefje is hier helemaal niet aan toe en jullie zelf al helemaal niet.

Nu moet ze ineens in de werpkist liggen. Hier staat de werpkist ook 2 weken voordat de bevalling begint. Wij leggen de teef niet dwangmatig erin. Als de bevalling begint is het tijd genoeg. Wil ze er wel in liggen ook prima.

Jou teefje heeft stress omdat ze van jullie er in moet. Sterker nog ze moet ineens in de kist en alleen zijn. Hoe ga je dit doen in de dagen voordat ze bevalt en de weken erna? Uit nijd doen honden dit echt niet maar wel van de stress.....

Laat je haar straks plomp verloren alleen liggen met de puppen zonder daar zelf bij te zijn omdat je het nu al een probleem vindt om op de bank bij haar te liggen?

Ik zie het nut niet in van jullie stalen constructie. Een teefje gaat spontaan bij de puppen liggen en niet onder dwang zoals jullie willen doen met deze constructie. Lijkt wel een vorm van opsluiting in mijn ogen.

honden page profiel RenéRené

honden foto van René

Die werp kist is naar mijn idee niet goed ;-) Hij bestaat uit 2 delen wat ik nog nooit heb gezien en aangezien je een kleine hond heb is ie ook nog eens veelste groot Dicht maken is niet nodig en vind ik een raar idee .En waar zijn je doodlig stangen ? een moeder blijf alst goed is zoiezo bij haar pups .Wat ik ook niet begrijp is als je problemen ondervind met jou hond zoals dat niet alleen zijn en plassen poepen in huis vind ik het onverantwoord dat je een nestje met haar doet .Dat komt op mij over van ff snel geld verdienen aan een paar pups en klaar

honden page profiel RenéRené

honden foto van René

Owja en dan je vriend met de hond aan de riem vast leggen aan de kast ;-) Die gast is gek daar heb je een bench voor wat nou als je wakker word en het riempje zit om dr nek en ze is gestikt ;-) 2 honden in 1 bench is ook zo dom wat nou als je slaapt of je bent er niet en ze knokken elkaar dood :'( Je komt op mij over als iemand die totaal geen verstand van honden hebt en dan ook nog een nestje er mee neemt :'( :'( :'( Heel erg jammer

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik bemerk in je reactie dat je je een beetje kan storen aan bepaalde reactie's,maar wat deze mensen zeggen kun je echt wat van leren ;-)

Je hondje poept niet uit nijd,de ruimte is te groot en dat los je niet op door haar vast te leggen,dan blijft de woonkamer net zo groot als dat het is zonder aan te lijnen(snap je) .
Dat ze in de bench niks doet is omdat het een veilig hol is voor haar.Het beperkt dat ze kan struinen en gestressd raakt van de grote ruimte.
Hondjes die dus ook niet lekker slapen,ervaren ook sneller stress en dan heb je al gauw je cirkeltje rond.

Weet je trouwens dat goede fokkers gewoon 8 weken naast het nestje slapen?Dat hoort,dan weet je wat er gebeurd.

Ik krijg het idee dat je er iets te simpel over denkt,een nestje neem je niet even zomaar,dat is een hele verantwoording die zelfs nog doorgaat na die 8 weken.Want als jou hondjes bijvoorbeeld drager zijn van erfelijke aandoeningen dan hoef je dat bij hen niet te zien,maar kan het wel bij de pups naar buiten komen.En dan komen de 'baasjes' bij jou verhaal halen.
Zijn jouw hondjes getest op erfelijke afwijkingen?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Owja en dan je vriend met de hond aan de riem vast leggen aan de kast ;-) Die gast is gek daar heb je een bench voor wat nou als je wakker word en het riempje zit om dr nek en ze is gestikt ;-) 2 honden in 1 bench is ook zo dom wat nou als je slaapt of je bent er niet en ze knokken elkaar dood :'( Je komt op mij over als iemand die totaal geen verstand van honden hebt en dan ook nog een nestje er mee neemt :'( :'( :'( Heel erg jammer "



Eens!

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

De reacties vindt ik absoluut niet op zijn plaats. Kom hier maar eens heen en zie hoe wij en onze hondjes zijn en oirdeel daarna nog maar eens.

Gisteren de echo gehad en er was niks op te zien.

Nu iedereen tevreden? Geen pups bij mensen die hun hond mishandelen en totaal niet nadenken over een nestje ;-)

honden page profiel RenéRené

honden foto van René

Gelukkig geen pups

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "'s nachts niet zindelijk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup keft en piept de hele dag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^